exbenek 06.03.18, 11:12 wiadomosci.wp.pl/brutalne-ultimatum-usa-dla-polski-duda-i-morawiecki-z-zakazem-wstepu-do-bialego-domu-6227214879667841a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smieszekleszek Re: No i się doigrali 06.03.18, 12:06 Pozostał nam Putin,hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Onet potwierdza... 06.03.18, 12:13 wiadomosci.onet.pl/swiat/buzzfeed-potwierdza-doniesienia-onetu-usa-wprowadzily-sankcje-wobec-polskich-wladz/83mg91c Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Onet potwierdza... 06.03.18, 13:18 Nie martw się Benek, mamy obronę terytorialną, organizacje strzeleckie i harcerskie, one nas obronią, przed zakusami Rosji... I to jest dobra zmiana, patriotyczna,hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Onet potwierdza... 06.03.18, 17:19 Jesteś zadowolony, że Polska ma się podporządkować obcej nacji, obcemu narodowi? Widzę że wam sprawia to radość. Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Onet potwierdza... 06.03.18, 17:30 Masz sie za mądrego a nie wiesz do kogo piszesz, czy do mnie czy do wszystkich? Hi,hi... Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Onet potwierdza... 06.03.18, 18:13 Zawsze uważam, ze są mądrzejsi ode mnie ale to na pewno nie wy. Informacja którą podajecie jest nieprawdziwa. Nie ma zmiany stanowiska USA wobec Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nagroda 06.03.18, 21:08 Nagroda od Szydło dla Szydło też miała być nieprawdziwa... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Ha,ha... 06.03.18, 18:36 A to z jakiej okazji naiwny człowieku: wiadomosci.onet.pl/kraj/nieoficjalnie-o-godz-16-spotkanie-prezydenta-premiera-i-szefa-msz-w-palacu/ncq6kdk Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Ha,ha... 06.03.18, 19:40 Nie panikuj. Jeżeli jednak doszłoby do poważnych zgrzytów w relacjach USA-Polska w kwestii ustawy o IPN, to by oznaczało dobitnie kto rządzi światem :-( www.defence24.pl/geopolityka/cichocki-o-szlabanie-dla-polskich-wladz-na-wizyty-w-waszyngtonie-to-nieprawda "To nieprawda. Nie było żadnego ultimatum tego rodzaju, strona amerykańska wyrażała konsekwentnie – nie jest to dla nas zaskoczenie – zaniepokojenie, pytania o ustawę o IPN jeszcze na etapie projektu. Ma nadal swoje wątpliwości, jesteśmy w kontakcie z dyplomatami amerykańskimi, nie ma w tych kontaktach języka ultimatów" - ocenił wiceminister. Dopytywany, czy jest taki "stan faktyczny", że do momentu interpretacji ustawy noweli ustawy o IPN przez TK nie ma szans na spotkanie np. między prezydentem Andrzejem Dudą a prezydentem USA Donaldem Trumpem, Cichocki odparł, że "nie było takich planów". Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kto rządzi światem? 06.03.18, 21:02 Kto rządzi światem? Oczywiście, prezes Kaczyński! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Mierz siły... 06.03.18, 21:10 Mnie to raczej śmieszy niż zadowala! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Wina Dudy? 06.03.18, 22:31 "Według informacji portalu, o rozmowę z Dudą miał poprosić osobiście sekretarz stanu USA, Rex Tillerson. Miało to odbyć się po tym, jak ustawa została przegłosowana przez Sejm i Senat, ale jeszcze przed podpisaniem jej przez głowę państwa. Duda miał odmówić, uznając, iż Tillerson – szef dyplomacji Stanów Zjednoczonych – nie jest dla niego partnerem do dyskusji w tej kwestii. Wygląda na to, że rozzłościło to Amerykanów." www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/andrzej-duda-winnym-kryzysu-dyplomatycznego-z-usa/drngge9 Odpowiedz Link Zgłoś
exbenek Re: Wina Dudy? 06.03.18, 22:52 Jak wszyscy piszą że Amerykanie postawili ultimatum , a abecadło pisze : " .... Nie panikuj. Jeżeli jednak doszłoby do poważnych zgrzytów w relacjach USA-Polska w kwestii ustawy o IPN, to by oznaczało dobitnie kto rządzi światem " To mam wrażenie że ten osobnik przed chwilą wyciągnął łeb z mocno zagrzanego / nagazowanego ( niepotrzebne skreślić) piekarnika. Właściwie to objawów paniki nie ukrywają już ani Morawiecki , ani nowy minister od zagranicy . A osobnik zwany czasami "klawiaturą" ma "wizje" że jest ok . Otóż jełopie ! Czy to ci się podoba czy nie , to w USA i świecie , Żydzi mają 1000 razy więcej do powiedzenia niż my . I albo się podporządkujemy żądaniom "obcych nacji" ( antek helikopter nazywa ich najważniejszymi sojusznikami ) albo będzie katastrofa . Ja nie mam wątpliwości że Balbina i PIS się sami zakiwali . Na śmierć .... Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: Wina Dudy? 07.03.18, 17:21 "I albo się podporządkujemy żądaniom "obcych nacji" ( antek helikopter nazywa ich najważniejszymi sojusznikami ..." Masz na myśli barani łbie Amerykanów? Ja miałem na myśli żydów. To silne lobby żydowskie/establishment potrząsające i rządzące światem. Skoro portkami trzęsie Morawiecki i nowy minister od zagranicy to znaczy, że nie nadają się do obrony interesów Polski i Polaków. Czas powołać nowych, silnych, zdecydowanych. Czy to ci się podoba czy nie, jesteś narwanym fantastą. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Prezydent, premier, prezes i prymas 07.03.18, 20:54 Ja to bym wybrał na prezydenta, premiera, prezesa i prymasa Winnickiego albo... Kowalskiego! Może być jeszcze Międlar. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
7sprawiedliwosc7 Re: No i się doigrali 06.03.18, 23:14 ,,Departament Stanu odniósł się do doniesień o sankcjach wobec premiera i prezydenta Polski. Informacje, które mówią o zawieszeniu współpracy dotyczącej bezpieczeństwa lub dialogu na wysokim szczeblu, są po prostu fałszywe - powiedziała dziś podczas konferencji prasowej rzeczniczka Departamentu Stanu Heather Nauert. " wiadomosci.onet.pl/swiat/departament-stanu-odniosl-sie-do-doniesien-o-sankcjach-wobec-premiera-i-prezydenta/tg3gjms Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A poza tym, nic na działkach się nie dzieje... 07.03.18, 00:02 Rzecznik Departamentu Stanu Heather Nauert: "Jasno wyraziliśmy swoje wątpliwości w związku z tą ustawą. (...) Informacje, które mówią o zawieszeniu we współpracy dotyczącej bezpieczeństwa lub dialogu na wysokim szczeblu, są po prostu fałszywe. Polska jest bliskim sojusznikiem w ramach NATO, to się nie zmieni. Nie znaczy to jednak, że zgadzamy się z przyjętą ustawą, co jasno wyraziliśmy - Rzeczniczka Departamentu Stanu powiedziała, że trwają rozmowy między Warszawą i Waszyngtonem. - Nasz ambasador jest w nie głęboko zaangażowany - podkreśliła. - Wczoraj spotkałam się z Wessem Mitchelem, ale nie rozmawialiśmy o Polsce, lecz o naszych przyjaciołach z Łotwy i Estonii, a także Litwy - powiedziała." A poza tym, nic na działkach się nie dzieje... ;-)) wiadomosci.onet.pl/swiat/departament-stanu-odniosl-sie-do-doniesien-o-sankcjach-wobec-premiera-i-prezydenta/tg3gjms?utm_source=wiadomosci_viasg&utm_medium=nitro&utm_campaign=allonet_nitro_new&srcc=ucs&utm_v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
exbenek Re: No i się doigrali 07.03.18, 03:39 A co mają powiedzieć? Stosunków dyplomatycznych nie zawiesili . Tylko jasno dali do zrozumienia co zrobią ( a raczej czego nie zrobią) . I to się nazywa "dyplomacja" , a nie " dyplomatołacja" . Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: No i się doigrali 09.03.18, 15:00 Były ambasador w Polsce komentuje konflikt z USA. Tak mocne słowa jeszcze nie padły... "Nowelizacja ustawy o IPN to zemsta wieśniaków - ocenia Christopher R. Hill, ambasador USA w Polsce w latach 2000-2004. Jego opinia pojawiła się na łamach "Washington Post"." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23121478,byly-ambasador-w-polsce-komentuje-konflikt-z-usa-tak-mocne.html#Z_MT Nauka na błędach kosztuje :-( Odpowiedz Link Zgłoś
exbenek Re: No i się doigrali 09.03.18, 15:21 Bielan przyznaje: W polsko-amerykańskich relacjach nastąpiły "pewne turbulencje" Właściwie to wystarcza za cały komentarz.... A abecadło dalej będzie pierdyliło swoje..... Polacy nic się nie stało !!! Oprócz tego że pokazano nam miejsce w przedpokoju do polityki .... Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: No i się doigrali 09.03.18, 15:50 Myślę, że brak obiektywizmu i krótkowzroczność może prowadzić do takich wniosków, ale każdy ma prawo do własnych opinii...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: No i się doigrali 09.03.18, 17:12 Nie! Moja uwaga dotyczyła poglądów a.sdf... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: No i się doigrali 09.03.18, 16:33 Skoro tak to czas zmienić sojusznika a tak poważnie to Jankesi zainteresowani są naszymi miliardami dolarów za PATRIOTy. Są jak żydzi, tylko kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: No i się doigrali 09.03.18, 17:16 Zmienić sojusznika? A kto nas trawi? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: No i się doigrali 09.03.18, 22:42 a musi? Umiesz liczyć....? Każde państwo myśli tylko o własnych interesach i zyskach. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Własne interesy i zyski 10.03.18, 00:07 Ja to sprzedałbym nasze leopardy Niemcom, potem zaatakował ich caracallami... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Sojusznik 10.03.18, 00:03 Zmienić sojusznika? A kto nas weźmie? Chyba Putin... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: No i się doigrali 09.03.18, 16:35 Poza tym jakim prawem Jamkesi wpierd.. się w nasze sprawy? Czy Polska wpierd... się gdy pejsate ustanawiali u siebie w Izraelu takie samo prawo? Jesteśmy państwem suwerennym czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: No i się doigrali 09.03.18, 17:15 No! Widzę, że idziesz w dobrym kierunku...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
exbenek Re: No i się doigrali 09.03.18, 18:29 Ciekawym okrutnie na jakiego to sojusznika , "becadło" chce zastąpić Jakesów i "pejsatych " ? Kongo ? Rodezja ? Resztę już "pisaci" zdążyli "wykluczyć" ... Odpowiedz Link Zgłoś
a.sdf.gh.kl Re: No i się doigrali 09.03.18, 22:45 na RPA A pejsaci są naszymi sojusznikami? Amerykanie też? Rechoczę ze śmiechu! www.youtube.com/watch?v=C9pS8bzPu_I Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Moc jest z nami 10.03.18, 00:13 Ostatnio naszymi największymi sojusznikami są Węgry! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: abecadło 10.03.18, 21:09 "Nie panikuj. Jeżeli jednak doszłoby do poważnych zgrzytów w relacjach USA-Polska w kwestii ustawy o IPN, to by oznaczało dobitnie kto rządzi światem :-(" wiadomosci.onet.pl/kraj/wiceszef-msz-o-relacjach-z-usa-pojawiaja-sie-rysy/wh3725m Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Manto dla Trumpa 10.03.18, 00:11 Masz rację. Też z przyjemnością spuściłbym im manto! ;-) PS To w kręgach patriotycznych używa się teraz takiego języka? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś