Dodaj do ulubionych

Do pani WW z Echa Dnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 13:18
Pani WW ! Zasiadłam dzisiaj do zaległej lektury Echa i oniemiałam !!! Byłam
jednym z widzów, którzy oglądali "Stalowe Magnolie".Widziałam wzruszającą
sztukę o dzielnych, nieugiętych kobietach, z całą salą oklaskiwałam na
stojąco wspaniałe polskie aktorki.A co można przeczytać w Echu ? Trzech mało
eleganckich panów powiada o swoim znudzeniu.Może powinni byli pójść na mecz
Siarki ? Jeden z nich używając słownictwa wozaka z Sobowa ocenie urodę
aktorki ! Pani WW. Żyjemy w innych światach. Żal mi Pani. Tam gdzie jest
piękno szuka Pani brudu i podłości. Echo straciło dla mnie wiarygodność, nie
mam zamiaru dalej was kupować.Czy wam nie jest czasem po prostu wstyd za to
co robicie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: es Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 14:45
      Rzeczywiście buractwo wychodzi i ze strony panów i ze strony tzw. Echa Dna.
      Gratuluję WW doboru wybitnych krytyków teatralnych. Nie dziwne, że WW wstydzi
      się podpisać pod tekstem własnym nazwiskiem. Najlepszy oczywiście prokurator
      Kupiec, określający Biedrzyńską określeniem "przelufa"! (sic)
      • Gość: olaf Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 18:41
        Eh,! te ternobrzeskie owacje na stojąco, to trzeba przeżyć! i jeszcze
        dziubiński z kwiatami od mieszkańców ziemi tarnobrzeskiej.. tylko słoma w
        butach.
        • Gość: Alicja Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 05:21
          Drama kojarzy mi się z akcją PRL zwalczamy analfabetyzm, albo - miasto wsi.
          Przecież można pojechać do Krakowa i obejrzeć daną sztukę połowę taniej. Ale
          wtedy nie poczujemy czaru tarnobrzeskiej elyty.. i nie podziękujemy za kulturę
          przywożoną pod strzechy.
          • Gość: zeo Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 09:58
            Jeśli jedziemy do Krakowa i za bilet płacimy połowę taniej, to i tak wychodzi
            drożej, nie policzyłaś kosztów dojazdu, Alicjo.

Jasne: powinno się również zrezygnować z koncertów organowych, bo można
            pojechać do Leżajska i SatyrBluesa bo można pojechać do Warszawy i kina Wisła,
            bo lepsze jest w Rzeszowie.

Przecież w Tarnobrzegu - Alicjo - nic nie może się udać ani podobać, a wszystko
            jest na pokaz. Prawda?
            • Gość: Alicja Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:55
              Mój samochód pali 4.5 l na 100 km co przy 300 km [tam i z powrotem] daje ok 50
              zł biorąc chłopaka starczy jeszcze na grzańca na rynku.
              • Gość: olaf Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:06
                Alicjo, popieram ! teatr w Krakowie to Teatr, to w Tbg to jest tak zwana
                małomiasteczkowa chałturka. Elyty mają okazję się pokazać, a na przedstawieniu
                widownia raczej patrzy; kto jest a kogo brak i dlaczego. Ta recenzja była
                trafna: kto pamięta o czym była sztuka?, ważne że jakaśtam aktorka to LUFA!
                Idealnie oddaje to poziom widowni. Prosimy o więcej!!
                • Gość: czytnik Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:11
                  Brak poczucia humoru to największa obora i akulturalność. Jak można czepiać się
                  tekstu, który z założenia ma być śmieszny (z tego co zauważyłem wszystkie
                  kulisowe nie są "śmiertelnie poważne") i traktować go jak hiper-naukowy pamflet
                  na kondycje tarnobrzeskiej widowni dramowej, która jest faktycznie do bani?
                  Obciach!!!!!!!!!!!Nie dziwi mnie, skąd to oburzenie- buraki nie potrafią
                  żartować z samych siebie!
                  WW-brawo!
                  • Gość: forumowicz Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:22
                    W cywilizowanych krajach za chamskie czy głupie wypowiedzi niejeden publiczny
                    funkcjonariusz został zmuszony do dymisji. "Czytnik " twierdzi,że artykuł był
                    śmieszny. Nieprawda , był chamski i prostacki. Pozostaje mieć nadzieję, że nie
                    dostanie się do rąk Adrianny Biedrzynskiej czy gdzieś do prasy centralnej bo
                    Reni Beger wyrośnie u nas spora konkurencja.
                    • Gość: muza Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.sandomierz.pilicka.pl 13.12.04, 12:17
                      Zgadzam sie, artykul byl zalosny...co w tym mialo byc smiesznego?
                      po prostu Echo Dna
                      pozdrawiam
                    • Gość: ... Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:41
                      Akurat "pani" Ada Biedrzyńska oprócz gry scenicznej popisywała się niedawno
                      nową grą towarzyską. Jeżeli to o niej ktoś powiedział "lufa" to rzeczywiście
                      poziom jest burakiem.
                      • Gość: lufa Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.sistbg.net 13.12.04, 18:52
                        lufa? czytaj: dziura po buraku
                        • Gość: brukowy Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:21
                          Co wy chcecie od WW, robicie jej zarzuty za dziennikarską żetelność. Wiernie
                          przedstawiła opinię tarnobrzeskich notabli.
                          • Gość: maro Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:04
                            Ta Wiola W. to ta, o której na wczesniejszym temacie było, że ma na czym usiąść
                            i czym oddychać?Ciekawe czy ma i co ma w glowie?
                            • Gość: teatroman Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:44
                              G.Holoubek powiedział kiedyś w wywiadzie udzielonym dla II Programu TVP, że
                              najlepsza teatralna publiczność jest w Warszawie i w Tarnobrzegu. Ale on pewnie
                              na teatrze się nie zna.
                              • Gość: znowu teatroman Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:21
                                Zainspirowany gospodarną postawą Alicji postanowiłem zacząć oszczędzać i
                                zabierać małżonkę do stołecznych teatrów. Rzeczywistość okazuje się jednak
                                okrutna. Bilet na Króla Edypa kosztuje w Teatrze Ateneum 40 plz - czyli 20 zł
                                taniej niz w Tarnobrzegu ( www.teatrateneum.art.pl ), a w Teatrze Syrena
                                Stalowe Magnolie kosztują 51 zł - 7 zł taniej ( www.eBilet.pl ).
                                W pierwszym przypadku przy dwóch osobach oszczędzam 40 zł, w drugim 14 zł.Za te
                                pieniądze nawet supersamochód Alicji nie dojedzie do Warszawy i z powrotem.Co
                                dopiero mój, pali 7 l.A co z kolacją, 7-8 godz w aucie,parkingiem strzeżonym ?
                                (wracałem już ze stlicy z folią zamiast szyby). Albo Alicjo chcesz nam robic
                                wodę z mózgu, albo co bardziej prawdopodobne nie wiesz co piszesz. Walka z
                                analfabetyzmem nadal jest potrzebna.Pozdrowienia.
                                • Gość: Alicja Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 06:23
                                  Słabo się zainspirowałeś bo ja pisałam o Krakowie. Byłam niedawno na Merlin
                                  Mongoł Kolady { bilety- 22zł} polecam może cię oświeci. Co na wekend: Teatr
                                  Ludowy- Mąż mojej żony { cena b. 25żł ulg20}, Teatr Słowackiego - Scena Duża :
                                  Opera za trzy grosze{ 1 miejsca 29-20, 2m.24-18zł} Scena w Bramie- Jesienin{
                                  {22zł-16zł}. Teatr Stary Mistrz i Małgorzata{ 30-20zł}. Scena Kameralna- Szkoła
                                  Żon. Scena OF Groteska- Kabaret TO za duże słowo{ nor20zł ulg15}. Zamiast robić
                                  ludziom wodę z mózgu sprawdził byś czy amerykanie nie rzucili stonki-
                                  oczywiście w granicach gminy[bo a nóż szybę ktoś ci wybije]. Pozdrawiam
                                  listopadowy teatromanku.
                                  • Gość: olo k. Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:30
                                    Na tym forum tylko jedna osoba robi tak żenujące błędy ortograficzne. Czyżby
                                    mój polityczny idol pod postacią Alicji jeżdził z chłopakami do
                                    teatru ?????????????????? To się nazywa praca nad elektoratem niszowym !
                                    • Gość: JOTES Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:55
                                      olo k. napisał(a):
                                      Na tym forum tylko jedna osoba robi tak żenujące błędy ortograficzne

to MICHALIK ?
                                      • Gość: Tłumok Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:37
                                        Zostawcie biedną WW. Ostatnio ma problemy z wagą.
                                        • Gość: Dziubek Re: Do pani WW z Echa Dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 10:49
                                          Problemy z wagą minęły. Słyszałem, że myśli zmienić pracę z redakcji na Urząd
                                          Miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka