lechowski51 18.04.12, 10:30 bez "katolickich oszołomów",bez krzyży i bicia dzwonów.To zobaczcie jak będzie wyglądać; www.youtube.com/watch?v=HUqMsg9MitE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tarzan Re: Marzy sie wam Polska IP: *.flash-net.pl 18.04.12, 15:14 chcesz powiedzieć, że gdyby wszyscy emigranci przechodzili z islamu na chrześcijaństwo, to obraz tej zawodówki w tej dzielnicy byłby inny? Populista Roku! Powiedz wprost, że jedynym dla Ciebie wyjściem z takiego impasu jest wygonić wszystkich nie-rodowitych. Niemcy dla Niemców, Polska dla Polaków itd. Po drugie, co przeszkadza tym muzułmańskim dzieciakom ukończyć szkołę? Gdybyś uważnie filmik obejrzał, to byś wiedział, że problem w języku i motywacji. Przyczyn można się domyślać, można mieć pomysły na rozwiązanie tych problemów, ale nie jest nim wojna religijna! Żadna religia nie przeszkadza w osiąganiu sukcesu w szkole. W końcu, gdyby Niemcami rządzili ateiści, z którymi wojujesz, to by tego problemu nie było, bo "wolność religijna", która "zmusza" ich do płodzenia dzieci i mordowania córek, które się przespały z jakimś innowiercą zamiast w wieku 13 lat być wierną swojemu 60-letniemu mężowi, nie byłaby przeszkodą w narzuceniu pewnych wzorców, skoro już chcą zamieszkać w naszym kraju. To właśnie stawianie doktryn religijnych ponad wszystkim powoduje to co krytykujesz. ...zresztą po co ja Ci to tłumaczę, Ty i tak nie chcesz zrozumieć, ważne, że masz możliwość pokrzyczeć i wrzucić jakaś wstawkę, która "udowadnia", że Ty Prawdziwy Polak Katolik masz jedynie-słuszną wizję świata. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marzy sie wam Polska 18.04.12, 16:15 W przciwienstwie do Ciebie "ogladnalem uwaznie" nie tylko pierwsz czesc ale wszystkie czesci tego dokumentu.W przciwienstwie do Ciebie nie zadaje retorycznych pytan tylko probuje wyciagnac z tego obrazu jednej z niemieckich szkol wnioski dla siebie i innych.Niemcy znam slabo.Podobne obrazy widzialem natomiast w dobrze mi znanej Anglii i USA.Moim zdaniem niemieckie problemy zmuzulmanska mniejszoscia sa tozsame z tym co przezywaja Anglicy i Amerykanie.Wierze WTC wysadzili wychowani i wyksztalceni w Ameryce "niby amerykanie" islamskiego wyznania.Podobnie bylo w Londynie gdy wysadzano autobusy i metro.Mit lewactwa,ze sila Europy i jej przyszloscia jest multikulturowosc zostal w tym fimie obalony.Takie tez sa moje doswiadczenia w/w krajow. Nikt w tym filmie ani tez ja nie twierdzi ze islam przeszkadza w osiaganiu dobrych rezultatow w szkole.Przeszkadza natomiast kultura w ktorej zyja i ktora pielegnuja w rodzinach. Jak chcesz przerobic muzulmanskich mieszkancow Niemiec na ateistow to jedz tam i sprobuj.Ja uwazam ze trzeba pielegnowac nasz chrzescijanska tozsamosc i pieczolowicie jej strzec,bo staniemy sie kiedys mniejszoscia we wlasnym kraju jak ten mlody niemiecki chlopak w swojej niemieckiej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarzan Re: Marzy sie wam Polska IP: *.flash-net.pl 21.04.12, 20:45 > W przciwienstwie do Ciebie nie zadaje retorycznych pytan tylko probuje wyciagnac z tego > obrazu jednej z niemieckich szkol wnioski dla siebie i innych. Gdybyś rozumiał po co się zadaje pytania retoryczne, to byś tego nie napisał. > Mit lewactwa,ze sila Europy i jej przyszloscia jest multikulturowosc zostal w tym fimie obalony. Ale ja nie twierdziłem, że "sztucznie tworzona" wielokulturowość ma wzmocnić kraje europejskie. Imigrantów zachęcano do przyjazdu, bo gospodarka tego potrzebowała albo klimat polityczny temu sprzyjał. Ja odniosłem się do sytuacji obecnej. To ludzie tacy jak Ty stawiają religie ponad wszystko zamiast ograniczyć ja do intymnej sfery człowieka, a przez to bąknięcie na temat choinki bożonarodzeniowej, czy noszenia chustki powoduje poparte konstytucja dywagacje i angażuje aparat państwowy do "obrony uciśnionych". Gdyby taki muzułmanin, katolik, czy inny wierny wiedział, że swoja religią niczego nie wywalczy, to by jej nie wykorzystywał. Fanatyk - bez względu na to, czy muzułmanin, czy katolik, jest fanatykiem i zawsze złamie prawo lub choćby dobre obyczaje, a wtedy powinien obawiać się krytyki i dezaprobaty reszty społeczeństwa. A czuje raczej siłę czerpaną ze strachu reszty, która obawia się "obrazić" wiernych. > Przeszkadza natomiast kultura w ktorej zyja i ktora pielegnuja w rodzinach. Przecież dokładnie to samo sugerowałem. Ci ludzie muszą wyjść z getta, wtopić się w tło, a osiągnąć to można jedynie jeśli nie będzie podkreślało się ciągle różnic - kulturowe różnice są najbardziej wyraźne tam, gdzie najmocniej człowiek "zawładnęła religia". Czemu cudzysłów? Bo nie o wiare w Boga chodzi, a dziesiątki doktryn, praw kościelnych, zwyczajów itp które nawymyślali fanatycy dla swych pobratymców. Oczywiście poza ideą "tygla" istnieje alternatywa - stworzyć monolit narodowy i religijny...a innych sie pozbyć lub zepchnąć do kąta - tak można w Korei Płn, Iranie itd. I to chciałbyś widzieć nad Wisłą. > Jak chcesz przerobic muzulmanskich mieszkancow Niemiec na ateistow to jedz tam i sprobuj. Ja nikogo nie chce przerabiać na ateistów. Jeśli ktoś chce wierzyć w takiego, czy innego Boga, to jego prywatna sprawa. natomiast widziałbym państwo takim organizmem, w którym żadna wiara nie popycha ludzi do agresji, ani istniejącej agresji nie wzmacnia, a obecny "pęd ku politycznej poprawności" taki sprzyjający klimat stwarza. > Ja uwazam ze trzeba pielegnowac nasz chrzescijanska tozsamosc i piec > zolowicie jej strzec,bo staniemy sie kiedys mniejszoscia we wlasnym kraju jak t > en mlody niemiecki chlopak w swojej niemieckiej szkole. Ten chłopak nie czuje się mniejszością dlatego, że Niemcy nie pielęgnowali chrześcijańskich wartości, a to co chowasz za parawanem "pielęgnowania chrześcijańskich wartości" jest prozaicznym pomysłem zamknięcia granic przed imigrantami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Marzy sie wam Polska bez lechowskiego IP: *.flash-net.pl 18.04.12, 16:01 to byłby piękny gest gdybyś zebrał wszystkich podobnych sobie i wyprowadził ten naród wybrany z kraju który tak was uwiera Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marzy sie wam Polska bez lechowskiego 18.04.12, 16:38 Jak kazdy niedouczony gimbus nic nie zrozumiales!.W Polsce jestem zakochany....a rzady jak sie zmienialy tak beda sie zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Marzy sie wam Polska bez lechowskiego IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 17:13 Ten filmik jest jeszcze jednym dowodem na to, że nie ma na świecie i nigdy nie było sił bardziej destrukcyjnych niż religie. A indoktrynacja religijna od pacholęcia powoduje takie, a nie inne wypaczenia psychiczne. Każdy rodzi się ateistą, dopiero później w trakcie wychowania gwałci się psychikę dziecka religijnymi dogmatami, zaraża się je okrutną niejednokrotnie doktryną z której z wiekiem coraz trudniej wyjść i tylko solidne wykształcenie bez obowiązkowej indoktrynacji może wyprostować osobowość . Ci muzułmanie nie są winni temu, że urodzili się w rodzinie islamskiej, ale - moim zdaniem - rządy krajów w których żyją te dzieci powinny zrobić wszystko, aby ich zasymilować z rdzenną ludnością, a można to osiągnąć tylko przez edukację wykluczającą indoktrynację religijną. Niestety, proces ten będzie trwał długo, bo rodziców już nie da się zmienić i wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marzy sie wam Polska bez lechowskiego 18.04.12, 17:23 Jedz wiec z tarzanem do Londynu albo do Hannoveru i wychowujcie tam swiatlych i postepowych Turkow.Mozecie zabrac ze soba rowniez ciote Palikota,to pomoze wam sciagnac znaki polksiezyca z niemieckich meczetow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Marzy sie wam Polska bez lechowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 17:37 temat jest dość ciekawy... Ale ty @lechowski jak zwykle prezentujesz prymitywny styl Kale'go. W Niemczech Arabowie nie mogą żyć jak chcą bo to zagraża, A czemu mają się germanizować?? Sytuacja Polków na Litwie na przykład, też jesteś przeciw "multikulti"?. Zaliczasz się do zwolenników lituanizacji Wileńszczyzny, na której nadal przeważają liczebnie Polacy. Pewnie zaraz napiszesz o Palikocie... jesteś taki przewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marzy sie wam Polska bez lechowskiego 18.04.12, 17:46 Niemcom zycze olo jak najgorzej.Niech muzulmanie gwalca ich kobiety,niech zamiast dzwonow kosciolow budza ich ze snu wrzaski imamow wzywajacych swoich wiernych do modlitwy.Problem tylko jak zabezpieczymy nasz wschodnia granice przed przyszla inwazja?! Co do Litwy?.Za chore uwazam zmienianie nazw miejscowosci i nazwisk na litewskie.Natomiast Polacy zyjacy na Litwie powinni byc dobrymi obywatelami tego kraj,znac swietnie jego jezyk,historie i tradycje.Ci ktorzy zle sie tam czuja powinni miec prawo powrotu do Maciezy a Polska powinna im pomoc w powrocie. Na temat cioty Palikota porozmawiaj z jego wielbicielka rea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Marzy sie wam Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 17:50 Nie klikać, jakiś obszczyl znów podaje linki do gier online i nabija sobie statystykę. Chodzi o grę gangsters!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: Marzy sie wam Polska IP: *.toya.net.pl 19.04.12, 14:13 Tragifarsa pisowska radykalizuje nastroje społeczne i uprawia polityczny taniec na trumnach smoleńskich. Nie wystarczają im już okrągłe rocznice katastrofy, miesięcznice, to obchodzą jeszcze rocznice pogrzebu, może pójdą dalej i zaczną obchodzić miesięcznice pogrzebu, a wszystko po to, by wyprowadzić ludzi na ulice. Dokąd to nas zaprowadzi? Pan Macierewicz już mówi o wojnie domowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Marzy sie wam Polska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 14:27 Macierewicza ześlą na Elbę czy na Świętą Helenę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Marzy sie wam Polska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 14:31 Choć ostatnio wykrzykiwał: Jarosław, Jarosław - to może tam chce być. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marzy sie wam Polska 19.04.12, 15:51 Wy juz Kaczynskiego widzicie w wsrod Turkow w Niemczech?!.Coraz gorzej z wami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Marzy sie wam Polska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 15:57 Fakt, przyjmuje prawdę jak Turek na kazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marzy sie wam Polska IP: 83.238.199.* 19.04.12, 15:56 Polska jest źle zarządzana. Jedynym wyjściem aby rządzący opanowali się i zaczęli myśleć o tym kraju i narodzie a nie o własnych kontach jest wyjście narodu na ulicę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Marzy sie wam Polska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 16:38 "Jedynym wyjściem aby rządzący opanowali się i zaczęli myśleć o tym kraju i narodzie a nie o własnych kontach" jest zmiana rządzących za pomocą wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: od marzen do czynow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.04.12, 17:15 A zatem do roboty. Tutaj na tym forum stworzcie nowy rzad i program dla tego rzadu ktore zadowola wszystkich a kraj poplynie mlekiem i miodem. Pobawcie sie w polityke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: od marzen do czynow IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 17:25 A Ty się pobaw klockami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: od marzen do czynow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.12, 01:40 kris - ja wiem ze myslenie nie jest twoja mocna strona ale moja uwaga miala na celu sprowokowanie was do napisania, kogo widzicie w rzadzie, jaki ten rzad powinien byc i jakie cele powinien ten rzad dla siebie wyznaczyc . Twoja wypowiedz pozwala sadzic ze durnie moga wybierac tylko durni a od durni poza durnota nie mozna niczego wiecej wymagac. Z tego prosty wniosek ze na pozytywne zmiany nie ma zadnych szans. Czyz nie mam racji ? Oczywiscie ze mam, bo zyd ma zawsze racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: do Nikity IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.04.12, 06:43 Wczoraj była 69 rocznica wybuchu Powstania w Gettcie. Młodzi Żydzi i młodzi Polacy w szli w Marszu Pokoju w Auschwitz-Birkenau. Przestań wypisywać prowokacyjne bzdety tylko pomódl się za swoich pomordowanych przodków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: do Nikity IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.12, 13:09 kris - pytanie nie bylo prowokacja ale testem na polityczna i spoleczna swiadomosc wszystkowiedzacej czesci uczestnikow tego forum. A zatem, jak widzisz naprawe swojej sponiewieranej przez polska odmiane kapitalizmu ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: do Nikity IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.04.12, 13:31 Podpowiem ci - za zmarłych odmów kadisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: do Nikity IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.12, 13:53 kris - to nie jest watek o zmarlych ale o zywych ktorym marzy sie inna Polska, sprawiedliwa, kraina mlekiem i miodem plynaca...taka bajkowa oaza spokoju i pokoju. Nie wstydz sie , napisz kogo postawil bys u rzadowego zlobu, komu zabral a komu dal by urzeczywistnic wasze marzenia o Polsce wolnej i silnej, bogatej i sprawiedliwej takiej Polsce o ktorej marzyl juz Mieszko i kolejni jego nastepcy ale im nie wyszlo. To do roboty tarnobrzeska wyrocznio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marzy sie wam Polska IP: 83.238.199.* 19.04.12, 20:11 "jest zmiana rządzących za pomocą wyborów" Od 20 ponad lat nic nie robimy tylko wymieniamy darmozjadów na jeszcze większych darmozjadów i jest coraz gorzej. Tak więc ulica i rozruchy...krwawe! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Marzy sie wam Polska 19.04.12, 20:19 Jak juz wymordujesz "darmozjadow" to kto Twoim zdaniem powinien nami rzadzic?.Eskimosi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marzy sie wam Polska IP: 83.238.199.* 19.04.12, 20:24 ...mniejsze darmozjady. A tak poważnie to dopóki rządzący zdrowo po ryju nie oberwą to następni będą robić z nami to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Marzy sie wam Polska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.04.12, 21:23 No to ja proponuję obić po ryju obecnych i tych następnych. Tak na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: Marzy sie wam Polska IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 21:33 Teraz wiem że na forum mamy zdeklarowanego idiotę! który nawet nie wie o tym że nim jest ciekawe co na to wiedza medyczna chyba nie określa takich przypadków! ciekaw jestem jak rodzina czy musi to znosić czy dawno spakowała graty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utopia Re: Marzy sie wam Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 05:55 Marzy mi się Polska by nie było w niej podziału na katolików, muzułmanów czy ateistów.Taka, w której liczył by się każdy człowiek niezależnie od poglądów lewicowych , prawicowych czy środka. Ludzi powinno oceniać się za czyny, nie za ich myśli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżem Re: Marzy sie wam Polska IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 10:54 „Gość: utopia 20.04.12, 05:55 Odpowiedz Marzy mi się Polska by nie było w niej podziału na katolików, muzułmanów czy ateistów.Taka, w której liczył by się każdy człowiek niezależnie od poglądów lewicowych , prawicowych czy środka. Ludzi powinno oceniać się za czyny, nie za ich myśli ! „ Utopia !!! Ciesz się i raduj!!! Jest już taki kraj na świecie! !! Na szczęście JEST!!! Tam nie ma podziału na (tfu !)jakieś religijne (wiadomo – religia opium dla ludu!) poglądy i różnice! Koniecznie obejrzyj te radosne dzieci w przedszkolu (zaczyna się gdzieś od 18 minut 20 sekund). !!! Koniecznie!!! A przy okazji podziwiajcie wolności religijne 0k. 31 minuty. „W Korei Płn. obowiązuje wolność wyznania!!!!” „Można swobodnie kultywować buddyjską wiarę!!!” TO JEST NASZA PRZYSZŁOŚĆ! Wyobrażam sobie tam Nikitę jako dyrektora i Reę jako wychowawczynie! Aj waj! TO BĘDZIE RAJ NA ZIEMI! I dla każdego zapewnią kromkę chleba. (Może razowego – ale dla każdego (!!!) kromki chleba nie zbraknie). Aż mi łzy wdzięcznośći… Tam nie ma nawet podziału na „poglądów lewicowych , prawicowych czy środka” TAM OCENIA SIĘ ZA CZYNY!!! To dla nas wzór do naśladowania i o ile rozumiem kierunki zmian na świecie… do tego RADOŚNIE DĄŻYMY! I to nas czeka!! A żeby nie przyszła nam ochota na jakieś głupie myślenie prowadzące do podziału (niezdrowego) jak na przykład jakieś religijne mrzonki (tfu – nie daj Boże katolickie – tfu agape satanas!) wszczepią nam chipy w prawą rękę lub nad czołem! Nie tylko po to aby prowadziś operacje bankowe ale przede wszystkim by nas podsłuchiwać. I to wszystko DLA NASZEGO DOBRA!!! Koniecznie obejrzyjcie ten film: www.youtube.com/watch?v=gpYZfresEnA Najobszerniejszy i najprawdziwszy jaki udało mi się znaleźć w tem temacie. Szczęśliwy lud w szczęśliwym bezpodziałowym kraju!!! A jak się czymś znudzą zawsze telewizja ich/nas rozerwie. Zwróćcie uwagę że jest duży wybór tych atrakcji: www.krld.pl/krld/tv Utopia!!! Miej nadzieję!!! Już niedługo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuniek Re: Marzy sie wam Polska IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.12, 13:48 A tak! A tak właśnie! A żebyś wiedział! Idzie nasza era!!! ERA WODNIKA!!! www.youtube.com/watch?v=pH8_M1fbXd4&feature=related Era powszechnej szczęsliwo/sci po tragediach chrześcijańskiej ery ryb. Pójdziecie grzecznie jak wam każemy! W szeregu! Po wojskowemu! Ot, tak to się zakończy: www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU Ps. To ty teraz Utopia? A co zrobiłeś z tą "żyłko penkniento"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utopia Re: Marzy sie wam Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 18:39 Niestety katolicki fanatyzm nie pozwoli na wolność wypowiedzi .Dlatego szkoda mojego pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Marzy sie wam Polska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.12, 19:18 Wiec jak to wlasciwie jest z ta katolicka Polska. Utopi na swobode ypowiedzi nie pozwala polski fanatyzm kreligijny ( katolicki) a tymczasem zdecydowana wiekszosc wypowiedzi na tym forum i na innych forach to atak na kosciol, rydzyka, moherow, katolickiego boga itd,itd. Wiec jest ta Polska krajem katolickim czy nie jest. A moze to taka ochronka dla zdrowo poj//nych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Marzy sie wam Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 20:34 www.haaretz.com/print-edition/news/woman-in-beit-shemesh-attacked-by-ultra-orthodox-extremists-1.409065 Gdzie to jest @nikita? Napisz w jakim kraju? Co za barbarzyńska nacja tam mieszka, że polewa kobiety wybielaczem kobietę a potem jeszcze obrzucają je kamieniami, opluwają 8 letnie dzieciaki ? Beit Shemesh? Gdzie to jest @nikita, może בית שמש ? Napisz nam @nikita co to za okrutne zwyczaje i o co tam chodzi a potem będziesz się pytał, nas Polaków, jakim krajem jest Polska.... Pewnie nie napiszesz.. ja cię tchórzu znam. Odpowiedz Link Zgłoś