Gość: kabelek IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.12.12, 15:19 Witam!! Poszukuje elektryka z uprawnieniami do podpięcie płyty indukycjnej. Kogo możecie polecić ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gardan Re: Podpięcie płyty indukcyjnej IP: *.laz.fiberway.pl 08.12.12, 09:23 Do podpięcia płyty indukcyjnej nie musisz mieć elektryka ze specjalnymi uprawnieniami. "Normalny" elektryk wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Podpięcie płyty indukcyjnej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.12.12, 18:26 Ojojojj.... Równie dobrze może podłączyć sam. Ostatnio pan z uprawnieniami podpinał w jednym miejscu i płyta się "sfajczyła", takie są miszcze, oczywiście z uprawnieniami;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Podpięcie płyty indukcyjnej 09.12.12, 04:52 Nie chodzi o uprawnienie tylko o doświadczenie.To musi robić ktoś kto zna temat i już to robił z powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owp Re: Podpięcie płyty indukcyjnej IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.12.12, 12:31 chodzi o to zeby fachowiec podbil ci papier bo pozniej moga ci odmowic gwarancji. u mnie gosc na gwarancji sie czepial ze nie jest podpieta plyta przez specjaliste i ze nie ma jakiegos tam wylacznika bezpieczenstwa za dwiesta czy cos. wrzucil jednak na luz plyte zabral i naprawil. a tak swoja droga to straszne dziadostwa robia a ci z serwisu maja 21 dni roboczych i gleboko gdzies co ty i twoja rodzina bedzie jesc przez miesiac. zadzwonilem 21 dnia zapytac co w koncu z moja plyta to mi przemila pani powiedziala ze plyta jest od tygodnia gotowa tylko jakos tak nie mial kto zawiezc........ scyzyk sie otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Podpięcie płyty indukcyjnej 09.12.12, 13:16 Gość portalu: gardan napisał(a): > Do podpięcia płyty indukcyjnej nie musisz mieć elektryka ze specjalnymi uprawni > eniami. "Normalny" elektryk wystarczy. To zależy co masz napisane w karcie gwarancyjnej, bo w razie problemów z płytą serwisant może odmówić naprawy gwarancyjnej. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gardan Re: Podpięcie płyty indukcyjnej IP: *.laz.fiberway.pl 06.01.13, 12:58 Masz rację ale tylko jeśli płyta jest na 380volt i potrzebuje specjalnej wtyczki. Dziś na rynku są w przeważającej większości płyty na 220volt więc wystarczy, że dorobi się normalną wtyczkę z uziemnieniem i po krzyku. Ja u siebie mam płytę gazowo-indukcyjną. Gaz podłączał gość z uprawnieniami (to jest wymóg) ale co do prądu ta zrobiłem sam. Teraz przeczytałem dokładnie gwarancje i nigdzie nie ma wymagań co do elektryka natomiast są co do gazu. Odpowiedz Link Zgłoś