wislocki12 Szpila 25.09.17, 20:59 Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, dlaczego ową "dogłębną refomę sądownictwa" może przeprowadzić tylko PiS? Przecież prezydent też jest, niestety, PiSowcem! :-(( "Ta propozycja, którą dzisiaj zaprezentował pan prezydent. Choć muszę powiedzieć, że nie miałam jeszcze okazji zapoznać się z nią szczegółowo, znam wypowiedź prezydenta. Wydaje mi się, że otwiera drogę do dyskusji i debaty – stwierdziła premier Beata Szydło. Dodała, iż konsensus w tej sprawie jest możliwy. Podkreśliła jednak, iż "Polacy czekają na dogłębną reformę sądów". To samo mówią inni ważni politycy PiS, którzy nie są zadowoleni z projektów prezydenta. – Nie ma sensu reforma, która nie będzie spełniała oczekiwań Polaków, czyli będzie tylko i wyłącznie jakimiś drobnymi poprawkami – stwierdziła Szydło. Podważyła zasadność wet prezydenta: – Doszliśmy do takiego momentu, że dzisiaj pojawiają się wątpliwości nad zasadnością tych wet – stwierdziła premier w Radiu Kraków, wbijając tym samym szpilę Andrzejowi Dudzie." www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/beata-szydlo-o-propozycjach-andrzeja-dudy/ff85mbg Odpowiedz Link Zgłoś
zolza670 Re: Szpila 26.09.17, 12:40 Wie Pan, niby On z PiSu ale jakiś taki wyklęty...przeklęty...PiSiory, proszę Pana już Go "nie lubiom" Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wszystko jest względne? 26.09.17, 20:46 Jak spędzam wieczór? Właśnie zastanawiam się, dlaczego po przekroczeniu wieku 65 lat nie można w tym kraju być sędzią Sądu Najwyższego, ale można być prezesem rządzącej partii (68 lat), ministrem ochrony środowiska (74 lata), ministrem obrony narodowej (69 lat), wicemarszałkiem Sejmu (68 lat), ministrem energii (67 lat), co by to nie mogło oznaczać? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Wszystko jest względne? 26.09.17, 21:42 Sprawdzałam swoją odwagę, weszłam na podwórko, gdzie biegały i szczekały na mnie 3 wilczury. Ostatnio trąbiłam przed wejściem na posesję. Nie było tak źle, trochę strachu się najadłam, ale jestem cała, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Cała 26.09.17, 21:45 Ciekawe, ile masz lat i czy możesz być sędzią Sądu Najwyższego? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Cała 26.09.17, 22:41 Tak rozumując ja mam 50, a Wisłocki jest nieletni bo ma 12. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jeszcze nike... 26.09.17, 22:57 Jeszcze nikt mnie tak wysoko nie ocenił. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 7 lat 26.09.17, 22:55 Współczuję, ale ministrem ochrony środowiska mogłabyś być jeszcze 7 lat! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: 7 lat 26.09.17, 23:02 No, dobra, żartowałam, mam ciut ciut mniej, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wyobraźnia? 26.09.17, 22:58 Mnie też wygląda to na braki w wyobraźni... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Musi odejść? 27.09.17, 21:23 Jak spędzam wieczór? Właśnie zastanawiam się, czy Ziobro musi odejść? "Legendarna opozycjonistka Zofia Romaszewska (77 l.) nie zostawia suchej nitki na ministrze sprawiedliwości. I zarzuca Zbigniewowi Ziobrze (47 l.) opieszałość w reformowaniu sądów powszechnych. Sugeruje nawet, że powinien stracić stołek! (...) Padła sugestia zdymisjonowania szefa resortu sprawiedliwości! – Jeśli nie będzie robił reform, to jestem zdania, że należy go (Ziobrę – red.) wyrzucić (z rządu – red.)” – stwierdziła kategorycznie. Dodała, że „chciałaby dążyć do takiego państwa, gdzie (...) istnieje rzeczywista kontrola społeczna sądów. Zofia Romaszewska wraz z Anną Surówką-Pasek (39 l.), ma reprezentować Andrzeja Dudę (45 l.) w pracach parlamentarnych nad prezydenckimi projektami ustaw o KRS i Sądzie Najwyższym. To ona odegrała jedną z kluczowych ról przy prezydenckich wetach tych ustaw." www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/zofia-romaszewska-uderza-w-ziobre-jak-nie-zacznie-dzialac-trzeba-go-wyrzucic/wz4s7w8 Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jak chłop do obrazu? 28.09.17, 22:00 Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, co na to Bóg? "Proszę Boga, żeby nic złego się nie stało, żeby nie został zachwiany żaden fundament w trójpodziale władzy i służbie na rzecz państwa i człowieka – powiedział w homilii podczas mszy św. z okazji jubileuszu 100-lecia Sądu Najwyższego metropolita warszawski, kard. Kazimierz Nycz. To mocne słowa, które trudno odebrać inaczej, jak próbę uspokojenia sytuacji politycznej po poniedziałkowych propozycjach prezydenta Dudy w sprawie zmian w sądownictwie." www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kardynal-nycz-o-trojpodziale-wladzy-w-polsce-mocne-slowa/dx4dmlg Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze? 29.09.17, 22:21 Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie, dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze? ;-)) "Nie jest tajemnicą, że szef Rady Mediów Narodowych Krzysztof Czabański, nie jest wielkim zwolennikiem szefa TVP Jacka Kurskiego. W czwartek obaj panowie mieli okazję do spotkania, gdyż sternik telewizji publicznej został wezwany na dywanik. Powód? Jacek Kurski miał się wytłumaczyć ze słabej kondycji finansowej swojej spółki. Dlaczego akurat teraz? Bo Rada Mediów Narodowych (RMN) poznała sprawozdanie finansowe za pierwszych siedem miesięcy 2017 r. A tam, czarno na białym zapisano, że TVP odnotowała 29 mln zł straty! Do tego 20 mln zł mniej wpływów z abonamentu. Na łeb na szyję poleciały też wpływy z reklam i sponsoringu. W tym wypadku odnotowano aż 33 mln zł poniżej planu!" www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/tak-kurski-tlumaczyl-sie-przed-rmn-mowil-o-spisku-i-zdradzie/e5m6k9x Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Dlaczego jest tak źle, skoro jest tak dobrze? 29.09.17, 22:30 Moi znajomi przestali oglądać, bo tym starszym kojarzy się z ponurymi czasami, a ci którzy jeszcze oglądają to tylko "Teleexpress", teleturniej "Jeden z dziesięciu", czasami "Jaka to melodia",a np."Wiadomości" nie ogląda nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Współpraca? 30.09.17, 23:22 Jak spędzam wieczór? Zastanawiam się właśnie na czym może polegać współpraca 3. Flotylli Okrętów z Gdyni z 12. Szczecińską Dywizją Zmechanizowaną. ;-)) "Trzy okręty polskiej Marynarki Wojennej z 3. Flotylli Okrętów z Gdyni przybiją w najbliższy poniedziałek do szczecińskich nabrzeży. Jeden z nich ORP Wodnik udostępni swój pokład zwiedzającym. Okręty pojawią się w Szczecinie w związku z naradą szkoleniowo–metodyczną dla kierowniczej kadry 3. Flotylli Okrętów oraz 12. Szczecińskiej Dywizji Zmechanizowanej, którą zaplanowano od 1 do 5 października. Jej celem jest wymiana doświadczeń i wniosków dotyczących współpracy pomiędzy Gdyńską Flotyllą a Szczecińską Dywizją." www.naszdziennik.pl/polska/189751,okrety-gdynskiej-flotylli-w-szczecinie.html Odpowiedz Link Zgłoś