palacz67 28.04.13, 21:15 www.youtube.com/watch?v=3paTihSCf9I Miłego zwiedzania:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znajoma Re: Warto zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 08:15 www.youtube.com/watch?v=YEGrzkybqSk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Warto zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 21:48 www.youtube.com/watch?v=wYN_jeYBsZc Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Warto zobaczyć 01.08.13, 10:42 Dziekuję za linka.Nie wiedziałem,że takie muzeum istnieje.Wybiorę się w najbliższym czasie. Ja polecam zamki.res.pl/przeclaw.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Warto zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 12:11 Właśnie przed chwilą stamtąd wróciłam. Byłam rowerem ok 15 k w jedna stronę ode mnie. Jest koncert w niedzielę o 17. Są informacje na ten temat na stronie muzeum. Jedź, naprawdę warto, wzruszyłam się listem kardynała do ojca i matki do kardynała, gdy była u Niego w odwiedzinach. Dyrektor ciekawie opowiada, pozdrawiam:-) Wstęp jest bezpłatny, jadąc od strony Durdów jest tabliczka informacyjna koloru białego, przy drodze w Hucie Komorowskiej, trzeba skręcić w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Warto zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 15:41 Byłeś tam? Nie zwiedzałam nigdy Przecławia, dziękuję za informację, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Warto zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 17:08 www.youtube.com/watch?v=srVYx5cUMjM Pojadę tam jeszcze raz z córkami, ciekawa postać i ten uśmiech pełen ciepła i życzliwości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Warto zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 15:41 www.kulturalia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Co warto zwiedzić w Wiśle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.14, 19:07 Dobry wieczór. Mam do Was pytanko. Koleżanka planuje Zieloną Szkołę w Wiśle. Podpowiedzcie, co tam można zwiedzić. Chodzi o atrakcje dla dzieci z podstawówki. Byłam raz w Wiśle ale tylko przejazdem w HG kilka lat temu na basenie. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam i życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co warto zwiedzić w Wiśle? IP: 67.159.36.* 20.02.14, 19:55 Ja bym odwiedził żonę Małysza. Małysz z tamtą pochodzi i zapewne mieszka. A dla dzieci pizzernia. Są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Co warto zwiedzić w Wiśle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 07:42 Witam, masz rację, kilka lat temu prowadził tam sklep sportowy, przewodnik nam go pokazywał. Pozdrawiam i życzę przyjemnego weekendu:-) Dziękuję za informację:-) Prawdopodobnie ja też pojadę, pomacham Ci stamtąd:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla Ciebie:-) Re: Co warto zwiedzić w Wiśle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.14, 16:56 www.youtube.com/watch?v=280h8dTHZfM www.youtube.com/watch?v=iGLVfKf6uHo Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Warto zobaczyć 13.01.15, 07:54 www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1GIGM_enPL613PL613&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=sacre+coeur+w+paryzu Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Warto zobaczyć 13.01.15, 21:34 Czy jest jeszcze na Ziemi jakieś miejsce, które nie miało zaszczytu gościć twojego szlachetnego ciała, że o ochrzczonej duszy nie wspomnę? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 17.01.15, 08:49 podaj.to/post/137,3,cudze-chwalicie-a-swego-nie-znacie-polska-jest-piekna.html Pozdrawiam i życzę udanego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 27.01.15, 17:05 galicjusz.pl/wydarzenia/event?ev_id=11530 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Warto zobaczyć 27.01.15, 21:32 No tak, jak piszesz: "Miłego zwiedzania!" :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Warto zobaczyć 27.01.15, 22:17 Szkoda tylko, że biednieją duchowo i ntelektualnie... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 27.01.15, 22:43 Ty akurat o ludzki intelekt nie martw się. Martw się o swój, bo ciągle czegoś nie rozumiesz. Duchowo też biednieją. To widać, słychać i czuć wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Wieslaw-Debski-o-budowie-Swiatyni-Opatrznosci-Bozej-podatnicy-lapcie-sie-za-portfele,wid,17212180,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Warto zobaczyć 27.01.15, 22:55 Jeżeli myślisz, że to już wszystko, to głęboko mylisz się. Jego Ekscelencja, abp Nycz zresztą, też nie pociesza: "Mamy stan zamknięty: ściany, okna, zadaszenie. Z niezbędnych prac, aby móc wprowadzić do koścoła wiernych, pozostaje położenie posadzki i wzniesienia ołtarza. Szacujemy, że potrzeba na to ok. 30 mln. zł." Bagatela! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 27.02.15, 20:42 www.garnek.pl/marcysi/25207379/tu-sie-kryje-biala-chata-pod Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 27.02.15, 21:52 www.youtube.com/watch?v=zIXbTlFCNio Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 27.02.15, 22:01 Dzięki, nie widziałam tego filmiku, ładna promocja uroczego miasteczka, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 19.04.15, 15:12 ozonewa.blogspot.com/2013/11/zawichost.html Zdjęcia są wykonane przez motolotniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 19.04.15, 15:54 Załóż takie okulary lub podobne papierowe allegro.pl/okulary-3d-red-cyan-anaglify-3d-nvidia2015-i5111595333.html i raduj oko widokami www.flickr.com/photos/ian5281/ Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 19.04.15, 16:08 Dzięki:-) Mam okulary za tysiaka a takich się jeszcze nie dorobiłam. Muszę sobie koniecznie kupić, pzdr:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 20.04.15, 20:11 www.youtube.com/watch?v=KairmsARpyo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Tego nawet nie można sobie wyobrazić... 20.04.15, 20:30 Przyznam, że to wielekroć przekracza moje wyobrażenia, nawet o czeskich gołębicach, że o tarnobrzeskich nauczycielkach nie wspomnę! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Tego nawet nie można sobie wyobrazić... 20.04.15, 20:36 Byłam wiele razy w Moskwie, jest tam niepowtarzalny klimat. Nie da się tego wyrazić słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Niepowtarzalny klimat" 20.04.15, 21:12 No tak, najlepiej ową atmosferę poczuć w Doniecku, że o Ługańsku nie wspomnę, Gołębico! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: "Niepowtarzalny klimat" 20.04.15, 21:29 Najlepiej przejechac sie ruska taksowka,niezapomniane wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: "Niepowtarzalny klimat" 20.04.15, 21:52 Mam miłe wspomnienia z Rosji. Rosjanie to bardzo życzliwi i gościnni ludzie. Moskwa ma niepowtarzalne zabytki, perełki architektury. To nie jest polityczny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Niepowtarzalny klimat... 20.04.15, 22:19 Ale jeżeli kontynuować wątek Doniecka, Ługańska, że o Krymie nie wspomnę, to nie jest to już tylko polityka, niestety... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Niepowtarzalny klimat... 20.04.15, 22:23 Wiem, tłumaczyłam niedawno list z Ukrainy. Pisali do rodziny, chcą tu przyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Niepowtarzalny klimat... 21.04.15, 17:11 > chcą tu przyjechać. < Niech nas BÓG MARKSISTOWSKO-LENINOWSKI BRONI! Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Niepowtarzalny klimat... 21.04.15, 18:04 Mają tu rodzinę, chcą przyjechać w odwiedziny. Gościłam już Rosjan i Ukraińców w moim domu. Byłam też 3 tygodnie na Ukrainie w ramach pracy. Jest tam większa bieda niż u nas. W małych miasteczkach są jeszcze ulice z piaszczystymi drogami. Jestem pozytywnie nastawiona do innych nacji, ale masz trochę racji:-) Wróciłam dotleniona ze spacerku z kijkami, pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Niepowtarzalny klimat... 22.04.15, 00:09 szkoda wysiłku,tym psychopatom i tak nic nie wytłumaczysz,co to znaczy być za granicą,doświadczyć innej kultury i inne pojęcia kompletnie abstrakcyjne dla Wisłockiego czy Edka czy tej reszty .To tak jakby kota uczyć obsługi komputera.Szkoda energii.Żal tych ludzi ale na edukacje już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
e-zyleta Re: Niepowtarzalny klimat... 22.04.15, 00:41 Ty facecie od macania kur, moze pochwaliłbyś się gdzie byłeś na zlewozmywaku, lub pobytu w Amazonii, obok zdesperowanego amerycano, a może z jazdy na ośle do swojej dziurawej wygudki. Pozatym twoja nerwowość wymaga opieki osób trzecich oraz konowała, ponieważ psychiatra ci nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Niepowtarzalny klimat... 22.04.15, 06:32 Nie życzę sobie, Andrzeju, byś Gości w moim wątku nazywał psychopatami. Ukraińcy to narwani ludzie, niewiele brakowało, a oberwałabym nożem w brzuch. Widziałam wiele, np kobiety w tramwaju szarpiące się za włosy i wyzywające się od "skatin". Pani biorąca opłaty w toalecie chciała niemalże wyważyć drzwi, bo siostra nie doczytała, że opłata z góry. Chodziło chyba o 20 kopiejek. W Rosji było niebezpiecznie już ponad 20 lat temu. Pan Bóg nade mną czuwał, że wiele sytuacji skończyło się szczęśliwie. Nie mogę o wszystkim tu pisać. Poza tym wszędzie oszustwa i łapówki. Sama załatwiałam za łapówkę bilety w Kijowie na pociąg do Soczi. W Kasie mi powiedziano, że nie ma już biletów. Podeszłam na peron, podróżny mi podpowiedział, bym podeszła do odpowiedniej osoby i dała Jej 50 rubli. Tak zrobiłam. Uprzejma pani zaprowadziła mnie do pociągu, dała miejsce sypialniane i oczywiście kupiłam bilet, sporo droższy, bo w pociągu. Telewizor też kupiłam za 50 rubli łapówki. Pan zaprowadził mnie na zaplecze i kazał sobie wybrać, który mi pasuje, włączył kilka, bo były ustawione na regałach. W tym mi oczywiście pomógł znajomy, bo nie ufałam tam ludziom i nie poszłabym na zaplecze z obcym mężczyzną. Taryfiarze oszukiwali, np. zamiast 2-5 rubli wołali 50, tylko my nie dałyśmy się oszukać, znałyśmy rosyjski i czasem opierniczałyśmy ich. Nie wszyscy, byli też uczciwi. Nie życzę sobie, Andrzeju, byś obrażał bliskie mi osoby. Skoro nie potrafisz rozmawiać kulturalnie, to lepiej nie wchodź do moich wątków.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Niepowtarzalny klimat... 22.04.15, 14:36 Podziwiam wyprawy do Rosji.Zupełnie inny świat.Cieszę się że tam nie mieszkam i że mogę patrzeć z góry na te różne sprawy.Nie każdy miał tyle szczęścia,ludzie walczą o byt każdego dnia w tej Rosji i w ogóle w całej Azji,na Bliskim wschodzie.Nie mają łatwego życia. OK,pomału cię zaczynam rozumieć.Będę szanował twoje wątki,chociaż najchętniej bym usunął jednym kliknięciem te wszystkie okropne komentarze do twoich wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Niepowtarzalny klimat... 22.04.15, 19:02 A ty e-ftalo tyle "wiesz co sam zjesz" . Nie mędrkuj tyle tylko kury macaj. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Niepowtarzalny klimat... 22.04.15, 16:24 > chcą przyjechać w odwiedziny.< Myślałem że na stałe. Uff! Odetchnąłem. A moje obawy są uzasadnione tym, że polskojęzyczny rząd dba bardziej o obcych niż o Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Chyba bluźnisz... 21.04.15, 20:53 "BÓG MARKSISTOWSKO-LENINOWSKI"? Chyba bluźnisz, niestety. :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 21.04.15, 16:09 Czesto przybysze zza wschodniej granicy zatrudniaja sie jako nauczyciele j,obcych;angielskiego i rosyjskiego.Warto sie zastanowic.Oczywiscie duzo tych osob pracuje fizycznie,ale coraz wiecej przyjezdza z dyplomami. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ksenofobia? 21.04.15, 21:32 Ja sie ciesze,ze przyjezdzaja zza granicy wschodniej juz nie tylko niewykwalifikowani pracownicy,ale tez i ludzie z dyplomami,Przynajmniej bedzie konkurencja.Mamy malo lekarzy,niech przyjada lekarze ,bo nasi juz nie wiedza za ile maja pracowac.Tak samo i z innymi zawodami. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 16:36 A ja nie cieszę się że przyjeżdżają tu OBCY. Reprezentują zupełnie inną kulturę, osobowość itp. Po lewej "przyjemni" folksdojcze, po prawej milusi Banderowcy, na północy sojuśnik z czasów II wojny co to kradł, gwałcił jak niemiaszki. No i Litwini którym ORLIK broni nieba, MESKO sprzedało rakiety przeciwlotnicze a oni z nas ciągle niezadowoleni. Od południa nadciąga DZICZ ISLAMSKA. Ta DZICZ nadciągnie też z zachodu z ISLAMSKIEJ REPUBLIKI FEDERALNEJ. Czym to się skończy za kilka dziesięcioleci? Wszyscy wyżej wymienieni, czyli OBCY, czują się zwykle bezkarnie na obcym terenie. Są nieprzewidywalni w swoich działaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 16:36 Zapomniałem dodać Żydów. To jest dopiero wyrafinowana nacja! Odpowiedz Link Zgłoś
jaster59 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 17:11 Masz wybujałą wyobraźnię, nic jak tylko pozamykać granice, ale to już było. Skoro mamy tak traktować innych to o nas mogą mówić tak samo - OBCY. Twoje myśli idą w złym kierunku, jakieś przykre doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 18:09 Przed islamizacją Europy i świata nie ma odwrotu. >Twoje myśli idą w złym kierunku, jakieś przykre doświadczenia? Przykre doświadczenia mieszkańców Niemiec, Francji, UK, Holandii, Polaków tam zamieszkujących. Musisz zamieszkać wśród dziczy muzułmańskiej. Dopiero zrozumiesz jaka to nacja i jak będzie. Zajrzyj na YouTube. wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rywalizacja-religii-w-XXI-wieku-Kiedy-islam-dogoni-chrzescijanstwo,wid,17471030,wiadomosc.html Treść powyższa i tak jest jeszcze optymistyczna. Francja 2450+200 meczetów w budowie. Ja nie mam wątpliwości co będzie najpóźniej za 2-3 dekady w Europie. www.google.pl/search?q=bestgore+islam&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4cU3Vd7eBsaeywPW6oDIBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=869 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak islamizacja? Chyba katolicyzacja! ;-)) 22.04.15, 20:59 Nie żartuj, przecież "Polscy katolicy to 36,6 mln obywateli kraju, którzy należą do 10114 parafii. Pracuje w nich 28546 księży, w tym 22221 diecezjalnych i 6325 zakonnych oraz 23304 siostry zakonne i 1522 braci zakonnych, jest też 7 diakonów stałych." :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 20:55 Jeżeli masz trochę sprytu to znajdziesz artykuł skąd ten tekst. Islamiści są takimi samymi pasożytami >We Wrocławiu ukraińscy studenci chwalili się znajomym, że mają już swoje struktury UPA. Przebywają u nas, za nasze podatki, a z wdzięczności gotowi nam zrobić powtórkę z Wołynia. Nasi politycy nie protestują przeciwko ustawie parlamentu ukraińskiego karzącego osoby krytykujące UPA i uznającej ich za bohaterów. Nie chcemy aby studiowali u nas terroryści z okolic Lwowa, dla których S. Bandera jest bohaterem. Niech studiują osoby z rejonu Kijowa czy Doniecka, po podpisaniu stosownych lojalek wobec Polski.< Obce nacje są zwykle zagrożeniem dla miejscowej ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 19:04 Byłam w Wilnie kilka lat temu. Byłam zdziwiona, nie lubią tam Polaków. Miałam okazję się o tym przekonać. Nie czułam się tam dobrze. Co do innych nacji to masz rację, szarogęszą się w Polsce. Mam takie informacje od dzieci, które mają prawie codziennie do czynienia z nimi. Wróciłam ze spacerku z kijkami, były u mnie dwie papużki, pochodziłyśmy z godzinkę, kwitną akacje. Pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Ksenofobia? 22.04.15, 19:16 www.youtube.com/watch?v=g_D0Td6m_ow Zwiedzaliśmy też Troki i Kowno. W Trokach bardzo mi się podobało, moje klimaty:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Zamek w Trokach na Litwie 22.04.15, 19:31 www.youtube.com/watch?v=zzXm4lisoOQ Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Same troki... 22.04.15, 20:44 Jak na taką inteligentną bestię, to się nie wysiliłeś z komentarzem:-) Tam jest naprawdę uroczo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Same troki... 22.04.15, 20:50 Nie chodziło mi o tamte strony, lecz o turystów, raczej... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nikt nas nie kocha! 22.04.15, 20:46 No tak, "Po lewej "przyjemni" folksdojcze, po prawej milusi Banderowcy, na północy sojuśnik z czasów II wojny co to kradł, gwałcił jak niemiaszki. No i Litwini którym ORLIK broni nieba, MESKO sprzedało rakiety przeciwlotnicze a oni z nas ciągle niezadowoleni. Od południa nadciąga DZICZ ISLAMSKA. Ta DZICZ nadciągnie też z zachodu z ISLAMSKIEJ REPUBLIKI FEDERALNEJ. Czym to się skończy za kilka dziesięcioleci? Wszyscy wyżej wymienieni, czyli OBCY, czują się zwykle bezkarnie na obcym terenie. Są nieprzewidywalni w swoich działaniach." I nikt nas nie potrafi docenić, ba, nikt nas nie kocha! No, może tylko Matka Boska... ;-)) Ustawienia Wyloguj wislocki12 Ulubione fora Wątki10+ Rzeszów Twoje: Posty Zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ksenofobia? 21.04.15, 21:40 No np., gdy premier Cameron zabiega o uchwalenie antypolskich zarządzeń, a Polacy muszą ubiegać się o wizy do USA... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Tarnobrzeg i okolice 25.04.15, 21:11 www.youtube.com/watch?v=o4TDC1m0-LQ www.youtube.com/watch?v=jF_GYHmmKuU www.youtube.com/watch?v=h1c8Fvh99c8 www.youtube.com/watch?v=i4jQilmy6zI Zapraszam na wycieczkę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Znowu nic nie zrozumiałaś 25.04.15, 21:48 Obawiam się, że znowu nic nie zrozumiałaś. Przecież ja pisałem o ksenofobii... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Słaby argument, niestety! 08.05.15, 22:50 Jak brytyjczycy z inicjatywy Camerona wyjdą z UE, to nawet "Czerwone maki" nie pomogą, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Noclegi nad morzem 16.05.15, 11:50 Witam, mam do Was pytanko. Może macie jakieś sprawdzone miejsce noclegowe nad polskim morzem? Dziękuję za wszelkie informacje na ten temat. Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnej soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Noclegi nad morzem 16.05.15, 14:13 Ja polecam ten ośrodek, znalazłam filmik w internecie, byliśmy tam dwa tygodnie. Minus- trzeba przechodzić przez bardzo ruchliwą ulicę aby dostać się nad morze. Poza tym bardzo dobre miejsce dla rodzin z małym dziećmi. www.youtube.com/watch?v=JGys3osab3A Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Noclegi nad morzem 16.05.15, 16:16 www.google.pl/webhp?source=search_app&gfe_rd=cr&ei=l_rDVKPiNciDsAH8sYHQCA&gws_rd=ssl#q=%C5%9Bwinouj%C5%9Bcie+willa+natura+tour Tu też jest fajnie, spokojnie i bliziutko morza. Nie mam wybranego miasta, do którego chcemy pojechać. Ostatnio byliśmy na Półwyspie Helskim, robi niesamowite wrażenie, warto się tam wybrać. Spokojne, czyste plaże, morze i mniej ludzi niż np. w Sopocie czy Międzyzdrojach. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 13:35 Dla nauczycieli i nie tylko sa schroniska mlodziezowe,chociaz coraz ich mniej.Niektore I kat.sa nawet znosne i stosunkowo tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 13:59 Rzeczywiście, Geniu, nie lubisz nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 15:32 Myslalam,ze chodzi o noclegi na nauczycielska kieszen.W pytaniu nie bylo mowy o hotelach z gwiazdkami,ani konkretnych wymaganiach.Jesli zas chodzi o mnie to najbardziej podoba mi sie w Hiltonie w Gdansku,Sheratonie i Rezydencie w Sopocie i w Aquariusie w Kolobrzegu w innych,podobnych nie przebywalam to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 15:42 Pani Geniu, pani palacz to dziana kobita. Jajami handluje, rowery skupuje itp. Nauczycielska pensja to na waciki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 15:53 Panie Edku gdyby pan chcial jechac nad morze,to moge podac namiary na super schronisko,ktore niczym nie rozni sie od dobrego hotelu,no chyba tylko cena. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 16:46 Pani Geniu dziekuje. Jest pani bardzo mila ale ja te wakacje spedze w Tarnobrzegu. Nie mam nauczycielskiej pensji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 17:00 Jestem pewna,ze nawet za te kwote,ktora pan ma spedzilby pan piekne 2,3 tygodnie nad morzem,wiem,bo bylam i wiem ile wydalam.Ale juz nie bede sie narzucac z radami,bo oczywiscie nic na sile.Poza tym nie kazdy lubi morze i wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 16.05.15, 18:19 Pani Geniu wcale się pani nie narzuca. Lubię morze i to bardzo ale nie tam rady tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 21.05.15, 16:45 wiadomosci.wp.pl/gid,17553680,kat,1515,title,Odtworzono-Ogrod-Gorny-Zamku-Krolewskiego-w-Warszawie,galeria.html Czas na odtworzenie parku przy zamku w Dzikowie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 21.05.15, 20:56 Witam, śliczne zdjęcia, dziękuję, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 21.05.15, 21:06 Tu też jest ładnie:-) www.google.pl/webhp?source=search_app&gfe_rd=cr&ei=l_rDVKPiNciDsAH8sYHQCA&gws_rd=ssl#q=park+staromiejski+wroc%C5%82aw+zdj%C4%99cia&revid=569516881 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A gdzie Dzików? 21.05.15, 22:14 Może i ładne, ale przecież to nie jest Dzików, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dzików? 21.05.15, 22:11 Może i masz, ale najpierw trzeba byłoby zmienić nazwę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Arboretum Bolestraszyce 22.05.15, 15:40 www.google.pl/search?q=bolestraszyce+arboretum&rlz=1C2GIGM_enPL613PL613&biw=1280&bih=845&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yjBfVe-7LMHgywOx5IDIAg&ved=0CD4QsAQ Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 22.05.15, 15:49 www.google.pl/search?q=wroc%C5%82aw+ogr%C3%B3d+japo%C5%84ski&rlz=1C2GIGM_enPL613PL613&biw=1280&bih=845&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=BjNfVfjZLMXyUpX2gMgE&sqi=2&ved=0CB8QsAQ Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Dla gości tego wątku:-) 22.05.15, 16:19 www.baranow.com.pl/__data/virtualtour_baranow/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Dla gości tego wątku:-) 22.05.15, 16:28 www.zamkipolskie.net.pl/pages/zamki/baranowsand/baranow_legendy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Dla gości tego wątku:-) 22.05.15, 20:30 Zamek w Baranowie miał być sprzedany w ręce prywatne. Byli nim zainteresowani Hindusi ale nie zdecydowali się na kupno z uwagi na zbyt dużą odległość od drogi głównej, Taka jest już macocha POlska, że nawet zabytki oberwą po głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Dla gości tego wątku:-) 22.05.15, 20:36 Wiem, to była głośna sprawa, zbieranie podpisów przeciwko sprzedaży zamku, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Gdzie ta ręka? 22.05.15, 23:37 No tak, a oni wzięli i... nie kupili! A ręka została w nocniku, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Nawet zabytki oberwą po głowie!" 22.05.15, 23:35 No tak, szkoda tylko, że owa "macocha POlska" nie oddała zamku w owe hinduskie ręce! :-(( PS. Polaku, czy Ty jeszcze myślisz? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Dla gości tego wątku:-) 22.05.15, 23:42 No wlasnie i zakupiony zamek wywiezliby do Indii.Dobrze,ze nie kupili! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Szkoda, że nie kupili... 22.05.15, 23:52 Szkoda, że Indii nie przywiozą do Polski! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 W środku niespodzianka:-) 30.05.15, 18:54 www.youtube.com/watch?v=1S0OXGHwDjM Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Pszczyna 07.06.15, 21:08 Byłam tam w ramach świetlicy wakacyjnej, polecam:-) www.zamek-pszczyna.pl/wz/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Sanktuarium Pasyjno-Maryjne w Kalwarii Zebrzydowsk 07.06.15, 21:24 kalwaria.wkraj.pl/#/56323/191,-5 Warto się tu zatrzymać, niepowtarzalne miejsce na modlitwę. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Malbork 16.07.15, 21:15 Witam, zwiedzałam zamek w Malborku w wakacje 2001 roku. Jechaliśmy pociągiem z Sopotu. Zwiedzaliśmy z przewodnikiem, 3. 5 godziny. Miałam wtedy małe dzieci ale ani przez chwilę nie marudziły, były bardzo zainteresowane zwiedzaniem, choć ja już odczuwałam zmęczenie. Ten zamek utkwił mi w pamięci, jest potężny. Gdy będziecie w pobliżu, to polecam to miejsce, zwłaszcza tym, którzy interesują się historią, pozdrawiam i życzę przyjemnego wieczoru. muzeumzamkowewmalborku.wkraj.pl/?v=10#/69095/221,-4 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wolę Częstochowę! 07.06.15, 21:41 No wiesz, przecież tam nie ma żadnego kościoła - same cerkwie, niestety! :-(( Wolę Częstochowę? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Gdańsk 16.06.15, 20:50 www.youtube.com/watch?v=094YoJWj22I Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak możesz? 16.06.15, 21:10 Gdańsk bez Konkatedralnej Bazyliki Mariackiej? Jak mogłaś? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Gdańsk 18.06.15, 18:02 www.youtube.com/watch?v=8RZNKBitMj4 Też nagrałam tam filmik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Gdańsk 16.06.15, 21:01 Mieszkalam troche w Gdansku i bardzo go lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Oceanarium W Gdyni 18.06.15, 17:55 www.youtube.com/watch?v=hbl3-GumPH0 Byłam tam w wakacje 2001 roku. Polecam, fajna atrakcja szczególnie dla dzieci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Palacz jak Klechowski? 18.06.15, 20:59 Mam wrażenie, ze masz coś wspólnego z Klechowskim vel Rzeszowski, vel Americano - on też był wszędzie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Palacz jak Klechowski? 18.06.15, 21:06 Panie Wisłocki teraz być wszędzie to nie problem. Włączasz pan komputer i brykasz po świecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Włączasz pan komputer i brykasz po świecie" 18.06.15, 22:22 Cicho, wiem! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Palacz jak Klechowski? 18.06.15, 23:23 Ostatnio bardziej popularna jest forma "włanczasz", niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Drezno 20.06.15, 17:57 drezno.lovetotravel.pl/ Niesamowite wrażenie robi Pałac Moritzburg, udało mi się nawet zrobić zdjęcie z autobusu. Polecam to urocze miasto, panuje w nim niepowtarzalny klimat. Uważajcie na handlarzy- oszukują. Ja akurat zauważyłam, gdy próbował mnie oszukać na 10 euro. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Drezno - "urocze miasto"! 20.06.15, 22:38 W Dreźnie też Pani była? Klechowski wpadnie kompleksy! :-)) PS. Naiwnych nie sieją! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Zapraszam na spacerek:-) 20.06.15, 22:48 www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=poczdam%20atrakcje Tutaj jest cudnie, sprawdź swoją kondycję na tych schodach, ja miałam zadyszkę, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Poczdam też? 20.06.15, 23:26 W Poczdamie też byłaś. Klechowski już pewnie zrezygnuje z uczestnictwa w forum... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Zapraszam na spacerek:-) 21.06.15, 13:00 A w Pierdziszewie Małym też pani była? Tam to dopiero są atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Tropical Islands - Największa w Europie tropikalna 21.06.15, 17:10 www.youtube.com/watch?v=3Fmc6UzowP4 Przereklamowane, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Bez przesady! 21.06.15, 23:08 Myślę, że przesadzasz z motywami niemieckimi... Lechowski, aktualnie rzeszowski, zresztą, nie pochwali Cie, chyba! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Zostawiłam tam karteczkę z prośbą... 25.06.15, 17:22 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Objawienia-w-Medziugorie-Il-Giornale-kongregacja-nie-uznala-ich-autentycznosci,wid,17662729,wiadomosc.html?ticaid=1151c1 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kontestacja? 25.06.15, 21:28 "Objawienia w Medziugorie. Il Giornale": kongregacja nie uznała ich autentyczności" Kongregacja Nauki Wiary nie uznała autentyczności objawień w Medziugorie w Bośni i Hercegowinie. Miejsce może być miejscem wiary i modlitwy, ale nie sanktuarium - tak orzekło zdaniem dziennika "Il Giornale" zebranie plenarne Kongregacji Nauki Wiary." Czyżbyś miała zamiar kontestować decyzje Kongregacji Nauki Wiary? PS. Myślisz, że warto naśladować zwyczaje innych religii z karteczkami? Widziałem to kiedyś przy Ścianie Płaczu w Jerozolimie... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Panorama Berlina 18.09.15, 22:54 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,18844991,berlin-islamista-rzucil-sie-z-nozem-na-policjantke-tragiczny.html Witam, przestraszyłam się dziś bardzo czytając ten artykuł, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Panorama Berlina 19.09.15, 08:33 To straszne,ale u nas tez "normalny i spokojny"fizjoterapeuta zarabal siekiere niewinna dziewczynke.Ludzie sa coraz bardziej agresywni,moze nakrecaja sie sluchajac roznych buntownikow + indywidualne niepowodzenie i albo depresja albo agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Panorama Berlina 19.09.15, 14:59 Uwazam ze powinien juz nastapic koniec swiata bo to dalej tak byc nie moze. Moze jakis wulkan by wybuchl albo kometa pierdyknela, moze byc najazd obcych. Tak czy siak powinien nastapic koniec swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 25.06.15, 17:44 Mnie sie wydaje,ze teraz zwykle wycieczki nazywa sie pielgrzymkami,Autokarowe,samolotowe spanie w hotelach,co to za poswiecenie -zwykle zwiedzanie w mniejszym czy wiekszym luksusie.Poza tym organizatorzy nastawiaja sie na zarobek i jest duze ryzyko,bo wszystko oszczednie.Gdyby zabronic w dane miejsce pielgrzymek,to wiazaloby sie z odcieciem ogromnej grupy ludzi od zarobku i bylyby bunty. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Warto zobaczyć 25.06.15, 18:14 >>Mnie sie wydaje,ze teraz zwykle wycieczki nazywa sie pielgrzymkami, Oczywiście, że to wycieczka, a każde praktycznie miejsce kultu, objawień itp. to jeden wielki JARMARK. Częstochowa, Santiago de Compostela, Medziugorie, czy Licheń, a nawet i Ziemia Święta to zarządzane przez sprawnych managerów kombinaty turystyczne. A biura podróży zwane są Katolickimi Biurami Pielgrzymkowymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 25.06.15, 18:43 W Boże Ciało stała przy kościele grupa młodzieży w pewnym ładnym mieście i na widok wychodzącej z procesją młodzieży padły takie słowa "chyba was poje...o!" Jedni się wtedy gorliwie modlili a inni ubliżali. Nikt z modlących się nie skomentował ich słów, padły jeszcze inne obraźliwe słowa, piękna nasza Polska cała ale brak szacunku i tolerancji dla ojców wiary. Ja się wzruszyłam patrząc na te zdjęcia i radosne twarze, stroje, obrzędy, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Młodzież z Kosmosu? 25.06.15, 20:39 Naprawdę wzruszyłaś się, "patrząc na te zdjęcia i radosne twarze, stroje, obrzędy"? :-) PS. Jak się domyślam, owa wulgarna młodzież pochodzi z Kosmosu, niestety! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Słubice 28.06.15, 23:41 Byłam w Słubicach dwa lata temu w wakacje przejazdem. Ładne miasteczko. www.youtube.com/watch?v=SJWNzxPYiow Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie ma takich miejsc! 28.06.15, 23:49 Jak sądzę, wzorem niejakiego Klechowskiego, może Pani stwierdzić, że nie ma miejsc, których by nie Pani zeksplorowała! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 W Kozłówce nie byłam 01.07.15, 21:27 ale warto zobaczyć, była od nas wycieczka ze szkoły, pozdrawiam:-) ewairena57.blogspot.com/2015/07/latem.html#comment-form Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wycieczki szkolne i You Tube? 01.07.15, 21:40 Czasami wydaje się mi, że wszystkie twoje wrażenia krajoznawcze pochodzą z wycieczek szkolnych i... You Tube! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Warto zobaczyć... na You Tube 01.07.15, 21:35 Też byłem... na You Tube! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Przemyśl 01.07.15, 21:47 W sobotę jadę do Przemyśla na dobre lody:-) www.youtube.com/watch?v=ztWzI398VaQ Znam to miasto od dziecka, zawsze tam chętnie powracam, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Krasiczyn 01.07.15, 22:13 www.youtube.com/watch?v=_FGUByLjHyg Fajne miejsce na spacerek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przemyśl 05.07.15, 19:20 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140706/PRZEMYSL/140709780§ioncat=photostory17 Byłam, tańczyłam i dobrze się bawiłam:-) Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przemyśl 05.07.15, 19:26 www.zycie.pl/informacje/artykul/3034,wielkie-manewry-w-twierdzy-przemysl-zdjecia Tu tez było wesoło:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Towarzystwo 05.07.15, 21:46 Mam wrażenie, że własne towarzystwo nigdy Ci się nie znudzi... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przemyśl 06.07.15, 14:41 www.youtube.com/watch?v=nwVK48C_Wrg Tańczyłam przy tym utworze w sobotę na trawie nad Sanem, było wesoło i ciekawie:-) Posłuchajcie też innych utworów, nogi same rwą się do tańca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przemyśl 06.07.15, 15:42 Tak, masz rację, Przemyśl to urocze miasto. Zauważyłam też, że kierowcy są bardzo kulturalni i przepuszczają pieszych. Gdy zbliża się pieszy do przejścia, to od razu się zatrzymują. Ludzie są bardzo otwarci, serdeczni, uśmiechnięci, jednym słowem inny świat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kolorowe jarmarki 17.07.15, 22:23 Mam wrażenie, że turystyka myli Ci się z oglądaniem filmików na You Tube! ;-)) PS. W PRL były fotoplastikony... Też było kolorowo! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Długo tak jeszcze możesz? 17.07.15, 23:15 Długo jeszcze tak możesz, zamiast? ;-)) PS. Mam wrażenie, że to, co kończyłaś, to nie była romanistyka... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Długo tak jeszcze możesz? 18.07.15, 08:35 Wisłocki, zaczynasz być męczący ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Długo tak jeszcze możesz? 18.07.15, 12:00 Krasnodar to ładne miasto, tonące w zieleni, mam tam przyjaciół, którzy mnie odwiedzili w Polsce kilka razy. Polecam to miasto na wakacyjny wypoczynek i oczywiście Soczi:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Można nie czytać... 18.07.15, 12:03 To nie jest msza niedzielna - można nie czytać... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Można nie czytać... 18.07.15, 12:31 >>To nie jest msza niedzielna - można nie czytać... ;-)) gdy się widzi, że wątek "podbity", to nie wiadomo kto i co napisał. Może innego sposobu spróbować. Nie pisać po 3 posty na każdy post palacza? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Poznań 18.07.15, 14:14 Zwiedzałam Poznań w wakacje 2 lata temu z przewodnikiem. Ewa była niedawno w Poznaniu, zrobiła ładne zdjęcia, miłego oglądania, pozdrawiam:-) ewairena57.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Désintéressement 18.07.15, 15:32 Niniejszym zgłaszam désintéressement dla twoich pasji turystycznych, co by to nie mogło znaczyć... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Może jakieś exemplum? 18.07.15, 15:26 "3 posty na każdy post palacza?" Chyba żartujesz! Może jakieś exemplum? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Wadowice i Watykan 24.07.15, 21:34 www.youtube.com/watch?v=6MuHaphl8Vk Wzruszyłam się, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 24.07.15, 21:46 A ja chcialabym zobaczyc Japonie,ale nie na filmie,tylko pomieszkac tam z kilka tygodni.Gdyby sie udalo,to w czasie kwitnienia wisni. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 24.07.15, 21:53 Moje marzenie się spełniło, byłam w Watykanie ale niestety już po śmierci Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wolę Japonię! 24.07.15, 22:13 Też wolę Japonię, że o Chinach, Australii i obu Amerykach nie wspomnę! :-)) PS. Nie bardzo mogę pojąć, co ma wspólnego z turystyką JPII... Wiem, sporo podróżował! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Wolę Japonię! 24.07.15, 22:25 Zdaje sobie sprawe ,ze moje marzenie jest trudniejsze do spelnienia i moze sie w ogole nie spelnic.ale o dziwo LOT wyszedl mi naprzeciw i beda regularne rejsy z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Do Watykanu? 25.07.15, 08:02 >>Do Watykanu? Dziękuję, postoję! ;-)) Chcesz stać w tak długiej podróży? A Watykan warto zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Zobaczyć Watykan i... 25.07.15, 11:37 Wiem! Poklęczeć można i... papieża zobaczyć... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Zobaczyć Watykan i... 25.07.15, 12:33 >>Wiem! Poklęczeć można i... papieża zobaczyć... ;-)) Interesujesz się architekturą, sztuką? Znajdziesz coś interesującego. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Architektura i sztuka? 25.07.15, 23:45 Chyba żartujesz! Kto jedzie do Watykanu, aby spotkać się z architekturą, że o sztuce nie wspomnę? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Architektura i sztuka? 26.07.15, 09:38 >>Chyba żartujesz! Kto jedzie do Watykanu, aby spotkać się z architekturą, że o sztuce nie wspomnę? ;-)) Znakomita mniejszość tam przebywających oczywiście, ale wątek dotyczy zwiedzania, a nie religii. Wspomniano Watykan, okazałeś sceptycyzm delikatnie mówiąc, więc zachęciłem do zwiedzenia, ze względu na architekturę, czy sztukę, bo audiencja u Papieża, czy msze Cię nie interesują. Tak więc pomimo tego, że 99% ludzi jedzie tam z powodów religijnych, Ty możesz pojechać jako zwykły turysta przy okazji zwiedzania Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Augustów 26.07.15, 08:32 Witam, byłam w Augustowie kilka lat temu przejazdem w drodze do Wilna. Spodobało mi się to miasteczko i mam zamiar tam jeszcze kiedyś wrócić, pozdrawiam i życzę udanej niedzieli. ozonewa.blogspot.com/2015/03/augustow-jakiego-nie-znacie.html Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Półwysep Helski 01.08.15, 16:07 wladyslawowo-polwysep.webcamera.pl/ Byłam tam kilka lat temu na wakacjach, warto zobaczyć po raz drugi, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Półwysep Helski 16.08.15, 09:59 www.dobroni.pl/rekonstrukcje,muzeum-obrony-wybrzeza-w-helu,4097 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Półwysep Helski 16.08.15, 10:10 www.surfski.pl/blog/polwysep-helski-hel-jurata-jastarnia-kuznice-chalupy-zdjecia-atrakcje/ Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Półwysep Helski 16.08.15, 10:21 www.youtube.com/watch?v=kcLiqWvS_F8 Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Warszawa da się lubić:-) 18.08.15, 22:09 www.youtube.com/watch?v=6Atqq4jwcVsdobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Cicho, wiem! ;-)) 18.08.15, 22:21 A w Licheniu byłaś, że o Jasnej Górze i Toruniu nie wspomnę? Cicho, wiem! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jeszcze nie trzeba. Będę pamiętał! 18.08.15, 22:52 Jeszcze nie trzeba. Będę pamiętał! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Władysławowo Port 27.08.15, 21:09 Tu też jest ładnie, pzdr:-) www.google.pl/search?q=w%C5%82adys%C5%82awowo+port&espv=2&biw=1280&bih=845&tbm=isch&imgil=Inz0c1LofDP51M%253A%253BenTZ4HOqpPd1yM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.wladyslawowo.info.pl%25252Fatrakcje%25252F2%25252Fport_wladyslawowo&source=iu&pf=m&fir=Inz0c1LofDP51M%253A%252CenTZ4HOqpPd1yM%252C_&usg=__Oz5XcDS5vcIHnq9CzSpckexOgU0%3D&ved=0CCkQyjdqFQoTCM-erbT4yccCFcbPFAodIZwH1w&ei=YF3fVc_uBMafU6G4nrgN#imgrc=Inz0c1LofDP51M%3A&usg=__Oz5XcDS5vcIHnq9CzSpckexOgU0%3D Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Niespodzianka:-) 01.09.15, 15:05 Wykopki na wprost mojego rodzinnego domu. Startujemy jutro ok. godz 8. Zapraszam, szukam pary do kosza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Janów Lubelski 07.09.15, 09:49 www.google.pl/maps/uv?hl=pl&pb=!1s0x472327c7de500359:0x5c5c06730742cc03!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e1!4shttps://ssl.panoramio.com/photo/90304181!5s+-+Szukaj+w+Google Byłam tam raz na odpuście z mężem, dziećmi i przyjacielem, to On nas namówił na wyjazd. Polecam to miejsce, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 10:34 Maz i przyjaciel. Widze ze lubi pani trojkaciki. Z pani to taka cicha woda. Dziwne ze sie jeszcze po wiosce nie roznioslo. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 10:36 To moze da sie pani zaprosic na jakis "odpust". Bede ja i moj przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 10:41 Odpust to znaczy ,ze odpuszczane sa grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 10:47 I o to chodzi pani Geniu aby zgrzeszyc i zaraz miec odpuszczone. Po co ksiedza fatygowac i pluc mu w ucho. Ja i moj przyjaciel chetnie poznamy pania palacz. Zaintrygowala nas swoimi upodobaniami Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 11:03 Slyszalam,ze moga byc odpuszczone te z wielu lat wstecz,a czy takie swieze to nie wiem,lepiej panie Edku sie upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 13:01 Toz to jawna niesprawiedliwosc. A gdzie to mozna sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski 07.09.15, 15:17 Moze u katechety?Najwyzej niech pan nasklada i czeka na nastepny odpust. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski 08.09.15, 10:59 Zgodnie z pani rada zaczalem skladac grzechy. Od wczoraj mam juz kilka. Niektore calkiem fajne zwlaszcza te z nocy ;) A moze pani Geniu bedziemy skladac wspolnie? Odpowiedz Link Zgłoś
colin.cave Re: Janów Lubelski 08.09.15, 15:25 Mówią, że grzechem jest nie grzeszyć, zaś jeżeli chodzi o nocne grzechy...czyżbyś się moczył? pytam zatroskany! i współczuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski 09.09.15, 10:48 To bardzo przykre i smutne ze tylko takie masz doswiadczenia. Ale nie martw sie. To sie leczy Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski 09.09.15, 13:04 Panie Edku w przyszlym roku jak pan bedzie nadal chetny do wyjazdu ze mna na wakacje,to byc moze.... P.S.To a propos wpisu z 08.09. z godz.10.59. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 09.09.15, 22:24 Myślę, ze Janów Lubelski to nie jest to! Ba, nawet tego nie przypomina, niestety... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 10.09.15, 08:08 Ja nie spedzam wakacji w Janowie.Bylam tam tylko kiedys dawno temu na lodach tradycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 10.09.15, 10:40 Pani Geniu jesli o mnie chodzi to mozemy jechac na wakacje nawet do Janowa. Tam jest przeciez zalew. Bedziemy sie kapac, opalac, jesc lody i co tam pani chce. I moze od razu odpust dostaniemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 10.09.15, 12:21 Zgoda,ale dopiero w przyszlym roku,bo juz sie robi zimno. P.S.Ale moze jednak nie Janow? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 10.09.15, 12:41 Pani Geniu watpi pani w moje zdolnosci grzewcze? Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 12.09.15, 08:24 Panie Edku nie watpie,ale mam inny problem;boje sie,ze pana wykasuja i strace zyczliwa osobe na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Janów Lubelski to nie jest to! Ba... 14.09.15, 12:47 Juz mnie ten dziad kasuje pani Genia. Ale ja zawsze bede stal po pani stronie Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Chyba się powtarzasz... 19.09.15, 21:05 Już widziałem ten na forum. Chyba się powtarzasz, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Tarnobrzeg 19.09.15, 22:01 Do Forumowiczów Witam, proszę wypowiadać się na temat filmu w wątku założonym przez Wacka. Wstawiłam ten filmik tu, bo warto zobaczyć Tarnobrzeg:-) Pozdrawiam i życzę dobrej nocy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Tarnobrzeg 20.09.15, 12:01 Skoro nie jest pani mieszkanka Tbg to dlaczego usiluje pani zawladnac tym forum i wprowadzic swoje rzady? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 23.09.15, 20:54 pogoda.wp.pl/kat,1035571,title,Calkowite-zacmienie-Superksiezyca-juz-z-niedzieli-na-poniedzialek,wid,17865198,wiadomosc_wideo.html Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 23.09.15, 21:09 Dobry wieczór, Polaku, dziękuję za ciekawy filmik i serdecznie pozdrawiam życząc udanego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Na przyzbie z lornetką przy oku! 23.09.15, 21:37 Po drugiej w nocy? Zaćmienie Księżyca? Już Cie widzę siedzącą na przyzbie z lornetką przy oku! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Superksiężyc 23.09.15, 21:18 Ciekawe, czy będzie to miało jakiś wpływ na naszą scenę polityczną? A może Szydło, Błaszczak, Kuchciński, że o Dudzie nie wspomnę, przestaną świecić swiatłem odbitym od Superksiężyca? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Superksiężyc 25.09.15, 21:20 Moze byc jednym ze znakow nadejscia gwaltownych zmian w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Sandomierz 25.09.15, 19:15 www.facebook.com/janadam.borzecki/videos/vob.100001664462971/899161370149337/?type=2&theater Zapraszam na spacer uliczkami Sandomierza życząc udanego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A może osobiście? 25.09.15, 21:51 Naprawdę uważasz, ze stosownym jest proponowanie mieszkańcom Tarnobrzega zwiedzanie Sandomierza za pośrednictwem filmu? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: A może osobiście? 25.09.15, 22:04 Z Tarnobrzega to mozna przejsc na piechote(bylam kilka razy). Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Sandomierz 25.09.15, 23:29 Byłem w Sandomierzu w czerwcu. Idę uliczką wzdłuż muru przy zamku, a w moim kierunku tupta matka z wózkiem dziecięcym. Matka była czarna jak smoła. Miałem mieszane uczucia. Nadchodzi "inna POlska". Nie dla nas, nie dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Trzej Królowie też nie byli biali... 25.09.15, 23:39 Trzej Królowie też nie byli biali, niestety! Przynajmniej nie wszyscy! ;-)) PS. Nawet czarna matka jest matką, że o Czarnej Madonnie i Żydówce, Matce Jezusa nie wspomnę! :-(( PS2. A jaka jest ta twoja Polska - bez Czarnej Madonny, Bez Matki Jezusa? :-(( PS3. Pozdrowienia dla klechowskiego! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Czarna jak smoła" 25.09.15, 23:47 "Czarna jak smoła", powiadasz? Bashobora też nie do końca jest biały, niestety! ;-)) PS. Tego jeszcze nie było - rasizm w Kościele katolickim Polaków? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Sandomierz 26.09.15, 12:43 Witam, musimy się pomału przyzwyczajać do takich widoków. Masz rację, nadchodzi" inna POlska". Pozdrawiam i życzę udanej soboty:-) wyborcza.pl/1,75477,18906102,nowa-trasa-dla-uchodzcow-przez-polske-dziennikarz-die-zeit.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nawet Ty? 26.09.15, 20:50 Nawet Ty nie ufasz Franciszkowi? :-(( PS. Wzajemne pozdrowienia! Dla klechowsiego też... Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Sandomierz 27.09.15, 09:05 Pani nauczycielka jest rasistka? Oj bardzo brzydko. Jaka ma byc ta mlodziez jak ona ma takich nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Sandomierz 27.09.15, 12:53 Dzieci o ciemnej karnacji w niektorych srodowiskach byly przesladowane juz od dawna.W szkolach to sie dzieje od lat ,tylko szkoly to ukrywaja ,bo nie chca byc posadzone o nietolerancje.Teraz to bedzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Nauczycielka" 27.09.15, 21:52 No cóż, przy takich "nauczycielkach" jak palacz to i trudno się dziwić... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: "Nauczycielka" 27.09.15, 22:18 Dziecko spokojne i madre przezylo gehennę,ciemna karnacja z powodu choroby genet. byla pretekstem do wyzwisk i przemocy fizycznej,a pozniej do ostracyzmu.Uczniom z podstawowki sie nie dziwie,ale nauczyciele nic nie chcieli zrobic aby to zmienic.Podejrzewam,ze tez nie lubili"klopotliwego" ucznia,lekcewazyli problem.Dobrze ,ze rodzice zauwazyli i nie doszlo do tragedii,chociaz slad na psychice dziecka zostal. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Oceanarium we Wrocławiu 03.10.15, 18:43 www.youtube.com/watch?v=2ifL8cydVRk Miłego zwiedzania, pozdrawiam ciepło:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Iwaszkiewicz to jest to? 25.09.15, 23:59 Naprawdę uważasz, że Iwaszkiewicz to dobry przykład dla niewinnej polskiej młodzieży? :-(( PS. Myślę, że powinnaś najpierw pomyśleć, zanim zaproponujesz kolejne materiały dla forum... :-(( PS. Gołębica? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 07.10.15, 21:55 wiadomosci.onet.pl/warszawa/zdjecia-warszawy-z-lotu-ptaka-jakich-jeszcze-nie-bylo/p9zdjl Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 07.10.15, 22:04 Witam, cudne te zdjęcia, dawno nie byłam w Warszawie, muszę się kiedyś wybrać do siostrzenicy, dziękuję, dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie warto 07.10.15, 22:16 Nie warto - przecież Warszawa, jak powszechnie wiadomo, analogicznie jak cała Polska, zresztą, jest w gruzach! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Polska w gruzach... 07.10.15, 22:13 Masz rację, a propaganda PiSu twierdzi, że Warszawa pod rządami Gonkiewicz-Waltz, podobnie jak cała Polska pod rządami Kopacz, leży w gruzach! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 07.10.15, 23:43 www.youtube.com/watch?v=mfRk6s2Y40U Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wszystkie religie obiecują raj w niebie 07.10.15, 23:50 Prawie jak w raju u św. Piotra! A może warto? ;-)) PS. Wszystkie religie obiecują raj w niebie... Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Wszystkie religie obiecują raj w niebie 08.10.15, 19:29 Rajem będzie dla ciebie Polska w której ciapaty nie będzie przygotowywał się do obcięcia twojej głowy i nie będziesz widział w krajobrazie meczetów. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 To już Jasna Góra Ci nie wystarcza? 08.10.15, 20:23 Nie rozumiem tylko, dlaczego powielasz schematy o szczęśliwych krainach z pogańskimi krajobrazami w tle - hinduizm, pagody, sari, Tahiiti, Hawaje... To już Jasna Góra Ci nie wystarcza? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Do Polaka 08.10.15, 06:49 Witam, dziękuję za delikatną muzykę przeplataną zwiewnym tańcem ślicznej dziewczyny. Dawno nie słuchałam takiego cudeńka, pozdrawiam i życzę takiego nastroju jak w tej muzyce na cały dzień i całe dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie życie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Do Polaka 08.10.15, 19:28 :-) 1- www.youtube.com/watch?v=XiIfvQKfff4 2- www.youtube.com/watch?v=F43SDNELcR8 3- www.youtube.com/watch?v=1mQ3T5V6EeM 4- www.youtube.com/watch?v=KMjRCKfjtIY 5- www.youtube.com/watch?v=Hb6dMh6NcQQ 6- www.youtube.com/watch?v=q-PtVNu4Kww Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Do Polaka 08.10.15, 21:12 Witam, dziękuję za przyjemną porcję relaksu, która mnie niemalże uśpiła, więc powiem dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 08.10.15, 19:11 A teraz coś dla mężczyzn. Panowie! www.youtube.com/watch?v=ZNiFSz15ouU Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Pogłębiasz i utrwalasz kompleksy 08.10.15, 20:18 Obawiam się, że właśnie pogłębiasz i utrwalasz kompleksy palacza, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 08.10.15, 20:35 www.youtube.com/watch?v=57VmOGOpzKU Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Długość i... inne walory 08.10.15, 21:24 Odnoszę nieodparte wrażenie, ze You Tube zastępuje Ci ową długość, ze o innych walorach już nie wspomnę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sztuka pisania! 08.10.15, 22:10 No cóż, jak podejrzewam, sylwetkę masz trochę inną, a o grze na skrzypcach nawet już nie wspomnę... ;-)) PS. Czasami mam wrażenie, że całkiem zapomniałaś już sztuki pisania... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 08.10.15, 21:56 Mnie nie zastapilyby bliskosci z druga osoba piekne obrazki a wrecz jeszcze bardziej bym sie czula samotna. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Tarnobrzeg 26.10.15, 18:08 www.mapofpoland.pl/Tarnobrzeg,zdjecie,38141,Nad-Wisla.html#galeria Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Tęsknoty i marzenia? 08.10.15, 22:18 Mam wrażenie, że biorą u Ciebie górę islamskie wyobrażenia o kobiecie, seksie, że o miłości nawet już nie wspomnę! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 09.10.15, 11:30 Mialem nadzieje ujrzec pania palacz plasajaca po porannej rosie jak ja Pan Bog stworzyl. Zobaczyc te tluscinki przelewajace sie i majtajace. Bezcenne. A tak to polak cos tam przynudziles Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 20.10.15, 19:47 wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,Tysiace-swiatel-w-Wilanowie-Rusza-jesienno-zimowa-odslona-Krolewskiego-Ogrodu-Swiatla,wid,17920276,wiadomosc.html?ticaid=115cbb Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Jesień w Nałęczowie 29.10.15, 20:08 Witam, byłam tam na wycieczce szkolnej w czerwcu ale jesień też ma swoje uroki, pozdrawiam i życzę przyjemnego wieczoru:-) ewairena57.blogspot.com/2015/10/ranek.html#comment-form Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Congratulations! 29.12.15, 21:08 No to gratuluję i... pozdrawiam! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 08.10.15, 13:22 A mówią, że długość nie jest najważniejsza...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Bez przesady 08.10.15, 20:14 Moze i jest ważna, ale... bez przesady! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 09.10.15, 12:24 Owszem, uczucia tez ale jednak grubosc jest najwazniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 11.10.15, 08:14 pogoda.wp.pl/gid,17899353,img,17899448,kat,1035571,page,13,title,Ziemia-widziana-oczami-astronauty,galeria.html Witam i życzę pogodnej niedzieli:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Skleroza 11.10.15, 11:32 Zapomniałeś tylko napisać, że tam byłeś... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 29.12.15, 17:24 Witam, widziałam dziś ten kościół zza szyb auta, miałam ochotę wyskoczyć, bo tak mnie zauroczył. Może ktoś z Was ma zdjęcia wnętrza tego kościoła? Chętnie obejrzę, pozdrawiam. www.polskaniezwykla.pl/web/place/11027,brzeznica-kosciol-pw--sw--jana-chrzciciela.html Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Warto zobaczyć 29.12.15, 17:45 Nie byłem, ale nie spodziewam się niczego specjalnego, podobny kościół znajdziesz m.in w Grębowie, Sokołowie Młp (nieco ładniejsza bryła) i paru innych miejscach, taki tam zwykły neogotyk, czyli "imitacja" ;) Ale w podobnej odległości znajdziesz kilka niemal perełek, polecam Niekrasów, Strzegom (ksiądz świetnie opowie o świątyni), Cmolas, Poręby Dymarskie i wiele innych, które są omijane, bo schowane gdzieś... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 29.12.15, 18:00 Dzięki, Tarzanie, w Cmolasie i Grębowie widziałam też tylko z zewnatrz, na razie obejrzę polecane przez Ciebie kościoły w internecie a może kiedyś wybiorę się, by je zwiedzić, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Cmolas to brzmi dumnie! 29.12.15, 21:42 No tak, Cmolas to brzmi dumnie! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Cmolas to brzmi dumnie! 29.12.15, 21:46 Szkoda mi Ciebie, Wislocki, Tobie naprawdę coś dolega. Dzień bez złośliwości to dla Ciebie dzien stracony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Cmolas to brzmi dumnie! 01.01.16, 22:03 Ty jak czego nie pierdniesz w każdym wątku, tak z 10 razy na godzinę, to chory jesteś? ;) Przecież takie wpisy niczego nie wnoszą, przyjemność Ci sprawiają? Toż to strata czasu i książkowy przykład trollowania. gdy to forum maiło moderatora z prawdziwego zdarzenia, to by Cie zbanowano dwa tygodnie po zarejestrowaniu. Chłopie, daj se siana z tym pierdzieleniem głupot przynajmniej w rozmowach ludzi, którzy Ci nie dokuczają i nie wdają się wte gimbusowe pyskówki. Zaakceptuj fakt, że nawet na takim forum jak tarnobrzeskie mogą się zdarzyć osoby, które po prostu chcą pogadać, a nie brędzlować się na okrągło idiotycznymi wpisami. ;) Idź na spacer i nie grzesz więcej. Spróbuj następnym razem wziąć w jakiejś rozmowie po prostu udział, poczujesz się lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 02.02.16, 18:57 jezioroczorsztynskie.info/czorsztyn-zamek?showall=&start=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 I pomodlić się można... 29.12.15, 21:44 Nie ma jak zwiedzanie kościołów! I pomodlić się można... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: I pomodlić się można... 01.01.16, 21:58 >>Nie ma jak zwiedzanie kościołów! I pomodlić się można... ;-)) Jak ktoś czuje potrzebę, to się i pomodli. Wielu też doceni piękno architektury, czy wyposażenia takiej świątyni. Faktem jest, że spora część społeczeństwa, głównie ze względu na mizerię intelektualną, wartości zabytków, czy muzeów nie doceni. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: I pomodlić się można... 01.01.16, 22:05 Ostatnio tłumaczyłam pewnej osobie, dlaczego mój wiejski kościół jest zabytkowy:-) Pochodzi też z tej parafii, ale nie wiedziała:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: I pomodlić się można... 01.01.16, 22:13 www.google.pl/search?q=powro%C5%BAnik+cerkiew&oq=powro%C5%BAnik&aqs=chrome.2.69i57j69i59j0l4.6603j0j8&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8 Zwiedzałam z przewodnikiem, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: I pomodlić się można... 01.01.16, 22:33 www.youtube.com/watch?v=edXgvf0fXHg Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A odczucia? 29.10.15, 21:11 A mnie się wydaje, że najważniejsze są odczucia... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: A odczucia? 29.10.15, 21:22 Zastanawiam sie czym sie roznia uczucia od odczuc i doszlam do wniosku ze odczucia maja szerszy zasieg bo obejmuja tez uczucia,czyli mialam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Z lotu ptaka 06.11.15, 19:57 www.zlotuptaka.eu/malbork/flash.html Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Z lotu ptaka 06.11.15, 20:22 www.zlotuptaka.eu/sandomierz/flash.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A gdzie Padre Mateo? 06.11.15, 21:18 Szkoda że dron nie zauważył ks. Mateusza! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Odczucia i uczucia... 06.11.15, 21:13 Mam wrażenie, że Palaczowi odczucia i uczucia kojarzą się wyłączne z Malborkiem, Sandomierzem i Kamierzem, Dolnym, zresztą! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Z lotu ptaka 06.11.15, 23:20 www.youtube.com/watch?v=ZglJKNStszQ dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A szczury to gdzie były? 06.11.15, 23:27 Jeszcze z Mysią Wieżą w Kruszwicy! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Majdan Królewski 08.11.15, 15:53 www.google.pl/search?q=Majdan+Kr%C3%B3lewski+wn%C4%99trze+koscio%C5%82a&espv=2&biw=1280&bih=845&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCAQsARqFQoTCLCQw8eJgckCFUOOLAod_uMHoQ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Natychmiast usunąć! 08.11.15, 21:42 Na którymś zdjęciu widać ciapatego, że o zdjęciu Nergala nawet już nie wspomnę! Myślę, że trzeba je natychmiast usunąć! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Bez Mateusza nie ma Sandomierza! 30.11.15, 22:12 A ks. Mateusz będzie? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Sandomierz 01.12.15, 12:30 Ja tobym z checia zobaczyl pania, jak plasa pani po tym Sandomierzu a te tluscinki rozkosznie sie kolebia i plaskaja. Utwor moze sobie pani wybrac jaki chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Gastroli 09.12.15, 22:09 Warto zobaczyć Sandomierz? A mnie to wygląda na Awdiejewa... ;-)) PS. Ciekawe, kiedy ostatnio był na gastroliach w Moskwie? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Gastroli 26.12.15, 20:16 Jechałam do Wiednia trasą przez Bratysławę autokarem- 9 godzin. Myślę, że autem szybciej. Trzeba mieć jakieś cele w życiu. Moim celem jest dotrzymywanie slowa najbliższym, rodzinie i przyjaciołom. Byłam w Wiedniu tydzień czasu, mam stamtąd piękne zdjęcia i wspomnienia. Mam nadzieję, że pojadę tam z rodzinką. Nie jest to koniec świata ale czekam na lepsze czasy, wierzę, że nadejdą, pozdrawiam i zachęcam Was do zwiedzenia tego pięknego miasta. www.google.pl/maps/dir/Tarnobrzeg/Wiede%C5%84,+Austria/@50.1218932,17.2287595,7z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x473d4a0dd8824db1:0xc70875667fbbaaf3!2m2!1d21.6790698!2d50.5729079!1m5!1m1!1s0x476d079e5136ca9f:0xfdc2e58a51a25b46!2m2!1d16.3738189!2d48.2081743 Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Gastroli 26.12.15, 20:22 Radze pani w chalupie na doopie siedziec. No chyba ze pragnie pani byc zerznieta przez stado Arabow lub polaka cos tam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak lechowski... 26.12.15, 20:23 Takie same mapki malował kiedyś lechowski51, opisując swoje trasy rowerowe. Zbieg okoliczności? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Jak lechowski... 26.12.15, 20:32 Tak, Wisłocki, to tylko zbieg okoliczności, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Jak lechowski... 28.12.15, 12:51 Nie ma czegos takiego jak zbieg okolicznosci. Mapki, trasy, sasiad z kurami. Podejrzane to. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Gastroli 01.01.16, 15:59 turystyka.wp.pl/gid,18077210,title,Najlepsze-zdjecia-roku-uzytkownikow-National-Geographic,galeria.html?ticaid=116390 Pisałam już kiedyś o jednym z tych malowniczych miejsc, które zwiedziłam podczas wakacji, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 07.02.16, 00:05 Warto zobaczyć o co musimy walczyć, czego dopilnować... www.youtube.com/watch?v=D8Y5d4jP-Ac Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 07.02.16, 07:48 Witam, dziękuję za bardzo ciekawy filmik, pozdrawiam i życzę udanej niedzieli:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Szkoda... 30.04.16, 22:10 Szkoda tylko, że nie każdy może obejrzeć sobie ten wspaniały film... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 18.02.16, 01:09 www.youtube.com/watch?v=UjRfLvu8o7w Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 18.02.16, 06:51 Witam, dziękuję za bajeczny filmik ładnego miasta Tarnobrzega w uroczystej, świątecznej szacie. Jutro jadę na łyżwy z dzieciakami ze szkoły, pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 08.03.16, 15:21 świat jest piękny i interesujący :-) wideo.interia.pl/wizytowka-Mlody113/kradzieze-w-rio-w-bialy-dzien-video,vId,2029060 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 08.03.16, 19:21 Witam, dzięki za filmik, wiedziałam, że tam jest wysoka przestępczośc z wiarygodnego źródła. Nie da się tego oglądać bez emocji. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A gdzie gwałty? 08.03.16, 21:30 Jak to, kradzieże w biały dzień w Rio? Bez "ciapatych"? A gdzie gwałty? Chyba zaniedbujesz się ostatnio... :-(( PS. Myślę, że palacz67 i tak będzie zachwycona. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 29.04.16, 23:20 poznajpolske.onet.pl/malopolskie/zamek-w-pieskowej-skale-po-remoncie/jntgvf Na końcu film. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 06:31 Witam, dziękuję, pięknie sie prezentuje ta okazała budowla. Nie byłam tam nigdy, choć oczywiście słyszałam o tym miejscu. Mam mapę zamków i pałaców w Polsce. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu majowego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 06:39 Polecam zaopatrzyć się w taka mapę, jeśli jej nie masz, podaję dokładny tytuł: www.google.pl/search?q=polska+mapa+zamk%C3%B3w+copernicus&tbm=isch&imgil=8rk3ZK1wdDMdnM%253A%253BeDSzNQfteSq0xM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.swiatpodrozy.pl%25252Fx.php%25253Fid%2525253D373&source=iu&pf=m&fir=8rk3ZK1wdDMdnM%253A%252CeDSzNQfteSq0xM%252C_&usg=__LESfBd6XVO_B48hiqpV7hbvSi34%3D&biw=1280&bih=845&ved=0ahUKEwioh9-nxLXMAhVhJJoKHSvPAkcQyjcILg&ei=vDUkV6i5L-HI6ASrnou4BA#imgrc=8rk3ZK1wdDMdnM%3A Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 06:46 Mapa Zamków www.ppwk.pl Mapa ta w skali 1:700 000 przedstawia lokalizację ponad 500 zamków. Na mapie w bardzo przejrzysty sposób przedstawiono rozmieszczenie wybranych ocalałych zamków bądź zachowanych ruin. Na odwrocie znajduje się ich skrócony opis sporządzony na podstawie dostępnej literatury. Miejscowości z zamkami i ruinami zamków opisanymi w części informacyjnej zaznaczone są kolorem niebieskim, natomiast miejscowości z zamkami i ruinami zamków zilustrowanymi dodatkowo na mapie i opisanymi w części informacyjnej zaznaczone są kolorem żółtym. Ułatwia to znacznie odszukanie opisywanych miejscowości. Dodatkowo wyróżnione są Zamki Dolnego Śląska i Warownie Jurajskie w skali 1:500 000. Mapa zamków jest pozycją bardzo ciekawą i godną uwagi na rynku kartograficznym. Polska. Mapa Zamków Cena: 6,2 PLN + 7% VAT Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 12:26 No to... następna wycieczka z młodzieżą do Pieskowej Skały, Jury Krakowsko-Częstochowskiej :-) Byłem tam z końcem lat 80tych. Było pięknie! www.google.pl/maps/place/Pieskowa+Ska%C5%82a,+Su%C5%82oszowa/@50.2432337,19.7793511,3a,75y,351.96h,94.88t/data=!3m7!1e1!3m5!1sn-E3o4w0ov_guiSDKlL_Bg!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3Dn-E3o4w0ov_guiSDKlL_Bg%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D25.690678%26pitch%3D0!7i13312!8i6656!4m2!3m1!1s0x4716fec5801a4d09:0x913e76e53427c92b!6m1!1e1 Tam były kręcone sceny do Janosika. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 12:35 Trzeba uważać na odłamujące się skały,bo zdarzyły się wypadki,nawet śmiertelne. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocka12 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 16:36 Masz racje genia, najlepiej nie wychodzić z domu, zasłonić zasłony a w czasie wybuchu jądrowego położyć się głową w kierunku w epicentrum i przykryć się pałatką. Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 23:01 Jeżeli masz pecha, to w drewnianym kościele oberwiesz cegłówką po głowie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 23:12 tą dachówką też można oberwać www.google.pl/maps/@50.245035,19.7806154,3a,60y,341.67h,84.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sr1hBjLc4Q9-_cXFEPs6lVA!2e0!7i13312!8i6656 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 14:02 Masz rację, muszę taką wycieczkę zaplanować, dzięki za podsunięcie pomysłu, co dwie głowy to nie jedna:-) Ja byłam w Ojcowie, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Teraz też są... 30.04.16, 23:24 Z końcem lat 80.? No tak, wtedy jeszcze istniało coś takiego jak wycieczki dla młodzieży... Teraz też są... do Częstochowy! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Teraz też są... 30.04.16, 23:28 Teraz są do biura pracy...po zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Gargamele 30.04.16, 22:07 A szkoda, bo przecież tyle nowych starych zamków wybudowano... Szkoda tylko, że to gargamele... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 30.04.16, 23:29 1-www.youtube.com/watch?v=p6g8zZu9OnA 2-www.youtube.com/watch?v=fE4h1aMStOQ Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Też myślą... 01.05.16, 00:11 Szydło, że o Dudzie nie wspomnę, też myślą, że rządzą... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 01.05.16, 06:11 Witam, przypomniało mi się, jak gościu przez radio do nas mówił: panie, przyciśnij, masz czym! Wracaliśmy znad morza, już byliśmy blisko mostu w Nagnajowie. Jechaliśmy w nocy chyba 80/h. W końcu tuż przed mostem nas wyprzedził. Motory bardzo szybko jeżdżą na autostradach, bo nas wyprzedzają. Mąż lubi docisnąć, ale go pilnuję, by nie jechał powyżej 140, pozdrawiam:-) Dzięki za filmiki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 03.05.16, 06:57 www.youtube.com/watch?v=sywhWiRy-pw :-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 03.05.16, 07:01 Dodatek do niespodzianki:-) www.youtube.com/watch?v=E26E6JaERO0 Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_tbg Re: Warto zobaczyć 03.05.16, 07:09 To są też moje klimaty, dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 03.05.16, 07:14 Witam, byłam tam w końcu prywatnie. Wcześniej byłam dwukrotnie z "obstawą":-) Pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=8sdR3fDSiJ8 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 03.05.16, 07:36 Polecam dobre jedzonko blisko rynku:-) weranda.kazimierz.dln.pl/dania7stron.html Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 10.05.16, 15:44 Kiedyś zastanawiałem się co oznacza napis "SW" na budynkach stacyjnych PKP. Wreszcie po tylu latach zatrybiłem o co biega :-D 1minuta 33 sekunda www.youtube.com/watch?v=iDZo4U1IEJ8 Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 10.05.16, 15:45 To oznacza... Stacja Wyskocz :-D Takie to proste a ja dumał i dumał... Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 10.05.16, 15:46 2 minuta 11 sekunda widzę nawet rower e-zybiego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 10.05.16, 16:20 Jejku, cosik mi się przypomniało. Byłam chyba po 5 klasie podstawówki i umyślalam sobie podjechać kawałek pociągiem towarowym do drogi w kierunku domu. Bałam się potem skoczyć ale nie miałam wyboru, pewnie bym dojechała do Tarnobrzega. Skoczyłam na pobocze z kamieni, wyszedl z budki wystraszony dróżnik ale mu zwialam. Krew się lala z kolan, z bekiem wróciłam do domu. Mamausia nijak nie mogła uwierzyć, że się przewróciłam na kamieniach, bo droga do domu była polna, piaszczysta. Oczywiście się nie przyznalam do mojego "bohaterskiego" czynu. Nie zapomnę tych emocji i tego strachu przed skoczeniem do końca życia. Byłam jednym słowem pasażerem na gapę pomiędzy wagonami towarowymi. Gdy wsiadałam, to pociag stał, byl taki podest z desek, schodki, jednym słowem przejście pomiędzy wagonami. Ciekawy ten filmik, masz poczucie humoru z tym rowerem, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 11.05.16, 10:16 www.youtube.com/watch?v=wSeWe28dwjY&feature=em-subs_digest-vrecs Słodziaki:-) Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 11.05.16, 10:32 Widze ze przyjazn kwitnie ciekawym kiedy przekwitnie bo u pani droga pani to jakos wszystko ta latwo przychodzi i odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 11.05.16, 13:04 Bo przyjażń między kobietami i mężczyznami jest trudna,zawsze działają hormony,nawet gdy sie o nich nie myśli i nie bierze pod uwagę,to zawsze gdzieś tam się czają. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 11.05.16, 13:32 Przecie nie bez powodu mowi sie ze krew nie woda majtki nie pokrzywy. To stara ludowa madrosc Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 11.05.16, 13:55 Jacy zazdrośni! Ale was kopie, wyobraźnia w sam raz do kręcenia filmów fantastycznych! Ostudzę was! www.youtube.com/watch?v=8gd0gsCdQ2Y Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 De gustibus... 11.05.16, 21:59 Naprawdę uważasz, że śmierć w wypadku to dobry temat na film, nawet fantastyczny? ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Warto zobaczyć 12.05.16, 09:47 A czego tu zazdroscic? Przecie ta pani to przekupa jest tera sie do ciebie wdzieczy a jutro w doope kopnie. No i urodowo kiepska jest Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Też ma kellysa? 11.05.16, 22:10 Rower e-zybiego? Też ma kellysa? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 11.05.16, 14:59 www.youtube.com/watch?v=4FCd1NxhUd4 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Fachowcy 11.05.16, 22:04 Też uważam, że warto popularyzować dorobek intelektualny polskich złodziei, szczególnie tych prawdziwych fachowców... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 12.06.16, 09:23 Witaj, Polaku, gdy będziesz miał tylko okazję, to koniecznie odwiedź to muzeum, naprawdę warto:-) Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej niedzieli:-) domjp2.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 12.06.16, 09:30 Polecam rodzinny wypad do tego miejsca, sama skusiłam się na kilka atrakcji w strefie dla ... takich jak ja:-) www.youtube.com/watch?v=wwpi1ah2TuM Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 22.06.16, 06:48 Witam, moja przyjaciółka obecnie wypoczywa nad tym jeziorem, nawet już w nim pływała. Jest zachwycona tym miejscem i okolicą. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku:-) www.youtube.com/watch?v=tltdo9rEReU Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 10.07.16, 00:04 www.youtube.com/watch?v=27h-94KsfcU dobranoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 10.07.16, 13:43 ...i posłuchać też ;-) www.youtube.com/watch?v=QetZH3Fle_M Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 22.07.16, 18:19 www.koncertomania.pl/koncert/548464/piotr-rubik-stalowa-wola-24-07-2016.html Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 22.07.16, 18:30 www.youtube.com/watch?v=yCAAErZdK4Y Pozdrawiam i życzę udanego weekendu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 23.07.16, 07:41 Zbigniew Wodecki zachwycił mnie tym utworem, zaśpiewał go w Warszawie: www.youtube.com/watch?v=9X1Cqw5aVAk Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 12.08.16, 19:22 www.gazetawroclawska.pl/styl-zycia/a/perseidy-juz-dzis-to-noc-spadajacych-gwiazd-deszcz-meteorow-kiedy-perseidy-gdzie-ogladac,10507242/ Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wieczoru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Kicz 23.07.16, 07:24 Witam, młodzież zgromadzona na Placu Piłsudskiego w Warszawie myślała inaczej, skoro do końca czynnie uczestniczyła w koncercie i świetnie się bawiła. Oglądałam w telewizji, warto było! Oglądałeś? Zobacz chociaż zdjęcia, pozdrawiam. warszawa.wyborcza.pl/warszawa/51,34862,20434455.html?i=4 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kicz religijno-patriotyczny 04.09.16, 23:03 Już od czasów PRL nie przepadam za tzw. imprezami patriotycznymi. Teraz to już sa imprezy religijno-patriotyczne! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 14:19 Polecam to miejsce na niedzielny spacer:-) Trasa była pusta, spotkaliśmy tam zaledwie kila osób, pozdrawiam:-) www.youtube.com/watch?v=KXUk74ywpv8 Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 14:39 Zastanawiam się tylko czy pojechać tam na rowerze, a może samochód byłby odpowiedniejszy ;-) Ciekawe czy polak już tam spacerował? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 22:53 Pisałem że Boga nie ma, po cóż ja tam? :-( Zresztą... każdy człowiek od chwili narodzin aż do grobowy deski ma taką drogę krzyżową, że nie musi TAM chodzić :-( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 22:57 Jak jest optymistą to swej drogi życiowej nie postrzega jako "krzyżowej" nawet jeśli taka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 22:58 Ja chodziłam tymi ścieżkami wiele razy,ale nie z księdzem.... Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 05.09.16, 08:15 I ja w Krynicy byłem (wiele razy) szlaki zwiedziłem...miód i wino piłem, a w pamięć zapadł mi rok 1997 gdy uruchomiono kolejkę gondolową na Jaworzynę. Nie chwaląc się jechałem pierwszym kursem po testach (wożono przez tydzień worki z piaskiem) przejazd był darmowy, a chętnych brakowało...złego diabli nie biorą...pomyślałem i wsiadłem. Zaliczyłem również pieszy szlak (2 razy) i podjazd rowerowy - przyznam, że nie było łatwo, a cała atrakcja to zjazd, wynagradza trud podjazdu. Mogę więc śmiało polecić pieszą wycieczkę (start Czarny Potok) do stacji kolejki i dla leniwych wjazd z piękna panoramą i wrażeniami gdy stanie w trakcie kursu. www.youtube.com/watch?v=ULxcSUaYLBI Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 05.09.16, 07:13 Witam, na tym szlaku jest piękna, niepowtarzalna przyroda. Cisza i otaczające nas piękno sprzyja zadumie i wycisza niespokojną duszę. Warto się tam wybrać, pozdrawiam:-) www.youtube.com/watch?v=-ga1ZZrSayI Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 05.09.16, 07:24 Ta pieśń wzruszyła mnie do łez. www.youtube.com/watch?v=dGG-BbGo7oM Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 19:21 Uśmiech zostawiam i serdecznie pozdrawiam:-) www.tarnobrzeg.info/index.php?module=Artykuly&func=display&sid=4420 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Rekomendacja 04.09.16, 23:05 "Trasa była pusta, spotkaliśmy tam zaledwie kila osób." Chyba nie jest to najlepsza rekomendacja... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 19:26 www.youtube.com/watch?v=AppMky679aI&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Warto zobaczyć 04.09.16, 19:37 www.youtube.com/watch?v=4VWSDSeRS_4&list=RD4VWSDSeRS_4#t=6 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Samorealizacja 04.09.16, 23:07 Mam wrażenie, że tylko w You Tube możesz się realizować naprawdę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 19.08.16, 14:54 ...i nie tylko zobaczyć, ale i wziąć udział w imprezie Święto Chleba, a gdzie?...kto zgadnie ;-) ten będzie miał okazję pobalować, a może i...kto wie! Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 19.08.16, 14:55 ...w najbliższa niedzielę...oczywiście! :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Warto zobaczyć 19.08.16, 15:14 zabawa taneczna w planie...tylko być ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Warto zobaczyć 19.08.16, 16:13 Ale jeszcze - gdzie?Bo nie wiem w jakiej miejscowości..... Odpowiedz Link Zgłoś