Dodaj do ulubionych

Stereotypy

26.05.06, 15:02
sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3368758.html
Niemiaszki walą stereotypami, więc oko za oko. Jestem za. Tak samo, jak Polska jest najbardziej rozpitym narodem w Europie... Wg danych OECD jesteśmy na 17 miejscu, a przed nami takie gwiazdy, jak Luksemburg (!!!), Francja, Hiszpania, Szwajcaria, Belgia etc. - ranking dotyczy mocnych alkoholi - na głowę mieszkańca powyżej 15 lat...
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 15:16
      Nosz kurwa...... pisze maila.
      • chytra_hydra Re: Stereotypy 26.05.06, 15:24
        taa...zapomnieli dodać, że wypróżniamy się w sławojkach... i podcieramy
        gazetami, to przecież takie oczywiste, stąd duże czytelnictwo tychże...
        • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 15:26
          Na wsi pani to uny siem liściami podcierają, ciarachy jedne....
          • chytra_hydra Re: Stereotypy 26.05.06, 15:35
            bo to chamy!... przecież cały kulturalny oświecony świat wie, że należy w tym
            celu gazety używać... co za naród ciemny no... z epoki łopianu nie wyszedł...;)
            • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 15:42
              Przypomina mi to jak kiedyś w wielkim świecie bywszy, po obudzeniu i byc może
              na kacu pomyliłam bidet z muszlą. Dobrze że to był tylko sik :PPPP
              • chytra_hydra Re: Stereotypy 26.05.06, 15:49
                ha!... wyślę Ci w takim razie nasiona łopianu, co?;)
                • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 15:55
                  A nie wydaje Ci się, że mlecze jakby miększe???
                  • chytra_hydra Re: Stereotypy 26.05.06, 16:05
                    od razu widać, że miastowa!... kwiatami się będzie podcierać, koniec świata!...
                    na żółto Ci się tyłek przyozdobi i nie domyjesz... chyba, że nie myjesz i
                    będziesz świecić w ciemnościach;););)
                    • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 16:16
                      Ale za to mi dupa pachniec będzie :PPP
                      • conejito13 Re: Stereotypy 26.05.06, 16:35
                        odkrycie: to nie gesi, to KACZKI!!!
                        boze cos polske....:):)

eeee...tammmm. dajcie spokoj, dziolchy. smiejmy sie i my. moze w koncu
                        przestana nas postrzegac jako pieniaczy europy.

mojego starego na ten przyklad nie jarzy w ogole, zeby wiecznie hiszpanie
                        kojarzyli z bykami. i co?? hehehehe...i nic. a moze rzeczywiscie tak jest, moze
                        jestesmy ugorem europy i wiocha? warto nad tym pomyslec... jak widze rodakow
                        naszych tutaj, to wcale ten obrazek nie wydaje mi sie daleki od prawdy. a dla
                        kogos, kto w polsce nie byl i zna ja tylko z opowiadan lub kontaktow IIIgo
                        stopnia (lub IV.go nie daj boze, kiedy moze jacys polacy go porwali lub auto
                        ukradli), to te dwie kaczki sa jak w sam raz;)
                        • chytra_hydra Re: Stereotypy 26.05.06, 16:42
                          chloe, Ty estetko!!! heh, babo;)
                          conejito, wszystko prawda, polacy nie gęsi;) boże coś polskie stworzył, teraz
                          uratuj;) a co do opowieści znanej treści, ja sądzę, że jak każdy naród
                          zasługujemy na to, by się z nas śmiać, inne też zasługują:) Twój głos rozsądku
                          w naszej histerycznej próbie oczyszczenia się z zarzutów zasługuje na medal! z
                          kaczkami!!!:):):)
                          • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 16:45
                            Ja się pośmiac mogę.
                            ALe dlaczego innych prześmiewczo nie przedstawiali??
                            Francuza z żaba proponuję.
                            Niemca z piwem i golonką.
                            Wtedy to ja się i na gęsi i nawet na kaczki zgadzam.
                            • conejito13 Re: Stereotypy 26.05.06, 16:50
                              no ja wiem, chloe, wiadomo, debilizm wsteczny.
                              natomiast - martwic sie nie mamy co, bo nasi nic nie wygraja, a wiec medale jak
                              byly, tak na zlom pojda.
                              a w ogole, to sie zastanawiam, czemu nie ma jednych medali??? identycznych dla
                              wszystkich? pierwsze slysze, zeby medale byly dla kazdego panstwa inne.
                              no i kto niemcom zleca takie sprawy? przeciez oni ani poczucia humoru ani
                              polotu nie maja...
                              • chloe30 Re: Stereotypy 26.05.06, 16:52
                                Z tego co zrozumiałam to nie sa medale dla zwycięzców tylko okolicznościowa
                                kolekcja dla dzieci - więc kolejnemu pokoleniu zaszczepią nasz pszenno-gęsiowy
                                wizerunek :((
                                • sonrie Re: Stereotypy 26.05.06, 16:56
                                  Mnie to wkur... jako współautorkę dwóch książek dla Angoli i Niemiaszków sprzedawanych na lotniskach, coby się douczyli - zęby zjadłam na poprawianiu wizerunku kraju-raju! I dalej ów pieprzony wizerunek będę poprawiała, aż po grób. Niemiec z golonką, a Fin z butelką wódki, najlepiej goły (bo obciachu nie mają) - to mi wystarczy.
                                  • conejito13 Re: Stereotypy 26.05.06, 17:05
                                    dziewuchi, to rzeczywiscie jakies niefortunne, ale wiecie co... takiego
                                    dystansu nabralam do wszystkiego rodzaju stereotypow odkad tutaj mieszkam, ze
                                    wam mowie. lepszej lekcji nie potrzebuje.
                                    inaczej stalabym sie jakims ksenofobem a moze i homofobem (do czego czasami
                                    widze zakret;)
                                    nie wiem, kto, co i jak, ale - nalezy sie nad tym zastanowic a nie piac. moze
                                    tak w rzeczywistosci jest, tylko nam sie wydaje ze nie? nie wiem... ja wiem,
                                    jacy tutaj sa nasi rodacy. nie tacy sami jak w kraju, dlatego wam sie to wydaje
                                    tak strasznie obrazliwe, a dla mnie smieszne, choc naturalnie nie zgadzam sie w
                                    zadnym wymiarze tego medalu z idea, jaka chca przekazac, ani tym bardziej z
                                    wizerunkiem polski!! to mogl zrobic tylko ktos, kto w polsce nie byl nigdy. to
                                    pewne! a badanie tego stereotypu to chyba w hiszpanii zrobil, gdzie niewiele
                                    sie wie na temat polski (dobrze, ze nie pokazali tego dziada zakutego w
                                    kajdanki;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka