Dodaj do ulubionych

ASA-przyczyny zwolnień

IP: *.torservers.net 15.11.11, 16:02
Porozmawiałem dzisiaj trochę z chłopakami z ASY jak zabierali śmieci. Winą obarczają Lenarda i Dziubińskiego. Podobno Dziubiński uznał, że przegrał wybory przez ASĘ bo sabotowali odśnieżanie miasta żeby wygrał Mastalerz. A że dzisiaj tylko Lenard może się odegrać na ASIE to wypowiada umowy na wywóz śmieci.
Dla mnie szok. Panie Prezesie co Pan na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: acha.... Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.11.11, 16:23
      Gówno mnie obchodzi jako mieszkańca, który z was gorszy!!!! tamtego już nie ma, a ta władza co nami rządzi - to "Boże miej nas w swojej opiece", bardziej niż kiedykolwiek!!!! Czy nie dość już tego smrodu nad miastem???? Chcemy normalności szanowny magistracie!!!!! Dość wstydu i żenady. Chcemy tu godnie żyć, mamy do tego cholera prawo!!!!!! Ludzie mają dość tych przepychanek, stary prezydent, poprzednia ekipa.... a co mnie to obchodzi????? Chcę żyć godnie teraz i tu, kto nie potrafi mi tego dać, niech spada na drzewo.... czyż nie po to wybraliśmy tych co teraz rządzą??? nie po to by było lepiej????? a co mamy?? stertę gówna......
      • Gość: do acha... Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 16:38
        gdybyś używał(ła) szarych komórek to wiedziałbyś(łabyś), że na godne Twoje życie obecny włodarz miasta ma taki wpływ jak ty na stan wody w Wiśle...urodziłaś wpisem stertę gówna...no i kto to posprząta po Tobie?
        • Gość: acha Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.11.11, 16:45
          Może ASA ????
    • Gość: wiedzący Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.11.11, 16:29
      Skoro piszesz prawdę nie kryj się za proxy tchórzu jeden. Chyba,że tak Ci nakazano.
      Piszę po raz drugi w tym temacie: jestem patriotą wolę gdy podatki zostają w RP - w naszym mieście, a nie są transferowane np do Austrii. Zwolnionym z ASA współczuję mogę im podpowiedzieć, że w SantaEko też jest praca, nawet o podobnym profilu.
      Z utęsknieniem czekam na dzień gdy po ASA w Tarnobrzegu nie zostanie nawet smród.
    • Gość: prezes Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.11.11, 18:04
      Do Kazimierza:
      Chłopaki z ASA odbierający śmiecie mają takie pojęcie o przyczynach zwolnień jak ja o prowadzeniu promu kosmicznego. Prawda jest taka, że ASĄ kieruje niejaki Tadeusz W. mieszkanic Stalowej Woli, który nigdy nic nie zrobił i nic nie zrobi dla Tarnobrzega i jego mieszkańców. Dla niego nie jest ważne, że kilkanaście rodzin w Tarnobrzegu pozostanie bez środków do życia. Dla niego liczą się tylko pieniądze jakie dostaje od właścicieli, których reprezentuje między innymi Prezydent NM.
      Pozostaje bez odpowiedzi pytanie: dlaczego Prezydent Tarnobrzega zgadza się żeby taka osoba kierowała spółką w której miasto ma znaczący pakiet udziałów? Miejsc pracy miało przecież przybywać.
      • Gość: dyrektor Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 18:45
        no prezes, nie bądź taki skromny, na tym forum to znasz się na wszystkim oprócz znania się na obiektywności
        • Gość: witlold Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.remote-shell.net 15.11.11, 19:34
          To ja zpytam @wiedzący z trochę innej nie kosmicznej ale jak mi się wydaje powiązanej beczki.
          Czy prawdą jest, że w 2009 r TSM wypowiedziała umowę Santa-Eko na wywóz śmieci ze względu na nierzetelość wykonawstwa i zawarła nową z ASA i czy w tym czasie podatki zostawały w RP?
          A i jeszcze jedno @prezesie kto wtedy kierował ASA i kto był prezydentem bo nie pamiętam ?
    • Gość: misio Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.flash-net.pl 15.11.11, 21:31
      przecież w ASie zwolnione zostały urzędniczki ksiegowe i kadrowe a nie śmieciarze. Po prostu całość spraw pracowniczych i ekonomicznych przejęta została przez śląską centralę, zapewne za zgodą rady nadzorczej. Ciekawe byłoby poznać opinie rady nadzorczej w tej sprawie i zobaczyć, jak głosował przedstawiciel prezydenta w radzie.
      • Gość: asatadarasa Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 23:10
        Wojciech "Sztacheta" Malicki?
        • Gość: darecka Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.as16215.net 16.11.11, 07:22
          @kazimierz_z
          Ja w to poprostu nie wierzę. Przecież ASA to dziecko Dziubińskiego dla którego zrobiłby wszystko, ale żeby mścić się, nie to nie Jan to do niego nie podobne.
          • Gość: Informatyk Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.szybszyinternet.pl 16.11.11, 09:07
            IP: *.torservers.net - ten co nadaje z tego IP to pies psistalerza tomus W. zatrudniony w UM przez psistalerza - zadanie główne szkalować w internecie Dziubińskiego i atakować wszystkich którzy mają nie pochlebne zdanie o mesztelerzu. Tomuś W. to ten co został z USA wypier. z roboty za złe mycie garów, zatrudniony w bandzie nierobów pod dowództwem Melinackiego, podszywa się pod rożne adresy ip i wyzywa od pisdzielców itp !
            • Gość: śmieciarz Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.noisetor.net 16.11.11, 10:33
              @misio
              Dziękuję ci bardzo, że uspokoiłeś moje skołatane nerwy i że to tylko księgowe i kadrowe straciły pracę a wypowiedzenie umowy na wywóz śmieci przez TSM w czerwcu i teraz kolejne w pażdzierniku nie miało i nie będzie miało wpływu na zatrudnienie w naszej grupie zawodowej. Najwyżej znów poleci parę księgowych i kadrowych, które zawsze mogą przecież pójść do Santa-Eko.
              Jestem z tego powodu bardzo ukontentowany i wdzięczny za rzeczowe wyjaśnienie sprawy.
              • Gość: palacz Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.11.11, 11:15
                Śmieciarzu powinieneś być zadowolony: zwolniono kilka księgowych ale za to przyjęto nowego Vice. Może nawet bilans płac przy tej zamianie się zgadza. Ech znowu proxy.
                • Gość: dzigit Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.torservers.net 16.11.11, 15:07
                  O ja pierdziu !! A jeszcze pamiętam jak w grudniu zeszłego roku pługopiaskarki Spłodzielni bezinteresownie pomagały ASIE odśnieżać miasto. Cóż to się porobiło. Panie Tomaszu ocb ?? Bo nie kumam.
                  • Gość: Włodzimierz Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.formlessnetworking.net 17.11.11, 07:29
                    Po Mleczarzu można się było takiego prostactwa spodziewać ale Panie Tomku co Pana skłoniło żeby zniżyć się do takiego poziomu. Miałem Pana za człowieka z klasą i wszelkie pogłoski o mezaliansie z mlecznymi miernotami traktowałem jako wyssane z palca. A tu proszę jak łatwo można się pomylić to się chyba nazywa hipokryzja jeśli mnie pamięć nie zawodzi.

A tak wracając do clou wątku - to może Pan spać spokojnie? Czy słyszy Pan w głowie chociażby takie słowa wypowiedziane na innym forum.

"sama płakałam i do dziś nie mogę się pogodzić - ludzie z pracy pozwalniani co pracowali po kilkaset godzin miesięcznie, byli na każde zawołanie, pracowali ciężko bo chcieli mieć pracę i utrzymać rodziny - dzieci, cieszyli się że mogą dbać o miasto"

• Gość: zenon Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.pppoe.sistbg.net 17.11.11, 07:55
                      wina jest oczywista stąd aktualnie próba zwalenia jej na byłego i na prezesa , ot taki sobie sposób wybrali
                      • Gość: tosiek Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.cyberghostvpn.com 17.11.11, 11:40
                        Masz całkowitą rację zeniu. U mnie w firmie po stracie długoterminowego kontraktu też nie zwalniam pracowników zatrudnionych pod ten kontrakt (czysty idiotyzm) :-) a co mi taki sobie sposób wybrałem.
                        Ale wybacz śmierdzi mi tu zsiadłym mlekiem na odległość i nie zakrzyczysz tego a brak merytorycznego odniesienia się do postawionej przez @kazimierza_z tezy tylko ją uwiarygadnia i ja ją kupuję.
                        • Gość: czytelnik Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.11, 14:00
                          Kaczyński nie rządzi już od 4 lat jednak wszystkie porażki, nieudacznictwo i afery wywołane przez platformersów to jego wina. Naród ogłupiany przez gadzinówki to kupuje i Tuska wybrał znowu. Dziubiński nie jest preziem od roku ale po staremu jak coś źle idzie to jego wina.
                          • Gość: biesiadnik_inaczej Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.torservers.net 17.11.11, 14:39
                            Widzę @czytelniku bez obrazy, że mało wiesz a próbujesz zabrać głos. Jeżeli masz taką możliwość spytaj Dziubińskiego co to jest "pański stół" i o czym rozmawiają gdy się zbierają w TSM. Może troszeczkę ci się rozjaśni w główce.
    • Gość: gość Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.11.11, 05:44
      Czy także tej zimy o odpowiedni stan naszych ulic i chodników będzie dbała spółka ASA? Pan Prezydent NM zadowolony z ubiegłorocznej akcji "zima" obiecywał, że nie da zrobić krzywdy Prezesowi Wiewiórce. Czy dotrzymał słowa?
      • Gość: tatar Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.torservers.net 19.11.11, 08:31
        Zobaczymy jak się zacznie akcja "zima". Jak mam cichą nadzieję, że podobnie jak w zeszłym roku w tym także będziemy mogli liczyć na bezinteresowną pomoc sprzętu TSM. Prawda panie prezesie?? Czy sądząc po ostatnich działaniach chętnie dosypałby pan cukru do baków piaskarek ASY :-))
        • Gość: Sylwia Re: ASA-przyczyny zwolnień IP: *.cyberghostvpn.com 21.11.11, 07:52
          Czytam i zastanawiam się jakim trzeba być człowiekiem by wymyślić coś takiego. Urażone ambicje politykierów, wszelkiej maści partyjnych kacyków w imię partykularnych interesów doprowadzają do ludzkich dramatów.
          Dobry Bóg ustanowił granice ludzkiej mądrości, nie zakreślił jedynie granic jej głupocie - a to nie jest uczciwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka