22.09.18, 19:25
"Jarosław Kaczyński na sobotniej konwencji Prawa i Sprawiedliwości w Olsztynie krytykował zachowanie sędziów, którzy jego zdaniem zachorowali na nienawiść do własnej ojczyzny. Prezes PiS nazywa chorobę sędziów "ojkofobią". To mocne słowa, wręcz zniesławiające, bo terminu tego używają psychiatrzy, gdy opisują specyficzny zespół zaburzeń."
A ja odnoszę wrażenie, że Polska myli się Kaczynskiemu z PiSem... ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kuriozalna-diagnoza-jaroslawa-kaczynskiego-to-ojkofobia/mm786z8
Obserwuj wątek
    • kryweg Re: Ojkofobia 23.09.18, 06:30
      Ojkofobia jednoznacznie określa zachowania i wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego. On oraz sprzyjający mu politycy zachowują się identycznie obrażając i zniesławiając każdego, kto ma inne zdanie i inaczej widzi świat i ludzi. Dobitnym przykładem jest nazywanie przeciwnych mu Polaków drugim sortem i innymi obrzydliwymi epitetami jak "zdradzieckie mordy, ZOMO, ubeckie wdowy", itd. itp. Każde z określeń jest obrzydliwe, uwłaczające godności ludzi i przede wszystkim karalne. Myślę, że ten pan doczeka się procesu karnego z tego powodu.
      • wislocki12 Ojkofob 23.09.18, 15:17
        Myślę, że absolutnym ojkofobem należałoby okrzyknąć człowieczka, który nazywa współobywateli "zdradzieckimi mordami" i "kanaliami" i to bez żadnego trybu! :-(
        • a.sdf.gh.kl Re: Ojkofob 23.09.18, 16:55
          Myślę że Kaczyński ma rację. Czymże inaczej nazwać działania POprzednich rządów jak nie zdradą narodu, państwa? Tak postępują tylko kanalie!
          • wislocki12 Kanalia 23.09.18, 21:13
            Ale żeby nazywać Polaków, nawet tych gorszego sortu, kanaliami, to chyba jednak przesada... ;-)
      • a.sdf.gh.kl Re: Ojkofobia 23.09.18, 16:59
        "Dobitnym przykładem jest nazywanie przeciwnych mu Polaków drugim sortem "
        Nie przeciwnych mu Polaków tylko donosicieli, zdrajców, ludzi działających na szkodę państwa i Polaków:
        www.youtube.com/watch?v=SKFgVD2KGXw
        • wislocki12 Kapusie 23.09.18, 20:43
          To było trzy lata temu, niestety! ;-)
          PS Prezes zapomniał chyba o sygnalistach, czyli pisowskich kapusiach... :-(
          • a.sdf.gh.kl Re: Kapusie 23.09.18, 22:10
            Powyżsi nie działają na szkodę państwa.
    • genia50 Re: Ojkofobia 23.09.18, 20:48
      Wolę dobrego doktora Ojboli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka