Dodaj do ulubionych

Ovitrelle -pilne pytanie

14.01.08, 11:33
Czy jest na forum dziwewczyna której pękły pęcherzyki po tym
zastrzyku. Bardzo prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 13:30
      Ja stosowałam ovitrelle przy ISCI więc pęcherzyki nie pękły (nie
      miały prawa) tylko wyjęto je.

Ovitrelle stosuje się zamiast pregnylu ale nie wiem czym tak
      naprawdę się różnią.
      Aplikacja jest łatwiejsza bo zastrzyk robi się samej,w brzuch a nie
      jak pregnyl domięsniowo (najlepiej przez kogoś).
    • molonela Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 13:37
      stosowałam 3-krotnie, pękły za każdym razem
      • wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 14:39
        A jeśli można spytać to czy to peknięcie pecherzyka zakończyło się
        ciążą? Bardzo mi zależy na tej odpowiedzi. Pozdrawiam
        • molonela Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 14:54
          wika27 napisała:

> A jeśli można spytać to czy to peknięcie pecherzyka zakończyło się
          > ciążą? Bardzo mi zależy na tej odpowiedzi. Pozdrawiam

Tak smile
          • wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 14.01.08, 15:15
            Z całego serca dziękuje za odpowiedz. Man nadzieje ze u mnie ten lek
            zadziała, bo powoli po 19 cyklach starań trace powoli nadzieje.
            • hanka1978 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 15.01.08, 16:34
              ja miałam i pregnyl i ovitrel razem, mi nie chciały pękać i po
              tej "wybuchowej" dawce pękły i teraz czekam na mojego synka! za
              kilka dni będzie z Nami, więc powodzenia i nie trać nadziei
              • wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 15.01.08, 17:12
                Dziękuje za słowa pocieszenia, jutro usg więc będę wiedzieć czy
                pekły. Po powrocie dam znać.
              • wika27 Re: Ovitrelle -pilne pytanie 15.01.08, 17:23
                To czekanie na usg jest jak wyrok w zawieszeniu. A tak wogole bolą
                mnie jajniki i głowa i strasznie chce mi się spać.Nie wiedziałam ze
                pregnyl podają z oviterlle razem, myslałam ze albo to albo to.Boje
                się sytasznie. chciałam się ciebie zapytać po ilu godzinach od
                podania pekają te pęcherzyki. ja wziełam zastrzyk w niedziele 13.01
                o godz. 11;30 starania były wedle wskazań lekarza wieczorem ok.20 w
                poniedziałek ok.12 i ok 22 i dzisaij ok 15 . Pozostaje mieć tylko
                nadzieje ze wkońcu pękną i bedzie bejbi. Pozdrawiam i dziekęje za
                pocieszenie. Nawet nie wiesz jak bardzo mnie podbudowałaś. Wika
                • gusia_78 do wika27 15.01.08, 19:23
                  Nie martw się, to bardzo dobry lek, chociaż fakt, można się po nim
                  źle czuć. Stosowałam trzykrotnie: przy dwóch inseminacjach i jednym
                  ICSI. Ciążą zakończył sie dopiero kriotransfer, ale był on
                  konsekwencją punkcji 36 h po Ovitrelle. Ściskam Cię mocno i
                  przesyłam ciążowe wiruski...
                  • apalena888 Re: do wika27 16.01.08, 17:35
                    ja otrivill stosowałam dwukrotnie w obu przpadkach ładnie pęcherzyki
                    popekały .....powodzenia zatem
                    • wika27 Re: do wika27 17.01.08, 08:13
                      Witam. Jestem juz po usg. Z trzech pęcherzyków dwa pękły, w obydwu
                      jajnikach dwa ciałka żółte, ponadto w prawym jajniku jeszcze
                      pęcherzyk 14 mm ale to już bez znaczenia. Dostałam duphaston 2x
                      dziennie -brac do dnia krwawienia lub przez cały czas. Termin @ 28-
                      29 stycznia jakby co bęę testowac 30 stycznia - w dniu moich
                      urodzin. Dodam tylko ze bolą mnie obydwa jajniki. dziękuję za słowa
                      wsparcia, teraz pozostaje tylko trzymać kciuki za dwie kreski.
                      Pozdrawiam. Miłego dnia życze.PS. Pisze dopiero dzisiaj bo wczoraj
                      wróciłam ok. 20 i padłam.
                      • hanka1978 Re: do wika27 17.01.08, 22:03
                        no wika, b. rzadko tu zaglądam, ale trzymam mocno kciuki! daj znać
                        co i jak, ok?
                        pzdr
                        • wika27 Re: do wika27 18.01.08, 09:51
                          Na razie nie dziękuje aby nie zapeszyć.Sama czekam z wielkim
                          utesknieniem, jak tylko coś będę wiedzieć na pewno napisze, ale póki
                          co to jeszcze dużo czasu a ja już umieram z niecierpliwości.Zadnych
                          objawów nie mam tylko wieczorem pobolewaja mnie tak podejrzanie
                          jajniki jak na miesiączkę i strasznie chce mi się spać.A może mi się
                          wwydaje. Zobaczymy.Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i życze dużo
                          zdrówka i spokojnego porodu!Nawet nie wiesz jak mnie podbudowałaś.
                          Wiktoria
                          • wika27 Re: do wika27 20.01.08, 14:56
                            Chciałabym sie zapytać czy we wczesnej ciąży występuje taki biały
                            śluż w większej iliści, bo taki u siebie zaobsrewowałam-jak nigdy
                            wczesniej. Zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane lekami które
                            brałam (Fostimon-2 ampułki i Ovitrelle -1 zastrzyk) i Duphastnem
                            który obecnie biorę 2x dziennie. Termin@ mam 28-29 stycznia i chyba
                            dopada mnie schiza ciążowa!!!!Help!
                            • stanleyowa Re: do wika27 20.01.08, 16:13
                              niektóre dziewczyny tak mająsmile powodzenia!
                            • hanka1978 Re: do wika27 20.01.08, 23:05
                              wika! nie nakręcaj się bo ja nakręcałam się za każdym razem po
                              stymulacji i była lipa
                              najgorzej było jak kupowałam mnóstwo testów ciążowych a panie w
                              aptece bez słowa z wejścia wyciągały go jak mnie zobaczyły (hehe)
                              natomiast w cyklu, kiedy zaszłam testy nie wychodziły za h..a
                              ale byłam mądra i zrobiłam beta hcg(takie badanie z krwi ok. 25pln)
                              bo mialam dosyć kupowania testów(koszt dwóch to bardziej pewna
                              beta!) i okazało się, że ciąża 1,5/2tyg(takie były parametry na
                              wydruku)nawet nie wiesz jak się zdziwiłam!!!aha i jeszcze mnie
                              bardzo zaczęły boleć cycki i były b. drażliwe ale to sprawa chyba
                              indywidualna
                              jeszcze raz powodzenia i nie nakręcaj się bo lepiej się ucieszyć niż
                              kolejny raz rozczarować!
                              • wika27 Re: do wika27 21.01.08, 08:20
                                O tym specyficznym bólu czy kłóciu też słyszakłam ale tego nie
                                zaobserwowałam. A kiedy to występuje?Bo u mnie 20 dc -chyba jeszcze
                                za wczesnie?
                                • stanleyowa Re: do wika27 21.01.08, 08:48
                                  zdecydowanie za wcześnie, nawet żeby mówic o potencjalnej
                                  ciązy...ale nie załamuj sie i staraj nie myślec tylko o tymsmile wiem
                                  że bredzę, bo to trudnesmile kup książke, najlepiej jakiś kryminał, coś
                                  co wciąga i w wolnym czasie zamiast sie nakręcać - czytaj.
                                  POzdrowienia
                                  • kotekk75 Re: do wika27 22.01.08, 10:32
                                    Ja zawsze miałam mnóstwo objawów ciążowych ale jak zaszłam w ciąże
                                    po ICSI to nie miałam nic żadnych objawów także czekaj spokojnie i
                                    nie wsłuchuj sie tak bardzo w swój organizm, czasami jak widać brak
                                    objawow to tez dobry znak. Zyczę powodzenia smile
                              • wika27 Re: do wika27 24.01.08, 11:56
                                Witaj HAniu! Od wczoraj wieczorqa mam piersi jak z kamienia , bolą(
                                szczególnie przy schulaniu)i są gorące. Czy Ty coś takiego
                                zaobserwowałaś. Mi do terminu @ jeszcze troche bo 28-29 ale to mnie
                                strszanie zdziwiło ten dziwny ból, nie pozwoliłam się nawet męzowy
                                dotykać.Zastanawia mnie jeszcze ta mleczno biała wydzielina-nigdy
                                takiej nie zaobserwowałam! pozdrawiam!
                                • hanka1978 Re: do wika27 24.01.08, 22:02
                                  dobra ale bez podniecania mi tutaj!
                                  u mnie pierwsze co to właśnie te cycki bolące i gorące ale jakoś tak
                                  inaczej niż na @
                                  natomiast tą wydzieliną to się nie sugeruj, bo to od hormonów...
                                  nadal czekamy
                                  pozdr gorąco
                                  i nadal trzymam kciuki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka