Dodaj do ulubionych

Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka !

IP: *.szybszyinternet.pl 09.12.11, 23:35
widzieliście światełka na choince ? a wiecie jaki był koszt jej postawienia na rynku ? i że w Tarnobrzegu nikt nie chciał dać Mastalerzowi choinki z Tarnobrzega i musiał za ciężką kasę ściągać ją z wioski ? nakazał zakupić światełka ledowe które po prostu nie pasują do wystroju tak dużej choinki ! kasa wyrzucona przez Norberta Mastalerza w błoto ! pamiętacie jak zwalniał Macieja Jugo za choinkę ? tyle, że jak Jugo stawiał choinkę i organizował jej dekorację świetlną to było świątecznie i pięknie a jest teraz obrzydliwie !
Jan Dziubińskie przez 16 lat ozdabiał Nam Świątecznie Miasto a Norbert Mastalerz psuje nam kiczem święta !

Obserwuj wątek
    • Gość: dino Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.12.11, 23:47
      Co ty pieprzysz? Choinka jak się patrzy. Większej nie było. To podarunek gościa z Kaczaków. Żadne kupowanie. A że jej ustawienie i ozdobienie kosztowało? Zawsze tak było. Powieś se Jugo na własnej choince.
      • Gość: mieszkaniec Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 00:00
        nie zmienia to faktu że migające światełka szpecą piękne drzewko wyglądając tandetnie
    • Gość: tex Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 00:01
      Witek, daj spokój - choinka jest super. LED-y też, walnij się w ten pusty* łeb wreszcie.

* Alkohol niszczy szare komórki w sposób nieprawdopodobny
      • Gość: mieszkaniec Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 00:08
        towarzystwo popada w jakieś paranoje miasto liczy blisko 50000 mieszkańców a wy na każdym kroku widzicie jakiś Witków, Owsików, Janków i Pisdzielców. każdy z nas mieszkańców ma prawo do własnej opinii nawet tej krytycznej, tak ciężko to pojąć?
        • Gość: bekon Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 00:21
          Tak, ja widzę Witka, Owsika, Pawełka, na pewno Bogusia - może Maćka (choć niekoniecznie, bo ma fajniejsze zajęcia) i Andrzeja, gdy wróci strudzony do domu - jako przodowników pracy na tym forum. Janka raczej nie, bo to informatyczny analfabeta, który nie umie włączyć kompa.

Czołówka frustratów. Piszą, więc żyją. Snami o potędze.
          • Gość: mieszkaniec Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 00:28
            siebie też do tej czołówki zalicz bo jesteś przodownikiem i walczysz o pozycje lidera.
      • Gość: maria Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.smsiarkowiec.pl 12.12.11, 13:02
        Prezydent SUPER GOŚĆ !!!!! Takiego jeszcze nie było i nie będzie !!!! Choinka też piękna, takiej też nigdy nie było !!!!! Brawoooo Panie Prezydencie !!!!!!!!!!!!! A te negatywne komentarze tu zamieszczone i na innych portalach to z zawiści i z zazdrości !!!!!! Trzymam za Pana kciuki !!!!!
    • e-ftalo Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! 10.12.11, 08:39
      zamiast tych ledów wolałbym plazmę.
      Mogliby tez w ogóle nie stawiać choinki tylko duży plakat z choinką
      • Gość: Kama Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 09:26
        choinka jest fajna, a Wy jak zwykle się czepiacie
    • Gość: mar Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 18:01
      przez ostatnich 16 lat to była jakaś rzeźnia na ubojni jeżeli chodzi o choinkę...teraz też szału nie ma, ale nie można wymagać w upadłym miasteczku czegoś lepszego
      • Gość: dino Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.11, 22:14
        Wiecie co? Pisałem wcześniej żeby się nie czepiać, ale dziś, po raz pierwszy, zobaczyłem to drzewo wieczorem. Wypluwam i odszczekuję co napisałem. Światełka są tandetne, paskudne, kiczowate, pstrokate, durnie migające i co tam jeszcze. Tak spieprzyć ładne drzewko....
        • Gość: bombka Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 00:13

Rzeczywiście choinka udekorowana bezguściem decydentów. Najgorsze w tym wszystkim jest to,że jak się powie coś krytycznego to władza od razu reaguje histerycznie. Zadnego dystansu. Kompleksy Panowie . To nie jest wina Pisu jak sugerujecie na każdym kroku. To cholerne kompleksy gromadzone latami.
        • Gość: dingo Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 00:17
          opierniczył cię z szybkiego i postawił na właściwe tory, następnym razem zaszczekasz jak stado
          • Gość: Lessi Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tktelekom.pl 11.12.11, 21:57
            Dino bardzo mi zaimponowałeś zmianą wpisu. Czyli zgadzasz się, że ta ozdoba na choince jednak jest bez gustu. Tak jak i sztygar Heniek z szerokim uśmiechem. Ale w sumie choinka to pryszcz wobec innych problemów w mieście...Dino napisz coś jeszcze mądrego. Chwalą Cię a to niedobrze. Pozdrawiam stadninę wałachów!
    • Gość: mietek Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.ip.netia.com.pl 11.12.11, 23:17
      Piszta co chceta, a mnie się baaardzo podoba!.
      • Gość: Dariusz P Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: 80.51.96.* 11.12.11, 23:35
        mnie też się podoba a wracając do P.Jugo to straszny pijak z niego był,pamiętam bo nie raz mu lałem i to mocno w kielich.
        • Gość: Estetka Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.12.11, 01:38
          Tandeta, kicz i totalne bezguście, ,moze pretendowac na czołówkę "Wiocha.pl". Wódz lubi wygrywać więc pobije lekordy. Pokazał nam swoje poczucie piękna.....im bardziej pstrokato i jarmarcznie tym ludzie bardziej bendom siem cieszyć, ludzie obojga pci. Zobaczom i zapiejom z zachwytu! Chyba tylko jego podwładni.
          • Gość: Tarzan Re: Choinka ... kicz? IP: 80.48.174.* 12.12.11, 06:57
            No cóż, tylu ludzi ogląda idiotyczne seriale, słucha "Majteczki w kropeczki", czy ślini się na widok Dody, że nie dziwi mnie kicz w odniesieniu do dekoracji świątecznej...

Są gusta i guściki... jednych razi, innym się podoba ;)

• Gość: Leeed Re: Choinka ... kicz? IP: 195.117.223.* 12.12.11, 08:32
              co się czepiacie ? i tak jest nieźle, w stanie wojennym nie wolno było choinki stawiać a teraz Wasz wybawca Masztelnko Choinkę postawił i światełka powiesił ! a że tandeta to wynagrodzi Wam kolędami. Rzekom pod tą "piękną" mają być śpiewane kolędy przez wybitnych śpiewaków i oratorów w składzie : Masztalenko, Uziel i Biskup !

Przybieżeli pod choinkę we trzech a wrócili na czterech, chwała alkoholowi i Panu Uzielowi a jak nie to Cię załatwię !
              • Gość: ksionc Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.cloudlet-computing.net 12.12.11, 15:28
                mnie nie podoba się ta chionka, ja mam propozycję a mianowicie : na każdej gałązce zawiesił bym krzyżyk, jakiś medalik M.bos. różaniec i inne jakieś dewocjonalia.
                Ponieważ te krzyżyki różańce były nie poświęcone , to nie spełnią swojej roli zauroczenia Mlecznych kundli ujadaczy.
                Proponuję wysłać z tymi medalikami i krzyżykami delegację (bo święta tuż tuż) do B-16 Wermaht junge żeby to pokropić, na czele delegacji byłby na pewno Andrzej Wójksiądz i zastepca Jan Mleczny. Ta delegacja musi działac szybko żeby zdążyć jeszcze zawiesić na tej choince. Tak pięknie ustrojona sprowadzi do nas pielgrzymów z Podkarpacie i wschodniej Polski , i tym sposobem miasto nasze będzie rozsławione piekną choinką i głodnymi Tarnobrzeżanami.
                Ma być biednie , ale po katolicku i z tradycją ze średniowiecza. Takie piękne okazałe drzewo które nam wytwarzało tlen potrzebny do życia, zostało ścięte bo to tradycja chrześcijańska GŁUPOTA i przedmiot sporu idiotów.
                • Gość: x Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.12.11, 15:55
                  Komu się nie podoba i nie może patrzeć na nią to może chodzić do kościoła ulicami Kościuszki i Dominikańską.Problem z głowy.
                • Gość: ... Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.12.11, 19:07
                  z powodu braku argumentów uderzasz w religię, świadczy to o bardzo niskim poziomie i kultury i szacunku.
                  po prostu choinka jest przybrana w sposób tandetny, drzewko samo w sobie jest piękne i nie ma tu potrzeby w związku z tym obrażać ludzi wierzących.
                  • Gość: benny Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.flash-net.pl 12.12.11, 19:16
                    trzeba mieć jednak jakieś rzeczowe argumenty, jak się nie ma żadnych, to zawsze można obrazić. Nasz przedmówca jest tu w długim szeregu opluwaczy i morderców, poczynając od ubecji lat 40-tych i 50-tych, przez mordercę ks. Jerzego aż po najnowszych kryminalistów z partii palikota.
                    • Gość: ? Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.tktelekom.pl 12.12.11, 19:35
                      czytając twoje wypociny , człowiek (homo sapiens) to nie dotyczy Ciebie z IP: *.flash-net.pl "benny" ma odruch wymiotny , i pytanie kto Cię spłodził?
                    • Gość: precz z fiutami Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.11, 21:03
                      jakim prawem taki ciul z flash-neta podszywa się pod katolika?
                      • Gość: faszysta Re: Choinka z dewocjonaliami IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.12.11, 21:36
                        Internauci wstańcie na roraty - pomyślcie dobrze o swoich wrogach, faktycznych i wydumanych.
                        Daglezja na Rynku jest cudowna, a to że została ubrana w złym guście, nie zmienia jej przeznaczenia jako"drzewko Chrystusowe". Kiedy jeszcze Staś Uziel urządzi tam żywą szopkę i wigilijną wieczerzę dla biednych (wygląda że pogo0da będzie sprzyjać) to każdy z Was "nienawistników" powinien się przełamać opłatkiem. Tego Wam serdecznie życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mała mi Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! IP: *.smsiarkowiec.pl 13.12.11, 19:35
      choinka mi się podoba, NIE PODOBA MI SIĘ OŚWIETLENIE dawniej były światła w takich kulach imitujących bąbki w dzień było ładnie bo były kolorowe bez świecenia a w nocy jeszcze ładniejsze bo oświetlone , nie rozumiem dlaczego zmieniać coś co jest ładne tyko dlatego że wymyślił to ktoś poprzedni mądry władca to ten który podtrzymuje dobre bez względu na twórcę widocznie Tarnobrzeg tego nie ma , a szkoda ...
    • e-ftalo Re: Choinka na Rynku i obrzydliwe światełka ! 13.12.11, 21:53
      takie przystrajanie może być niebezpieczne
      choinka może wywołać wojnę www.sfora.pl/Korea-rozpeta-wojne-z-powodu-swiatecznej-choinki-a38541
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka