Dodaj do ulubionych

Giełda staroci

IP: 81.26.8.* 09.12.12, 19:19
Miała być dzisiaj w naszym mieście giełda staroci,zaszedłem i nic nie było.Głosili,trąbili w środę,że dzisiaj otwarcie a ostatecznie się nie pokazali.Czy może ta zła pogoda na to wpłynęła?Bo tak ma być,że w sobotę w Sandomierzu a w niedzielę u nas.
Obserwuj wątek
    • Gość: wezyr Re: Giełda staroci IP: *.play-internet.pl 09.12.12, 19:53
      Hehehehe!! a co oczekiwałeś tłumu-ktoś kto medialnie otwiera taką giełdę albo jest obłąkany albo nie wie w czym rzecz! co najwyżej mogłeś kupić posrebrzane łyżeczki do herbaty kto wystawi coś co warte jest pieniądze i tego nie zgłasza że sprzedał ?????
      Gielda w Sandomierzu ma tradycję i swoje prawa tam możesz kupić i sprzedać prawie wszystko-tutaj jakiś debil wymyślił że będzie podobnie nie wiem czy to chwyt medialny czy czysta głupota i nie zna się na prawach rynku wtórnego!
      W sumie nie wiem kto to wymyślił !-kiedyś była w tym mieście giełda samochodowa więcej tam było urzędników ze skarbówki niż sprzedająco-kupujących -a teraz pomyśl co będzie się działo jak ktoś przyniesie znaczki za 1000.00zł tam agentow jest w hu.....
      • Gość: gien Re: Giełda staroci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.12.12, 20:15
        uwazam ze to bardzo dobry pomysl.
        • Gość: importer Re: Giełda staroci IP: *.tktelekom.pl 09.12.12, 20:53
          pomysł może i dobry, ale nie w tym mieście
          • Gość: sprzedawca Re: Giełda staroci IP: *.tktelekom.pl 09.12.12, 22:31
            za dużo tu buractwa i malkontentów
            • Gość: histeryk Re: Giełda staroci IP: *.31.35.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.12.12, 08:13
              Wieloletni marazm spowodował taką sytuację,że na tarnobrzeskim rynku można sprzedać pietruszkę i używane ciuchy.Zmarnowano tradycję środowych targów.Dziubinski usiłował sprowadzić tarnobrzeg do XIX wieku ,udało się mu,ale z pominięciem rynku.
              • Gość: benny Re: Giełda staroci IP: 91.240.30.* 10.12.12, 18:57
                za to obecnie targowisko za 1 mln zł ma już stragany z XXI w. Niestety stoją puste, ponieważ waaadza wiedziała lepiej od handlarzy , jak mają te stoiska wyglądać. No i stąd pomysł tonącego, co się brzytwy chwyta, z tymi starociami. Jednak jak zwykle ludzie nie dorośli do pomysłów waaadzy i nie ma żadnego z tego handlu starociami.
      • Gość: Staroć Re: Giełda staroci IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.12.12, 21:36
        Lechowski nie dojechał!
    • Gość: gość Re: Z innej beki... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.12.12, 22:00
      Tutaj zamieszkuje lud biedny, dokładnie widać co ludzie wystawiają na tablica.pl oraz tarnobrzeg. info/ogłoszenia. "Bida z nendzom" aż piszczy!
      • e-ftalo Re: Z innej beki... 10.12.12, 22:36
        po prostu Sandomierz ma lepsze uwarunkowania do handlu starociami.To już sie wpisało w tradycję,lokalny obyczaj,tam się wszystko sprzedaje.Raz byłem i padał deszcz,a handlarze nawet nie przykryli elektroniki za którą chcieli drogo,a to były kompletne rupieci.Ale cóż,jaki pan taki kram
    • Gość: garaż Re: Giełda staroci IP: *.tktelekom.pl 10.12.12, 22:45
      A ja myślę, że dobrym pomysłem byłyby wyprzedaże garażowe. Pomysł od lat praktykowany w stanach, ale ma to sens. Po co nam allegro, tablica i inne portale, czy nawet giełda, kiedy można to zrobić na wieksza skalę i potraktować czasem jak zabawę w iście amerykańskim stylu. Co Wy na to?

Wyprzedaże raczej nie w jedym terminie dla wszystkich a np" osiedlowe - bo w jedym miejscu przez wiekszość roku.
      • Gość: inspektor gadżet Re: Giełda staroci - oddajcie innym IP: *.tktelekom.pl 11.12.12, 13:53
        * wyprzedaże garażowe - komentarze sąsiadów i znajomych, że ten to, a ten tamto się pozbywa, pewnie nowe kupił, ten ogląda nie stać go na nowe i napierdziane fotele czy kanapę lub wymacany zatechnięty mikser mu się spodobał, POLSKA TO NIE STANY, TU NIE MA PALIWA W CENIE WODY MINERALNEJ, INNA MENTALNOŚĆ.
        * jak coś komuś nie potrzebne to na tarnobrzeg info się goćć ogłasza co wszystko bierze: pralke, lodówkę, telewizor, mikrofale, odkurzacz, golarkę, paczkę dla dzieci, fotelik do karmienia, spacerówkę, czajnik NIE MA CIE CO ZROBIĆ Z GRATAMI TO MU DAJCIE
      • Gość: gość Re: Giełda staroci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.12.12, 16:23
        Heh, chyba naoglądałeś się amerykańskich filmów w nadmiarze. Jakie wyprzedaże garażowe, kiedy hołota mieszka w blokach. Wyobraź sobie co się dzieje przed klatką, kiedy całe menelstwo wyciąga graty z piwnic. Rumunia, normalnie Rumunia albo jeszcze gorzej!
        I żadnej "zabawy" w tym nie widzę.
    • Gość: lubię Re: Giełda staroci IP: *.smsiarkowiec.pl 11.12.12, 14:03
      w jakie dni jest ten pchli targ w Sandomierzu?
      • Gość: kupiec Re: Giełda staroci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.12.12, 15:00
        w każdą sobotę
        • Gość: właśnie zwolniony Re: Giełda staroci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.12.12, 21:03
          To bardzo dobry pomysł pana prezydenta. Zwolnieni z pracy ludzie muszą mieć gdzie wystawić swoje graty na sprzedaż by jakoś przeżyć. To może być sensem ich życia.
          • Gość: Darko Re: Giełda staroci IP: *.pppoe.sistbg.net 11.12.12, 21:57
            Nie żartuj, zarabiając tysiąc pięćset nie można uzbierać tyle, żeby się z wyprzedaży wyżywić choćby przez pół roku.
            • Gość: hand Re: Giełda staroci IP: *.smsiarkowiec.pl 12.12.12, 14:47
              sprzedadzą graty po babci - te z PRLu - zabytkowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka