pamietamy3322
27.09.16, 21:04
Brawo i to jest prawdziwy ksiądz.
,,- Kiedy pracowałem w diecezji wrocławskiej w zeszłym roku, miałem telefony sondujące mój stosunek do homoseksualistów. Dziś wiem, że wynikało to z tego, że we władzach kurii wrocławskiej znajdują się geje - przekonuje ksiądz Międlar. I zapowiada działania w tej sprawie. - W najbliższym czasie zamierzam ujawniać nazwiska osób, które ciężko grzeszą przeciw Kościołowi, także tych z hierarchii. Moim zdaniem służyć to będzie oczyszczeniu Kościoła - tłumaczy.
Wcześniej ksiądz Międlar zamieścił szerokie oświadczenie, w którym pisał o swoim odejściu z zakonu. Jak zaznaczył "środowiska żydowskie, gejowscy lobbyści, zatem i (jego - red.) przełożeni" usiłowali wpisać duchownego w "liberalną narrację". Onet zapytał Międlara, czy w ten sposób oskarża swych zakonnych przełożonych o to, że są "żydowskimi i gejowskimi lobbystami". - Mam taką wiedzę, ale na razie nie będę podawał konkretnych nazwisk - skwitował duchowny."
wiadomosci.onet.pl/kraj/ks-jacek-miedlar-wystapil-z-zakonu-bede-wymiatal-brudy-kosciola/s4skgx