palacz67 06.06.15, 18:56 wiadomosci.wp.pl/kat,1019383,title,Chelm-rodzice-zatrzymani-w-sprawie-pobicia-poltorarocznego-dziecka,wid,17607103,wiadomosc.html?ticaid=114ffa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Werbalizacja to jest to! 06.06.15, 21:58 Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi? Może spróbujesz to ująć w słowa? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Werbalizacja to jest to! 06.06.15, 22:15 Uczestniczyłam niedawno w pogrzebie znajomej, która przegrała z alkoholizmem. Była młodsza ode mnie. Za dużo matek pije i krzywdzi swoje dzieci. Podany link to kolejny dowód na to. Nie przechodźmy obojętnie i reagujmy, gdy dzieciom dzieje się krzywda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nie mogłaś od razu? 06.06.15, 22:39 Całkowicie zgadzam się z Tobą! Przecież to, oczywiście, jasne! :-( PS. A nie mogłaś tego napisać od razu? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Alkoholizm u kobiet 06.06.15, 22:55 A najgorsze jest to że coraz więcej kobiet stacza się przez alkohol! Ta opisywana rodzina jest głęboko patologiczna! Zastanawia mnie gdzie jest rzecznik praw dziecka, gdzie są panie z OS, gdzie kurator!? Jak można było zostawić dziecko w tej patologii? Normalnym rodzicom potrafią odebrać tylko za to że matka jest gruba a w tym i wielu innych takich przypadkach - zero reakcji! Co za obłudne skur...ństwo! Robią coś dopiero wtedy gdy dochodzi do tragedii i media nagłaśniają sprawę! Ale tak właśnie wygląda sytuacja w państwie rządzonym przez POpapranych nieudaczników, złodziei i zdrajców! Nadzieja że zmieni się to po jesiennych wyborach i w sprawach rodzinnych urzędasy będą reagować tam gdzie potrzeba zapobiegając tragediom tych malutkich, nikomu nic niewinnych dzieciaczków! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Oboje! 06.06.15, 23:21 Nie bardzo rozumiem, dlaczego razem z Palacz przyczepiliście się do owej kobiety? Bo przecież: "W piątek rodzice dziecka trafili do policyjnego aresztu. Jak się okazało, oboje mają ograniczone prawa rodzicielskie w związku z nadużywaniem alkoholu przez 25-latkę. Posiadają również bogatą kartotekę w policyjnych bazach. Oboje byli notowani m.in. za kradzieże oraz przestępstwa narkotykowe. Teraz o ich losie zdecyduje prokurator i sąd. Grozi im do pięciu lat pozbawienia wolności." Niepokoi też bierność proboszcza, niestety, że o katolickich sąsiadach, nie wspomnę! Kompletna znieczulica, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 07:45 >>Zastanawia mnie gdzie jest rzecznik praw dziecka, gdzie są panie z OS, gdzie kurator!? Jak można było zostawić dziecko w tej patologii? W każdej instytucji są pracownicy mniej lub bardziej sprawni. W tym przypadku szczególnie jest to przykre. >>Normalnym rodzicom potrafią odebrać tylko za to że matka jest gruba a w tym i wielu innych takich przypadkach - zero reakcji! Nikomu nie zabrano dziecka z tylko z powodu nadwagi. >>Ale tak właśnie wygląda sytuacja w państwie rządzonym przez POpapranych nieudaczników, złodziei i zdrajców! Dokładnie. ;) Za poprzednich rządów był raj. >>Nadzieja że zmieni się to po jesiennych wyborach Marmarze, chciałbym też w to wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 07:55 Witaj, Tarzanie, niedawno w telewizji pokazywano matkę, której zabrano dwie śliczne, zadbane córeczki, bliźniaczki, z powodu otyłości matki. www.tuwroclaw.com/wiadomosci,wstrzasajaca-historia-wroclawianki-zabrali-jej-dzieci-bo-byla-za-gruba-,wia5-3266-24318.html Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 10:32 >>Witaj, Tarzanie, niedawno w telewizji pokazywano matkę, której zabrano dwie śliczne, zadbane córeczki, bliźniaczki, z powodu otyłości matki. Przeczytaj uważnie artykuł, który mi podlinkowałaś ;) Można dyskutować o tym, czy jej sytuacja została właściwie zinterpretowana (notabene uważam, że nie), ale uzasadnieniem decyzji nie jest OTYŁOŚĆ matki. >>Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli. Nawzajem :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Alkoholizm u kobiet i... tusza? 07.06.15, 11:41 Nie bardzo mogę zrozumieć, co ma wspólnego alkoholizm kobiet z rzekomym odebraniem dziecka z powodu tuszy matki... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 11:59 Kierowco! Piłeś? Nie jedź! Nie piłeś? Wypij! ;-) Kto pije i pali ten nie ma robali! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 14:36 Madre robale,bo nawet sie go nie czepiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 15:12 Droga pani palacz rownouprawnienie jest. Dlaczego facet moze pic a kobieta nie? Jego sie rozgrzesza a kobiete potepia. Taka sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
giesiu79 Re: Alkoholizm u kobiet 07.06.15, 21:03 pani "palacz" to musi smolić gorzałkę ! takie wpisy na forum = gorzałka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Takie wpisy na forum = gorzałka!!!" 07.06.15, 21:45 Też tak myślę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Alkoholizm u kobiet 08.06.15, 14:05 Pani palacz mieszka w patologicznej wiosce to pewnie i ja patologia dosiegla. Ale zaraz pan na polke zostaniesz odeslany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Alkoholizm u kobiet 15.06.15, 19:54 Tak na oko to chleje 50% społeczeństwa. Chleją policjanci, wojskowi, sędziowie i prokuratorzy. Chleją kuracjusze w sanatoriach i wczasowicze. Chleją kierowcy i piesi. Chleją kobiety i mężczyźni i młodzież i starsi. Cleje się w pociągach (zwłaszcza nocnych) i na ulicy. Chleje się na weselach i spotkaniach integracyjnych. Tyle że jedni się z tym kryją a inni nie. O jednych się pisze, a innym sprawki związane ze spożyciem tuszuje się i... nic się nie da z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Forumowicze też! 15.06.15, 20:22 Ba! Mam nawet wrażenie, że chleją również forumowicze, niestety! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Alkoholizm u kobiet 15.06.15, 23:09 A nawet jak ktos nie chleje,to i tak nikt mu nie uwierzy. P.S.Zapomniales o studentach,rowerzystach(niektorzy siedzieli),prostytutkach(chociaz pracuja na czarno),lekarzach, nauczycielach,bezrobotnych(!!!!!!!!!!???????)i wielu in.,chociaz polowa z nich( jak uwazasz) o ile nie wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Alkoholizm u kobiet 16.06.15, 06:38 forum.gazeta.pl/forum/w,329,116788961,117234102,Re_alkoholizm.html Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Alkoholizm u kobiet 16.06.15, 08:59 Teraz rzeczywiscie chyba wiecej niz dawniej pije mlodych kobiet.,ktore sa w ciazy,albo maja male dzieci.Kiedys bedac w ciazy ,czy majac male dzieci balam sie wziac nawet kieliszka do ust,tak samo i inne moje znajome. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Alkoholizm u kobiet 16.06.15, 14:16 Witam, policzyłam, na mojej ulicy jest 17 domostw, w 9 jest problem z alkoholem. Podobnie jest na innych ulicach, wiec Twoja średnia się zgadza. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wścibska sąsiadka 16.06.15, 14:49 Wolałbym nie mieć tak wścibskiej sąsiadki. :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Wścibska sąsiadka 16.06.15, 14:59 Masz pan racje. Pani palacz to potwornie wscibska baba. Okropnosc Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dzieci są ważniejsze 16.06.15, 13:08 Myślę, że znacznie gorszym zjawiskiem jest akoholizowanie się i narkotyzowanie młodzieży, a nawet dzieci! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Alkoholizm u kobiet 16.06.15, 14:53 Wiem z obserwacji,ze mlode osoby,ktore z jakichs powodow nie pija alkoholu,siedza w domu,bo na imprezach sa wysmiewane i glupio sie czuja.Nawet w szkolach rzadko urzadza sie jakies potancowki,wszystko jest organizowane na zewnatrz,gdzie teoretycznie mlodym nie sprzedaja alkoholu,ale jakims cudem nawet 13-latkowie sa pijani. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Alkoholizm u kobiet 16.06.15, 15:19 Pani Geniu, to nie cud, "jaka mać, taka nać"...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kościół, szkoła, że o rodzinie nie wspomnę 16.06.15, 20:18 Chyba żartujesz! A gdzie Kościół, szkoła, że o rodzinie nie wspomnę? :-(( PS. Coś się psuje... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Alkoholizm u kobiet 25.06.15, 14:09 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,4-letnia-Julka-ze-Szczecina-poszukiwana-Widziales-ja,wid,17662112,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Alkoholizm u kobiet 25.06.15, 14:18 Smutna sprawa. Szkoda dziecka. Ale czy pani sugeruje aby Julke ze Szczecina szukac w Tarnobrzegu i okolicach? Obiecuje ze bede sie rozgladal Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Alkoholizm u kobiet 25.06.15, 14:26 Sytuacje dziecka mogloby poprawic leczenie matki z alkoholizmu,ale wiadomo,ze uzaleznione osoby rzadko sie na to zdobywaja.Bo jesli matka sie nie zmieni,to sytuacja bedzie dalej beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Alkoholizm u kobiet 13.07.15, 19:22 wiadomosci.wp.pl/kat,1019389,title,Zostawila-3-latka-w-aucie-i-poszla-sie-bawic-na-festynie,wid,17704378,wiadomosc.html?ticaid=115373 Odpowiedz Link Zgłoś
milutek3 Re: Alkoholizm u kobiet 13.07.15, 19:41 Alkoholizm u kobiet i zabawa z życiem wg. JP (Jasia P): wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18352839,przywiazala-psa-do-klamki-i-pojechala-na-libacje-na-piec-dni.html#Czolka3Img Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Alkoholizm u kobiet 19.09.15, 11:26 Jak to ocenicie? Dwie kobiety piją piwo. Wypiły już po dwa piwa i mając jeszcze 4 puszki piwa jedna z nich przynosi koniak i polewają sobie. Czym się to zakończylo? Nie wiem ale mnie to niepokoi. Jak rozpoznać początki alkoholizmu u kobiety? Byłam nachalnie namawiana do alkoholu i palenia papierosów ale już do tego jestem przyzwyczajona. Oczywiście odmowiłam, byłam tam autem a po drugie rzadko piję alkohol, bo mam ku temu powody:-) Proszę o obiektywną ocenę sytuacji. Już rozmawiałam z Nią na ten temat wiele razy, nie widzi problemu. Może ja za bardzo wszystko wyolbrzymiam? Sama nie wiem. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Alkoholizm u kobiet 19.09.15, 15:02 A gdyby to robili mezczyzni to by pani nie niepokoilo? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Narkomania u kobiet 13.07.15, 20:41 A co z narkomanią, że o dopalaczach nie wspomnę? Odpowiedz Link Zgłoś