Dodaj do ulubionych

Idziemy do kina!

21.03.13, 21:22

Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 21.03.13, 21:24
      Z filmów krore ostanio widziałem polecam;
      1.Syberiada polska
      2.Cristiada
      ..tego nie widziałem ale sie wybieram
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_sKb9Qw1EFo#!
      • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 21.03.13, 21:34
        Dodam dla zachety zwiastuny;
        www.youtube.com/watch?v=Olw9V_hqz6I
        www.youtube.com/watch?v=Y1UgvqxHVtk
        • Gość: iluzjon Re: Idziemy do kina! IP: *.tktelekom.pl 21.03.13, 22:03
          a ja od siebie dodam ten link do obejrzenia:
          wyborcza.pl/1,75478,13577666,Jan_Hartman__Najsilniejszy__najbardziej_radykalny.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
          • Gość: iluzjon Re: Idziemy do kina! IP: *.tktelekom.pl 21.03.13, 22:07
            i jeszcze to :
            www.sfora.pl/NASA-o-nadlatujacej-asteroidzie-Modlcie-sie-s53740
      • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.03.13, 22:40
        Obawiam się, że nie zauważyłeś autora scenariusza... i jego biografii.
        • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 21.03.13, 22:47
          ??????????????????
          • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.03.13, 23:50
            Niezwykle wymowne i... wieloznaczne!
          • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.03.13, 23:54
            Nazwisko Domino naprawdę nic Ci nie mówi? Niemożliwe! Sam przecież zgłaszałeś wątpliwości... Coż, pamięć ludzka ulotną bywa. Ale jest jeszcze Wikipedia!
    • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.03.13, 22:38
      Zaskoczyłeś mnie lakonizmem...
      • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 22.03.13, 07:48
        Domino nie jest scenarzystą filmu Syberiada polska.Wypowiadaj się precyzyjnie to będzie łatwiej rozmawiać.Piszę tutaj o trzech filmach...a Ty o scenarzyrzyście!.Ktorego chłopie?
        • Gość: znajoma Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 08:11
          Witam. Dziękuję Lechowski za zwiastuny, dawno nie byłam w kinie, postaram się wybrać na te filmy. Spodobały mi się zwiastuny, choć te filmy nie są radosne ale na pewno ciekawe. Wzruszyłam się niektórymi scenami, pozdrawiam i życzę udanego weekendu:-)
          • Gość: duch_poezji Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 12:09
            Najpiękniejszy i najbardziej wzruszający film ostatnich lat, "Baczyński". Jego premiera odbyła się tydzień temu. Promuje go cudny utwór w wykonaniu Czesława Mozila i Meli Koteluk pt. "Pieśń o szczęściu".
            Oto zwiastun:www.youtube.com/watch?v=sXvxhtlTUKk
            • Gość: znajoma Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 19:36
              Dziękuję, lubię tego poetę, postaram się wybrać z córkami na ten film, pozdrawiam, udanego wieczoru:-)
              • Gość: znajoma Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 19:42
                Idą ze szkoły, zapytałam, jedna na Syberiadę a druga na Baczyńskiego.
            • Gość: Dla Ducha Poezji Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 21:56
              www.kulturalia.pl/Zapraszam
              • Gość: Dla Ducha Poezji Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 21:59
                www.kulturalia.pl/
                • Gość: znajoma Re: Idziemy do kina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 16:15
                  Córa jest zachwycona filmem "Baczyński". Wszystkie dziewczyny z Jej klasy płakały. Pozdrawiam
        • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.03.13, 23:36
          No tak. Domino nawet nie jest autorem powieści "Syberiada polska"... I takiego autora polecasz maluczkim, chłopie! Nie masz wstydu.
          • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 24.03.13, 09:39
            Jeszcze raz!.Domino nie jest autorem scenariusza Syberiady polskiej.To na podstawie jego powieści napisano scenariusz tego filmu.Film może nie jest wybitnym dziełem jak Mój rower czy Matka Królów tego reżysera ale jest wzruszający i poruszający jedna z największych polskich tragedii.
            ...a z filmow ktore ogladnąłem ostatnio polecam;
            -Poradnik pozytywnego myślenia
            -Nazywam sie Khan
            • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.03.13, 22:20
              Biografia Dominy, jak mniemam. zupełnie Ci nie przeszkadza, w odróżnieniu od biografii np. rodziców (sic!) Olejnik, Pochanke, że o Tulei nie wspomnę. Jak to się nazywa? Dwulicowość!
              • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 25.03.13, 21:45
                Artystę oceniam po jego dziele.Ksiązki Domino to słaba literatura o ważnym dla Polaków problemie.Syberiade polską jak też Czas kukułczych gniazd zmęczyłem.Jak chcesz poznać świetna literaturę o komunistycznych obozach śmierci to polecam Opowieści Kołymskie Szałamowa czy Inny świat H.Grudzińskiego.
                Domino w przeciwinstwie do Olejnik,Pochanke,Kraśki,Liza,Miecugowa,Michnika i innych resortowych dzieci nie pcha sie do mojego i innych polskich domow z ekranu telewizora czy z radia.Książkę mogę kupić lub nie.Olejnik czy Liz są za moje pieniadze...wbrew mnie

Trochę wiecej informacji o Cristiadzie;
                wpolityce.pl/artykuly/49892-eva-longoria-i-andy-garcia-w-cristiadzie-historia-przesladowan-jakich-doswiadczyli-katolicy-w-lewicowym-meksyku-zobacz-koniecznie
                • Gość: Zaskoczony Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.03.13, 22:50
                  Za rozmowy Lisa, bardzo dobre zresztą, ja m.in. płacę abonamentem.
                  Dominę za to Ty nam wpychasz! Nachalnie, zresztą!
                  Na marginesie zaś, nigdy nie uwierzę, że fan Rotha czy Llosy jest w stanie przebrnąć przez "Syberiadę..." czy też "Czas kukułczych..." Nawet w PRLu tego nie czytało się! Jak śmiesz wymieniać nazwiska Szałamowa czy Herlinga przy Dominie! To Himalaje cynizmu i ignorancji!
                  Link zaś do Cristiady to bezczelna kryptoreklama, a co najmniej chamska propaganda!
                  • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 26.03.13, 07:47
                    Bezczelna,chamska...zaczynasz inteligencie za 5 złotych tracić nerwy i zamiast argumentów zostają Ci impertynencje.Zmęczyłem Domino aby mieć argumenty w rozmowach z takimi choćby jak Ty.Ja płacę abonament abyś mógł oglądać propagandystę a nie dziennikarza jakim jest Liz.Natomiast na to forum sam się wepchałeś,więc chcąc niechcąc musisz znosić moje też wypowiedzi.
                    Cristiadę polecam bezinteresownie,stąd tez Twoje posądzenie mnie o kryptoreklamę,jest zwykłym kłamstwem,do czego mnie zresztą przyzwyczaiłeś.
                    • Gość: benek Re: Idziemy do kina! IP: *.tktelekom.pl 26.03.13, 14:03
                      o co wy kruszycie kopie z troglodytą ? o Zbigniewa Domino ? stawiam gruszki na złotówki że nasz trogoldyta po raz pierwszy usłyszał o Zbigniewie Domino przy okazji "Syberiady Polskiej " nie doczytał na wikipedii tylko od razu zrobił z niego "bochatera" ( ch - celowe - wiadomość dla troglodyty) - jak okazało że w 1949 roku tak jak i "stary" Kryże dał du..y stalinowcom - no to trzeba głupa palić - "czytałem wczesniej i nie znałem jego życiorysu " - troglodyta jak trzeba zagląda w XIX wieku pod kołdrę przodkom prezydenta Komorowskiego ,a jak trzeba "daje du..y " staremu Kryże i autorowi syberiady - to jest problem "niedouków" z PRL -u - jak inni czytali o Katyniu on ( o lechowskim mowa) budował socjalizm - ba sam się wkopał ( służę cytatami) - uwaga - " Beniu!.Za komuny to o czarterach to mogłeś poczytać w Forum,choć moim zdaniem ta forma podróżowania i na Zachodzie była nieznana.Stąd tez z Irkucka do Bracka lecieliśmy z tubylcami,ktorzy w samolocie mieli wszystko,od kur po psy.I w doopie to mam beniu czy Ty wierzysz w to czy byłem nad Bajkałem.Jajek moczyć nie mogłem bo był to koniec marca. " - ja twierdzę że lechowski to bajkopisarz - ale jeżeli nie to:
                      1/ kto w 80 latach mógł latać po syberii ? - prześladowany opozycjonista? śmiem się smiać
                      2/ facet który ( podobno ) w 81 roku wytoczył komunie ciężkie armaty .... w nagrodę pojechał nad bajkał .......
                      no i wklejka z innego cytatu - "A do Irkucka czy Nowosybirska lataliśmy sowieckimi liniami podróży,płacąc za te przyjemności w polskim Juwenturze" - otóż trochę was oświecę drodzy forumowicze ,kto miał możliwość podróżować z JUWENTUREM PO ZSRR ?
                      SZMATY I SPRZEDAWCZYCY - cała reszta już obrała inne kierunki - na Turcję i Chiny ....choć ja w te podróże lechowskiego nie wierzę - bo na tych kierunkach latam co 2 tygodnie i pytam o Polaków w 80 latach - wszycy mówią - niemożliwe -był zakaz dla innostrancev - no to albo bajkopisarz - albo komuch zajeb...y ..... innej możliwości nie ma ........
                      • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 26.03.13, 16:10
                        I znowu mnie beniu nie zawiodłeś!.Co do Domino?.Wyobraz sobie,że w czasach komuny byłem nawet na spotkaniu autorskim z nim ponieważ przeczytałem Cedrowe orzechy i urzekła mnie wowczas opisana oczyma dziecka Syberia.Wiem,że Ty w przeciwienstwie do mnie czytałeś wowczas Sołżenicyna i H.Grudzińskiego.Ja niestety nie miałem dostępu do tego co w komunie objęte było cenzurą.
                        Dalej!.Nie zaglądałem pod kołdrę przodkom Bula-Komorowskiego,co najwyżej pisałem o ubeckich karierach rodziców,żony naszego Pierwszego Obywatela Rzeczpospolitej.
                        I wracając do Twojego ulubiinego,oprócz O.Rydzyka tematu?!.Na Syberii byłem w latach siedemdziesiątych a nie osiemdziesiątych,bo za Jaruzelskiego do roku 1989,to najwyżej mogłem sie przemieścić,choć nie zawsze bez czujnej kontroli sbeków,do Warszawy albo do Zakopanego.
                        Ty beniu nie wierz w moje podróże tylko w Boga,a z Juwenturem mogłeś beniu lecieć Ty rwnież na Syberie,jak zapłaciłeś ok 8 tys złotych.Była to oprocz wycieczki na trasie Moskwa,Buchara,Samarkanda najdroższa wycieczka do demoludów.
                        Pozdrawiam Cię beniu i czekam na dalsze wynurzenia....
                        • Gość: Benioniezawodzi Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.03.13, 20:52
                          Zaiste, pomieszanie z poplątaniem, a generalnie wszystko porąbane dokładnie...
                          Byłeś na spotkaniu z komunistycznym pisarzem. Dlaczego?
                          W przeciwieństwie do Ciebie, jak słusznie uważasz, rzeczywiście czytałem Sołżenicyna i Herlinga. Może Ty mi przyniosłeś, kiedyś pisałeś przecież, że kolportowałeś ulotki, a teraz twierdzisz, że nie miałeś dostępu!
                          No tak, nie zaglądałeś pod kołdrę, ale znasz kariery... Dominy też?
                          Ciekawe tylko, skąd miałeś owe 7-8 tys. w latach siedemdziesiątych... Najdroższa wycieczka! Trasa - Moskwa, Buchara, Samarkanda..., a potem Syberia? To już chyba po bandzie...
                          Pozdrawiam Cię lechowski51 i czekam na dalsze wynurzenia....

• lechowski51 Re: Idziemy do kina! 27.03.13, 21:15
                            Tak!.Byłem na spotkaniu z "komunistycznym pisarzem",bo w czasach Gierka byli Tylko komunistyczni pisarze.W stanie wojennym miałem już dostęp do "antykomunistycznej literatury" i byłem nawet na spotkaniu z takim "antykomunistycznym pisarzem" Sczypiorskim,ktory okazał sie kapusiem donoszącym SB nawet na swojego ojca.
                            Wobraz sobie ze miałem na wycieczke na Syberię te 8 tys i nie ukradłem.Mało tego miałem wiecej, bo udało mi się zobaczyć swiat od Bajkału po Arizonę/oczywiście jak komuna padła/.Co jeszcze chciałeś wiedzieć?!
                            • Gość: Benioniezawodzi Re: Idziemy do kina! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.03.13, 23:06
                              Jesteś naprawdę pewien, że "w czasach Gierka byli Tylko komunistyczni pisarze?" Chyba pośmiertnie robisz krzywdę, np. Herbertowi.

No tak, "W stanie wojennym miałem (miałeś) już dostęp do "antykomunistycznej literatury", ale Herlinga nie czytałeś, po prostu kolportowałeś... Rotha zaś i Llosę oczywiście, czytałeś!

Lista jest długa: Szczypiorski, Terlecki, Kazek, Franciszek, Henryk, Capino, Zefir, Dąbrowski, Filozof, Gray...

Co jeszcze chciałbym wiedzieć? Od Bajkału po Arizonę, nawet jak komuna padła! Skąd na to miałeś?
                              A może to wszystko w twojej głowie urodziło się? Znowu pytanie!
                              Odpowiedź jest prosta: mitoman.
                      • Gość: realista Re: Idziemy do kina! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 16:30
                        komuch i to czosnkowy rodem z tych co tu przyszli w 1944 ze wschodu i ten sam co zrobił w ciula solidaruchów w 1989r, stary syjonista i prowokator czosnkowy na tym forum beniu
                        • lechowski51 Re: Idziemy do kina! 28.03.13, 07:51
                          ktos tam pisze;
                          esteś naprawdę pewien, że "w czasach Gierka byli Tylko komunistyczni pisarze?" Chyba pośmiertnie robisz krzywdę, np. Herbertowi.

No tak, "W stanie wojennym miałem (miałeś) już dostęp do "antykomunistycznej literatury", ale Herlinga nie czytałeś, po prostu kolportowałeś... Rotha zaś i Llosę oczywiście, czytałeś!

Lista jest długa: Szczypiorski, Terlecki, Kazek, Franciszek, Henryk, Capino, Zefir, Dąbrowski, Filozof, Gray...

Co jeszcze chciałbym wiedzieć? Od Bajkału po Arizonę, nawet jak komuna padła! Skąd na to miałeś?
                          A może to wszystko w twojej głowie urodziło się? Znowu pytanie!
                          Odpowiedź jest prosta: mitoman.

Myslisz,ze piszac o tym ze byłem na Syberii czy widziałem Grand Canyon chodzi mi o to aby zaimponować na forum,jakiemuś gnojkowi z Rzeszowa?!.
                          ...a H.Grudzińskiego kolportowałem i czytałem.KOlportowałem tez Dmowskiego,Mackiewicza i niestety Michnika.
                          • Gość: tbg Re: Idziemy do kina! do Lechowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 08:50
                            Ta ideologia masturbacyjna twojego mistrza dotyczy raczej takich betonów jak ty i tobie podobni zawistne i głupie pisiury!
                            Czyżby autor masturbacyjnego motto wymyslil go na podstawie własnych doświadczeń?
                            BUCHACHA.
                            Pięknie pojechałeś LESZCZU 51.
                            • Gość: benek do benioniezawodzi IP: *.tktelekom.pl 28.03.13, 12:24
                              ująłeś to dokładnie - ten troglodyta nawet nie wie że w tym samym poście wkopuje się sam i to po kilkukroć - przykłady można mnożyć - teraz pracujący w Rosji to agenci służb - on ( podobno) w 70 latach latał od bracka i irkucka po moskwę - jako turysta "niezależny" - "bo każdy mógł sobie pójśc i kupic bilet" - w 70 latach !!!!!! :)
                              • lechowski51 Re: do benioniezawodzi 28.03.13, 14:48
                                Teraz wiekszosc biznesow z Rosją to niestety kontakty wychowankow KGB z WSI i SB z ich mocodawcami.A w latach 70-tych pacanie do demoludow mogł podróżować każdy i nie trzeba było na to zgody smutnego sbeka.Mogłeś więc pojechac np.Berlina wsch czy do Bratysławy na własną rękę a na Syberię wpłacić ok 8 tys złotych w Juwenturze lub w Orbisie i leciałeś oczywiście rejsowymi samolotami,w ktorych biura podróży rezerwowały bilety.
                                Wesołych Swiat trygloto!
                                • Gość: Tryglota Re: do benioniezawodzi IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.03.13, 21:40
                                  Chyba troglodyto!
                                  W latach 70. podróżować mógł każdy i wszędzie za 8 tys. (bo miał), nawet do Arizony i bez paszportu:)
                                  Nie sądziłem, że PRL znajdzie w Tobie takiego żarliwego obrońcę.
                                  Wzajemnie, Trygloto! Bardzo wesołego!
                                  • lechowski51 Re: do benioniezawodzi 29.03.13, 10:06
                                    "Poradnik pozytywnego myślenia" ze swietną rola de Niro i J.Lawrence.Polecam!.Niestety pomyliłem watki..
                                    A Tobie biedaku Arizonę też polecam a szczegolnie cudowne miasteczko wsrod Gor Czerwonych Sedona.Stad niedaleko do takich atrkcji jak kolorowe wydmy,skamieniały las,miejsce po uderzeniu meteora.No i do Wielkiego Kanionu tez dojedziesz i wrocisz w ciagu dnia a na dodatek polecam przejażdżkę po legendarnej Route 66
                                  • Gość: benek Re: do benioniezawodzi IP: *.tktelekom.pl 29.03.13, 11:03
                                    tak tak lechowski - w 70 latach na pewno można było podróżować po Syberii - bez opiekuna ....- bajki w 70 latach opowiadał kobuszewski - ty mu do pięt nie dorastasz - a co to "trygloty" - no cóż .........to napisał troglodyta więc chyba komentarz zbędny .... do Trygloty - najlepszego i spokojnych Świąt
                                    • lechowski51 Re: do benioniezawodzi 29.03.13, 11:33
                                      Pogadaj ze swoim opiekunem z byłego WSI.Potwierdzi Ci pacanie,że wycieczki na Syberie organizowane przez Juwentur i Orbis były czymś normalnym i mógł w nim wziąc udział każdy Polak z komunistycznego wówczas baraku,bo paszporty na demoludy mieliśmy w domu,dzięki łaskawości władzy ludu pracujacego miast i Wsi...
                                      • Gość: Tryglota Re: do benioniezawodzi IP: *.rzeszow.hypnet.pl 29.03.13, 22:15
                                        Łaskawa była Ci władza, która przecież napisała była w owym paszporcie: „Paszport podlega zwrotowi do organu, który go wydał lub który jest właściwy ze względu na miejsce zamieszkania posiadacza paszportu, w terminie 14 dni od powrotu z zagranicy, chyba że posiadacz paszportu zwolniony jest z takiego obowiązku.” Paszport miałeś w domu. Kto miał, ten miał...
                                        • lechowski51 Re: do benioniezawodzi 29.03.13, 23:00
                                          Lubisz jak widze bicie piany.Zwracało się smutnemu sbekowi paszport na wszystkie kraje swiata.Paszport na demoludy sbek a zatem władza ludu pracującego miast i wsi pozwalała trzymac w domu.Mało tego!.Do DDR i Czechosłowacji mogliśmy wyjezdzac na dowod osobisty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka