Dodaj do ulubionych

CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA?

10.03.05, 08:43
Wybory samorządowe coraz bliżej i w ekipie Jana D. zaczyna panować popłoch co
dalej. Kiedy w 1998 roku Stanisław Żwiruk (po dwóch kadencjach) społecznie
się "zużył" wywołując po drodze aferę z Tarmonem uknuto (z udziałem JD) plan
jego usunięcia. Nowym mężem opatrznościowym miasta został Jan Dziubiński
(ściągnięty z mleczarni przez Żwiruka na zastępcę). Obecnie uczeń Żwiruka
(jako zadość uczynienie niegodziwości został zrobiony zastępcą dyrektora OSiR-
u) w podpadzioach i przekrętach przerósł mistrza i dlatego juz obóz rządzący
po kątach lansuje Stasiaka na nową-starą twarz. Plan jest prosty wycofujemy
Dziubińskiego, wygrywamy Stasiakiem i wszystko zostaje w rodzinie. Tak jak
Dziubiński był szpinaczem ery Żwiruka, Zwiefki i Gąsiora, tak Stasiak został
by "elementem wyposażenia biurowego" spinającego epokę Dziubińskiego, Kusia i
Wójtowicza. Jest tylko jeden problem czy JD przyjmie godność zastępcy
Stasiaka. W końcu ostatnie trzy lata Pan WS był w cieniu Wielkiego Jana.
Jeśli panowie dobija targu, za rok w Tarnobrzegu znów zapanuje spokój
(przynajmniej na 4 lata)
Obserwuj wątek
    • Gość: róża Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 10:54
      Czym jest namaszczenie Jana Dziubińskiego wobec woli wyborców?!To my jak stado
      bezwolnych baranów tak zostaliśmy zmanewrowani,że nie widzimy innych możliwości
      poza naszym kierdelem.Dla zdrowia psychicznego naszego miasta ,dla wykrzesania
      z biednego społeczeństwa jakim jesteśmy ,odrobiny optymizmu i nadziei
      powinniśmy doprowadzić do generalnej zmiany ekipy władającej miastem.
    • Gość: Zorro Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: 195.205.230.* 10.03.05, 19:48
      Nie tylko namaści ale i dupe mu wyliże byleby sie tylko nachapać!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Książę Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:42
      Wielce Nadobna Różo!
      Jakoś upodobałem sobie Twój naiwny sposób myślenia, dlatego szukam Twoich
      wpisów w całyn internecie. Kózka jesteś głupiutka Różo jeśli wierzysz, że
      starzy komuniści (np. Czubowa czy Korczak) oraz karierowicze (np. Golik czy
      Mastalerz)uzdrowią Tarnobrzeg po wyborach samorządowych. Bojarski z PO nadaje
      się do prowadzenia szkółki niedzielnej dla gamoni, a nie do zarzdząnia miastem.
      Wskaż męża, którego widziałabyś na fotelu prezydenta miasta.
      • Gość: waldek Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 23:25
        To Mastalerz jest karierowicz,myślałem,że ideowiec ?
      • Gość: kuba Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 21:52
        wskazuję-mężem "Róży"jest różaniec,czy różanecznik,jakoś tak
        • Gość: Ciekawski Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:39
          Czy jak ktoś nie jest umoczony w afery jak Żwiruk i Dziubiński, to od razu musi
          być karierowiczem? Czy lepszy karierowicz Mastalerz, czy neofita Dziubiński
          (ZSL), Wiącek (PZPR), Lubas (PZPR) itd.?
          • Gość: ABW Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:49
            A może byśmy tak pana prezesa Spółdzielni tarnobrzeskiej na prezydenta wybrali??
            Nie zadłużył firmy,wręcz ja rozwija( do porównania spóldzielnia siarkowiec)jest
            operatywny ale i stanowczy,na pewno dałby sobie radę!!
            • Gość: Stella Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 15.03.05, 21:23
              jest operatywny "w chapaniu" dla siebie. Chata na Dzikowie, chata koło stadionu,
              apteka na Targowej, sklep na Dekutowskiego, mieszkanie w Krakowie. To człowiek z
              pajęczyny, a Mleczarz w radzie nadzorczej spóldzielni to niby siedzi tam
              przypadkiem. Człowieku co ci przyszło do głowy.
              Skąd ty masz takie informacje że sóldzielnia nie jest zadłużona, przecież długi
              są może tylko trochę mniejsze jak miasta
              • Gość: ABW Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:16
                Wiesz co mnie ujeło w nim???
                Nie znam go ani on mnie,miałem sprawe poważną do załatwienia i tylko on mógł
                wydać zgodę.Poszedłem ,przedstawiłem sutuację,i bez niczego przedłużył termin z
                zastrzeżeniem ,że następnego nie będzie,za trzy miesiące
                poszedłem ,podziękowałem(bez koniaka ani łapówki)uscisnął reke,pogratulował i
                wyszedłem.
                A Tobie stella to się trzeba było uczyć i też mogłabyś być prezeską,lub nawet
                dyrektorką,a to że chłop zarabia i ma chate,sklep i apteke to tylko świadczy o
                tym ,że myśli i nie trzyma kasy w skarpecie.Ja też tak robię i mam teraz cztery
                działki nad dołkiem za które zapłaciłem kiedyś 10 tyś,a teraz są warte 100 tyś.
                Mądrych nie sieją ,mądrym trzeba sie urodzić!!!!!
                • Gość: Stella Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 16.03.05, 21:40
                  to do której "pajęczyny" należysz, że aż cztery działki ci sprzedano? Z tego co
                  wiem dużo ludzi chciało kupić tam działki, w tym długoletni pracownicy oraz
                  pierwotni właściciele i jakoś im się nie udało.
                  poza tym skąd wiesz jakie ja mam wykształcenie i jakie stanowisko piastuję, czy
                  piastowałam, na pewno większe od prezesa spóldzielni. Co ma "piernik do
                  wiatraka", układy układami a wykształcenie wykształceniem
                  • Gość: ABW Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:11
                    jestem zwykłym facetem,ktory na początku lat 90-tych miał szanse pojechać do
                    niemiec i ciężko pracował i zarobione pieniążki ulokował właśnie w te
                    działki.Brzydze sie polityką i nie znam się na tym.Nie należe do żadnej partii
                    ,bo mnie to nie obchodzi.A wracając do9 twojego wykształcenia:jeśli jesteś taka
                    uczona to dlaczego nie masdz intratnej posady???Powiem Ci coś,poprostu nie
                    nadajesz sie na tego typu stanowiska,tam trzeba mieć "jaja"ktorych u Ciebie
                    (sądząc po pseudo) BRAK...
                    więc narzekaj dalej kobieto!!!!
                    • Gość: Dzięcielinek Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 16:40
                      byłem zdziwiony, ze na koncercie Chóru Aleksandrowa stawili się wraz z
                      małżonkamiPanowie Prezydenci Dziubińzski i Stasiak.To nie do wybaczenia!Pewnie
                      od ruskich przyjęli darmowe bilety dla VIP-ów.Pani Dz.w eleganckiej sukni ,jak
                      przystało na prezydentową,Stasiakową można było pomylić z
                      bileterką .Wnioskuję ,że nie ma zadatków na prezydentową.A i kandydat do
                      namaszczenia Pan Stasiak prezentował się jak nie przymierzając zagrożony
                      wykluczeniem społecznym. Żeby zostać prezydentem naszego dumnego miasta trzeba
                      zadbać też o formę,żebyśmysię niewstydzili. Oooofffff!Ulżyłem sobie.
                      • Gość: najlepszego Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 23:41
                        Żenada-rozumiem czepianie się władz, ale żeby nawalać na żony-conajmniej
                        poniżej krytyki. Chamstwo klasy zerowej
                        • Gość: Stella Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 30.03.05, 23:09
                          najlepsze są koreczki a'la Stasiak, a i bileterkę można zobaczyć:

www.mielec.pl/news20050207-02.html
                          • Gość: may Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.telnet / *.telnet.krakow.pl 31.03.05, 00:58
                            A tak szczerze...kogo to naprawde obchodzi? Jak sie Panstwu 'wladza' nie
                            podoba, to zmieniajcie, a nie tylko narzekajcie. Bylibyscie lepsi?
                          • Gość: bingo Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 09:36
                            Zauważcie buraka w muszcze - żenada!!!
                    • Gość: Stella Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 18.03.05, 17:36
                      no to ciesz sie tymi swoimi jajami i uważaj, żeby ci ich co nie zeżarło
                      • Gość: ABW Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:58
                        Ot" cała inteligencja bląąąąądynki!!!!!! hi hi hi !!!!
                        • Gość: Stella Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 19.03.05, 09:18
                          Inteligencja to tobie jak widać z butów wychodzi, podszkol się i naucz pisać
                          "bląąąądynie"
                          • Gość: ABW Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:45
                            na "blondynke"to trzeba mieć w głowie,a u cienie siano!!!!!!hi hi hi
                            • Gość: Róża Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 01:27
                              Panowie dlaczego jesteście dla siebie tacy niemili.Do rzeczy!
                              • Gość: gość Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 08:19
                                Różo,nie denerwuj się,może oni są tyle warci co mężczyzna po 50-ce,czyli 1,50
                                zł/na co składa się :dwa jajka po 30 groszy i pusta rurka na krem za złotówkę/
                                • Gość: dziobas Re: CZY DZIUBIŃSKI NAMAŚCI STASIAKA? IP: *.dsV.agh.edu.pl 31.03.05, 20:41
                                  To jest w sumie 1,60. Ale to nie ważne pan z ABW tak mnie rozbawił tymi jajami,
                                  że myslalem ze padne. Rzeczywiscie sloma z butow wychodzi, a jaja takie, ze
                                  strus glowe w piasku chowa hehe.

kolorowo w tym Tbg, nie ma co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka