Dodaj do ulubionych

Idiotyzmów przedwyborczych PO cd

21.07.15, 21:14
Rozumiem,że jak w Anglii czy w Ameryce jako pieszy mogę przejść na własną odpowiedzialność na czerwonym świetle a nie jak teraz czekać o 10 w nocy,na pustej ulicy na zielone światło.Natomiast aby "oczekujący pieszy"miał pierwszeństwo w ruch drogowym to kretynizm do potęgi!
wiadomosci.onet.pl/kraj/sejmowa-komisja-za-projektem-ws-pierwszenstwa-pieszego-przed-pojazdem/vbmjcd
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: Idiotyzmów przedwyborczych PO cd 21.07.15, 21:34
      Działania POd publiczkę. Zbliżają się wybory!
    • wislocki12 Idiotyczny przepis 21.07.15, 21:44
      No właśnie, nawet w czasie kadencji PiS nikt nie próbował nawet zmienić tego idiotycznego przepisu! ;-))
      • lechowski51 Re: Idiotyczny przepis 21.07.15, 21:59
        Naucz się czytać ze zrozumieniem.Ten przepis dzięki cudotwórcom z PO ma dopiero wejść w życie
        • wislocki12 Nawet nie przyszło im to do głowy... 21.07.15, 22:15
          No właśnie! Mędrcom z PiSu nawet nie przyszło to do głowy, że można wprowadzić taki przepis, niestety! A rządzili przecież przez całe dwa lata! ;-))
          • polak1706 Re: Nawet nie przyszło im to do głowy... 21.07.15, 22:22
            znów bredzisz! Duża wilgotność powietrza? Z mózgu paruje?
            • wislocki12 Koronny argument? 21.07.15, 22:31
              I to jest twój koronny argument? Współczuję! ;-))
              • polak1706 Re: Koronny argument? 21.07.15, 22:54
                Niestety! :-(
                • lechowski51 Re: Koronny argument? 21.07.15, 23:00
                  Niestety zresztą bredzisz towarzyszu wisłocki bardziej aniżeli Kierowniczka Cyrku Kopaczowa.Może dla ciebie,który nie jeździ nawet rowerem uprzewilejowanie "oczekującego pieszego" na przejściu jest sensowane,bo dla mnie,to taki sam cyrk,jak to,że Kopaczowa zagląda podróżnym do talerza i pyta-Jak pachnie kotlecik?!
                  • wislocki12 Niedoróbki, że wpadkach nie wspomnę 21.07.15, 23:11
                    Co się czepiasz premier Kopacz? Przecież PiS rządził 2 lata, a ona dopiero może naprawić jego niedoróbki, że o wpadkach nie wspomnę! ;-))
                • wislocki12 Nie ma jak pompa! 21.07.15, 23:07
                  Też tak myślę! ;-))
                  • ursi51 Re: Nie ma jak pompa! 21.07.15, 23:44
                    A pani Szydło... Beata Szydło, dała sobie utoczyć trochę krwi, ku chwale ojczyzny oczywiście. Tej złej, bo pisowską sobie zostawiła.
                    • ja-tarzan Re: Nie ma jak pompa! 22.07.15, 14:31
                      >>wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/495888,senator-stanislaw-iwan-odchodzi-z-platformy-obywatelskiej-wz-z-in-vitro.html

Jakoś przez 9 lat potrafił godzić politykę PO ze swoim konserwatyzmem ... czara goryczy się przelała, czy może ... dba o przyszłość? ;)
                      • ursi51 Re: Nie ma jak pompa! 22.07.15, 15:36
                        Krzyżyk mu na drogę. Pewnie zacumuje w PiSie.
                        • edekzgredek99 Re: Nie ma jak pompa! 22.07.15, 18:05
                          Pewnie tak bo PiS to taka zbieranina odrzutkow i karierowiczow.
    • polak1706 Re: Idiotyzmów przedwyborczych PO cd 22.07.15, 22:26
      > Stoi na stacji drużyna Kopacz

Spójrz na ich twarze i w oczy popatrz

Nędza i rozpacz.

Stoi i sapie, dyszy i bredzi

Premier od dawna w przedziale siedzi

Buch – jak czyściutko…

Uch – jak ładniutko…

Puff – jak smaczniutko…

Uff – jak milutko…

Już ledwo sapie, już ledwo zipie

A jeszcze Misiek pomysły sypie

Działaczy do niej podoczepiali

Znanych, nieznanych, młodych i starych

I pełno złości w każdym działaczu

Trzęsie się pociąg w rytmie ich płaczu

Wagony z klimą, błyszczące, duże

A w jednym świnie, a w drugim tchórze

A w trzecim siedzą sami cynicy

Siedzą i jedzą zad ośmiornicy

A czwarty wagon pełen kelnerów

W piątym wycieczka wicepremierów

W szóstym Karolak (trochę nieświeży)

W siódmym eksperci oraz hejterzy

W ósmym szefowej rządu psiapsiółki

Wcinają z jajem służbowe bułki

W dziewiątym – wszyscy doradcy „Bula”

W dziesiątym Donald… Nie, to wiatr hula.

A tych wagonów jest ze czterdzieści

Ta paranoja się w nich nie zmieści.

Lecz choćby przyszło tysiąc Saletów

I każdy zjadłby tysiąc kotletów

I każdy nie wiem, jak „dawał radę”,

Słupków poparcia nie dźwignie żaden…

Nagle - zgrzyt!

Nagle - wstyd!

Partia - w dół!

Koła - w muł!

Najpierw powoli - jak żółw – ociężale,

Ruszyła Platforma po szynach - ospale,

Szarpnęła kamery i ciągnie z mozołem

I kręcą się, kręcą się „setki” wesołe

I biegu przyspiesza, i gna na złamanie,

I ściemnia, i mami, obraża i kłamie,

A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost!

Po torze, po torze, po torze, po głos!

Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las,

I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas,

Gładko tak, lekko tak toczy się w dal,

Jak gdyby ktoś inny tu rządził od lat

i straszył, i ściemniał, wył, kopał i gryzł

Że „wszyscy umrzecie”, gdy rząd będzie z PiS.

A skądże to, jakże to, czemu tak łże?

A co to to, co to to, kto to tak prze,

Że pędzi, że wali, że bucha buch, buch?

To Partia Obciachu wprawiła to w ruch,

To partia, co z kotła mediami do tłuków,

A tłuki rechoczą przez łzy do rozpuku

I wrzeszczą, i plują, i pociąg się toczy,

Tak długo aż w końcu z tych torów wyskoczy

i w przepaść poleci, i sztandar się zwinie,

By żyło się lepiej – Platforma przeminie<
      • palacz67 Re: Idiotyzmów przedwyborczych PO cd 22.07.15, 22:31
        Dobre:-)
        • wislocki12 Obiecałaś! 22.07.15, 23:10
          A co z pościelą? Obiecałaś! :-((
          • palacz67 Re: Obiecałaś! 23.07.15, 06:25
            Dotrzymuję słowa, kiedyś Ci podrzucę.
      • wislocki12 Lokomotywa 22.07.15, 23:09
        Normalnie posikałem się ze śmiechu. Najlepsze są rymy i rytmy, że o leksyce już nie wspomnę! ;-))
        A może by tak:
        Stoi na stacji drużyna Jarka
        Spójrz na ich twarze, ale nie charkaj
        i w oczy popatrz:
        Nędza i rozpacz.
        Stoi i sapie, dyszy i bredzi
        Jarek od dawna w przedziale siedzi
        Buch – jak czyściutko…
        Uch – jak ładniutko…
        Puff – jak smaczniutko…
        Uff – jak milutko…
        Już ledwo sapie, już ledwo zipie
        A jeszcze Szydło pomysły sypie
        Działaczy do niej podoczepiali
        Znanych, nieznanych, młodych i starych
        I pełno złości w każdym działaczu
        Trzęsie się pociąg w rytmie ich śmiechu
        Wagony z klimą, błyszczące, duże
        A w jednym Gowin, a w drugim Ziobro
        A w trzecim siedzą sami cynicy
        Siedzą i jedzą ryż z miednicy
        A czwarty wagon pełen kelnerów
        W piątym wycieczka wiceprezesów
        W szóstym Czarnecki (trochę nieświeży)
        W siódmym eksperci oraz hejterzy
        W ósmym szefowej rządu pupile
        Wcinają z jajem służbowe gule
        W dziewiątym – wszyscy doradcy Jarka
        W dziesiątym czopek… Nie, to wiatr hula.
        A tych wagonów jest ze czterdzieści
        Ta paranoja się w nich nie zmieści.
        Lecz choćby przyszło tysiąc saletynów
        I każdy zjadłby tysiąc kotletów
        I każdy nie wiem, jak „dawał radę”,
        Słupków poparcia nie dźwignie żaden…
        Nagle - zgrzyt!
        Nagle - wstyd!
        Partia - w dół!
        Koła - w muł!
        Najpierw powoli - jak żółw – ociężale,
        Ruszyła Pisownia po szynach - ospale,
        Szarpnęła kamery i ciągnie z mozołem
        I kręcą się, kręcą się „setki” wesołe
        I biegu przyspiesza, i gna na złamanie,
        I ściemnia, i mami, obraża i kłamie,
        A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost!
        Po torze, po torze, po torze, po głos!
        Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las,
        I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas,
        Gładko tak, lekko tak toczy się w dal,
        Jak gdyby ktoś inny tu rządził od lat
        i straszył, i ściemniał, wył, kopał i gryzł
        Że „wszyscy umrzecie”, gdy rząd będzie z PO.
        A skądże to, jakże to, czemu tak łże?
        A co to to, co to to, kto to tak prze?
        Że pędzi, że wali, że bucha buch, buch?
        To Partia Obciachu wprawiła to w ruch,
        To partia, co z kotła mediami do tłuków,
        A tłuki rechoczą przez łzy do rozpuku
        I wrzeszczą, i plują, i pociąg się toczy,
        Tak długo aż w końcu z tych torów wyskoczy
        i w przepaść poleci, i sztandar się zwinie,
        By żyło się lepiej – PiS przeminie!
        • polak1706 Re: Lokomotywa 22.07.15, 23:13
          no i co dalej proponujesz?
          • wislocki12 Do PO 22.07.15, 23:24
            Zapisać się do PO! ;-))
        • lechowski51 Re: Lokomotywa 22.07.15, 23:14
          Fashysta Kamiński też napisał dzieło-Koniec PiS-u.A skończyło się tym,że PiS ma swojego Prezydenta RP a za 3 miesiące wygra wybory parlamentarne a biedny Misio,bawi się w kierownika w Cyrku Kopaczowej
          • wislocki12 Piekgrzymka 22.07.15, 23:28
            Zawsze uważałem Kamińskiego za faszystę. Nawet wtedy, jak wraz z Jurkiem i... Wołkiem uczestniczył w pielgrzymce do Pinocheta! ;-))
            • lechowski51 Re: Piekgrzymka 22.07.15, 23:33
              Jest to więc twój ideowy kolega.On lewak brunatny,ty lewak czerwony
              • wislocki12 Katol narodowy 23.07.15, 00:24
                A jak byś siebie sklasyfikował? Katol narodowy? Dziękuję, nie skorzystam! ;-((
                PS. Nigdy nie podejrzewałem że będziesz krytykował gen. Pinocheta, że o Marku Jurku nie wspomnę! ;-)
                • lechowski51 Re: Katol narodowy 23.07.15, 07:25
                  Znowu bredzisz albo masz omamy w postaci Jurka i Pinocheta
                  • wislocki12 Katol narodowy 23.07.15, 23:58
                    Ależ skąd! Ja tylko zaproponowałem, abyś określił swój stosunek do Pinocheta, że o Jurku (Marku, zresztą), Kamińskim i Wołku nie wspomnę! ;-))
                  • wislocki12 Omamy w postaci Jurka i Pinocheta 25.07.15, 01:14
                    Omamy w postaci Jurka, ze o Pinochecie nie wspomnę? To już chyba najwyższy stopień wtajemniczenia u narodowych katolików... ;-))
                    • ja-tarzan Kampania, czy praca rządu? ;) 29.07.15, 09:03
                      "Wspomniała Pani o kampanii wyborczej. Jeździ Pani teraz po całej Polsce z rządem, wsłuchując się w głos innych obywateli niż ci za oknem. Gdy pół roku temu pytałem prezydenta Komorowskiego, jak odróżnia swoje obowiązki wynikające z prezydentury od wystąpień w ramach kampanii wyborczej, odpowiedział, że to proste. Za jedne płaci kancelaria, a za drugie sztab. A jak Pani odróżnia wyjazdowe posiedzenia rządu od kampanii wyborczej?

Wyraźnie rozgraniczam codzienną pracę rządu od spotkań wyborczych Platformy Obywatelskiej. Wyjazdowe posiedzenia rządu to dobra okazja, żeby moi ministrowie byli bliżej ludzi. Tego oczekują obywatele. Jako obywatelka chciałabym spotkać się z ministrem rządu, a większość ludzi takiej okazji niestety nie ma. Postanowiłam, że do końca tej kadencji rząd będzie odbywał wyjazdowe posiedzenia. Jeśli wygramy wybory parlamentarne i stanę na czele rządu w przyszłej kadencji, wyjazdowe posiedzenia będą kontynuowane. Będę wraz z Radą Ministrów odwiedzać różne regiony i miasta w Polsce. I nie będą to tylko miasta wojewódzkie.

I naprawdę uważa Pani, że podróże rządu, które trwają od kilku tygodni, nie są regularną kampanią wyborczą?

Trzeba odróżnić kampanię wyborczą od aktywności i codziennego wykonywania obowiązków. Rolą premiera i ministrów jest być blisko obywateli. Dlatego jako szefowa polskiego rządu zapoczątkowałam ten model pracy i go realizuję. "
                      • lechowski51 Re: Kampania, czy praca rządu? ;) 29.07.15, 18:07
                        Co przez to skopiowanie chciałeś powiedzieć?.To,że Kierowniczka Cyrku chce być bliżej Polaków?.Po 8 latach zorientowała się że żyje w matrixie TVN-u?!
                        • edekzgredek99 Re: Kampania, czy praca rządu? ;) 29.07.15, 19:11
                          To powiedz nam lechowski w czym zyje twoj prezes? Bo ten to jest dopiero oderwany od wszystkiego
                          • polak1706 Re: Kampania, czy praca rządu? ;) 29.07.15, 20:41
                            Jesienią OSTATNI DZWONEK DLA POLSKI I POLAKÓW.
                            PO-drenaż waszych kieszeni, islamizacja, działania przeciwko Polsce i Polakom.
                            PiS- próba zaprowadzenia porządku i sprawiedliwości. Nie będzie łatwo bo nic tak nie rozzuchwala jak bezkarność. Obecnie rządzący chwycą się brzytwy dla obrony POsadek.
                            i... wiadomość
                            www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/jan-kulczyk-nie-zyje-8222;mial-niebywala,15,0,1869327.html
                            to był właściwie.... i tu dopiszcie sobie stosowne określenia. Gdy PiS dojdzie do władzy już nie będzie musiał uciekać z kraju. WSIoki muszą znaleźć nowego sPOnsora.
                            • wislocki12 To kraj będzie musiał uciekać od PiSu 29.07.15, 21:03
                              Masz rację: "Gdy PiS dojdzie do władzy już nie będzie musiał uciekać z kraju"! To kraj będzie musiał uciekać od PiSu! ;-))
                        • wislocki12 Żadna praca nie hańbi! ;) 29.07.15, 20:57
                          Żadna praca nie hańbi! Nawet praca premiera, że o posadzie stróża nocnego nie wspomnę! W żadnych warunkach, zresztą! ;-))
                          PS. Mam wrażenie, że zupełnie nie rozumiesz pojęcia "matrix", niestety! :-((
                          • lechowski51 Re: Żadna praca nie hańbi! ;) 29.07.15, 22:50
                            Niestety masz tylo wrażenie,niestety zresztą,co by to miało znaczyć.Od cyrku Kopaczowej,wolę Cyrk de Soleil.Wybieram się na niego po raz drugi w styczniu.Polecam!
                            • wislocki12 Żadna praca nie hańbi! ;) 29.07.15, 23:05
                              Gratuluję cyrkowych upodobań, że szczególnym uwzględnieniem programu Cyrku de Soleil! ;-))
                              PS. A ja znam paru działaczy "S.", którzy pozostali na stanowiskach nocnych stróżów, niestety... :-((
                            • wislocki12 Nie lubię tresury 29.07.15, 23:30
                              Pomogłeś któremuś z nich, czy wolałeś... pojechać na Florydę? :-((
                              PS. Dziękuję za rekomendację, ale nie lubię tresury, nawet zwierząt! :-((
                        • wislocki12 Matrix smoleński... 30.07.15, 00:47
                          Jeżeli masz na myśli matrix smoleński, że o cyrku nie wspomnę, to całkowicie zgadzam się z Tobą! ;-))
                          PS. To już 5 lat i... nic? :-((
                          • lechowski51 Re: Matrix smoleński... 30.07.15, 07:36
                            Niestety nie masz pojęcia nawet o cyrku.Ten cyrk to nieprawdopodobne widowisko bez zwierząt.
                            ...i nie dyskutuj sam ze sobą
                            www.youtube.com/watch?v=aKFpnbK8F_E
                            • edekzgredek99 Re: Matrix smoleński... 30.07.15, 08:25
                              Cyrk to cyrk prosta rozrywka dla prostej gawiedzi. No ale czego się można spodziewać po tobie lechowski?
                              • ja-tarzan Matrix Skokowy... 30.07.15, 16:21
                                Niegdyś, gdy jakiś mądrala z PO sugerował, by pozwolić podmiotom gospodarczym na finansowanie partii pan z PiS, szef klubu zresztą, odparł:

"Biznesmeni nie są altruistami, jeżeli fundują kampanie partiom politycznym, to oczekują czegoś w zamian. A więc jest to korupcja"

Dziś inny pan z PiS broni prawa SKOKów do wspierania partii, twierdząc:

"Często pojawiał się zarzut, że SKOK-i finansują działalność polityczną jednej partii (). Ja chciałbym zapytać, czy jest jakiś przepis w tej ustawie [o SKOK-ach], który ogranicza spółdzielców w działalności publicznej, politycznej. Wydaje mi się, że takiego przepisu nie ma. Spółdzielcy, działacze spółdzielczy, nie są wojskowymi, nie są policjantami, prokuratorami, funkcjonariuszami publicznymi. Są normalnymi ludźmi, którzy zebrali się w celu prowadzenia działalności gospodarczej. Stawianie im zarzutu, że mają sympatie polityczne, że chcą je realizować, jest również sprzeczne z konstytucją. To jest pogwałcenie jednego z fundamentalnych praw, które posiadamy jako obywatele - do wyrażania swoich poglądów politycznych"
                                • lechowski51 Re: Matrix Skokowy... 30.07.15, 19:02
                                  Jak wiesz coś o finansowaniu PiS przez SKOK-i,to zgłoś to do prokuratury a nie kopiuj jakieś oczywistości o prawie do działalności publicznej
                                  • ja-tarzan Re: Matrix Skokowy... 30.07.15, 19:46
                                    >>Jak wiesz coś o finansowaniu PiS przez SKOK-i,to zgłoś to do prokuratury a nie kopiuj jakieś oczywistości o prawie do działalności publicznej

Działalność polityczna podmiotów gospodarczych oczywiście, że rodzi wątpliwości, skoro za nieuczciwość uważamy zatajenie prezentu w postaci zegarka i oczekujemy dymisji urzędnika.
                                    Szczególnie, gdy aktywni politycy tegoż podmiotu i jego interesów bronią.

Co byś napisał, gdyby to jakiś bank lub inne przedsiębiorstwo choćby wydawało gazetkę , w której wychwalałaby obecny rząd?

Uznałbyś to oczywiste prawo do działalności publicznej?

Na pewno nie, inaczej nie byłoby tu tylu postów o tzw. mendiach.
                                    • lechowski51 Re: Matrix Skokowy... 30.07.15, 20:06
                                      Dziesiątki spółek Skarbu Państwa poprzez ogłoszenia finansuje GW,Nesweeka,Politykę itd a trudno je POdejrzewać o sympatie z PIS.Przez grzanie tematu SKOK-ów przegrał Bredzisław Komorowski.Teraz ci którzy sprzedali polskie banki Zydom,Niemcom,Francuzom itd robią wszystko aby zniszczyć,jedyną z ostatnich instytucji finansowych i polskim kapitale.Dla mnie jest to zwykłe łajdactwo a jak wolisz antypolska,paskudna granda.
                                      • wislocki12 Szopka goni szopkę! 30.07.15, 21:12
                                        Wiem, że masz rację! Nie rozumiem tylko, dlaczego aktywa SKOKów zostały przetransferowane do Luxemburga, a w ich miejsce wpłynęły... fundusze budżetowe... ;-))
                                        PS. Nie uwierzysz nawet, jak bardzo podobał się mi prezydent Duda w czasie próby szopki przejmowania zwierzchnictwa na siłami zbrojnymi RP! ;-))
                                        • lechowski51 Re: Szopka goni szopkę! 30.07.15, 21:18
                                          Znowu bredzisz.Żadne "aktywa" SKOK-ów nie zostały wyprowadzone do Luksemburga
                                      • ja-tarzan Re: Matrix Skokowy... 30.07.15, 21:26
                                        >>Dziesiątki spółek Skarbu Państwa poprzez ogłoszenia finansuje GW,Nesweeka,Politykę itd a trudno je POdejrzewać o sympatie z PIS.

Jest kolosalna różnica między wykupywaniem reklam w określonych mediach, a produkowaniem czegoś w tym stylu stefczyk.info, prawda?

>>Teraz ci którzy sprzedali polskie banki Zydom,Niemcom,Francuzom itd robią wszystko aby zniszczyć,jedyną z ostatnich instytucji finansowych i polskim kapitale.

Nawet gdyby całą prywatyzację uznać za przestępstwo nie oznacza, że polskiej firmie można pozwolić na łamanie prawa, czy działanie na jego granicy.

>>Dla mnie jest to zwykłe łajdactwo a jak wolisz antypolska,paskudna granda.

Nic nowego, aczkolwiek dobrze by było zdobyć się na obiektywne spojrzenie i umieć sprawiedliwie postrzegać świat ... w którym wszyscy są równi wobec prawa.

>>Znowu bredzisz.Żadne "aktywa" SKOK-ów nie zostały wyprowadzone do Luksemburga

To, że Wisłocki nie dość rzetelnie nazwał problem, nie oznacza, że problemu nie ma, a pan Bierecki nie ma nic na sumieniu.
                                        • lechowski51 Re: Matrix Skokowy... 30.07.15, 22:33
                                          Wczoraj odszedł do Pana jeden z największych złodziei III RP,który ograbił Polskę z setek milionów jeżeli nie z miliardów a w WSI-24 smutek i laurka jakby umarł największy dobrodziej Polski.Bierecki zrobił coś na miarę księdza Wawrzyniaka w zaborze pruskim.A,że nie należy do Salonu,to jest przez niego bezwględnie zwalczany.
                                          • wislocki12 Bierecki jak... ks. Wawrzyniak? 30.07.15, 22:49
                                            Już pomyślałem, że ks. Wawrzyniak, wzorem Biereckiego, zresztą, wyprowadził 3 mld do Luxembourga, a tymczasem:
                                            "Od samego początku działalność ks. Wawrzyniaka daleko wykraczała poza zwykłe obowiązki duszpasterskie. Już w 1873 r. stanął na czele Towarzystwa Przemysłowego św. Wojciecha w Śremie (przewodniczył mu przez 26 lat, do 1899 r.), później przez cały rok (1900) był kuratorem Towarzystwa Przemysłowego w Mogilnie. Korzystając z pomocy ks. Augustyna Szamarzewskiego zreorganizował lokalną Kasę Oszczędności i Pożyczek w Śremie w Bank Ludowy oparty na nowoczesnych zasadach spółdzielczości. W tym samym roku został jego wicedyrektorem, a od 1876 r. dyrektorem. Bankiem Ludowym w Śremie kierował przez 20 lat do 1896 r., później aż do śmierci był prezesem jego Rady Nadzorczej. W 1878 r. tenże Bank wszedł w skład zarządzanego przez Szamarzewskiego Związku Spółek Zarobkowych. W 1887 r. Wawrzyniak stał się wicepatronem, a po śmierci Szamarzewskiego w 1891 r. patronem Związku. To wydarzenie sprawiło, że stał się działaczem na skalę całego zaboru pruskiego. Za jego kadencji uporządkowano system finansowy Związku, zaczęto wydawać czasopismo „Poradnik dla Spółek” (od 1893 r.)."
                                          • ja-tarzan Re: Matrix Skokowy... 30.07.15, 22:52
                                            >>Wczoraj odszedł do Pana jeden z największych złodziei III RP,który ograbił Polskę z setek milionów jeżeli nie z miliardów a w WSI-24 smutek i laurka jakby umarł największy dobrodziej Polski.

Czytałeś choćby raz Biblię? Może Katechizm Kościoła Katolickiego?
                                            Wiesz co religia chrześciajńska nakazuje w kwestii osądzania?

Wiesz co polska tradycja i wychowanie sugeruje o mówieniu na temat zmarłych?

Uważasz, że powinniśmy się cieszyć z powodu jego śmierci?

I w końcu, jest to jeden z idiotyzmów przedwyborczych PO ... an równi stawiany z wożeniem stolików przez Kopacz?

A co do Biereckiego, to czy ksiądz Wawrzyniak miał podobne zarzuty? Czy za te zasługi PiS go zawiesił w prawach członka partii?
    • wislocki12 Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 00:18
      Mam wrażenie, że owe idiotyzmy przedwyborcze to nie tylko domena PO, bo oto:
      "Certyfikaty "in vitro" dla parlamentarzystów" - gazeta.pl, 29 lipca:
      "Organizacje katolickie z regionu chcą wydawać certyfikaty "in vitro" dla kandydatów na parlamentarzystów. Mają one gwarantować, że w nowej kadencji będą oni dbać o tworzenie ustaw zgodnych z Konstytucją i moralnymi zasadami.
      Ma to związek z przyjęta niedawno przez obecny Parlament ustawę o in vitro. Zdaniem katolickich organizacji jest ona nie do przyjęcia i wymaga głębokich zmian. A mogą to zagwarantować odpowiednio dobrani przyszli posłowie i senatorowie. Wydanie certyfikatu będzie poprzedzało podpisanie zobowiązania. W którym to kandydat na parlamentarzystę będzie deklarował dbałość o rodzinę i ludzkie życie od poczęcia do śmierci bez sztucznej ingerencji." ;-))
      • ja-tarzan Re: Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 07:14
        >>Mam wrażenie, że owe idiotyzmy przedwyborcze to nie tylko domena PO

Oczywiście, że tak. Żadna z partii nie jest wyjątkiem.

>>"Certyfikaty "in vitro" dla parlamentarzystów"

Komuś się w dupie poprzewracało ... a na poważnie zupełnie pomyliły się role ... no i książeczka partyjna zastąpiła Biblię, czy choćby katechizm ... to już było, no nie?

Czemu in-vitro tylko? Może podpisać jeszcze deklarację dotyczącą kradzieży, defraudacji, aborcji, seksu pozamałżeńskiego, czy choćby samogwałtu ...
        • lechowski51 Re: Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 07:29
          tarzan pisze;
          A co do Biereckiego, to czy ksiądz Wawrzyniak miał podobne zarzuty? Czy za te zasługi PiS go zawiesił w prawach członka partii

Pytania na miarę wisłockiego.Więc może on ci na nie odpowie!?
          • ja-tarzan Re: Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 07:33
            >>Pytania na miarę wisłockiego.Więc może on ci na nie odpowie!?

Ty nie potrafisz, więc może i odpowie.
            • ja-tarzan Re: Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 07:36
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18462925,co-ma-zrobic-ksiadz-ktory-zobaczy-na-mszy-prezydenta-komorowskiego.html#Czolka3Img

In-vitro faktycznie na topie.
              Czemu ie wydano instrukcji postępowania w innych przypadkach?

... czyżby wynikało to z "przydatności" problemu dla kampanii wyborczej?
              • lechowski51 Re: Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 17:43
                Nie zaśmiecaj wątku swoimi obsesjami!
                • ja-tarzan Re: Idiotyzmy przedwyborcze PiS 31.07.15, 20:14
                  >>Nie zaśmiecaj wątku swoimi obsesjami!

In-vitro nie jest moja obsesją, zadąłem tylko pytanie a propos pomysłu - nie mojego - przedstawionego w linku.

Nie potrafisz na pytanie odpowiedzieć?

Nie masz własnej opinii na ten temat, to po co w ogóle reagujesz?
          • wislocki12 Siano 31.07.15, 13:21
            Chętnie odpowiedziałbym Tarzanowi, ale przecież pytanie było do Ciebie. Mam wrażenie, że próbujesz wykręcić się sianem... ;-))
            • lechowski51 Re: Siano 31.07.15, 21:44
              tarzan pisze;
              In-vitro nie jest moja obsesją, zadąłem tylko pytanie a propos pomysłu - nie mojego - przedstawionego w linku.

Nie potrafisz na pytanie odpowiedzieć?

Jak chcesz dyskutować o in vitro,to załóż oddzielny wątek a nie zaśmiecaj tego.
              • wislocki12 Cieszę się , że się cieszysz 31.07.15, 23:20

Masz rację! Wróćmy do meritum:
                "Mam wrażenie, że owe idiotyzmy przedwyborcze to nie tylko domena PO, bo oto:
                "Certyfikaty "in vitro" dla parlamentarzystów" - gazeta.pl, 29 lipca:
                "Organizacje katolickie z regionu chcą wydawać certyfikaty "in vitro" dla kandydatów na parlamentarzystów. Mają one gwarantować, że w nowej kadencji będą oni dbać o tworzenie ustaw zgodnych z Konstytucją i moralnymi zasadami.
                Ma to związek z przyjęta niedawno przez obecny Parlament ustawę o in vitro. Zdaniem katolickich organizacji jest ona nie do przyjęcia i wymaga głębokich zmian. A mogą to zagwarantować odpowiednio dobrani przyszli posłowie i senatorowie. Wydanie certyfikatu będzie poprzedzało podpisanie zobowiązania. W którym to kandydat na parlamentarzystę będzie deklarował dbałość o rodzinę i ludzkie życie od poczęcia do śmierci bez sztucznej ingerencji." ;-))
                Cieszę się , że się cieszysz! ;-))
                • lechowski51 Re: Cieszę się , że się cieszysz 01.08.15, 07:43
                  ...a ty dalej bredzisz!
              • ja-tarzan Re: Siano 01.08.15, 07:48
                >>Jak chcesz dyskutować o in vitro,to załóż oddzielny wątek a nie zaśmiecaj tego.

Tu nie chodzi o in-vitro, a pomysł podlinkowanych panów. Robią to w ramach kampanii wyborczej, więc wątek pasuje jak ulał.

No chyba, że idiotyzmy dotyczą jedynie PO, a największa bzdura po drugiej stronie jest majstersztykiem ;)
                • lechowski51 Re: Siano 01.08.15, 16:39
                  To załóż wątek o idiotyzmach wyborczych PiS.A nie dyskutuj na zasadzie...a u was Murzynów biją!
                  • wislocki12 Rasista 01.08.15, 21:10
                    To nie u nas, to u Was! ;-))
                  • ja-tarzan Re: Siano 01.08.15, 21:16
                    >>To załóż wątek o idiotyzmach wyborczych PiS.A nie dyskutuj na zasadzie...a u was Murzynów biją!

A po co, przecież tu nie o wyższość jednej partii nad druga chodzi, tylko o wyśmianie idiotyzmów.

Idiota partii głosów nie przyniesie, ani też oponentom nie zabierze. Skoro juz zauważasz, że i w PiS te idiotyzmy sie zdarzają, to chyba można wrzucić to do jednego worka.

... a jak i ktoś z PSL, czy Korwina coś wymyśli to też się nada ;)
                    • lechowski51 Re: Siano 01.08.15, 21:25
                      Zaczynasz swoimi wypowiedziami,dorównywać bredzeniem wisłockiemu
                      • ja-tarzan Re: Siano 01.08.15, 21:32
                        Co jest brednią?
                        Że nie tylko w PO idiotyzmy się zdarzają?

Czy - jak zwykle - w momencie, gdy brak argumentu lub czujesz, że powinieneś się zgodzić to piszesz coś w tym stylu?

Przyznanie, że ktoś ma rację, gdy pisze coś niepochlebnego o PiS jest zbyt trudne?
                        • lechowski51 Re: Siano 01.08.15, 22:16
                          PO przez 8 lat to jeden wielki teatr i ucieczka od prawdziwej polityki...bo najważniejsza jest ciepła woda w kranie i klepanie po plecach Tuska w Brukseli.Ten Wielki Pic się na szczęście kończy i państwo teoretyczne,gdzie ch...,dupa i kamieni kupa,trzeba zastąpić normalnym państwem,mnie opresyjnym dla Polaków i gdzie Rychu,Zbychu i Miro nie będa bezkarnie sobie kpić z Polaków.
                          • wislocki12 "Ch..., dupa i kamieni kupa" 01.08.15, 22:41
                            Też jestem zwolennikiem natychmiastowego zamknięcia ciepłej wody, tym bardziej, że przecież mamy lato, bądź co bądź!
                            PS. Najpiękniej klepał Tuska po plecach Lech Kaczyński! ;-))
                            PS2. Żal tylko, że Rycha, Zbycha i Mira nie ma już w polityce... ;-))
                            • lechowski51 Re: "Ch..., dupa i kamieni kupa" 01.08.15, 22:47
                              Żal POdobnym kombinatorom jak oni
                              • wislocki12 Na ich miejsce przyjdą inni 01.08.15, 23:50
                                Na ich miejsce przyjdą inni. Już nawet są: Siwiec, Zieliński, że o Hofmanie nie wspomnę! :-((
                              • wislocki12 Na ich miejsce przyjdą inni 01.08.15, 23:52
                                Przepraszam, miało być Lipiec! ;-))
                                • lechowski51 Re: Na ich miejsce przyjdą inni 02.08.15, 08:30
                                  Problem w tym,że po Lipca do babinetu ministerialnego przyszli agenci CBA a po Rycha,Mira i Zbycha dalej podjeżdżają rządowe limuzyny
                                  • wislocki12 Krzysztof 02.08.15, 11:52
                                    Miałem na myśli Krzysztofa Lipca. ;-))
                          • ja-tarzan Re: Siano 02.08.15, 14:44
                            >>PO przez 8 lat to jeden wielki teatr i ucieczka od [...]

To temat innej dyskusji, sam sugerowałeś pisanie na temat, a w każdym wątku, choćby był o zmianach klimatycznych przemówienie o zrujnowaniu kraju przez PO wstawisz.

Jak wielką nie mia laby byc wina PO, to w czasie kampanii przedwyborczej nonsensów nie brakuje ... stąd warto na nie wskazywać.
                            • lechowski51 Re: Siano 02.08.15, 16:10
                              Gdybyś nie wyciął jednego zdania....to byłby temat do dyskusji.
                              • ja-tarzan Re: Siano 02.08.15, 18:58
                                Wklejam całośc::

>>PO przez 8 lat to jeden wielki teatr i ucieczka od prawdziwej polityki...bo najważniejsza jest ciepła woda w kranie i klepanie po plecach Tuska w Brukseli.Ten Wielki Pic się na szczęście kończy i państwo teoretyczne,gdzie ch...,dupa i kamieni kupa,trzeba zastąpić normalnym państwem,mnie opresyjnym dla Polaków i gdzie Rychu,Zbychu i Miro nie będa bezkarnie sobie kpić z Polaków.

I nadal nie widzę nic na temat przedwyborczych idiotyzmów...

Taka strategia klepania o manipulacjach, czy wycinaniu zdań niczego nie daje... ;)
                                • lechowski51 Re: Siano 02.08.15, 19:06
                                  Ten Wielki Pic to m.in wyjazdowe posiedzenia rządu i wożenie krzeseł po całej Polsce .To dla ratowania stołków popierania Gertych,którego kiedyś towarzysze z PO chcieli w worze rzucić do jeziora.To startowanie z list Parii Obciachu byłych prominentnych działaczy PZPR
                                  • ja-tarzan Re: Siano 02.08.15, 21:30
                                    >>Ten Wielki Pic to m.in wyjazdowe posiedzenia rządu i wożenie krzeseł po całej Polsce .

O teraz jest na temat i konkretnie, sam zresztą też o tym wożeniu stołó pisałem. Granda i pic na wodę.

>>To startowanie z list Parii Obciachu byłych prominentnych działaczy PZPR

Granda, ale należy pamiętać, że niestety lustracji odpowiedniej nie było.

Dlatego i na listach PiS-u (to chyba najbardziej anty-komunistyczna formacja) znajdywali azyl nie tylko byli członkowie PZPR, ale nawet komunistyczni prokuratorzy, czy sędziowie, jak Kryże, czy R. Kaczyński.
                                    I niestety myślę, że dopóki sami nie wymrą, to nadal się będą na listach pojawiać.

To jak ze zbrodniarzami nazistowskimi po wojnie, odnajdywali swoje miejsce, gdzie byli przydatni, ze względów politycznych, czy pragmatycznych. Np. SSman von Braun dostał nawet odznaczenie państwowe w USA.
                                    • lechowski51 Re: Siano 02.08.15, 22:04
                                      Ja nie piszę o członkach PZPR a prominentnych działaczach jak choćby sekretarz KC PZPR Święcicki,delegat na ostatni Zjazd PZPR Nałęcz,Marek Borowski/Berman/,Rosatti i jak choćby kacyk partyjnyz Gorzowa,który był sekretarzem KW PZPR
                                      • wislocki12 Nasi komuniści? 02.08.15, 22:11
                                        Nie piszesz też o Kryże (kacie Komorowskiego), Jasińskim, Wassermanie, Wolskim, Pietrzaku, że o Targalskim (tym od resortowych dzieci) nie wspomnę! ;-((
                                      • ja-tarzan Re: Siano 03.08.15, 07:15
                                        >>Ja nie piszę o członkach PZPR a prominentnych działaczach jak choćby sekretarz KC PZPR Święcicki,delegat na ostatni Zjazd PZPR Nałęcz,Marek Borowski/Berman/,Rosatti i jak choćby kacyk partyjnyz Gorzowa,który był sekretarzem KW PZPR

To ty nie wiesz kim był Kryże?
                                        Nie wiesz, że Ryszard Kaczyński oskarżał członków podziemnej opozycji w stanie wojennym?
                                        Szeregowi członkowie?

Śmieszny jesteś w tej obronie każdej kanalii, która jest dziś na usługach tzw. prawicy...
                                  • wislocki12 Nowogrodzka 84/86 My Castle! 02.08.15, 22:05
                                    Całe jeszcze szczęście, że w odróżnieniu od Kopacz, p. Szydło, podobnie jak p. Duda, zresztą, siedzi na d... na Nowogrodzkiej! ;-))
                                    • lechowski51 Re: Nowogrodzka 84/86 My Castle! 03.08.15, 07:31
                                      tarzan pisze;
                                      Nie piszesz też o Kryże (kacie Komorowskiego), Jasińskim, Wassermanie, Wolskim, Pietrzaku, że o Targalskim (tym od resortowych dzieci) nie wspomnę! ;-((

Nie piszę też o paru milionach Polaków należących do PZPR.Piszę o Prominentnych Kacykach PZPR,dzisiaj należących do PO.Gdybyś dzisiaj chciał wyeliminować wszystkich członków PZPR wśród dziennikarzy,sędziów czy prokuratorów,to nie miał by kto sądzić a o tych wyrokach pisać
                                      • ja-tarzan Re: Nowogrodzka 84/86 My Castle! 03.08.15, 12:39
                                        >>tarzan pisze;

To nie ja napisałem ... choć pewnie znó coś manipuluję ;)

>>Piszę o Prominentnych Kacykach PZPR,dzisiaj należących do PO.Gdybyś dzisiaj chciał wyeliminować wszystkich członków PZPR wśród dziennikarzy,sędziów czy prokuratorów,to nie miał by kto sądzić a o tych wyrokach pisać

Czyli sędzia Kryże i prokurator Kaczyński są przydatni ... bez względu na ich przeszłość ;)
                                        Który członek PO ma więcej na sumieniu niż ten oskarżający opozycję w stanie wojennym lub po jego odwołaniu?

Wskaż tego prominentnego członka PZPR, który należy obecnie do PO, a chętnie porównam "dokonania"
                                        Tylko nie uciekać w "manipulację" i "brednie".
                                        PO PROSTU WSKAŻ.

Po drugie, czemu tak chętnie powołujesz się na "Resortowe dzieci", by totalnie zdezawuować niektórych dziennikarzy, skoro główną winą jest posiadanie ojca niegdyś w PZPR?

Czyżby jednak znaczenie miało to, gdzie teraz piszą? ;)

Lustracja w stylu pozbyć się komuchów ... za wyjątkiem tych nam przydatnych ;)
                                        • lechowski51 Re: Nowogrodzka 84/86 My Castle! 03.08.15, 18:11
                                          Skończ z demagogią,typu "kat Komorowskiego"!.Nikt oprócz SLD nie ma w swoich szeregach jak PO sekretarza KC PZPR i tylu prominentnych kacyków PZPR.
                                          Człowieku!.Kryże to jeden z tysięcy sędziów i prokuratorów,którzy jak choćby mnie wręczali amnestie w 1986r,którzy dzięki Kuroniowi,Michnikowi i Geremkowi,bezkarnie przeszli suchą noga do sądownictwa wolnej Polski.
                                          A cześć prominentnych kacyków PZPR w szeregach PO wymieniłem powyżej.Poprostu przeczytaj!,,...a nie bij jak to ty pianę.
                                          • ja-tarzan Re: Nowogrodzka 84/86 My Castle! 03.08.15, 19:25
                                            >>Skończ z demagogią,typu "kat Komorowskiego"!

Ku..., dupku jeden, przestań manipulować i wmawiać mi cudze słowa.
                                            TO NIE JA NAPISAŁEM A TERAZ MAMY ROK 2015, NIE LATA 50-TE, PORZUĆ TE SWOJE STARE UBECKIE METODY!!!!

>>Człowieku!.Kryże to jeden z tysięcy sędziów i prokuratorów,którzy jak choćby mnie wręczali amnestie w 1986r,którzy dzięki Kuroniowi,Michnikowi i Geremkowi,bezkarnie przeszli suchą noga do sądownictwa wolnej Polski.

Lustracji nie było, zgodziłem się z tym już nie raz.

ALE CZY POZYTYWNA WERYFIKACJA OZNACZAŁA NAKAZ WSPÓŁPRACY Z PiS? ;)

>>A cześć prominentnych kacyków PZPR w szeregach PO wymieniłem powyżej.Poprostu przeczytaj!,,...a nie bij jak to ty pianę.

erOSATTI POWIEDZMY:

W latach 1966?1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Był sekretarzem Komitetu "Uczelnianego PZPR na SGPiS[2]. Od 1987 do 1990 uczestniczył w pracach Komisji ds. Reformy Gospodarczej, a w latach 1988?1989 był członkiem zespołu doradców ekonomicznych Prezesa Rady Ministrów. W wyborach parlamentarnych w 1989 bez powodzenia ubiegał się o mandat senatora w województwie stołecznym."

No porównując tę karierę,z dokonaniami Kryże, czy Kaczyńskiego Ryszarda to ... masz rację.
                                            Sędzia i prokurator to byli harcerzyki...
                                            • lechowski51 Re: Nowogrodzka 84/86 My Castle! 03.08.15, 19:42
                                              Czy Kryże był członkiem egzekutywy PZPR,czy był sekretarzem KC PZPR jak Święcicki?!.Kryże był tylko jakimś sędzią jak tysiące innych.Nie wiem czy nawet należał do PZPR.A ty wiesz?
                                              • wislocki12 Maciej Łopiński 03.08.15, 20:52
                                                Nieważne, że był sędzią! Ważne, że był członkiem PZPR! Podobnie zresztą jak Maciej Łopiński, najbliższy współpracownik prezydenta tysiąclecia, Lecha Kaczyńskiego, którego zresztą fakt przynależności kogokolwiek do PZPR nigdy specjalnie nie raził, jak pisze w "O dwóch takich... Alfabet braci Kaczyńskich."
                                                Tak, byłem członkiem PZPR, choć mam dopiero 25 lat. Ba, byłem też członkiem ZSL, SD, TPPR, TKKŚ, że o LOP i PCK nie wspomnę! ;-))
                                              • wislocki12 Andrzej Kryże 03.08.15, 21:00
                                                Wiem, bo umiem czytać - Andrzej Kryże:
                                                "W Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej działał od lat 70. do rozwiązania. Sprawował funkcje w regionalnym aparacie partyjnym." (Wikipedia)
                                              • ja-tarzan Re: Nowogrodzka 84/86 My Castle! 04.08.15, 07:48
                                                >>Czy Kryże był członkiem egzekutywy PZPR,czy był sekretarzem KC PZPR jak Święcicki?!.Kryże był tylko jakimś sędzią jak tysiące innych.Nie wiem czy nawet należał do PZPR.A ty wiesz?

Tylko sędzią ... a Kaczyński tylko prokuratorem ...

Ciekawe czemu w takim razie sekuje się ludzi, bo tylko ich ojciec był w PZPR ...

... poza tym widzę zmianę, kiedyś negowałeś ludzi za jakikolwiek związek z PZPR ... mógłbym poszukać cytatów, ale... nie trudno się ich wyprzeć.\

P.S. To że potrafisz obrażać, również z powodu własnej nieuwagi to wiem. Potrafisz się do błędu przyznać, czy ot tak puścisz w niepamięć fakt mylenia rozmówców?
                                                A może to nieistotne? Grunt, że można było poużywać ;)

P.S.2

Obrazisz mnie raz, odpłacę się potrójnie.
                                                Kiedyś prosiłem grzecznie o kulturalną rozmowę, widać tak cie wychowano, że nie potrafisz.
    • polak1706 Re: Idiotyzmów przedwyborczych PO cd 08.08.15, 22:30
      >- Pamiętamy, jak pogardliwie zabrzmiały okrzyki posłów Platformy Obywatelskiej w momencie, w którym prezydent Andrzej Duda powiedział o głodujących dzieciach.<
      wiadomosci.onet.pl/kraj/miller-glodujace-dzieci-to-hanba-dla-wspolczesnego-panstwa-polskiego/07m5lt
      PO 25latach skubania społeczeństwa, niszczenia na wszelkie możliwe sposoby, zaczyna się przedwyborcze racjonalne myślenie.
      • wislocki12 Koniec świata! 08.08.15, 23:07
        No tak, polak1706 powołuje się na autorytet Millera! Koniec świata! ;-))
        • polak1706 Re: Koniec świata! 08.08.15, 23:18
          Naćpałaś się?
          • wislocki12 Zazdrość? 08.08.15, 23:39
            Oczywiście, naćpałam się, co by to mogło oznaczać!! Czyżbyś miał mi zazdrościć? Nieładnie! :-(
            PS. "Dziesiąte przykazanie Dekalogu jest sprzeciwem wobec pożądania jakichś dóbr, które należą do kogoś innego. Nie jest zatem czymś nagannym samo posiadanie ani dążenie do pozyskiwania czegoś (o ile rzecz sama w sobie służy do godziwych celów), ale napiętnowana jest chęć zawłaszczenia sobie cudzego mienia. Zazdrościć można komuś pieniędzy, samochodu czy ubrań, ale także wszystkiego innego, co nie jest materialne, na przykład: sukcesu, pozycji społecznej, zdolności, poczucia humoru, a nawet czynienia dobra."

Czytaj więcej:
            www.sfd.kuria.lublin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2059:7-grzechow-gownych-zazdro-ks-wojciech-rebeta-&catid=40:katechezy&Itemid=70
            • ja-tarzan Re: Zazdrość? 11.08.15, 19:34
              - Co prawda jego pierwsza wizyta to nie była rozmowa z prezydentem Obamą czy kanclerz Merkel, tylko wizyta na święcie kaszy. Ale rozumiem, że to formuła dziękowania za wybór - ocenił Tomczyk w "Poranku Radia TOK FM".

Rzekł pan rzecznik ... oj Czaruś, nieco przegrzany słońcem chyba...
              • wislocki12 Święto kaszy? 11.08.15, 20:40
                Nie bardzo mogę zrozumieć, co wspólnego ma ów Czaruś z zazdrością, że o święcie kaszy już nie wspomnę... ;-))
                • ja-tarzan Re: Święto kaszy? 12.08.15, 08:42
                  >>Nie bardzo mogę zrozumieć, co wspólnego ma ów Czaruś z zazdrością, że o święcie kaszy już nie wspomnę... ;-))

Może Ci się coś zabuksowało, przenieś post na lewą stronę i przeczytaj jeszcze raz. ;)

Dajże spokój, poświęć 1/3 czasu, który potrzebujesz na produkowanie postu na ponowne przeczytanie.

Przecież to po prostu post w wątku pod określonym tytułem, nie wszystkie wypowiedzi muszą być kierowane do Ciebie ;)
                  Przerost formy nad treścią próbujesz uprawiać, drogi Wislocki, odpuść sobie ;)
                  • wislocki12 Przerost 12.08.15, 11:24
                    I Ty to nazywasz formą, że o jej przeroście już nie wspomnę... ;-)
                    PS. Nie rozumiem, o co Ci chodzi - przecież odpowiadałeś na mój post! :-(
                    • ja-tarzan Re: Przerost 12.08.15, 11:36
                      >.PS. Nie rozumiem, o co Ci chodzi - przecież odpowiadałeś na mój post! :-(

Nie odpowiadałem, nie trzeba być geniuszem by zrozumieć.
                      Wyjaśniałem Ci juz dwa razy, że gdy odpowiadam konkretnej osobie na konkretny post, to cytuję wypowiedź lub jej fragment, do którego się odnoszę.
                      Przecież najszybszym sposobem publikacji posta jest kliknięcie "odpowiedź". Tyle i tylko tyle ;)
                      Skoro żadnego logicznego powiązania ze swoim postem w mojej wypowiedzi nie widzisz, to znajdź może z tematem wątku.
                      Masz obsesję drzewa ;)
                      • wislocki12 Jak nie urok... 12.08.15, 12:13
                        Lechowski też twierdzi, że mam obsesję drzewa, ale on ma alergię na drzewo i trudno z nim się dogadać... :-( A Ty?
                        • ja-tarzan Re: Jak nie urok... 12.08.15, 14:52
                          >>Lechowski też twierdzi, że mam obsesję drzewa, ale on ma alergię na drzewo i trudno z nim się dogadać... :-( A Ty?

Skoro o sposobie odpowiedzi decyduje "pozycja" w wątku, jego ewentualne zabuksowanie, czy nawet przekopiowany automatycznie podtytuł zamiast treści ... to może coś w tym jest.

Ja alergii na drzewa nie mam, jeśli chcesz wiedzieć ... zakładam, że to ważne ;)
                          • ja-tarzan Re: Jak nie urok... 12.08.15, 18:41
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18545495,po-zarzuca-pis-ze-spot-z-beata-szydlo-lamie-przepisy-o-finansowaniu.html?lokale=local#BoxNewsImg

Chyba się pan Maciaszek zagalopował.
                            • wislocki12 Kandydat na posła i... premier 12.08.15, 21:07
                              Sprawa chyba jest jasna, ponieważ, jak powiedział poseł PiS Henryk Kowalczyk w Sejmie dziennikarzom:
                              "Przez referendum znaleźliśmy się w skomplikowanej sytuacji prawnej, jeśli chodzi o kampanię. W momencie kampanii parlamentarnej trwa kampania referendalna. Występowaliśmy do PKW o interpretację, jak rozumieć prowadzenie kampanii referendalnej, aby nie być w kolizji z kampanią wyborczą. PKW dała pisemną interpretację, że jeśli nie ma konkretnej promocji konkretnych osób będących na listach wyborczych, nie jest to kampania parlamentarna."
                              Przecież w spocie wystąpił Beata Szydło, kandydat na posła do Sejmu RP. że o funkcji premiera nie wspomnę! ;-))
                              • ja-tarzan Re: Kandydat na posła i... premier 13.08.15, 09:13
                                >>Przecież w spocie wystąpił Beata Szydło, kandydat na posła do Sejmu RP. że o funkcji premiera nie wspomnę! ;-))

Jeśli wyobrazić sobie spoty opierające się jedynie na grafice, czy animacji, wtedy wspomniany pan nie miałby wątpliwości, jak rozumiem.
                                Pojawienie się twarzy, czy osoby nie oznacza jeszcze jej promocji.
                                Za chwilę PO może wyemituje swój post, w którym będzie nawet i kilka osób, które jesienią na jakichś listach może się pojawią. Dopóki pokazywana osoba mówi na temat związany z referendum, to jest OK.
                                Odstępstwo do tej prostej zasady logicznego myślenia, czytania i słuchania ze zrozumieniem spowoduje zakwestionowanie praktycznie każdego spotu.

Wg niektórych speców od pijaru w PO najważniejsze w tej sprawie jest, by nazwisko Szydło, czy nazwa PiS pojawiła się w kontekście odpowiedzialności karnej.
                                To jak Kurski, który wyciągnął dziadka z Wermachtu. Do dziś niektórzy powtarzają, że poszedł z ochotą walczyć za Hitlera.
                                • wislocki12 ..., lecz prawo! 13.08.15, 12:13
                                  Dura lex sed lex!
                                  PS. "Pojawienie się twarzy, czy osoby nie oznacza jeszcze jej promocji." Naprawdę tak uważasz? ;-))
                                  • ja-tarzan Re: ..., lecz prawo! 14.08.15, 14:33
                                    >>PS. "Pojawienie się twarzy, czy osoby nie oznacza jeszcze jej promocji." Naprawdę tak uważasz? ;-))

Tak, ponieważ każda partia ma swoje twarze i jeżeli cokolwiek jest przez partię firmowane otrzymuje określoną twarz.
                                    Zwróć uwagę, że tak naprawdę większe znaczenie niż "prowadzenie kampanii spoza funduszu wyborczego" ma udowodnienie iż moja racja jest najmojsza. Oni be, my cacy.
                                    • ja-tarzan Szkolenia dla młodych. 19.08.15, 19:53
                                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18595720,joanna-mucha-pis-kiedys-chcial-brac-w-kamasze-lekarzy-a-teraz.html?lokale=local#BoxNewsImg
                                      Pani Mucha nie jest dla mnie żadnym autorytetem jeśli chodzi o wojsko, czy choćby przygotowanie do służby wojskowej, nawet w zawodowej armii.
                                      Przeszła szkolenie sportowe na stanowisku ministra i tyle.

Ta Witek poza tym wcale nie mówi o powrocie do zasadniczej służby wojskowej w postaci jaką mieliśmy, natomiast jakieś choćby krótkie szkolenie para-militarne, z obrony cywilnej, czy paru jeszcze umiejętności, które u dzisiejszych zniewieściałych chłopczyków nie występują.
                                      Niekoniecznie na wypad wojny i w celu przygotowania do boju, ale choćby na wypadek sytuacji kryzysowych ... wtedy nie zdarzy się, że chłopak zakrwawiony leży na ulicy, a 10 aut go mija, w tym w 2 fotki na fejsa robią.

Wyjdzie na zdrowie i z korzyścią dla kraju.

Mamy 2 cykle nauczania - gimnazjum i szkoła średnia, czy coś stoi na przeszkodzie, by w ciągu tych 6 lat zobowiązać do odbycia ze dwa razy wakacyjnego choćby obozu?

... hmmm mamusia by się zapłakała, a jakby synek musiał pobiegać, to by się spocił!

Cipki takie nie mężczyźni rosną... nawet coraz trudniej od dziewuch odróżnić.;)
                                      • wislocki12 Rzecznicy prezydenta 19.08.15, 20:25
                                        Najbardziej rozbawiło mnie to, że "Mastalerek i Szydło wypowiadają się w imieniu prezydenta"! ;-))
                                    • wislocki12 Twarze i... maski 19.08.15, 20:16
                                      Czyżbyś chciał udowodnić, że J. Kaczyński, że o A. Macierewiczu nie wspomnę, nie są twarzami PiSu? Dlaczego zatem B. Szydło podpina się pod referendum?
            • polak1706 Re: Zazdrość? 11.08.15, 20:46
              >naćpałam się<
              Wiem że jesteś kobietą. Wydałaś się jednak sama.
              Czego mam ci zazdrościć? Ćpania? Wyluzuj, puść bąka.
              • peres3 Re: Uprawnienia admina to 100 nickow 11.08.15, 21:10
                polak1706 napisał(a):naćpałam się< Wiem że jesteś kobietą
                polak1706 większość nicków to Lechowski , wisłocki , wisłocka ! zobacz dzisiejsze wpisy od rana do wieczora zawsze są te same i powtarzające nicki ???????
                komu zależy żeby było ich jak najwięcej ? admin dostaje parę groszy żeby wywołać i wszcząć
                awanturę forumowiczów ! Żydostwu (KRK) zawsze zależało skłócać POLAKÓW jak pisał kiedyś wieszcz:
                "Widzieliśmy rządy despotyczne, posługujące się religią, sądząc że będzie to najsilniejszym oparciem dla władzy, wówczas wyposażono w jak największe bogactwa kapłanów kosztem nędzy ludzkiej, przyznawano im oburzające przywileje, sadzając ich nawet obok tronu, słowem, tak dalece nie poskąpiono klerowi przywilejów, dóbr i bogactw, że z tego powodu połowa narodu cierpi i jęczy w biedzie, podczas gdy on wcale nie pracując, opływa we wszystko”. (…) kapłani zawsze będą korzystali z ciemnoty ludu, z jego przesądów i będą posługiwali się religią (bądźcie tego pewni) jak maską, pod którą kryje się hipokryzja i zbrodniczość ich poczynań” AMEN
                • wislocki12 Żydostwo a forum Tarnobrzeg 12.08.15, 12:21
                  Peres3 ma też niezłą częstotliwość pojawiania się na forum, że o polaku1706 nie wspomnę! ;-))
              • wislocki12 Bąk grzmi... 12.08.15, 12:16
                Puściłem! Nie pomaga... :-(
                • polak1706 Re: Bąk grzmi... 19.08.15, 20:31
                  No to już twój koniec!
                  Znasz?:
                  Gdyby nie ten dech. to by człowiek zdech.
                  • wislocki12 Zdechł od... dechu? 19.08.15, 22:43
                    Znam, ale tam chodziło o to, że zdechł! A poza tym, co to za dech? Współczuję... ;-))
    • polak1706 Re: Idiotyzmów przedwyborczych PO cd 19.08.15, 21:52
      >Płacze pani Kopaczowa w pociągu na stacji,
      Bo pan Donald miał jej pomóc w przedwyborczej akcji,
      Tak się zawsze obietnic swoich pilnie trzyma,
      A wszystko się sypie
      • wislocki12 Inwencja 19.08.15, 22:40
        No tak, Onet! Inwencją to Ty raczej nie grzeszysz... ;-))
        PS. A już myślałem, że to zybi! ;-))
        • polak1706 Re: Inwencja 19.08.15, 22:46
          No... Ani inwencją ani frekwencją :-(
          • wislocki12 Inwencja czy frekwencja? 19.08.15, 23:44
            Chyba nie do końca zrozumiałeś, o co chodzi:
            "Frekwencja (łac. frequentia - częstotliwość) - najczęściej wyrażany procentowo stosunek liczby osób, które wzięły udział w konkretnym zdarzeniu, np.: wybory parlamentarne, zajęcia lekcyjne do liczby osób, które były zaproszone lub miały prawo wziąć udział w danym zdarzeniu." ;-))
    • polak1706 Re: Idiotyzmów przedwyborczych PO cd 21.08.15, 21:50
      >wawa : 43 powody, aby w najbliższych wyborach parlamentarnych nie głosować na Platformę Obywatelską, PSL i nowoczesną PO
      1) Afera taśmowa
      2) Afera hazardowa
      3) Afera wyciągowa
      4) Afera stadionowa
      5) Afera autostradowa
      6) Afera stoczniowa
      7) Afera AmberGold
      8) Afera Elewarru
      9) Afera z informatyzacją MSW
      10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu oraz dostawami gazu z Kataru
      11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" jej lokalizacji, a kasa dla zarządów specjalnych spółek leci)
      12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych
      13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)
      14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn
      15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)
      16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)
      17) Podniesienie VAT-u na wszystko
      18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców
      19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych
      20) Podniesienie akcyzy na paliwo
      21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa)
      22) Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego
      23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej
      24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)
      25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego
      26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego
      27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego
      28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO
      29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej
      30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń
      31) Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066)
      32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi
      33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013
      34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych
      35) Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty)
      36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)
      37) Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego
      38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej
      39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów);
      40) Ograniczenie potencjału militarnego
      41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej
      42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla platformianych kolesi)
      43) Synekury dla nagranych kolesi zwiń<
      • wislocki12 Afera referendalna 21.08.15, 22:06
        Zapomniałeś jeszcze o aferze referendalnej, bowiem wiadomo, że Polacy wolą:
        - pracować dłużej niż krócej;
        - iść do szkoły wcześniej niż niż później,
        - nie chodzić na grzyby i nie grillować! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka