Gość: Przyjezdna IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.10.13, 09:58 Na co przeznaczony jest podatek za psa w Tarnobrzegu? Dlaczego nie ma oznaczonych śmietników, do których można wrzucać psie kupy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Podatek za psa IP: *.ip.netia.com.pl 28.10.13, 12:32 czym się różni psia kupa od obsranego pampersa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes internetu Re: Podatek za psa IP: *.tbg.edge.wdm.pl 28.10.13, 13:29 Psia kupa jest organiczna i rozkłada się szybko pod warunkiem że pies plastików i foli nie wcina, a pampers się rozkłada milion lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Podatek za psa IP: *.146.11.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 15:19 pierwsze pytanie tez mnie zastanawia.NA co miasto przeznacza ten podatek???:) i jaki odsetek psiarzy wogole to placi? :D Po co wydawac to 35 zl rocznie??? zeby miec metalowa adresowkę,ktorą mozna kupic na allegro za 10 zł? Nasz Masztalerz powiedzial kiedyś w Echu ze nie ma potrzeby dawania specjalnych koszy,bo przeciez kupa jest spakowana w pudelko/woreczek itp.Firma ASA chyba tez sie na to zgodzila? I za duzym kosztem by to bylo.I tak te psie kosze na bank byly by puste:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gó... Prawda Re: Podatek za psa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.10.13, 17:15 Po pierwsze to pierw psie kupy trzeba zbierać bo jak się ma psa to też ma się obowiązki a nie martwić się tym co się z nimi stanie jak się je wrzuci do kosza- oczywiście lepiej żeby ktoś w to g..wno wdepnął bo wtedy nie potrzeba żadnych koszy. Mamy jesień i trzeba chodzić „slalomem” bo nie wiadomo co się pod liściem kryje a przeważnie psie g…wno. Ale mentalność człowieka okrutna po psie nie sprząta a za niedługo to i po sobie nie będzie. A właścicielom psów nie sprzątającym po nich odchodów dedykuje www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg Dzień Świra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Re: Podatek za psa IP: *.158.216.144.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 19:09 owszem jest taki prawny obowiązek.Ale kazdemu to zwisa.Ci ktorzy sa cwansi (czytaj maja wiecej czasu ) idą na kupke gdzies "za osiedle" na planty,lasek,wokol parkingu,ZA SMIETNIK itp (tam gdzie nie bedzie pod czyjes okno).Popieram,bo lepiej tam niz pod blokiem.Ci ktorzy nie maja czasu -wyprowadzają psiura tuz przed swoją klatkę na kupę (jak moj sasiad!!!),albo wokol bloku :(.W pewnym duuuuzym miescie wojewodzkim ,w ktorym bywam psiarzy jest 10 razy wiecej niz u nas,ale w KAZDEJ klatce schodowej jest TABLICA z 5 pktami ,POWIESZONA PRZEZ SPOLDZIELNIĘ-"NIESPRZATANIE PO PSACH GROZI GRZYWNĄ 500 ZŁ",PUSZCZANIE PSA LUZEM GROZI GRZYWNĄ...i cos tam jeszcze" :) U nas tez tak powinno byc:) Tak samo kociarze,ktorzy puszczają luzem swoje kotyi czują sie bezkarni.A co taka kocia sraka jest lepsza?Kot nie nasra do piaskownicy!??!nie zaatakuje mojego psa?:) Przedmowco,jak sie boisz niespodzianek pod liscmi to ...CHODZ POPOSRTU po choddniku jak cywilizwany czlowiek.:D i pamietaj ze wdepniecie podobno przynosci szczescie:D Ciekawe ,na 50 tys mieszkancow ilu jest u nas psow-legalnych/nielegalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.ówno Prawda 2 Re: Podatek za psa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.10.13, 19:28 I jak tu chodzić jak cywilizowany człowiek jak niektóre chodniki wyglądają Tak www.youtube.com/watch?v=J38txXW6Z7I Karać karać i karać bo tylko pieniądze wychowują piękne panie i panów z równie pięknymi pupilami bo posprzątać g..wno to przecież obciach. (Więc Życze Dużo Szczęścia- Ja je wole w innej postaci ni g...wienka na bucie :)) a tak naprawdę wszystko zależy od kultury człowieka i dobrych chęci . Oby nastał taki czas że obciach to nie posprzątać:))) ale to jeszcze wieki przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiara Re: Podatek za psa IP: *.146.17.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.13, 23:23 ale ja sie wcale nie sprzeczam z tobą,kazdy powininen sprzatac po psie /kocie (zwlaszcza z chodnika czy spod czyjegos okna jesli juz sie zdarzy),i kAZDY zwierz (koty tez) POWINIEN CHODZIC NA SMYCZY.Wkurzają mnei jak nie wiem co takie wielkie damy ,ktore udają litosciwe czy wielkoduszne ze puszczą se jorka czy pinmpka luzem wokol bloku,a glupie to to takie,nieposluszne,prowokujace inne i ujaddające...Wielka mi krzywda i ciezka dola -zapiac psa na 5 metrowy sznurek....czy spuszczac tylko na plantach. Ale mieszkam ponad 20 lat w centrum i chyba tylko 3 razy w zyciu widzialam kupe na chodniku. Mialam kilka psow i wiem ,ze one raczej tak nie uwalają gdzie popadnie,tylko szukają miejsca dalej od domu i na trawie.Nie wiem jakim bezdusznym trzeeba byc leniem zeby trzymac psa do ostatniej chwili by ten sie zesral na nieciekawy chodnik:D A co do zasranych terenow ktore radze omijac: * teren za Muszelką w stronę kosciola, *wydeptana sciezka wzdłuż Sikorskiego-od PKO do Szela :D *tereny zielone wokoł wiezowcow Sienkiewicza A najlepsze jest to jak widzę-gdy czyjs piesek robi kupę-jego pani ZAWSZE sie rozgląda nerwowo na boki -KTO TO WIDZI i czy trzeba sprzatnac .hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Podatek za psa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.10.13, 08:40 Blaszek nie dają. Podatek to 50 zł. W 2011 r. (Merkuriusz) ponoć zarejestrowano ponad 750 psów. To ponad 37 500 zł. Na palmę pewnie starczy..... Odpowiedz Link Zgłoś