Dodaj do ulubionych

kościołowi ile się da

• ciul81 Re: kościołowi ile się da 30.07.12, 08:17
      moja znajoma 3 lata temu wniosła do sądu biskupiego o rozwód, do tej pory nie otrzymała odpowiedzi może ktoś podpowie jak trzeba postąpić aby sprawa ruszyła z miejsca
      • Gość: ben Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 19:13
        A co, ty nie możesz podpowiedzieć znajomej? Czyżbyś był aż takim ciulem (LOL)
    • ciul81 Re: kościołowi ile się da 01.08.12, 17:44
      sp1962 napisał:

> gazeta wyborcza poznała rządowy raport o pracy komisji majątkowej, która przez
      > 22 lata rozpatrywała roszczenia kościoła katolickiego, 53 stronicowy raport to
      > opis strat skarbu państwa, np. zakon cystersów w 1994 r. dostał grunty w krako
      > wie w ugodzie zapomniano wpisać, że to wyczrepuje roszczenia i w 2004 r. cyster
      > si znowu złożyli wniosek dostali od komisji 66 mln zł odszkodowania bez wątpien
      > ia kościołowi należał się zwrot majątku , z którego ograbiły go władze prl, ale
      > nadużyć komisji było zbyt wiele aby uznaćto wypadek przy pracy,kościół skwapli
      > wie z tego korzystał a gdy nadużycia wyszły na jaw np. abp stanisław budzik mów
      > ił nawet o systemowym ataku na kościół snując analogie do czasów stalinowskich,
      > gdy rok temu komisja zakończyła pracę jej współprzewodniczący za strony kościel
      > nej tryskał humorem ,, reprezentowałem interesy kościoła ,trudno żebym chciał b
      > y kościół dostał mniej"
      > ale kościół nie ma powodów do zadowolenia wiele katolików patrzy właśnie przez
      > pryzmat komisji majątkowej
    • Gość: 1%-ten niewierzący Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 06:26
      Nikito , ziejesz jadem i rzucasz wyzwiska na niewierzących i ty niby miałbyś być zbawiony ? Nie sądzę by po drugiej stronie ktoś zaśmiecał środowisko kimś takim jak ty ?
      Uczestnictwo w obrządkach kościelnych nie czyni cię dobrym i porządnym człowiekiem za jakiego sam się uważasz !
      Katolicy, za samo chodzenie do kościoła uważają że pójdą do nieba.
      Uczynki są ważne i przestrzeganie zasad - traktowanie innych tak jak sami byście chcieli być potraktowani .
      TO JEST WAŻNE . Ja tego przestrzegam i dlatego nie boję się śmierci !
      Nie obrażaj niewierzących bo oni też mają uczucia !
      Pamiętaj, że wszyscy jesteśmy ludźmi niezależnie w co i czy wierzymy w Boga !
      • Gość: znajoma Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 09:51
        Do Niewierzącego.
        Masz rację, uczynki są ważne. Przeczytałam tylko Twój post więc nie będę się wypowiadać. Nie uważam, że pójdę do nieba za samo chodzenie do kościoła. Byłam dwa razy we Francji, spotykałam się tam z serdecznością na każdym kroku. To samo było w Rosji, pośród ateistów. Kogo ja się boję ? Sąsiada, znęca się słownie nade mną i moją rodziną. Jest katolikiem. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli.
        • lechowski51 Re: kościołowi ile się da 05.08.12, 10:43
          Jest katolikiem czy zlym czlowiekiem?!
          • Gość: znajoma Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 10:49
            Chorym, dobrym człowiekiem. Zawsze mogę liczyć na Jego pomoc:-)
          • Gość: nikita Re: kościołowi ile się da IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.08.12, 23:56
            lechowski - na jedno wychodzi
      • Gość: nikita Re: kościołowi ile się da IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.08.12, 23:54
        1% - zwykle z takimi durniami nie polemizuje ale dla ciebie zrobie wyjatek. Nie dbam o to czy wierzysz czy nie wierzysz czy jestes dobry czy nie dobry, nie dbam o twoje zbawienie, podziwiam tylko to, jak taki osil jak ty nauczyl sie pisac. Wprawdzie nie bardzo wiadomo o czym piszesz ale dobre i tyle . O jad nikity sie nie martw, takiej zmiji jak ty zaden jad nie zaszkodzi.
    • Gość: do nokity Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 02:31
      Sam przyznałeś że nie rozumiesz tego o czym piszę, dlatego nie dziwi mnie że dajesz sobą manipulować księżom !
      Twój mózg miał wpajane od urodzenia że chodząc do kościoła będziesz lepszy od tych którzy tego nie robią . Dlatego odczuwasz wyższość nad niewierzącymi . Gardząc i poniżając innych, nie znając jakimi są ludźmi świadczy o twojej małości .
      Proponuję byś ocenę kto dobry a kto zły zostawił komuś innemu !
      • Gość: nikita Re: kościołowi ile się da IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.08.12, 03:46
        Daj sobie spokoj z tym niezrozumialym belkotem. Pisz do lechowskiego, to ta sama liga.
        • Gość: do nokity Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 21:59
          Faktycznie nie powinienem pisać do kogoś kto liczy się jako człowiek jedynie w statystykach !!!
          • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 08.08.12, 09:58
            Ks. Boniecki jest wśród Prawdziwych Katolików persona non grata, bo grzesznik nieposłuszny, otwarcie mówi to czego polityk katolicki, czy kościelny dygnitarz nie powie wyznaje miłość bliźniego i jest tolerancyjny, ale jakoś do niego mam zaufanie, a nie do krzykaczy, co to miłość od Boga otrzymaną cedzą przez zaciśnięte zęby, a wiarę chcą mieczem niemal narzucać. Jest wrogiem dla tych, co polskość, patriotyzm, a i wiarę zmonopolizować chcą, dla których chodzenie do kościoła, wojna o Boga i krzyż, czy walenie po łbie grzesznych dziennikarzy gwarantują Królestwo Boże

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ks-Adam-Boniecki-jesli-ktoregos-dnia-wygramy,wid,14828675,wiadomosc.html?ticaid=1ef31

• ciul81 Re: kościołowi ile się da 08.08.12, 16:32
              ks.Boniecki- pogrzeb Wisławy Szymborskiej, charakter świecki wśród uczestników ostatniej drogi poetki, ks. Boniecki przeszedł w drodze jak tysiące innych ludzi by porzegnać zmarłą to jest kapłan
            • lechowski51 Re: kościołowi ile się da 09.08.12, 11:50
              Bolszewicy i lewactwo zasze mialo swoich "patriotycznych i POstepowych ksiezy".Ksiadz Sowa,Boniecki...a za Bieruta ksieza patrioci na pochodach 1-majowych.
              • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 09.08.12, 12:54
                > Bolszewicy i lewactwo zasze mialo swoich "patriotycznych i POstepowych ksiezy".
                > Ksiadz Sowa,Boniecki...a za Bieruta ksieza patrioci na pochodach 1-majowych.

Jaki grzech np. ksiądz Boniecki popełnił, że mu szacunku odmawiasz i do "przyduspasów" Bieruta porównujesz?

• ciul81 Re: kościołowi ile się da 09.08.12, 13:10
                Lechowski zawsze lepiej służyć swoim niż być watykańskim pachołkiem
                • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 10.08.12, 09:44
                  Kolejny "patriotyczny i POstepowy ksiądz", ten jednak popełnia zdradę narodową, twierdzi, że dowodów na zamach nie ma i jeszcze z Moskalami się chce bratać...

Chyba czas, by Prawdziwi Polacy, czy prawica smoleńska założyła własny kościół? ;)
                  • lechowski51 Re: kościołowi ile się da 10.08.12, 10:34
                    Nie kazdy wierzy w Swieta Ksiege gen.Anodiny a od zakladania "wlasnych kosciolow" specjalistami jest swiatowe lewactwo,ktore na jakis czas tworzylo swoje postepowe koscioly od Rio de Janeiro po Pekin.
                    Rezimy roznego koloru chca miec swoich kaplanow...i maja taki margines jak Ks.Sowa i Boniecki.
                    • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 10.08.12, 11:50
                      > Nie kazdy wierzy w Swieta Ksiege gen.Anodiny

Nie każdy, kto nie wierzy w w/w raport twierdzi, że bez wątpienia był to zamach, a Putin z Tuskiem mają krew na rękach.
                      Skazywanie, wydawanie wyroków bez rzetelnego śledztwa to była domena ubeckich czasów chyba... ;)

> Rezimy roznego koloru chca miec swoich kaplanow...i maja taki margines jak Ks.
                      > Sowa i Boniecki.

W jaki sposób "reżim" wspierają Sowa i Boniecki ... że zadam to samo pytanie, na które nie odpowiedziałeś, tyle, że innymi słowami.
                      W jaki sposób niby sprzeniewierzyli się wierze, Bogu, czy nawet nauce Kościoła ... tego nielewackiego?

• Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 11.08.12, 22:09
                        > W jaki sposób "reżim" wspierają Sowa i Boniecki ... że zadam to samo pytanie, n
                        > a które nie odpowiedziałeś, tyle, że innymi słowami.
                        > W jaki sposób niby sprzeniewierzyli się wierze, Bogu, czy nawet nauce Kościoła
                        > ... tego nielewackiego?

Na takie pytanie Lechowski nie jesteś w stanie odpowiedzieć, co?

Nie umiesz po prostu, bo to wymaga myślenia i użycia konkretnych argumentów. To powyżej Twych możliwości.
                        W sumie, to mi Cię szkoda.

A Michalik dalej ojczyznę, Boga i Prawdziwych Polaków zdradza ;)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12294342,Abp_Michalik__Koscioly_katolicki_i_prawoslawny_mowia.html
                    • Gość: nikita Re: lewactwo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.08.12, 00:12
                      lechowski - twoje produkty pisarskie staja sie coraz zabawniejsza . Tyle tylko ze pozostaja bez echa. Bo nie da sie ukryc ze zila przebicia twojej opcji jest coraz marniejsza. Kosciol w odwrocie, kaplan Rydzyk jak nie mial miejsca na multipleksie tak nie ma, zlodziej goni zlodzieja a na dodatek komunistyczne rezymy ( Chiny, Kuba, Bialorus ..) leja dupsko katolickiej Polsce na olimpiadzie. Odwrocilo sie niebo od ultrakatolickiej Polski, oj , dowrocilo. Pewnie nie tedy droga , czyz nie tak mosci lechowski.

Lewactwo gora...jak zawsze.
    • ciul81 Re: kościołowi ile się da 10.08.12, 23:13
      przez ponad trzy lata kościół śmiał się z władzy w nos, lekceważąc żądania przeniesienia krzyża postawionego nielegalnie w stalowej woli na gruncie komunalnym
      • lechowski51 Re: kościołowi ile się da 12.08.12, 18:31
        Abp.Michalik nikogo nie zdradza.To lewactwo takie jak Ty i cyngle z michnikowej zalganej szmaty dzieli kosciol na ten dobry bo nowoczesny/łagiewnicki/ i ten ro dem z ciemnogrodu/torunski/.To lewactwo i lewackie mendia nazywaly abp.Michalika chamem i rzecznikiem ciemnogrodu gdy wzywal do glosowania na tych co postepuja zgodnie z zasadami chrzescijan.To damski bokser Niesiolowski nazywal go kretaczem bo jego postepowanie uznawal za niezgodne z linia "partii milosci".
        Kiedys komunisci tez instrumentalnie traktowali kosciol i pojednanie z Niemcami nazywali zdrada naszych interesow i wtracaniem sie do polityki.To lewacy tacy jak Ty nakazuja sie klerowi chowac do kruchty i nie "mieszac do polityki" a teraz nagle abp.Michalik stal sie ulubiencem GWprawdy i wszelkiego rodzaju POstepowcow.Tymczasem kosciol i jego biskupi robia to co wynika z jego misji.Wolalbym oczywiscie aby przed pojednaniem Rosjanie wyznali swoje winy wobec naszego narodu i mam nadzieje ze kiedys to nastapi.Ksieza i biskupi nie sa po to aby schlebiac takiemu lewactwu jak Ty,tylko po to aby glosic Prawde i czym jest Zlo i Dobro.
        • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 12.08.12, 19:01
          > Abp.Michalik nikogo nie zdradza.

Jego słowa mają podobną "wagę", co słowa Bonieckiego, za które Ty porównujesz go do ubeckich kolaborantów.

>To lewactwo takie jak Ty
          > To lewactwo i lewackie mendia nazywaly abp.Michalika chamem i rzecznikiem ciemnogrodu

Czy ja go kiedykolwiek nazywałem w ten sposób?
          czy ty w ogóle rozumiesz o czym piszę?

... to tyle w kulturalny sposób, którego jak widać nie preferujesz.

-----------------------------------

Po co używasz dużej litery ubecka gnido, Ty komunistyczny jełopie, zdrajco narodu.

Już ci dość razy dawałem do zrozumienia, że albo zachowasz kulturę, albo pokażę ci gdzie chamstwa miejsce. Rozumiesz?

Jeszcze raz nazwiesz mnie lewakiem, a skończą się rozmowy i zacznie lanie gnojówki, jaką widać uwielbiasz.
          Staje ci na prucie frędzla, obwisłe cycki, czy ru...ie kota, ty ubecka świnio, zdrajco i donosicielu?
          Chory jesteś z nienawiści do wszystkiego co niepisowskie ty pomiocie stalinowskich oprawców, pewnie cała twoja rodzina umoczona w tym reżimie była, a teraz udajesz świętoszka i próbujesz uciszyć sumienie za swe zbrodnie ... o ile jakieś sumienie masz.
          Kultury cię w chałupie nie nauczono? Tys się nie wychowywał w tradycyjnym polskim domu, takie chamstwo to tylko od stalinowskich katów pochodzić może.

...mogę kontynuować to lub rozmowę, wybór należy do ciebie... ostatni raz. Doceń, że jestem ostatnim, który tu z tobą rozmawia chamie esbecki.

Ostatni raz daję ci wybór.

• Gość: znajoma Re: kościołowi ile się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 19:16
            Jestem w szoku!
            • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 12.08.12, 21:44
              > Jestem w szoku!

Ujrzałaś perseidy na ciemnym niebie, czy zszokowało Cię to, że Lechowski - pomimo wielokrotnych próśb o kulturalne traktowanie mnie jako rozmówcy - nadal obraża?

----------------------

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pawlowicz-katolicy-nie-powinni-glosowac-na-po-i-pr,1,5215627,wiadomosc.html
              Pani Pawłowicz należy moim zdaniem do tych, którzy skutecznie do kościoła zniechęcają.

... ale co innego mnie zastanawia. Uznanie, że 0,3% podatku dochodowego jest formą niszczenia kościoła.

Skoro ponad 90% Polaków to katolicy, to te 0,3% przyniesie znacznie więcej niż wysokość obecna funduszu kościelnego.
              Czy moje wyliczenia są złe, czy też pani ta boi się, że tych katolików jest w Polsce znacznie mniej?

• lechowski51 Re: kościołowi ile się da 13.08.12, 11:02
                Z lewaka zawsze wyjdzie bolszewicka kultura.I kazdy lewak,ktory nie ma argumentow manipuluje i klamie.A pisalem o Tobie tak;
                To lewacy tacy jak Ty nakazuja sie klerowi chowac do kruchty i nie "mieszac do polityki" a teraz nagle abp.Michalik stal sie ulubiencem GWprawdy i wszelkiego rodzaju POstepowcow
                ...a teraz zobacz wyzej co skopiowales maly czlowieczku?!
                • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 13.08.12, 17:30
                  Używasz słowa lewak w pejoratywnym znaczeniu. Używasz go w stosunku do niektórych rozmówców, jak i zbrodniarzy, czy zboczeńców.

Używasz tego świadomie.

Używasz tego świadomie, choć kilkakrotnie prosiłem byś tego nie robił, choć kilkakrotnie ostrzegałem i używałem języka tego samego rynsztoka wobec Ciebie.
                  czy poza tą sytuacją ozdabiam swój co drugi post słowami, bo "komuchy takie jak ty" lub "bo rasiści tacy jak ty"?

Jaką kulturę trzeba reprezentować, by jeszcze zamiast przeprosić i po prostu tego nie robić kluczyć i kręcić, by twoje było na wierzchu.

> ...a teraz zobacz wyzej co skopiowales maly czlowieczku?!

Skopiowałem dwa różne zdania, by pokazać właśnie, że tych samych słów używasz wobec mnie, jak i "mendiów".
                  Mam zacytować słowo lewactwo użyte wobec pederastów, zboczeńców, sprawców mordów lub ich inicjatorów?

Rozumiesz, czy zbyt trudne.

>I kazdy lewak,ktory nie ma argument
                  > ow manipuluje i klamie.

I znów obrażasz... ale to twój wybór, ja dość się natłumaczyłem i zbyt wiele razy zachęcałem do kulturalnej rozmowy. Wolisz obrzucanie błotem, to będziesz miał.

• ciul81 Re: kościołowi ile się da 17.08.12, 15:53
      o co chodzi:
      - jp II pomniki za życia, zamiatanie związków pedofilskich pod dywan i wiele innych skandali
      - b16 - wiele skandali w administracji watykanu
      - cyryl I wielbiciel francuskich win i drogich zegarków
      a za nimi lud

• lechowski51 Re: kościołowi ile się da 17.08.12, 15:56
        Widze ze w Klubie Tarzana coraz wieksze intelektualne giganty!
        • Gość: Tarzan Re: kościołowi ile się da IP: *.flash-net.pl 17.08.12, 16:31
          > Widze ze w Klubie Tarzana coraz wieksze intelektualne giganty!

O kolejnym rozmówcy wolisz powiedzieć, że dureń zamiast z nim rozmawiać?

Jak każda lewacka menda, możesz jedynie pogardę na ludzi wylewać.

Argumentów nie masz żadnych, nie masz nic sensownego do powiedzenia. A tych co maja swoje zdanie oblewasz gnojówką.

jak typowy lewacki cham.

paszoł won.

• ciul81 Re: kościołowi ile się da 23.08.12, 07:08
      na placach należących do szkół posadzono tzw. drzewka papieskie, ten obowiązek na szkoły nałożyło kuratorium oświaty, kolejny dowód na państwo jednej religii , kiedyś jednej partii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka