Dodaj do ulubionych

Gaz w samochodzie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:03
Moze ktoś mi pomoże w sprawie auta. Mam opla vectre 1.8 16V. Wszystko było
super do momentu aż założyłem instalacje gazową. Po założeniu mam kłopoty z
zapaleniem silnika na benzynie. Muszę go kilka razy uruchamiac. Silnik
zaczyna działac dopiero gdy uda mi sie osiągnąć 2000 obr. Wtedy zaczyna
pracowac i można jeździc. Prosze o porade co z tym zrobic. Boje sie ze w
zimie będzie jeszcze gorzej. Jak do tej pory nikt nie jest wstanie stwierdzic
dlaczego tak się dziej. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę co z tym zrobić lub
informacje gdzie się z tym udać. Z góry dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jimi_Rodriqez Re: Gaz w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:47
      Udaj sie do zakladu gdzie montowales gaz i reklamuj sprawe.
      Chyba koles dal jakas gwarancje na swoja robote ?
      Badz upierdliwy i nie daj sie zbyc "regulacja" itp banialukami...

Watpie zeby na forum ktos podal konkretna odpowiedz - powodow moze byc tysiace
      od kabli WN po padnieta sonde lambda lub uszkodzony sterownik.

Mozna miec nadzieje ze instalacje ktora masz pod maska to nie tanie go%%no tylko
      cos porzadniejszego ? Te silniki nie lubia tandety gazowej...

Pozdrowienia i szybkiego rozwiazania problemu...

ps. podpiecie sie z interfejsem tez by cos wyjasnilo
      ps.2 oczywiscie standardowo sprawdziles/wymieniles kable WN, swiece, filtry ?
      (na gazie robi sie to czesciej ze wzg. na specyfike spalania)
      • Gość: Kierowca Re: Gaz w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:14
        Dzięki Jimi. Wszystkie rzeczy związane z instalką zostały wykonane. Co do tej
        instalacji to nie mam zielonego pojęcia czy to nie jest gó...Zakład który to
        zakładał twierdzi że wszystko z ich strony jest ok.
        • Gość: kotos Re: Gaz w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:58
          a co to za firam , to powiem ci czy nie robią cie w wała????
          bo takie tlumaczenie ze wsio ok to zbycie klienta ktory juz zaplacil
          • Gość: kierowca Re: Gaz w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 12:14
            Zakład obok Kuflanda. Opinie o nich poznałem po założeniu. Teraz juz wiem co są
            warci.
            • Gość: ja Re: Gaz w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 12:24
              dobrze że powiedziałeś bo też zamierzam założyć gaz do swojego auta i właśnie w
              tym zakładzie. teraz już tam nie zrobię
              • Gość: kotos Re: Gaz w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:05
                ja zakładałem gaz w siedleszczanach u p.Bańki w skodzie octavii (sekwencja
                Zavoli za 3200)samochód już sprzedałem ale byłem naprawdę zadowolony z
                instalacji.auto paliło mniej jak na benzynie (silnik 1,6) w miejscu nie
                oszczędzając silnika mieściłe się w 9litrach,a tankowałem u chłopaków koło
                salonu fiata w tbg gaz zawsze był super i cukierka dali (hehehe).instalacja
                naprawdę dobrze wykonana , a muszę powiedzieć,że widziałem różny chłam,też
                roboty tych zza kauflandu (niedokręcony zbiornik,luźno latające kable itp.)a
                znając opinię opla to instalka musi być naprawdę dobrze zrobiona
    • Gość: lolek Re: Gaz w samochodzie IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 14.09.05, 07:36
      I co z ta Vectra? Udało sie naprawic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka