Dodaj do ulubionych

RADIO LELIWA !!

• Gość: słuchaczka Re: RADIO LELIWA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:15
      Przeczytałam do końca wypowiedzi i po raz kolejny doszłam do wniosku
      ze "forumowicze" to poza wyjątkami zgraja pustogłowych ,chamowatych uczestników
      tego forum.Wyszukujecie idiotyczne tematy, dajecie chamskie odpowiedzi.Słucham
      tego radia i wcale mi ono nie przeszkadza, a co do prezenterów,dobrze się
      krytykuje jak coś osobiście nie dotyczy Was kochani "forumowicze".Spróbujci Wy
      krytykanci i usłyszymy jak Wam pójdzie ,obawiam sie ze wcale nie lepiej.Miłych
      snów
      • Gość: Bobek Re: RADIO LELIWA DEBEŚCIAKI i JUŻ... !!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:44
        Zabieram w tej dyskusji głos po raz pierwszy i prawdopodobnie ostatni.
        Radio Leliwa jest jakie jest i nic tego nie zmieni. No może jakieś tornado w
        okolicy. Amen!
        Nie sposób nie rozpoznać tego radia nawet z zawiązanymi oczami, kiedy przegląda
        się pasmo 88-108MHz. Taka prawda niestety, po muzyce też. Mam tam dawną znajomą
        (w Stalowej Woli) i kiedy czyta wiadomości to mi się flaki wywracają. Nie ma
        tej iskry lektora ale twardo trzyma się swojej działki. Nie oceniam jej jako
        dziennikarza lecz wyłącznie jako osobę czytającą wiadomości. Krystyna Czubówna
        to ona niestety nie jest.

Najbardziej utkwiły mi wiadomości o węglarzach co do baby węgiel przywieźli i
        przy okazji zwinęli jej indyka prawdopodobnie w celu morderstwa i dalszej
        konsumpcji, lecz nasza dzielna policja zrobiła sporą obławę, obstawiła drogi i
        uratowała nieboraka ledwoe zipiejącego. Porywacze a niedoszli killerzy dostali
        mandat 200zł.

Cóż, jakie radio, takie wiadomości...
        • Gość: ech Re: RADIO LELIWA DEBEŚCIAKI i JUŻ... !!! IP: *.chello.pl 23.01.06, 23:58
          A czego ty sie spodziewasz po stacjach lokalnych. Takie mają być i takie są. Po to się ich słucha aby usłyszeć wiadomości z regionu.
          Co do sposobu prowadzenia rl: oszczędności na szkoleniach dają wielokrotnie wieksze straty w normalnym prowadzeniu takiej stacji. Niech przykładem będzie reporterka ze Stalowej Woli. Inwestycja kilkuset złotych w logopede rozwiązałaby sprawe raz na zawsze...
          • Gość: Bobek Re: RADIO LELIWA DEBEŚCIAKI i JUŻ... !!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:43
            No to mamy chyba to samo na myśli.
            Ale zauważ ile lat się już tłuką po eterze a poziom ten sam i jest
            rozpoznawalne od razu (niestety nie pozytywnie). Już nawet nie chodzi o
            ewentualne problemy logopedyczne. Wygląda na to, że grupka koleżków wymyśliła
            sobie radio żeby mieć miejsce pracy. I tak trwają w błędzie sądząc, że wszystko
            jest ok. Nie dopuszcza się nowych ludzi, bo jest niby dobrze jak jest.
            Jest i tak lepiej niż na samym początku, kiedy praktycznie kto chciał to mógł
            sobie tam pójść i nabluzgać w eter. Dawno temu na początku zdarzały się takie
            sytuacje.
            Inna sprawa to konkursy i nagrody. Konkursy są jakie są, nie mogą być trudne,
            bo dzwonią ludzie z "uokolicy" i jest często wpadka na prostych rzeczach. Takie
            tu gumno okoliczne, że nawet sponsora przyzwoitego upolować problem. Sami
            dorobkiewicze, dusigrosze, DZIADY Z GUMNA!. Zadni z nich nawet pracodawcy to
            jacy to mogą być sponsorzy :)))
            • Gość: Robi Re: RADIO LELIWA DEBEŚCIAKI i JUŻ... !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:22
              co sie dziwicie w leliwie pracuje wlaściciel flash netu wiedz taka sama tandeta
              ten gosc wszystko w tandete zmienia
              • Gość: Bobek Re: RADIO LELIWA DEBEŚCIAKI i JUŻ... !!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:24
                Nie, może nie aż tak?
                W ogóle goście co się trgnęli na świadczenie internetu drogą radiową w Tbg
                kompletnie mie mają pojęcia o tym i to od podstaw. Wszystko zaczęło się pewnie
                od tego, że można połączyć dwie budy stojące obok kartami radiowymi, więc
                dlaczego nie 1000 dokładając do tego AP-ki i trochę badziewnuch antenek od
                Chińczyka bez atestu? Nie mają profesjonalnych pracowników, bo to nie są
                profesjonalne firmy i nie stać ich na utrzymanie pracowników.
                Nie wykonują pomiarów żadnym profesjonalnym sprzętem, bo takowego nie mają. Ot
                taka partyzantka, może zadziała może nie. "Pomiaru" doknują dopiero softem od
                karty już na kompie.
                Całe szcęście, że nie muszę z tego korzystać.
      • Gość: ech Re: RADIO LELIWA !! IP: *.chello.pl 30.01.06, 00:13
        Owszem, wielu jest chamowatych. Ale wielu tez ma racje.
        Nie zapominaj droga Słuchaczko, że DJ/Prezenter to zawód i powinien byc wykonywany zgodnie ze sztuką!!! Nie ma tu znaczenia czy komuś ta sztuka przychodzi łatwo, trudno badź wcale. Nie ma też znaczenia ile za tą sztuke dostaje sie miesięcznie. Jeśli sie za coś zabiera to trzeba to robić OBIEKTYWNIE dobrze.
    • Gość: młodzian Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:09
      radio jak radio...może być. - Muzyka - DNO, (troche więcej kultury niezależnej
      a nie tylko popelina)
    • Gość: nowa strona www.leliwa.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 22:03
      www.leliwa.pl
      • Gość: małe x Re: www.leliwa.pl IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 04.02.06, 22:13
        Ktoś to słucha jeszcze ..
      • Gość: małe x Re: www.leliwa.pl IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 04.02.06, 22:13
        Ktoś to słucha jeszcze ..
        • Gość: zdenerwowany x Re: www.leliwa.pl IP: 195.205.230.* 15.09.06, 17:41
          nie wiem co się dziej,ale od miesiąca nie łapię tej stacji.Mieszkam 40km od
          Tarnobrzega i nie wiem czy coś z moim odbiornikiem nie tak,zawsze było słychać
          bardzo dobrze,a teraz na 104,7 cisza...
          • Gość: poinformowana Re: www.leliwa.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:19
            W zwiazku z remontem komina na ktorym jest nadajnik Leliwy, wystepuja
            zakłocenia w odbiorze tej stacji.Przy czym zaznaczam ze ten remont jest
            niezalezny od Leliwy.
            • Gość: ciekawy Re: www.leliwa.pl IP: 195.205.230.* 17.09.06, 16:28
              zawsze byłem ciekaw na którym bloku mają antenę,kiedyś nawet myślałem że na
              maszcie koło grzyba.Jeśli na wyspiańskiego 12 to niechciałbym mieć takiego
              promieniowania tuż nad głową przez cały dzień w pracy
              • Gość: poinformowana Re: www.leliwa.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:14
                dzieki za troske o zdrowie pracowanikow Lleiwy/na szczescie nadajnik nie jest
                nad glowami :)
    • Gość: Darex... Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 00:12
      Ja uważam że to "kompletne dno" przykład>>>> dzień śmierci JANA PAWŁA II,na
      całym świecie stacje radiowe i telewizyjne natychmiast zaprzestały nadawania
      muzyki itp. ogłaszjąc żałobę, natomiast nasze "słynne" radio Leliwa do (około)
      g.24.00 nadawało jak oni to nazywają "największe przeboje lat 80 i 90. Jeszcze
      raz podkreślam KOMPLETNE DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ciekawy bardzo Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:04
        tak jak napisał słuchacz150
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=329&w=15918487&a=22479787
        tak było faktycznie,to chyba jakaś wpadka progrmowa.Poza tym fajne
        redyjko,tylko szkoda że ich teraz nie słychać.Czy ktoś wie na którym bloku
        mają swoją antenę?
        • Gość: poinformowany Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:40
          Anteny nadawcze maja na kominie w Machowie na 120 metrach nad poziomem terenu
          oraz na budynku Mostostalu w Stalowej Woli.
          • Gość: bardzo ciekawy Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:15
            to jak przekazują program ze studia do nadajnika w Machowie?
            • Gość: poinformowany Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:24
              Tego dokładnie nie wiem, ale pewnie za pomocą łącz od Tepsy. Tepsa świadczy
              taką usługę dla nadawców, polegającą na dzierżawieniu łączy radiowych; płaci
              się w zależności od odległości w linii prostej pomiędzy studiem a nadajnikiem,
              czyli punktem A i punktem B. W granicach jednego miasta te koszty nie są duże,
              może ok. 500 zł miesięcznie ich to kosztuje. Dużo drożej jest pomiędzy
              miastami, dlatego rzadko się spotyka lokalne stacje by do drugiego swojego
              nadajnika także dosyałały sygnał kablowo bądź profesjonalną radiolinią. Leliwa
              także w Stalowej Woli przechwytuje sygnał a nadajnika 104,7 MHz, wzmacnia go i
              puszcza na Stalową Wolę nadajnikem 93,5 MHz.
              Natomiast przy dosyłaniu sygnału do wiecej niż 5 nadajników najbardziej
              opłacalny cenowo jest dosył satelitarny, jak robią to RMF, Zetka, czy Polskie
              Radio.
            • Gość: gość Re: RADIO LELIWA !! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.10.06, 12:43
              Gość portalu: bardzo ciekawy napisał:
              > to jak przekazują program ze studia do nadajnika w Machowie?

Kolejne dziecko neostrady!
              To już jakaś plaga!
      • Gość: hm Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 18:46
        tej stacji nie stac na to by ktos za sterami siedzial 24/24//////program sobotni
        konczy sie o 18.00///a ze JPII zmarl o 21.37 nikt nie przewidzial ze o tej
        wlasnie porze sie to stanie //inne stacje tez graly normalnie do momentu 21.37-a
        potem zmienily dopiero grafik muzyczny /bo w tych ogolnych sie pracuje 24/24 bo
        to ogolnokrajowe stacje
        • Gość: eftalo Re: RADIO LELIWA !! IP: 195.205.230.* 09.10.06, 09:37
          Wiele opsób chętnie za darmo poprowadziłoby radio,za darmo w tym czasie,np jako
          nagroda w konkursie.Ale cóż,skoro dla prowadzących jest to tylko miejsce
          pracy,mają swoje dyżury,własne zaangażowanie poparte jedynie "chęcią zdobycia
          siana"
    • Gość: słuchaczka Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 17:08
      radio Leliwa to kupa reklam,a jak się uczepią jednej reklamy to wkoło
      Macieju ... i stare przeboje sprzed lat, RMF FM - tego słucham
      • Gość: rmf to kupa gówna Re: RADIO LELIWA !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:18
        i radio zet tak samo.Tam dopiero jak sie uczepią jakiejś piosenki czy jakiegoś
        hasła o reklamach nie wspominając to pierniczą w kółko jedno i to samo.
        Szkoda że nie odbieram Leliwy,mam co prawda tuner radiowy w szafie ale nie chce
        mi się go specjalnie wyciągać aby posłuchać
    • lafagare Re: RADIO LELIWA !! 24.09.06, 18:17
      super cool stacja wg mnie :)
    • marcin0402 Re: RADIO LELIWA !! 19.02.25, 15:22
      Od dłuższego czasu szukałem pracy w okolicy, ale bez większych sukcesów. Wysyłałem CV, chodziłem na rozmowy, ale nic konkretnego nie wychodziło. Dopiero gdy kolega polecił mi Giełdę Pracy w Radiu Leliwa, moje poszukiwania nabrały sensu. Na stronie znalazłem aktualne oferty pracy, które były dopasowane do mojego doświadczenia. Już po tygodniu miałem propozycję pracy, która mnie satysfakcjonuje. Polecam tę giełdę każdemu, kto szuka pracy w okolicy. To naprawdę skuteczne narzędzie, które łączy pracodawców z pracownikami. Dzięki temu miejscu znalazłem to, czego szukałem!
      Niedzielne Pozdrowienia w Radiu Leliwa to moja ulubiona część niedzielnego poranka. Kiedy moja córka zdawała maturę, postanowiłem wysłać jej pozdrowienia przez tę audycję. Efekt? Była wzruszona i dumna, a ja poczułem, że to najlepszy sposób, aby pokazać jej, jak bardzo ją wspieram. Polecam tę audycję każdemu, kto chce sprawić radość swoim bliskim. To wyjątkowa okazja, aby powiedzieć komuś, jak bardzo jest dla nas ważny. Dziękuję Radiu Leliwa za tę wspaniałą inicjatywę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka