Dodaj do ulubionych

PWSZ TARNOBRZEG

IP: 212.160.179.* 24.08.04, 18:00
Skoro jest kilka postów na temat szkół średnich i studiów, może wypowiedzą
się coś studenci Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Tarnobrzegu na temat
tej właśnie uczelni. Ja osobiście uczę się tam i uwarzam tę szkołę za WPORZO-
oczywiście jak wszędzie są jakieś wyjatki. A ludziom którzy chcą pisać że TBG
to wiocha, szkola również dziekuje- bo takie wypowiedzi świadczą tylko o was.
Obserwuj wątek
    • Gość: belfer Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:50
      Fajnie, że wreszcie ktoś nie marudzi na forum. Ale sugeruję małą powtórkę z
      ortografii, studentowi wyższej uczelni nie przystoi "uwarzanie" ;P
      • Gość: DJK Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.dialup.telenergo.pl 25.08.04, 18:25
        ....dokladnie - poziom znajomosci ortografii swiadczy o poziomie szkoly :)
        • Gość: aseles Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:12
          Dokladnie ja jezdem stódentem UJ i tesz pżywiołzóje wage do ortografi, to
          bardzo warza żecz w dzisiejszyh czasah :)
          • Gość: :) Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: 212.160.179.* 26.08.04, 22:00
            Nie macie sie juz o co czepiac, jeden błąd- Post jest na inny temat!!
      • Gość: mktwkr Re: PWSZ TARNOBRZEG - a ortografia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 22:19
        witam,
        o intelekcie czlowieka nie swiadczy znajomosc ortografii...
    • Gość: fajnyfacet Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:10
      Szkółka III kategorii. Poziom moralny i intelektualny ( wykładowców - nie każdy
      kto ma wykłady jest wykładowcą) pozostawiam ocenie. Bzdury można opowiadać nie-
      doświadczonym.
      • Gość: olo!!!! Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: 80.51.159.* 27.08.04, 22:06
        Szkoła jak szkoła niby wyższa ale jak z jej poziomem to nie wiem. Ale napewno
        jest jedną z konkurencyjnych w naszym regionie. Czy wykładowcy są dobrzy - ja
        powiem nie wszyscy, ale wiekszość napewno jest dobrych. Bardziej sie martwię o
        magistrów tzw ćwiczeniowców oni chyba nie dokońca zdają sobie sprawe że uczą w
        wyzszej uczelni. Niektózy napewno nie powinni uczyć nawet w podstawówkach, a co
        mówiąc tu, ale niestety chyba tak musi być. Klimat każdej szkoły twożą nie
        wykładowcy ale uczniowie danej szkoły czy uczelni, a z tym to chyba nie jest
        najlepiej wiekszość to prowincja chociaż tbg też metropolią nie jest. Z tego co
        widziałem to tzw życie studenckie w tbg nie istnieje no może niektóre osoby
        mieszkające w tbg coś działają ale to jest chyba niezauważalne. Potrzebna jest
        energia i chęci tylko czy jest to możliwe w tym mieście.
        Ta szkoła sie dopiero rozwija i potrzebni są ludzie którzy pomogą w twożeniu
        tej uczelni i klimatu panującego w niej. A czy tacy ludzie są w tej szkole nie
        wiem mam pewne wątpliwości.
        Jak sie nic nie zmieni to pozostanie ona zacofaną szkółką która nic nie znaczy.
        Boje sie że niestety taka ona właśnie będzie.
        Ale wszystko jest możliwe!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: x Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 02:02
          Chciałbym w Tbg życia studenckiego i dobrej, albo choć średniej szkoły wyższej.
          Tyle, że u nas, tak jak w większości "pseudouczelnianych" miast nastawienie
          jest na OBECNOŚĆ szkoły, a nie poziom. To jest równianie w dół. I już nawet nie
          będę się czepiał tego poziomu polszczyzny w postach, choć jest żenujący.
          Szkoda, że w naszym regionie /bo to bynajmniej nie tylko TBG dotyczy/ nie ma
          jakiegoś dążenia do stworzenia uczelni, która byłaby jakąś alternatywą dla
          szkółek "wyjazdowych". Kiedyś miałem nadzieję, że może sandomierska WSHP będzie
          takim zalążkiem, ale ona też "zakisła". Kocham Tbg i ten region, ale wcale się
          nie dziwię młodym ludziom, którzy stąd uciekają i nie planują powrotu. Może jak
          się zmienią władze i mentalność "wierchuszki", to coś drgnie. Ale w sumie, to
          jestem pesymistycznie nastawiony
          • Gość: :-) Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.sistbg.net 28.08.04, 17:41
            OK ALE CZY NIE MYŚLICIE ŻE PWSZ TBG DAJE MOŻLIWOŚĆ NAUKI LUDZIOM BIEDNIEJSZYM,
            TAKIM KTÓRYCH NIESTETY NIE STAĆ NA WYJAZD DO WA-WY, KRAKA ITD. ??
    • wildrain Re: PWSZ TARNOBRZEG 10.09.04, 18:34
      w Tarnobrzegu jest PWSZ??To widze ze szkolka schodzi na psy...hau hau
    • annacapote Re: PWSZ TARNOBRZEG 15.09.04, 12:25
      Mieszkałam w Tbg 18 lat i to było 18 lat prawdziwego zacofania. Na studia
      wybrałam się do Warszawy i czułam się wtedy jak prawdziwy dzikus. Władze
      Tarnobrzega nic nam (młodym ludziom)nie oferują, więc nie myślę o powrocie do
      domu. Teraz studiuję na 4 roku socjologii na UW i mam już za sobą inne studia,
      które zagwarantowały mi prace. Tarnobrzeg nie dał mi takiej szansy. Mam dopiero
      22 lata i już tyle doświadczenia. No....i na tym nie mam zamiaru poprzestać.

Gościu, brak pieniędzy nie przeszkodził mi w wyborze studiów poza
      Tarnobrzegiem. W moim domu się nie przelewało i równocześnie ze mną studiował
      mój brat (tyle, że w Krakowie). Uczelnie pomagają ludziom mniej zamożnym i to
      nie są puste słowa. Znam ludzi bardzo biednych, a które sobie radzą w
      Warszawie. Rodzice dali im tylko na bilet do Warszawy, parę groszy na pierwsze
      dni życia w nowym mieście i nic poza tym. Oni znależli tu pracę, która
      pozwoliła studiować w trybie dziennym. Studiują, pracują i mają się dobrze, bo
      Warszawa dała im szansę rozwoju tak jak mnie :]

Mam znajomych z liceum, którzy zostali w Tbg na studiach. Uważam, że oni
      tam "umierają" pod względem intelektualnym, moralnym, społecznym, kulturalnym
      no i finansowym oczywiście.

Ludzie kochani!!!! Nie marnujcie życia!!! Bądźcie aktywni!!!
      Jak sami nie zadbacie o swoje sprawy, to nikt za was tego nie zrobi. Nie mówię
      tu zaraz o wyjeździe do Warszawy...są inne miejsca gdzie można zacząć nowe
      życie, tak inne i tak ciekawsze od tego w Tarnobrzegu. NIE BÓJCIE SIĘ!!!
      Możecie wiele zdziałać...naprawdę :]
      • Gość: wyższy słuchacz Re: PWSZ TARNOBRZEG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:56
        Może wreszcie zmienią się władze i ktoś pomyśli o rozwoju tego miasteczka?
    • annacapote Re: PWSZ TARNOBRZEG 15.09.04, 12:49
      A... nie śmiejście się z Gościa z powodu jego ortografii. Może chłopak ma
      dysleksję.
      Ja też mam :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka