Dodaj do ulubionych

Prośba Matki Bożej!

02.09.13, 16:20
Mi é appena arrivata notizia che oggi la Madonna ha espressamente
chiesto a Medjugorje di pregare il rosario per evitare una guerra
mondiale a causa del problema Siria - grazie
Ivano

Nie wiem ile prawdziwe jest to info z Medjugoria ale weźmy dzisiaj różaniec w dłoń i pomódlmy się o pokój na świecie bo może jesteśmy bliżej końca niż nam się wydaje!
Podobnie Matka Boża mówiła w Fatimie ludzie nie posłuchali i było tak jak powiedziała. A więc do dzieła! Posłuchajmy też Ojca św. i zróbmy tak jak prosi!

www.fronda.pl/a/dramatyczny-apel-papieza-o-pokoj-7-wrzesnia-dniem-postu-i-modlitwy-w-intencji-pokoju-w-syrii,30426.html
Obserwuj wątek
    • Gość: orkan Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.play-internet.pl 02.09.13, 17:14
      A co to qur...a jest wypominki? czy nawracenie internetowe a może strony pomyliłeś(aś) najbliższy adres to tv trwam!-wiedz że wiara jest osobistym i duchowym doświadczeniem każdego człowieka nie narzucanym przez nikogo i nie kreuj się na księdza moralistę!
    • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.09.13, 20:43
      Mi tam twoja modlitwa nie przeszkadza za tak szczytną rzecz jak pokój módl się módl. Tylko mam pytanie czy muzułmanie z Syrii też powinni odmawiać różaniec, a może protestanci z USA, a prawosławna Rosja, no i jeszcze Izrael gdzie mamy wyznawców Judaizmu no jako żywo żaden z krajów aktualnie bezpośrednio zaangażowanych nie jest rzymskokatolicki czyli ich apel papieża nie bardzo obejdzie a i różańca raczej nie odmówią. Ale módl się módl.
      • mar1mar1 Re: Prośba Matki Bożej! 02.09.13, 20:52
        Dołącz i ty w mnogości siła a i pożytku dla siebie wiele zdobędziesz.
        • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.09.13, 21:09
          Dziękuje postoje. Ale ty się módl módl, na pewno zadziała oj zadziała w końcu drugiej wojnie światowej zapobiegło, zimnej wojnie też, Wietnamowi, Korei, Irakowi Afganistanowi i jeszcze parunastu innym konfliktom również no to i tutaj musi zadziałać, a jak nie zadziała to za mało osób się modliło i dajemy dalej. Ale módl się módl. Syria jest muzułmańska, Izrael judaistyczny, Rosja prawosławna, a w Stanach ponad 50% deklaruje przynależność do któregoś z odłamów kościołów protestanckich ale modlitwa katolików podziała i wojny nie będzie, tak oczywiście.
          • mar1mar1 Re: Prośba Matki Bożej! 02.09.13, 21:14
            Nie "zadziała" jak nie dołączysz...
            • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.09.13, 21:34
              No to raczej nie za działa, ale raczej z innych przyczyn, ale ty się módl módl. Nawiasem zamiast ze mną pisać nie powinieneś się właśnie teraz modlić. Chociaż skoro ja mam według ciebie aż taką wartość decyzyjną to nawet mi to tłumaczy w końcu beze mnie całe wasze modły nie zadziałają no to przynajmniej jak będzie tak jak się spodziewam to będziesz miał kozła ofiarnego. W mojej skromności przyjmę to. A ty się módl módl może jednak pomimo mojej kategorycznej odmowy "zadziała" trzeba mieć nadzieję.
              • mar1mar1 Re: Prośba Matki Bożej! 02.09.13, 21:38
                :))
                I za ciebie też się pomodlę...
                • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.09.13, 21:47
                  A proszę bardzo.
                • Gość: kierowca Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.one.com 02.09.13, 22:09
                  Lechuju51 módl sie do swojego pana , o rozum i rozwagę ludzi młodych w PL. módl sie o wyobrażnie , o prawa fizyki które nikt nigdy nie pokonał ! nawet twój pan , nauczaj ich madrości a nie śmierci ( martwych bohaterów) bardzo młodych ludzi : Zdziechowice. Tragiczny wypadek na motocyklu. Młody mężczyzna nie żyje, kolejny jest w szpitalu znajdzesz dziś w echu dnia : Dodano: 2 września 2013, 20:45
                  • mar1mar1 Re: Prośba Matki Bożej! 02.09.13, 22:31
                    Spływaj trolu z rozszczepioną jaźnią!
                    • Gość: Jaźń Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 01:25
                      No tak! Tak objawia się jaźń katolika!
                • Gość: Może wróci? Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 01:29
                  Dziękuję! Serdecznie! Ja za Ciebie też, może zdrowie wróci?
            • Gość: Wcudzysłowie? Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 01:28
              Chyba nie! W cudzysłowie?
            • Gość: Lili Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 06:15
              To jakiś łańcuszek ?
        • Gość: Przepowiednia Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 01:26
          To brzmi jak przepowiednia Cyganki...
        • Gość: tbg Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 13:02
          Już sam tytuł skłania do odruchu wymiotnego.
          Jak można pisać takie bzdury! Jak mozna wierzyć w te brednie głoszone przez różne kościoły!
          Czy WY mózg macie w du*ie?!
          Życie na planecie ziemi zawdzieńczamy dzięki innym ciałom niebieskim pochodzącym z kosmosu!
          A nie jakiemuś stwarzaniu czegoś lub kogoś..
          Prosić kogoś zmarłego o coś co jest na tym świecie to czysty absurd!
          Ludzie nauka i tylko nauka!
          Wierzyć to sobie można szczęscie na loterii..

• Gość: Kaim Re: Prośba Matki Bożej! IP: 192.157.245.* 02.09.13, 20:56
      Lechuju51 poje-_bało cię XXI wiek a ty głosisz modły ze średniowiecza?
      Właśnie dzisiaj wiadomości, że Madonna ma wyraźnie
      pytanie do Medziugorja, aby się modlić na różańcu, aby zapobiec wojnie
      świat z powodu problemów Syrii - dzięki
      Wielki brat zrobi dla judeji wszystko żeby dzielić i rządzić w Syrii dobrami materialnymi , módl się zboczku umysłowy , módl z Frankiem na czele !
      • Gość: caro Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 02.09.13, 21:37
        Wszystkie boskie matki są niekumate i nie reagują na modły naiwniaków wierzących w wymyślonych bożków.
        • Gość: zrozumiec zrozumiec IP: *.free.aero2.net.pl 02.09.13, 22:12
          polecam Eckharta Tolle

by to ogarnac i zrozumiec

www.youtube.com/results?search_query=eckhart+tolle+akceptacja+i+poddanie&oq=eckhart+tolle+akceptacja&gs_l=youtube.1.0.0.9040.11685.0.13414.11.2.0.9.9.0.189.363.0j2.2.0...0.0...1ac.1.11.youtube.Cq_ckx4U9GY
    • Gość: Zawszegotów Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 01:24
      Matko Boża, musisz poradzić sobie beze mnie. Nie jestem w nastroju. Ale mar1mar1 jest zawsze gotów! :-))
      • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 03.09.13, 08:57
        mar mar
        My chrześcijanie w przeciwieństwie do ateistycznych dewotek,możemy się modlić w kościołach,domach itd.Zostaw im to lewackie forum do głoszenia swojej POstępackiej religii.My od tego mamy kościoły.
        • Gość: <> Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.09.13, 10:28
          Uzależnione od religijnych bajek owieczki na wiarę przyjmują wszystkie brednie. Możecie się modlić do setek bożych matek, a one i tak nie kiwną palcem, by w czymkolwiek pomóc.
          • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 03.09.13, 11:39
            Tu masz mar mar potwierdzenie tego co piszę.Wszelka rozmowa z tymi prostakami jest bezskuteczna.Zostaw ich w tym bolszewickim szambie i niech się paplają.
            • Gość: tbg Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 13:06
              Lechowski ty katolicki talibie.
              Pozujesz się na wykształconego człowieka a wierzysz w te brednie głoszone przez koścół..
              Kto tutaj jest prostakiem..?
              Podstawą egzystencji człowieka jest nauka nie religia.
              Religia nie ma nic wspólnego z nauką.
              Polecam książkę Bóg urojony..
              • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 03.09.13, 19:45
                Takie sobie wypowiedzi "prostaków"...

Hannes Olof Gösta Alfven
                fizyk i astrofizyk: 1970 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki

"istnieje stale rosnąca liczba zaobserwowanych faktów, które trudno pogodzić z hipotezą Wielkiego Wybuchu. Establishment Wielkiego Wybuchu bardzo rzadko o nich wspomina, a kiedy nie-wierzący próbują przyciągnąć do nich uwagę potężny establishment odmawia przedyskutowania ich w uczciwy sposób..."

Hannes Alfven, "Cosmology: Myth or Science?" w Journal of Astrophysics and Astronomy 5 (1970), str. 1203

Christian Boehmer Anfinsen
                biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii

"Myślę, że tylko idiota może być ateistą. Musimy przyznać, iż istnieje pewna niepojęta moc czy siła posiadająca nieograniczoną zdolność przewidywania i wiedzę, która, po pierwsze, sprawiła, iż cały wszechświat zaistniał."

Henry Margenau & Ray Abraham Varghese, eds., "Cosmos, Bios, Theos: Scientists Reflect on Science, God and the Origin of the Universe, Life and Homo Sapiens" (LaSalle, IL, USA: Open Court, 1992), str. 139

Werner Arber
                genetyk i mikrobiolog: 1978 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny

"Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu."

Henry Margenau & Ray Abraham Varghese, eds., "Cosmos, Bios, Theos: Scientists Reflect on Science, God and the Origin of the Universe, Life and Homo Sapiens" (LaSalle, IL, USA: Open Court, 1992), str. 142

Sir Derek Harold Richard Barton
                chemik: 1969 nagroda Nobla w dziedzinie chemii

"Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje."

Henry Margenau & Ray Abraham Varghese, eds., "Cosmos, Bios, Theos: Scientists Reflect on Science, God and the Origin of the Universe, Life and Homo Sapiens" (LaSalle, IL, USA: Open Court, 1992), str. 144

Alexis Carrel
                chirurg: 1912 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny

"Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga."

Alexis Carrel, "Reflections On Life" (Hawthorn Books, Inc., New York City, NY, 1952), str. 60

Ernst Boris Chain
                biochemik: 1945 nagroda Nobla w dziedzinie medycyny

"Laboratoryjna synteza nawet najprostszej komórki jest po prostu niemożliwa, a wyobrażenie człowieka, że może konkurować z Bogiem jest absurdalne." wypowiedź z 1970 roku

"Postulowanie tego, iż rozwój oraz przetrwanie najlepiej przystosowanych gatunków jest wynikiem wyłącznie przypadkowych mutacji wydaje mi się hipotezą nie opartą na żadnych dowodach i nie dającą się pogodzić z faktami. Te klasyczne ewolucyjne teorie są rażąco nadmiernym uproszczeniem niesamowicie złożonej oraz zawiłej masy faktów, i zadziwia mnie, iż są one połykane tak chętnie i bezkrytycznie, i od tak długiego czasu przez tak wielu naukowców bez jakiegokolwiek pomruku protestu."

cytowany w "Was Darwin Wrong?", Francis Hitching, LIFE, kwiecień 1982, str. 50

"Prędzej uwierzyłbym w bajki niż w takie szalone spekulacje. Od lat mówię, że spekulacje na temat pochodzenia życia nie prowadzą do żadnego użytecznego celu, jako że nawet najprostszy żywy system jest o wiele bardziej złożony niż to, co można by zrozumieć na poziomie niezmiernie prymitywnej chemii, którą stosują naukowcy w swych próbach wytłumaczenia tego, co niewytłumaczalne i co miało się wydarzyć miliardy lat temu. Boga nie da się ominąć wymówką opartą na tak naiwnym myśleniu."

cytowany w Ronald W. Clark, "The Life of Ernst Chain (London: Weidenfield & Nicolson, 1985), str. 147-148

Arthur Holy Compton
                fizyk: 1927 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki

"Jeżeli chodzi o mnie, wiara zaczyna się wraz z uzmysłowieniem sobie faktu, iż wyższa inteligencja doprowadziła do powstania wszechświata i stworzyła człowieka. Nie jest mi trudno mieć tę wiarę, gdyż niezaprzeczalnym jest fakt, iż tam gdzie jest plan istnieje inteligencja - uporządkowany, rozwijający się wszechświat świadczy o prawdzie najbardziej majestatycznego stwierdzenia jakie kiedykolwiek wypowiedziano - 'Na początku Bóg
                • Gość: Uwaga, wklejka Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 22:30
                  Czy masz zamiar wkleić całą stronę?
                  Nie wystarczy link? Ale linka akurat brak.
                  Spieszę z pomocą: potop-exodus.w.interia.pl/ewolucja/noblisci.html‎
                  • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 22:38
                    Już wcześniej podałem stronę z której Lechowski wziął te rewelacje nie trzeba chyba podawać jej ponownie.
    • Gość: skul Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.free.aero2.net.pl 03.09.13, 19:50
      No chyba że tak
      • Gość: Kamil Re: Prośba Matki Bożej! IP: 76.73.108.* 03.09.13, 20:02
        i co dalej?
        • Gość: antychrys Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.proxnetwork.com 03.09.13, 20:13
          Szanowny zakłamany wszawy propagandzisto Czarnej Cholery Watykańskiej - Lechosiu51 a co ty na te aforyzmy ! które ja wklejam ? odpowiedz judaisto Watykański !
          Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności.
          (Marie von Ebner-Eschenbach)
          Tam, gdzie zaczyna się ideologia, religijny fanatyzm, tam się kończy człowiek.
          (Katarzyna Groniec)
          Nieuctwo jest matką prawdziwej pobożności.
          (Grzegorz I)
          Religia to niebezpieczny nonsens, który uczy wrogości wobec innych ludzi.
          (Richard Dawkins)
          Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw Kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć, odwołując się do prawa boskiego; przeciwnie każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród.
          (Tadeusz Kościuszko)
          Nauka uwolniła człowieka od lęku przed bogami.
          (Lukrecjusz)
          Kościół to jedyna dyktatura, jaka od dwóch tysięcy lat nie została obalona.
          (Erich Maria Remarque)
          Ile korzyści przyniosła nam i naszym ludziom bajeczka
          o Chrystusie, wiadomo.
          (Leon X)
          Wydrwigrosze w sutannach zabiegają gorliwiej o rzeczy tego świata niż sprawy nieba...
          • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 03.09.13, 21:11
            Robert Andrews Millikan
            fizyk: 1923 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki

"Żałosną rzeczą jest to, iż mamy naukowców, którzy usiłują udowodnić ewolucję, której żaden naukowiec nigdy nie będzie w stanie udowodnić."

"Nashville Banner" z 7 sierpnia 1925

William Phillips
            fizyk: 1997 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki

"Bóg dał nam niesamowicie fascynujący świat, który możemy zamieszkiwać i badać."

wypowiedź z konferencji w 1997 roku, która miała miejsce po ogłoszeniu Phillipsa laureatem nagrody Nobla w dziedzinie fizyki

Max Karl Ernst Planck
            fizyk: 1918 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki

"Ktokolwiek, kto był poważnie zaangażowany w pracę naukową jakiegokolwiek rodzaju uświadamia sobie, iż nad wejściem bram świątyni nauki wypisane są słowa: Musicie mieć wiarę. Jest to cecha, bez której naukowiec nie może się obejść."

Max Planck "Where is Science Going?"
            także w J. De Vries, "Essential of Physical Science", Wm.B.Eerdmans Pub.Co., Grand Rapids, SD (1958), str. 15
            • Gość: antychrys Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.proxnetwork.com 03.09.13, 21:20
              Szanowny zakłamany wszawy propagandzisto Czarnej Cholery i żydowski Watykanisto masz kopiuj i wklej:
              Moralność potrafi się zamienić w najbardziej bezwzględny rodzaj przemocy.
              (Friedrich Wilhelm Nietzsche)
              Wolność to tylko inne określenie tego, że się nie ma nic do stracenia.
              (Janis Joplin)
              Kościół to najbogatsza firma na świecie, choć handluje towarem, którego nikt nigdy nie widział.
              (Bohumil Hrabal)
              Słowo „Bóg” nie jest dla mnie niczym więcej, jak wytworem ludzkiej słabości, a Biblia – zbiorem wspaniałych legend, które są dla mnie jednak dość dziecinne.
              (Albert Einstein)
              Religii chrześcijańskiej nie tylko od pierwszej chwili towarzyszyły cuda, ale i dzisiaj trzeba cudu, żeby ktokolwiek rozsądny w nią wierzył.
              (David Hume)
              Największe zagrożenia dla Polski to nacjonalizm
              i klerykalizm.
              (Jerzy Giedroyc)
            • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 21:30
              A może by tak źródło bo tak to zwykły plagiacik. Zresztą nie ważne pewnie wziąłeś to z tej stronki:
              potop-exodus.w.interia.pl/ewolucja/noblisci.html
              Dziwne, że jeszcze Hawkinga nie dałeś przecież to aktualnie jeden z guru ateizmu a tu taki zonk.
              Nie bardzo rozumie co chcesz udowodnić kopiując tutaj wypowiedzi fizyków i biologów kompletnie wyrwane z kontekstu. Do tego często nawet nie można ich sprawdzić bo pisma i artykuły w których są zawarte nie są za bardzo dostępne dla ogółu społeczeństwa (przynajmniej polskiego). A ich wypowiedzi muszę cię Lechowski zmartwić większość z tych naukowców jeżeli już odnosiło się do boga robiło to nie w sensie boga katolików, ale raczej protestantów bo tak się złożyło, że większość z nich to protestanci. Do tego w kilku przypadkach odniosłem wrażenie, że naukowcy ci pisali o wierze w jakiś wyższy byt, który stworzył świat ale nie bardzo jest zaangażowany w losy tego świata. A w wielu przypadkach szerszy kontekst nie tylko całej wypowiedzi ale życie tych ludzi udowodniło by, że oprócz tej jednej krótkiej wypowiedzi nie wiele można znaleźć dowodów ich wiary.
              • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 21:38
                Nawiasem, jeżeli rzeczywiście wziąłeś to z tej stronki a jestem tego pewny na 100% to można tam także znaleźć "naukowe" dowody na potop, a nawet wielce matematyczne obliczenia które dowodzą, że Jezus był przewidzianym mesjaszem, gdzie autor dokonuje tak skomplikowanych wyliczeń, że aż dziw, że nie przepalił się mu kalkulatorek. Wielce wiarygodne źródło informacji naprawdę czapki z głów.
                • Gość: antychrys Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.proxnetwork.com 03.09.13, 21:55
                  Autor: Gość: W.R napisał (a):
                  "Wielce wiarygodne źródło informacji naprawdę czapki z głów."
                  No widzisz ! i to jest prawdą !!!
                  nie dla ciemnej masy "OSZOŁOMÓW"

Kościelna filantropia ma prawie zawsze źródło w dotacjach państwowych i zwolnieniach podatkowych.
                  (Maria Szyszkowska)
                  Klerykalizacja pogłębia się nie z powodu religijności Polaków, ale z powodu strachu.
                  (Olga Lipińska)
                  Wraz z rozwojem społeczeństwa podnosi się w nim poziom nędzy.
                  (Theodore Parker)
                  Religia jest obrazą ludzkiej godności.
                  (Steven Weinberg)
                  W większości religii kapłana uważa się za ważniejszego od boga.
                  (Nicolae Iorga)
                  Łatwiej jest prosić o coś biednych ludzi niźli bogatych.
                  (Antoni Czechow)
                  Może coś z tego zrozumiesz !
                  • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 03.09.13, 22:10
                    wr pisze;
                    Do tego często nawet nie można ich sprawdzić bo pisma i artykuły w których są zawarte nie są za bardzo dostępne dla ogółu społeczeństwa (przynajmniej polskiego). A ich wypowiedzi muszę cię Lechowski zmartwić większość z tych naukowców jeżeli już odnosiło się do boga robiło to nie w sensie boga katolików, ale raczej protestantów bo tak się złożyło, że większość z nich to protestanci.

To,że trudno dostępne,nie znaczy,że nie są prawdziwe.A to,że być może część z tych noblistów to anglikanie czy protestanci nie ma dla mnie katolika żadnego znaczenia,bo gdy mówią o Bogu, to o naszym wspólnym Bogu chrześcijan.
                    • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 03.09.13, 22:13
                      Na dobranoc dla ateistycznych dewotek...

Arthur Leonard Schawlow
                      fizyk: 1981 nagroda Nobla w dziedzinie fizyki

"Wydaje mi się, że będąc skonfrontowani z cudami życia i wszechświata, należy zadać sobie pytanie dlaczego, a nie po prostu jak. Jedyne możliwe odpowiedzi są religijne... Znajduję potrzebę Boga we wszechświecie i swoim własnym życiu... Mamy szczęście, że mamy Biblię a szczególnie Nowy Testament, który mówi nam tak wiele o Bogu w szeroko dostępnych ludzkich kategoriach."

Henry Margenau & Ray Abraham Varghese, eds., "Cosmos, Bios, Theos: Scientists Reflect on Science, God and the Origin of the Universe, Life and Homo Sapiens" (LaSalle, IL, USA: Open Court, 1992), str. 105, 107
                      • Gość: x Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.yolau.net 03.09.13, 22:23
                        a jełop Lechowski51 to wie , a do szkoły miał pod górkę , tak wyrósł
                        na kapusia i donosiciela psd.PAJAC
                      • Gość: Uwaga,wklejka! Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 22:35
                        Cd! :-)) na dobranoc.
                      • Gość: Uwaga,wklejka! Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 23:34
                        Cd...
                    • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 22:28
                      lechowski51 napisał:
                      > To,że trudno dostępne,nie znaczy,że nie są prawdziwe.A to,że być może część z t
                      > ych noblistów to anglikanie czy protestanci nie ma dla mnie katolika żadnego zn
                      > aczenia,bo gdy mówią o Bogu, to o naszym wspólnym Bogu chrześcijan.

Ależ to czy mogę sprawdzić te dane świadczy dla mnie o ich wiarygodności w dodatku strona z której pochodzą jest dla mnie skrajnie nie wiarygodna. Autor udowadnia tam np. że Einstein czy Hawking którzy są/ byli zadeklarowanymi ateistami byli/są wierzącymi chrześcijanami. Spiera się tam z dowodami na ewolucję często zmyslając. Stąd moja nieufność do jego rewelacji jest tym większa. W dodatku to jest strona internetowa na której można napisać wszystko bez żadnych konsekwencji autor tych rewelacji nie podpisał się pod nimi nawet z imienia czy nazwiska, że o inicjałach nie wspomnę. Więc to, że nie mogę sprawdzić danych przekreślają je dla mnie, ponieważ ja także mogę wypisać stertę wypowiedzi potem przypisać je do kilku nazwisk następnie stworzyć fałszywe dane bibliograficzne, które będzie trudno sprawdzić i mamy gotowy dowód tylko czego tego, że potrafię stworzyć fałszywą listę cytatów, bo każdy myślący człowiek mnie z taką listą wyśmieje. Tak więc prezentujesz nam tutaj najprawdopodobniej fałszywkę której nie można zweryfikować i każesz wierzyć na słowo no naprawdę gratuluje, masz nas za idiotów albo sam jesteś tak naiwny, że łykasz wszystko co znajdziesz w necie.

A co do wiary tych ludzi.
                      To ciekawe, bo w bardzo wielu twoich wypowiedziach odnosiło się wrażenie że odnosisz się z pogardą do innych wierzeń tutaj, zaś dowiaduje się, że to niema dla ciebie żadnego znaczenia. W takim razie dlaczego kościół rzymskokatolicki czemu nie któryś z odłamów protestantyzmu, prawosławie, islam, a może judaizm.
                    • Gość: Zweistein Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 22:34
                      No tak, tylko chrześcijanie dostawali Nagrodę Nobla. :-)
                      Einstein też!
            • Gość: Uwaga, wklejka! Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.09.13, 22:31
              cd! ;-))
    • Gość: zybi Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 22:20
      Do mar1mar1
      Prosiłeś o tak niewiele , a dostałeś tak wiele , wypowiedzi pełnych nienawiści . Człowiek inteligentny zrozumie Twoją intencję , a co głupiemu po rozumie ? Starają się błysnąć inteligencją i zaistnieć , a temat jest prosty i nie wymaga komentarza . To nic nie kosztuje....
      Pozdrawiam
      • Gość: ? Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.yolau.net 03.09.13, 22:30
        zybi- ty masz móżdżek bo rozumu to tobie napewno brak , wcinasz się między pośladki !
      • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 22:36
        Aha czyli nie wiara w skuteczność różańca na zagrożenie wojenne jest wyrazem nienawiści ok. w porządku to jak będziemy leczyć raka różańcem czy chemioterapią, a z przestępczością też tak mamy walczyć. Wyrażam po prostu wątpliwości wobec tej metody walki o pokój ale, żeby od razu nienawiść to chyba za daleko.
        • Gość: lekarz glupoty Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.13, 22:59
          A o to najlepsze lekarstwo dla dewotów:kobieta.onet.pl/zycie-gwiazd/ale-wygladaja/claudia-romani-jak-zawsze-seksowna/33kwq
      • prawdziwy_olo Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 05:11
        A czego się spodziewałeś w odpowiedzi o bredniach nt. różańca jako remedium na wszelkie bolączki? Skoro jesteście przeświadczeni o cudownych działaniach dewocjonaliów to w ramach zawierzenia przestańcie korzystać ze służby zdrowia, a kupcie sobie kg medalików. Migusiem wyzdrowiejecie :-)
    • Gość: benny Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.13, 07:25
      no tak, sporo durniów się wypowiedziało. Dziwi tylko ta potrzeba wykonania głupich wpisów. Jak ktoś nie chce się modlić, to nie musi.
      • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 08:08
        A jak ktoś chce to nie musi namawiać innych.
        • Gość: znajoma Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 08:26
          Powiem krótko, my, wierzący jesteśmy odpowiedzialni za zbawienie innych ludzi, naszych braci, sióstr, sąsiadów, znajomych. Zdrowi nie potrzebują lekarza. Wiarą trzeba się dzielić jak chlebem.To dar od Boga, silna wiara całe życie i proste drogowskazy, które nas prowadzą. Lechowski, nie zgadzam się z Tobą. Mar1 zachęca do modlitwy i ufności Bogu. Nie można się poddawać i ukrywać skarbu, trzeba go mnożyć. Mam na myśli wiarę. Byłam w Mieczugorie w ubiegłym roku i moja błagalna prośba została wysłuchana i słodko się do mnie uśmiecha:-) Pozdrawiam.
          • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 09:21
            w.r pisze;
            Ależ to czy mogę sprawdzić te dane świadczy dla mnie o ich wiarygodności w dodatku strona z której pochodzą jest dla mnie skrajnie nie wiarygodna. Autor udowadnia tam np. że Einstein czy Hawking którzy są/ byli zadeklarowanymi ateistami byli/są wierzącymi chrześcijanami. Spiera się tam z dowodami na ewolucję często zmyslając. Stąd moja nieufność do jego rewelacji jest tym większa. W dodatku to jest strona internetowa na której można napisać wszystko bez żadnych konsekwencji autor tych rewelacji nie podpisał się pod nimi nawet z imienia czy nazwiska, że o inicjałach nie wspomnę. Więc to, że nie mogę sprawdzić danych przekreślają je dla mnie, ponieważ ja także mogę wypisać stertę wypowiedzi potem przypisać je do kilku nazwisk następnie stworzyć fałszywe dane bibliograficzne, które będzie trudno sprawdzić i mamy gotowy dowód tylko czego tego, że potrafię stworzyć fałszywą listę cytatów, bo każdy myślący człowiek mnie z taką listą wyśmieje. Tak więc prezentujesz nam tutaj najprawdopodobniej fałszywkę której nie można zweryfikować i każesz wierzyć na słowo no naprawdę gratuluje, masz nas za idiotów albo sam jesteś tak naiwny, że łykasz wszystko co znajdziesz w necie.

A co do wiary tych ludzi.
            To ciekawe, bo w bardzo wielu twoich wypowiedziach odnosiło się wrażenie że odnosisz się z pogardą do innych wierzeń tutaj, zaś dowiaduje się, że to niema dla ciebie żadnego znaczenia. W takim razie dlaczego kościół rzymskokatolicki czemu nie któryś z odłamów protestantyzmu, prawosławie, islam, a może judaizm.

Jak jakiś idiota od Palikota zamieści w Nonseensopedii dzieła Kopernika i Newtona,to też będziesz kwestionował ich prawdziwość?!.
            Nigdy na tym forum i też nigdzie,nie odnosiłem się z pogardą do wierzeń chrzścijańskich.Bo raz,że zostałem wychowany w domu,gdzie moja mama w czasach swojej młodości chodziła zamiennie,ze swoimi ukraińskimi przyjaciółkami raz do kościoła katolickiego a raz do cerkwi.A dwa,ze w moim życiu miałem sąsiadów,kolegów,współpracowników i klientów wśród baptystów,zielonoświątkowców,anglikanów itd i nigdy problem wyznania nie był czymś,co Ty nazywasz pogardą.
            Zwalczam i bedę zwalczał natomiast islam,gdyż uważam,że stanowi on śmiertelne zagrożenie kulturowe i fizyczne dla mojej rodziny,kraju i cywilizacji.

Do znajomej!.Nie uważam,że wzywanie do modlitwy jest bezsensowne.Mało tego uważa,że nam chrześcijanom jest niezbędna.Natomiast za bezcelowe uznaję ogłaszanie takich apelów na tym forum,pełnym obłakanych z nienawiści wrogów chrześcijaństwa i każdej religii.
            • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 09:36
              lechowski51 napisał:

> Jak jakiś idiota od Palikota zamieści w Nonseensopedii dzieła Kopernika i Newt
              > ona,to też będziesz kwestionował ich prawdziwość?!.
              > Nigdy na tym forum i też nigdzie,nie odnosiłem się z pogardą do wierzeń chrzśc
              > ijańskich.Bo raz,że zostałem wychowany w domu,gdzie moja mama w czasach swojej
              > młodości chodziła zamiennie,ze swoimi ukraińskimi przyjaciółkami raz do kościoł
              > a katolickiego a raz do cerkwi.A dwa,ze w moim życiu miałem sąsiadów,kolegów,ws
              > półpracowników i klientów wśród baptystów,zielonoświątkowców,anglikanów itd i n
              > igdy problem wyznania nie był czymś,co Ty nazywasz pogardą.
              > Zwalczam i bedę zwalczał natomiast islam,gdyż uważam,że stanowi on śmiertelne
              > zagrożenie kulturowe i fizyczne dla mojej rodziny,kraju i cywilizacji.
              >
              > Do znajomej!.Nie uważam,że wzywanie do modlitwy jest bezsensowne.Mało tego uważ
              > a,że nam chrześcijanom jest niezbędna.Natomiast za bezcelowe uznaję ogłaszanie
              > takich apelów na tym forum,pełnym obłakanych z nienawiści wrogów chrześcijaństw
              > a i każdej religii.

Jak zamieści je tam a ja nie będę wstanie do nich dotrzeć w inny sposób to oczywiście że będę je kwestionował. Zresztą co ma do mnie Palikot i jego partia oczywistym jest dla mnie, że nie głosuje na typa, który wydawał katolickie pisma i studiował na KULu to raczej wasz wytwór, który teraz próbuje się wylansować na ateizmie i antyklerykalizmie, ale raczej nie zrealizuje żadnej z obietnic zwłaszcza z takimi ludźmi jakich ma. No ale nie o tym strona z której podałeś te rzekome cytaty znanych naukowców jest skrajnie nie wiarygodna chociażby ze względu na negowanie teorii ewolucji (z którą papież już dawno się zgodził) czy lansowanie teorii potopu i młodej ziemi podejrzewam, że właśnie dlatego nie podałeś źródła które by praktycznie przekreśliło te wszystkie cytaty jako pochodzące ze strony równie wiarygodnej co Niewiarygodne pl czy jakiekolwiek forum z tematyką paranormalną. Co do Religi przyjmijmy że ci wierze bo po prostu nie chce mi się szukać twoich postów przepełnionych duchem ekumenizmu. Wciąż nie odpowiedziałeś dlaczego w takim razie kościół rzymskokatolicki ma być tym właściwym, a nie któryś z odłamów.
            • Gość: kresowiak Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 12:09
              A to dlatego śnią ci się kresy Lechuski?
          • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 09:22
            A ja powiem jeszcze krócej my nie wierzący nie wierzymy w waszą odpowiedzialność za nasze zbawienie więc dziękujemy bardzo za waszą troskę ale nie skorzystamy. Macie kościoły tam się możecie modlić, żaden ateista wam tam nie wejdzie i nie będzie tego komentował. Umieszczając takie a nie inne posty na forum sami prosicie się o złośliwe komentarze co też i otrzymujecie.
            • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 10:17
              w.r pisze;
              Jak zamieści je tam a ja nie będę wstanie do nich dotrzeć w inny sposób to oczywiście że będę je kwestionował. Zresztą co ma do mnie Palikot i jego partia oczywistym jest dla mnie, że nie głosuje na typa, który wydawał katolickie pisma i studiował na KULu to raczej wasz wytwór, który teraz próbuje się wylansować na ateizmie i antyklerykalizmie, ale raczej nie zrealizuje żadnej z obietnic zwłaszcza z takimi ludźmi jakich ma. No ale nie o tym strona z której podałeś te rzekome cytaty znanych naukowców jest skrajnie nie wiarygodna chociażby ze względu na negowanie teorii ewolucji (z którą papież już dawno się zgodził) czy lansowanie teorii potopu i młodej ziemi podejrzewam, że właśnie dlatego nie podałeś źródła które by praktycznie przekreśliło te wszystkie cytaty jako pochodzące ze strony równie wiarygodnej co Niewiarygodne pl czy jakiekolwiek forum z tematyką paranormalną. Co do Religi przyjmijmy że ci wierze bo po prostu nie chce mi się szukać twoich postów przepełnionych duchem ekumenizmu. Wciąż nie odpowiedziałeś dlaczego w takim razie kościół rzymskokatolicki ma być tym właściwym, a nie któryś z odłamów

Mówisz,ze Palikot jest naszym wytworem?!.To ciekawe a może i prawdziwe,bo historia zna wiele upadłych aniołów albo diabłów przebranych w ornat.
              Co do mojej wiary i kościoła?.W nim zostałem ochrzczony i w nim wyrosłem.Jest on częścia historii mojej rodziny i mojej Ojczyzny.Wszystko co stanowi o duchu i tradycji mojego narodu wywodzi się z religii katolickiej.Najważniejsze dzieła literatury,muzyki i malarstwa związane sa ze spuścizną i dokonaniami tego kościoła.Dlatego w nim jestem i dlatego go bronię.

Do znajomej!.Powyższy post wystarczająco potwierdza słuszność tego co napisałem.To forum,jest dla Nich!.Tutaj mogą pluć na nasz Kościół,tutaj moga głosić prawdy swojej ateistycznej religii.My mamy kościoły jak pisze powyższy wyznawca ateistycznej wiary.Oni mają forum GW.Bo gdzie biedacy mogą wyładować swoja frustrację i osamotnienie?.Gdzie mogą pokazać swoją nienawiść do katolickich sąsiadów?!
              • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 10:36

Wszystko co najlepsze w Polskiej bo jak rozumie o tą kulturę ci chodzi pochodzi od wiary rzymskokatolickiej? To bardzo ciekawe to co muzułmanów, żydów, protestantów nigdy na ziemi polskiej nie było oni nic nie wnieśli do Polskiej kultury oj to bardzo ciekawe. Zgodzę się tylko z jednym jesteś katolikiem bo w tej wierze cię wychowali gdybyś był w kraju muzułmańskim był byś talibem nie przyjmującym żadnych innych argumentów co teraz prezentuje przy wierze katolickiej. Dodatkowo ładnie uciekłeś od strony internetowej z której wziąłeś cytaty czy to ładnie podawać takie ładne nazwiska z takimi ładnymi cytatami a potem nie podać źródła, które spowodowało by wątpliwości co do autentyczności tych cytatów. Nie zgodzę się także z nienawiścią ja wcale nie nienawidzę katolików nic do was nie mam to raczej ty prezentujesz nienawiść do ateistów nazywając nas głupcami, idiotami, ateistycznymi dewotkami i tak dalej i tak dalej dostajesz to co sam siejesz. Zgadzam się jednak z tym co tutaj napisałeś kościół jest miejscem na wiarę nie forum i na tym myślę, że mogę skończyć.
                • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 14:29
                  Tak!.Wszystko co najlepsze i najważniejsze w polskiej kulturze powstało dzieki wytworom cywilizacji łacińskiej.Być może znasz wybitnych twórców dla których inspiracja był islam czy judaizm to je wymień.Bo ja po za Schulzem nie bardzo kojarzę.
                  Jesteśmy zgodni,że kościół jest miejscem,gdzie wyznaje swoja wiarę.Problem w tym,że Ty i Tobie podobni uczyniliście sobie to forum jako miejsce do artykułowania swojej ateistycznej religii i swoich antychrześcijańskich fobii.Ty możesz opluwać to co dla mnie święte a ja mam milczeć?!
                  • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 14:53
                    Czyli Tuwim (którego mamy teraz rok) był katolikiem, a może Piłsudski był katolikiem parę razy się przechrzcił ale na pewno był zagorzałym katolem, Władysław Szpilman też był katolikiem, a Jan Łaski to też katolik. Czyż ze strony Muzułmanów nasz kraj nie miał masy zapożyczeń od chociażby pasu słupskie, żupan czy nasza polska szabla. Ale nie tylko kościół rzymskokatolicki dał wkład w rozwój naszej kultury inni stali obok i nic nie wnosili, oczywiście.

Tylko kto atakuje kto wrzuca temat który nie powinien się tutaj znaleźć kto obraża kto pisze o fobiach ty i tobie podobni. To raczej nam się pluje w twarz i to my mamy milczeć, bo jak nie to was atakujemy, wylewamy frustracje i mamy fobie anty katolickie a w ogóle to jesteśmy głupi. Nie dostrzegasz belki w oku swoim a drzazgę w oku bliźniego dostrzec chcesz oj nie ładnie.

Skoro mar1mar wrzucił tutaj taki temat musiał się liczyć z opiniami także negatywnymi to oczywiste mamy wolny kraj każdy może pisać co chce ale musi się liczyć z opiniami, które nie koniecznie muszą być ładne, miłe i zgodne z wolą osoby piszącej. A wy musicie się z takimi opiniami pogodzić tak samo jak my musimy się pogodzić z waszymi opiniami.

No i dalej nie mam odpowiedzi czy ładnie wrzucać cytaty bez podania źródła. Ponieważ mam wydaje mi się słuszne podejrzenia, że brak podania źródła wynika właśnie z małej wiarygodności tegoż źródła.
                    • Gość: obserwatorka Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.flash-net.pl 04.09.13, 15:16
                      kazdy z was ma swoja prawde---oczywiscie nie wiaze sie z tym co robi kosciol bo robi to w sposob wg mnie manipulacyjny i malo zrozumialy

aczkolwiek taki obserwator z zewnatrz co to liznie troche rozwoju duchowego zrozumie Franciszka i jego prosbe

po 1-ci oburzajacy sie nie rozumieja znaczenia slowa modlitwa , nie wiedza co to jest, czym jest skuteczna modlitwa i czemu sluzy.....a zycze wam tego byscie zrozumieli...dodam ze kazda chwila calkowietej akceptacji w sercu i spokoju jest najskuteczniejsza modlitwa ....ps. rozumiem was
                      • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 16:12
                        w.r pisze;
                        Tylko kto atakuje kto wrzuca temat który nie powinien się tutaj znaleźć kto obraża kto pisze o fobiach ty i tobie podobni. To raczej nam się pluje w twarz i to my mamy milczeć, bo jak nie to was atakujemy, wylewamy frustracje i mamy fobie anty katolickie a w ogóle to jesteśmy głupi. Nie dostrzegasz belki w oku swoim a drzazgę w oku bliźniego dostrzec chcesz oj nie ładnie.

Znajdź mi wobec tego choćby jeden temat,który ja zapoczątkowałem na tym forum,gdzie zachęcam takich jak Ty do modlitwy,uczęszczania na msze i wyśmiewania waszej ateistycznej wiary.Bo tematów gdzie opluwacie katolików mogę Ci bez problemu znaleźć kilkadziesiąt.
                        • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 16:27
                          Oj Lechowski dawaj tematy z opluwaniem waszej wiary dawaj tylko zapoczątkowane przeze mnie. Nie znajdziesz bo takiego nie zapoczątkowałem dołączałem się do już istniejących zapoczątkowanych przez Mar1Mar1. Nie pilnuje i nie stoję za każdym ateistą więc nie będę odpowiadał za innych ty za to często dajesz podobne wrzutki szukać nie będę bo kto chce sam poszuka, a ja nie będę marnował mojego czasu każdy cię zna i wie, ze nie stronisz od podobnych metod widać ty sam siebie nie znasz. A temat religijny masz właśnie tutaj więc poco mam szukać innych. Opluwasz ateistów tutaj na każdym kroku co każdy widzi tylko nie ty. Powtarzam belki w swoim oku nie widzisz a drzazgę w czyimś próbujesz dostrzec.

I dalej uciekasz czy ładnie dawać cytaty bez źródła bo źródło jest mało wiarygodne?
                          • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 16:52
                            Zrodła są wiarygodne a że dla Ciebie niedostępne,to nic na to nie poradzę.Znowu się ślizgasz.Wpierw oskarżasz,że was tutaj biedaków ateistów maltretujemy a jak Cię poprosiłem o przykłady,to wywijasz się,że to nie Ty a Twoi kumple,co wierzą,że Boga nie ma.
                            Trzymaj się więc na przyszłość faktów a nie kłam/uprawiaj demagogii/
                            • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 17:14
                              Nie nie są wiarygodne z powodów które już kilka razy wymieniałem, ale podam je jeszcze raz.
                              1. źródła są praktycznie nie dostępne do sprawdzenia w dodatku cytaty są wyrwane z kontekstu bez całościowego sensu wypowiedzi. Od razu przetłumaczone na polski a przecież przy tłumaczeniu nic nie można zmienić
                              2. Pochodzą ze skrajnie nie wiarygodnej strony, gdzie autor próbuje obalać ewolucje, lansuje teorię potopu, młodej ziemi, robi dziwne matematyczne wyliczenie mające dowieść sam nie wiem czego
                              3. Gdybym nie znał tej strony praktycznie nie wiedział bym o źródle, z którego pochodzą te cytaty bo ty Lechowski nam nie podałeś tegoż źródła.
                              4. Przejrzenie pozostałych nazwisk takich jak Einstein czy Hawking, których to znacznie łatwiej sprawdzić, a którzy są zadeklarowanymi ateistami a na tej stronie widnieją jako wierzący również każe powątpiewać w autentyczność całej listy.
                              Jak więc widzisz mam sporo wątpliwości tobie nie przeszkadzają ale dla mnie świadczą one ewidentnie o fałszerstwie tej listy. Ty po prostu skopiowałeś z niesprawdzonego źródła i każesz mi wierzyć na słowo i wpierasz że lista wiarygodna chociaż nie jest.
                              Dalej to ty tutaj skarżyłeś się, że was obrażamy, a ty tylko się bronisz co jest jawnym kłamstwem. To ty na razie nie trzymasz się faktów, kłamiesz (chociażby właśnie lista z cytatami) i uprawiasz demagogie, ale jak zwykle swoje wady ładnie wpierasz w innych. Ponownie belki w swoim oku nie dostrzegasz a drzazgę w czyimś chcesz dostrzec. Chcesz tematów gdzie obrażasz ateistów prześledź ten temat i będziesz miał gotowe teksty, nie muszę więc daleko szukać.

Powtarzam to jest forum publiczne każdy tu może napisać co chce, ale musi się liczyć z odpowiedzią. Tobie nie podobają się odpowiedzi, a nam nie podobają się takie tematy ale obie strony mają do nich prawo. Niestety niektórzy tak jak ty chcą obrażać i jednocześnie stawiać się w roli ofiar, co jest wyjątkowo perfidnym i kłamliwym działaniem.
                              • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 18:00
                                Ja i forumowi katolicy robią z siebie ofiary?.To poczytaj wpisy takich jak Ty wyznawców religii,że Boga nie ma;
                                forum.gazeta.pl/forum/w,329,137884854,137884854,kosciolkowi_ile_sie_da_.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,329,67688249,67688249,Zagrozenie_duchowe.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,329,142106771,142106771,Szkola_Katolicka.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,329,145834017,145834017,Afera_na_kolonii_z_Parafii_Sw_Barbary.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,329,145742648,145742648,Stroje_dla_ksiezy.html
                                To efekt prowadzenia działalności misyjnej ateistycznych dewotek w ciągu ostatnich 2 miesięcy.
                                • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 18:34
                                  Rzeczywiście tragedia strasznie was dyskryminujemy. Ty w tych tematach jesteś taką umęczoną biedną owieczką którą wszyscy tam obrażają. A w ogóle to wszystko w tych tematach to nieprawda tego ode mnie oczekujesz. Niestety ale tak nie jest.

Zacznijmy od końca pytanie o ubrania dla księży ile kosztują i okazuje się, że rzeczywiste są dosyć drogie. Czy to nieprawda nie są drogie czy ateista powinien interesować się takimi sprawami nie chyba, że idzie to z jego podatków a niestety część dochodów kościelnych pochodzi z podatków państwa które przekazuje na religie w tym na katolicką. Podobnie z tekstem kościółkowi ile się da.. ja tam nie dostrzegłem kłamstw czy manipulacji ty za to ładnie tam wykazywałeś się katolickim miłosierdziem. Twoim zdaniem powinno się łożyć i utrzymywać kościół z pieniędzy podatników w tym niewierzących i innowierców. Prosty podatek na kościół od wierzących rozwiązał by problem a ateiści nie mieli by prawa się wtrącać.

Co do tekstu Zagrożenie duchowe to niestety ale tutaj kościół sam się ośmiesza, już późniejsza niż ten tekst lista zagrożeń duchowych którą próbowano tam bronić jeszcze bardziej ośmieszała całą tą walkę z szatanem.

Co do tekstu o szkole katolickiej tutaj osoba poprosiła o opinie o tej szkole a opinie mogą być korzystne jak i negatywne, źle jeżeli część była przekłamana i nieprawdziwa tego jednak nie wiemy. Jeżeli jednak ktoś prosi o opinie o szkole katolickiej na forum to musi się niestety liczyć, z tym, że raczej niczego się nie dowie a usłyszy masę kompletnie wykluczających się opinii. Podobnie mamy ze wszystkimi tematami w stylu proszenia o opinię na dany temat daną osobę.

Afera na kolonii z Parafii Św Barbary tutaj chyba nawet zgodziłem się z Mar1Mar1, że nic się nie stało, a gorsze warunki jakie panowały na dawnych koloniach były korzystne, bo hartowały ludzi.

Ty Lechowski nie jesteś biedną ofiarą a te tematy z czegoś wynikają. Z pazerności kościoła, z jego hipokryzji a często po prostu z głupoty którą wykazują niektórzy jego hierarchowie. Powtarzam każdy może pisać co chce na forum i może spotykać się z opinią nie koniecznie korzystną dla siebie od wolność słowa. Ty Lechowski byś za to chciałbyś:
                                  1. By nie wrzucać tematów wrogich kościołowi.
                                  2. Komentować tematy przychylne kościołowi tylko w super laty-wach i rozpisywać się jaki to kościół nie jest wspaniały.
                                  Niestety ludzie mają inne zdanie i mogą je wyrażać co też czynią, jeżeli tego nie chcesz to
                                  a. nie wchodź i nie komentuj tematów wrogich twojej religii w tedy nie będziesz opluwany
                                  b. nie wrzucaj własnych tematów wtedy nie będą dostawać one negatywnych odpowiedzi
                                  Jeżeli tego nie chcesz to proszę bardzo pisz dalej ale nie kreuj się na biedną skrzywdzoną owieczkę, która nikogo nie atakuje i jest bez winy a ateiści to już w ogóle ciebie niszczą i to oni non stop atakują bo niestety tak nie jest.

Musisz zrozumieć, że mamy wolność słowa i każdy może pisać co chce ja nikomu nie bronię musi jednak liczyć się z takimi a nie innymi reakcjami. Że ty obrażasz ateistów to fakt niezaprzeczalny nie bronię ci tego masz do tego prawo ale ty próbujesz kłamać, że tego nie robisz i odwracać kota ogonem, że tylko ateiści cię obrażają. Co nie tylko jest załosne ale nawet pokazuje w jakiej pogardzie masz inteligencje innych ludzi którzy mieli by uwierzyć w tego typu kłamstwa.

Kończę. Bo tak naprawdę zależało mi tylko na kwestii z cytatami na którą otrzymałem już wystarczającą dla mnie odpowiedz.
                                  • lechowski51 Re: Prośba Matki Bożej! 04.09.13, 20:46
                                    Nie jestem ofiarą i nie czuję sie dyskryminowany.Mało tego!.Rozumiem,że dla Ciebie i dla innych ateistycznych dewotek,to forum jedynym miejscem,gdzie możecie artykułować swoje antychrześcijańskie obsesje.W normalnym życiu jesteście marginesem,tutaj możecie zademonstrować swoją siłe,poprzez mnożenie wątków i występowanie pod różnymi postaciami.
                                    Mówisz,że płacisz podatki,które sa przeznaczane na religię.Polscy katolicy również płacą podatki poźniej wydatkowane na przedsięwzięcia niezgodne z naszym systemem wartości,jak choćby in vitro,dofinansowywanie lewackich pism,filmów,festiwali itd.
                                    Mówisz,żeby nie wchodzisz w wasze "dyskusje",to nie będe opluwany.Dziękuję łaskawco!.A może zaapelujesz do swoich ateistycznych kumpli o elementarną kulturę?!
                                    • Gość: W.R Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 21:16
                                      Tylko widzisz co za problem wprowadzić podatek kościelny od wiernych wtedy żaden ateista się do was nie doczepi, ale to temat na inną dyskusję w którą ja z tobą nie wejdę bo życie jest za krótkie.

No proszę czyli jednak nie jesteś ofiarą a przez tyle postów twierdziłeś, że cię szykanujemy, jednak nie to dobrze. Domagasz się szacunku. Piszesz, że nas nie obrażasz. Masz chociażby w tym poście sporo jadu. Nazywasz ateistów marginesem, ateistycznymi dewotkami, piszesz o antychrześcijańskich obsesjach, które wylewamy toż to język pełen miłosierdzia i zrozumienia nie dziw się, że odpowiadają tak samo. Kto sieje wiatr zbiera burzę.

Nie mówię ci, także byś nie wchodził i nie komentował. Mówię ci tylko że jeżeli nie chcesz czytać docinków nie wrzucaj i nie wchodź w tematy gdzie ciebie obrażą. Inaczej pogódź się z tym, że będą zgryźliwe (niekiedy wręcz chamskie) odzywki, i połóż to na karb demokracji która daje wszystkim ludziom wolność wypowiedzi. Nie zamierzam też do nikogo apelować, o kulturę zwłaszcza w stosunku do ciebie bo jak pisałem jest wolność słowa pisz co chcesz licz się z tym, że będą ci odpowiadać tak jak ty im.

Na koniec, mamy znacznie więcej forów nie tylko to, od chociażby racjonalista czy ateista pl tak więc jeżeli chodzi o fora to nie jesteśmy tacy osamotnieni. Pisemek także by się trochę znalazło. Raczej także nie stanowimy takiego marginesu jak byś chciał skoro ten nie bójmy się tego słowa bałwan Palikot dostał się do sejmu z 10% poparciem właśnie ze względu na antykatolicką retorykę. Nawiasem ja na niego nie głosowałem z powodów które już wcześniej podałem (Pismo ozon i nauka na KULu nie pasują mi do bojownika o ateizm). Do tego mamy SLD (na nich też nie głosowałem) i już okazuje się, że w teorii prawie co piąty polak popiera partie przynajmniej oficjalnie ateistyczne niezły margines niema co. Ale miej to swoje przeświadczenie, że jesteśmy tylko marginesem i mamy tylko to jedno forum, czemu nie mamy wolność słowa. Możesz nawet twierdzić, że ziemia jest płaska i porusza się na wielkim słoniu czy to będzie prawda nie ale możesz tak mówić nikt ci nie broni.

• Gość: Kimjesteś? Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 05.09.13, 22:31
      Kim jesteś Ekscelencjo? Czym jest twój Kościół? Kim jest Matka Boża?

"Długoletni watykański dyplomata oskarżony o pedofilię. Kim jest abp Wesołowski?"
      • Gość: katolik Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.09.13, 22:49
        To jest ten prawdziwy kościoł, jego słudzy którzy powinni być wzorem dla wiernych, prowadzą nas w ciemnośc.
    • Gość: kreska Re: Prośba Matki Bożej! IP: *.play-internet.pl 05.09.13, 22:45
      Skończcie wreszcie ten durny temat, dziwne wyrafinowane słowa tu padają a w sercu żałość i wstyd -skończcie to! bo to wstyd że jesteśmy Polakami! i tak się różnimy ,na temat wiary to tylko każdego wewnętrznie każdy może powiedzieć sam sobie nie na forum a jeśli to czyni publicznie to niegodne waszych opini! i prób zdobycia większej lub mniejszej ,,ilości'' zwolenników wiary

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka