Dodaj do ulubionych

Stodoła czy... stacja naukowa?

13.07.16, 22:00
"Kto chce zastraszyć profesora? Przestępcy wdarli się do stacji naukowej w Tucznie koło Wałcza należącej do ministra środowiska prof. Jana Szyszko. Włamanie wskazuje, że chodziło o zastraszenie prof. Szyszko."
Całkowicie zgadzam się z komentarzem dziennikarza! Nie rozumiem tylko, dlaczego rzeczony minister nie uwzględnił owej bezwartościowej stodoły w rozliczeniach podatkowych, a tymczasem okazuje się, że to stacja naukowa z pomieszczeniami mieszkaniowymi? ;-))

Artykuł opublikowany na stronie:
www.naszdziennik.pl/polska-kraj/162001,kto-chce-zastraszyc-profesora.html
Obserwuj wątek
    • nowy_tbg Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 05:55
      Dzięki Twoim ostatnim wpisom zawierającym cytaty z Naszego Dziennika zwróciłem uwagę na tę gazetę. Zamówię e-wydanie by nie szukać gazety papierowej, dzięki serdeczne.
      • edekzgredek99 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 09:39
        A ja zem mial pana za swojego porzadnego chlopa. Zem sie rozczarowal niestety
        • nowy_tbg Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 10:43
          Ja myślałem, że jak wislocki12 czytuje tę gazetę to jest godna polecenia i okazało się, że ma rację. Przykro mi, że Pana rozczarowałem. Mam już dostęp za niewielkie pieniądze do e-wydania i na razie nie jestem rozczarowany. Pobrałem wydanie tej gazety w formacie pdf, wczytałem do czytnika ebooków i w wolnych chwilach czytam. Nie podzielam Pana i innych krytyków i nadal uważam się za "porządnego" chłopa". Wolno mi?
          • retinger Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 10:47
            Dziwię, że się tłumaczysz nowy_tbg. Podobno w Polsce jest demokracja i każdy może czytać co chce. Kupuję c
            • retinger Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 10:58
              urwało mi resztę więc dokończę. Kupuję czasem ten dziennik i mimo, że nie czytuję go od deski do deski to stwierdzam, że o wielu rzeczach o łajdactwach poprzedniej władzy bym się nie dowiedział z innych, zwłaszcza tzw. mediów głównego nurtu. Na szczęście monopol tych mediów się skończył. GW dołuje, TVN jest absolutnie niewiarygodna a Polsat stoi w rozkroku i czeka co będzie dalej. Istnienie Naszego Dziennika, Telewizji Republika, pozbycie się przez TVP funkcjonariuszy poprzebieranych dla niepoznaki za dziennikarzy spowodowało, że Polacy mają dostęp do wszystkich informacji. Oczywiście najważniejszy jest powszechny dostęp do internetu. Opinie geni50 i edkazgredka, którzy mają klapy na oczach pomalowane od środka na czerwono może obchodzić ich samych i im podobnych.
          • edekzgredek99 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 15.07.16, 09:00
            Panie juz jestes pan stracony. Bedziesz pan to czytal to sie pan przekabacisz do PiSu zapiszesz i prezesik mozg panu slomka wysie. Szkoda pana bos sie pan dobrze zapowiadal
      • wislocki12 Grunt to wiarygodność 14.07.16, 11:43
        Gdybym powołał się na "Wyborczą" zarzuciłbyś mi, że czytam żydowskie gazety, a "Fakt" to, rzecz jasna, gazeta niemiecka... Dlatego wybrałem "Nasz Dziennik". Staram się być wiarygodny... dla takich jak Ty! ;-))
    • jk471 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 08:53
      Pięknie, wislocki12 naganiaczem Ojca Dyrektora, kto by pomyślał.
      • wislocki12 Naganiacz 14.07.16, 11:46
        Obawiam się, że ojciec dyrektor nie byłby zachwycony mną w roli naganiacza! ;-))
        • edekzgredek99 Re: Naganiacz 14.07.16, 13:53
          Jakbys pan dzianych babkow i dziadkow mu nagonil to by panu wszystko zostalo wybaczone. A jakbys pan sam przekazy slal odpowiednio wysokie to bys pan nawet swietym zostal
    • genia50 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 08:55
      Ja uważam,że ta gazeta nie jest obiektywna(mówiąc delikatnie).
      • edekzgredek99 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 09:40
        Ta gazeta pani Geniu to sie tylko do slawojki nadaje
    • edekzgredek99 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 09:55
      A Jozek w swojej stodole tez rozne ekszperymenty naukowe przeprowadza. Z cieczami panie kombinuje to on tez ma stacje naukowa. Musze mu powiedziec to sie chlop ucieszy
      • genia50 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 10:02
        Może jakieś dotacje w związku z tym?A swoją drogą w Polsce mamy dużo naukowców i eksperymentatorów,nawet nie zdajemy sobie z tego prawy.
        • edekzgredek99 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 10:20
          A Jozek to pani Geniu wybitny ekszperymentator. On juz w partyzantce mial taki zmysl naukowy i ciagoty w tym kierunku. My go nawet nie brali na jakies wysadzania i strzelanki zeby chlopa nie zmarnowac. No i sie uchowal. Ale ta jego stacja to nie jest tak odpicowana a przecie chlop zdolny i pracowity
        • genia50 Re: Stodoła czy... stacja naukowa? 14.07.16, 10:34
          Brakło s,miało być sprawy,pardon.
    • wislocki12 Poroże ministra 14.07.16, 13:02
      Tytułem uzupełnienia. Tym razem "Fakt":
      "Włamali się do "stodoły" ministra. Nie uwierzysz co tam było!
      Minister środowiska Jan Szyszko padł ofiarą włamywacza! Z budynku stacji naukowej w Tucznie zginęło ... cenne poroże jelenia będące własnością ministra. Złodzieja udało się zatrzymać. Przy okazji wyszło na jaw, że minister nie wpisał poroża do oświadczenia majątkowego. Jego wartość wycenił teraz na 13 tys. zł. Tymczasem w oświadczeniu, powinno się znaleźć mienie o wartości co najmniej 10 tys. zł."

Czytaj więcej:
      www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/minister-szyszko-padl-ofiara-wlamywacza-zlodziej-ukradl-cenne-poroze/wf4fh5r
      • e-zybi Re: Poroże ministra 14.07.16, 13:09
        >Tymczasem o cennym porożu, minister nie wspomniał w swoim oświadczeniu majątkowym.<
        Nadal rosną...;-)
        • edekzgredek99 Re: Poroże ministra 14.07.16, 13:50
          A moze panie chlop nie wie ze mu takie cus uroslo dlatego nie wpisal
          • genia50 Re: Poroże ministra 14.07.16, 14:04
            Czasami ktoś życzliwy poinformuje,ale nie jest to wesoła wiadomość...
            • edekzgredek99 Re: Poroże ministra 15.07.16, 08:57
              Chlop to niech dumny bedzie rogi warte tyle kasy malo komu wyrastaja. A i to dowod na to ze brakow w organizmie nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka