Dodaj do ulubionych

STRAŻ MIEJSKA PART 2

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:05
Obserwuj wątek
    • Gość: OBSERWATOR Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:12
      za szybko wcisnołem enter!!
      dzis na placu czerwonym były pokazy akcji ratowniczej. nic specjalnego ale
      dzieciom sie podobało. po skończonej akcji zosatł wrak samochodu nad którym
      znęcali się dzieci. strazy się to nie podobało mimo ze byli tam organizatorzy i
      nie przeszkadzało im. oni interweniowali tam i powyganiali te dzieci. pozostały
      tam szkła i resztki ktore były nie bezpieczne dla dzieci. jeden facet podzsedł
      do strazy i zwrócił im uwage aby to posprzatali a oni tylko przejechali i tyle.
      resztki pozostały. pełno szkieł i mnostwo małych dzieci biegajacych po placu.
      strasznie ci nasi strażnicy są zapracowani (z dziecmi) a troche dalej szło paru
      pijaczków i dośc nie bezpiecznie się zachowywali pod wpływem alkocholu. tam nie
      pojechali i nic niezrobili. lepiej nie interweniować. nie zwrocili uwagi
      orgfanizatorom odnosnie szkieł. poco lep[iej się nie narażać.
      po co oni są?? poroniony pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zgadzam sie Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:26
        To jest tylko namiastka ich kiepskiego funkcjonowania . Podejmując prace trzeba mieć choć odrobinę przyzwoitości i oprócz kasy widzieć wynikające z niej obowiązki
        • Gość: ja Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 12:21
          najciekawsze żenie jest to ich wina!! oni chcą jakoś utrzymać rodzinę a mają
          takie mozliuwości i nawet nie wiedzą jak z nich korzyustać. pracują tam sami
          znajomki którzy nie bardzi wiedza poco tam są
          • jaszczur12 Zlikwidować Straż Miejską 04.09.05, 12:37
            Po co utrzymywać straż miejską?? To po prostu marnotrawstwo naszych pieniędzy.
            Ci ludzie nie robią nic oprócz wpisywania mandatów za złe parkowanie i częstych
            interwencji w stosunku do dzieci i może osób starszych (bo tych chyba tylko się
            nie boją). Utrzymywanie tej organizacji jest marnotrawstwem publicznej kasy.
            Szczerze mówiąc od Policji też wiele się nie różnią. Policja za to umie starsze
            panie na rowerach bez świateł łapać i mandaty za to wpisywać. A jak kogoś biją
            to też ich nie ma, albo są i się boją podejść. 80% Policjantów nie nadaje się
            do pracy w Policji i wogóle nie powinno być Policjantami.
            • Gość: m2 Re: Zlikwidować Straż Miejską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 14:46
              popieram, im wszystkim pasuje tylko kontrolować samochody i przeganiać
              gospodynie z nabiałem bo te chcą jakoś zabespieczyć rodzinie wegetację.
            • Gość: lk Re: Zlikwidować Straż Miejską IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 04.09.05, 17:57
              i to powinno być jednym z pierwszych posunięć nowego prawdziwego prezydenta,
              zaznaczam prezydenta a nie sołtysa. Liwidacja straży miejskiej powinna się
              znaleźc w programie wyborczym prawdziwego kandydata na ten urząd,
      • Gość: gooo Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:17
        Straż miejska i Policja to nie zupa pomidorowa,żeby ich lubić.Wszystkie opisane działania w/w służb sa zgodne z prawem,choc rozumiem ,że nie wszystkim sie podobają.Taka już jest mentalnośc nasza,że jak nic nie robią to źle a jak egzekwują to nie dobrze. Trochę rozwagi a nie osobistych wycieczek.Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.localdomain / *.podkarpacka.policja.gov.pl 05.09.05, 07:55
      Ciekawy jestem czy byście chodzili spokojnie po mieście gdyby tych strózów
      prawa nie było!
      • Gość: OBSERWATOR Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 08:12
        ty to chyba xamieniłeś z na łby?? a gdzie oni są?? albo siedzą w samochodzie
        tak aby nic nie widzieć albo przeganiają przekupki sp[rzedające jajak koło hali
        targowej!! w nocy jakoś ich nie ma bo pracuja do 15-sej. biora kasę za NIC i
        maja j3escze wymagania!! kto to wymyslił takie coś?? zlikwidowac te instytucje
        i koniec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: gość Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.localdomain / *.podkarpacka.policja.gov.pl 05.09.05, 08:42
      Obserwator to ty chyba się pozamieniałeś na miejsca z głową. Piszesz tylko o SM
      a mna końcu krytykujesz wszystkich stróżów. Zdecyduj się oc ci chodzi. Może i
      siedzą w samiochodach ale co mają robić jak jest cicho i spokojnie? Wyobrażasz
      sobie aby w RP nie było takich stróżów - TOTALNA ANARCHIA!!!!! A może wolisz
      żeby porządku pilnowali dresiarze albo bojówki kibiców?????????
      • kropka51 Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 05.09.05, 09:07
        Nie ma się co dziwić, że "gość" broni policjantów, bo sam nim jest - wystarczy
        zerknąć na adres serwera. podkarpacka.policja.gov Mniejsza o to. Ja uważam, że
        obie służby sa potrzebne. Ale powinny pracować sumiennie, nie lekceważąc przy
        tym przepisów. A radiowozów policyjnych stających na zakazach postoju, w
        Tarnobrzegu na kazdym kroku można naliczyć na pęczki. Jak cywilne auto zatrzyma
        się na minutkę, żeby wyskoczyć do kiosku po gazetę albo papierosy, to zaraz się
        zjawia patrol i mandacik. Na ulicach natomiast mo9żna zauważyć policjantów
        drogówki, którzy swoimi samochodami jeżdżą bez pasów bezpieczeństwa. A ich
        kolesie nie reagują oczywiście. Pomyślcie panowie nad tym, co tu jest napisane.
        A babki z serami to niech strażnicy ścigają. Bo jak wybuchnie epidemia
        salmonelli, to każdy będzie psioczył na straż miejską, że nie przeganiała. Jes
        bazar na Kwiatkowskiego, tam handlować. Albo wykup[ić stoisko na hali targowej.
      • Gość: Bardzo obiektywny Do gościa (z Policji) IP: 80.50.61.* 05.09.05, 11:30
        Wy policjanci nie umiecie nic. Zatrzymujecie starsze panie na ulicach jak
        jeżdżą bez świteł i nie robicie nic pozatym. Jeździcie autami po mieście udając
        wielkich a jak ktoś dostaje to was zawsze nie ma. Po mieście nie można chcodzić
        bezpiecznie bo wy tylko umiecie gó..arzy z piwem pod sklepem łapać. I jedyne
        co wam powiem że ja jako obywatel nie czuje się bezpiecznie w Tarnobrzegu
        szczególnie wieczorem. Wieczorem miastem rządzą licznie utworzone bojówki
        dresiarzy itp. Straży Miejskiej nie powinno być wogóle bo Ci goście robią
        jeszcze mniej. A policja powinna wkońcu się wziąśc do roboty bo narazie nie
        robią nic bo się po prostu boją
        • Gość: Gość Re: Do gościa obiektywnego IP: *.localdomain / *.podkarpacka.policja.gov.pl 05.09.05, 13:35
          Dlaczego jak chodzisz po ulicach i widzisz, że się cos dzieje niedobrego to nie
          zadzwonisz? Gdyby każdy który jest zagrożony albo kto został pobity chciał to
          zgłosić to byłoby o wiele lepiej i tych jak określarz bojówkarzy dresiarzu już
          dawno by tu nie było tylko ogladaliby swiat przez bardzo małe kratki! A jeżeli
          większość ludzi ma tzw. kodeks honorowy i nie chce tego zgłosić to co Policja
          może zrobić? A propo tej bojaźni to przypomnę, że przy ostatniej zadymie pod
          Bulesem policjanci interweniowali bez żadnego zgłoszenia a pobici stwierdzili,
          że nic nie chcą. To dlaczego każdy twierdzi, że Policja nic nie robi. TAkich
          przypadków mozna przytoczyć wiele,wiele więcej ale nie wiem czy jest sens?
          Odnosnie picia piwa w terenie to jest to wykroczenie porządkowe którym zajmuje
          się także SM.Odnosnie rowerzystek bez ośiwetlenia to chyba przesadziłeś. Jak
          się mylę to podaj jakiś przykład.
          • Gość: Bardzo obiektywny Do Policjanta IP: 80.50.61.* 05.09.05, 14:13
            Dlatego nikt nie zgłosi bo każdy sie boi że nie będzie mógł pokazać się na
            mieście że nie dadzą mu żyć. Czy policji nie wystarczy tylko to że widzą że
            kogoś obijają tylko jeszcze muszą w to mieszać poszkodowanych?? A propo Straży
            Miejskiej przypomnij sobie co było pare lat temu na placu czerwonym gdzie
            pobito jednego gościa na śmierć a straż miejska z pałami i pistolami( nie
            jestem pewny czy je posiadali ale pały wzupełności dla 2 osób by wystarczyły)
            nic nie zrobiła. Człowiek nie żyje. A sprawce dorwano tylko szkoda że jakiś
            czas za późno. Drogi panie Policjancie nikt na Policje dzwonił nie będzie bo wy
            żądacie jego imienia ,nazwiska a potem jako świadek na komende. Daj stary
            spokój kazdy sie boi. Jeśli ktoś miałby możliwość powiadomienia policji w
            sposób anonimowy dla wszystkich to byłoby inaczej. A powiedz mi dlaczego nic
            nie robicie z bandami dresiarzy i bojówkami? przecież nie raz mieliście z tymi
            ludźmi do czynienia i dobrze wiecie kim są i gdzie mieszkają ,znacie ich
            adresy. A mimo tego nic. Drogi panie Policjancie nie twierdze że nic nie
            robicie, bo coś tam robicie ale słabo sie staracie. A Straż Miejska nierobi
            nic. Lepiej kase na SM oddać do Policji albo na Straż Pożarną. A podam panu
            jeden przykład. Mój dobry kumpel dostał za nic, i co najdziwniejsze dostał przy
            samej kamerze (między klubem Orbita a sklepem Spożywczym-jest tam kamera). Po
            tym jak dostał ten człowiek stał około 10 minut z jakimiś innymi gościami pod
            Iriszem. Czyżby kamery na placu czerownym i w pobliżu jego były tylko "Od
            parady". Nie wiem do czego wogóle są te klosze może dla ozdoby. Miał zamiar
            zgłosić to na policje ale doszedł do wniosku że to i tak nie ma sensu bo wy to
            jedynie możecie gościa upomnąc i pojedziecie dalej.
        • loriaan Re: Do gościa (z Policji) 05.09.05, 14:02
          obiektywny przyjedź do krakowa, zobaczysz co to znaczy niebezpieczne miasto:)
          zapraszam:) po poł roku pokochasz tarnobrzeg heh:)
          • Gość: Bardzo obiektywny Do loriaan IP: 80.50.61.* 05.09.05, 14:18
            Kraków większe miasto ale pod względem bezpieczeństwa nie różni się niczym od
            Tarnobrzega. Jeśli tak dalej ma być to może za jakiś roczek zaczne starania o
            zezwolenie na posiadanie broni.
            • loriaan Re: Do loriaan 05.09.05, 14:26
              imyslisz ,ze to jest rozwiązanie? skoro wiadomo ,że w pewnych miejscach i o
              pewnych godzinach mozna dostac w łeb, to sie je omija. swoją drogą faktem
              jest ,że niektórzy pchają się sami w kłopoty, przez brak rozumu. wystarczy byc
              odrobine przewidującym. nie wierze ,ze kolega dostał w srodku dnia w srodku
              miasta.
      • Gość: OBSERWATOR Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:20
        widzisz!! do policji nic specjalnego nie mam pozatym że czasem ich obojetnośc
        doprowadza mnie do szału!! proste dochodzenie potrafia spieprzyc albo
        doprowadzić do potężnęgo sledztwa!! jak mi ukradli radio w aucie to gośc mi
        poweiedział abym sobie dał spokój bo itak to nic nie da a oni będą mieli kupe
        roboty!!
        SM znowu to już szczyt wszystkiego!! goście sie plątaja i nie bardzo wiedzą
        gdzie poco i co maja robić. najlepiej przyśc podisać listę wźiąć wypłatę i do
        domciu!! zresztą oni i tak do niczego sie nie dnadają!!!!!!!!!!!
        • Gość: nick Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:51
          Mam wrażenie że zostałeś ukarany przez SM i dlatego są dla ciebie niczym zadra w d-pie... Zatem należy ci rzeczywiście współczuć - bo raczej nie jesteś w tym przypadku OBIEKTYWNY jak piszesz, tylko ukrywając się pod pseudo chcesz odryźć się tym co cię ukarali, a fe bardzo nieładnie...
          A tak nawiasem mówiąc : czy policja czy straż miejska każdy zajmuje się swoim i myślę, że robotę robią dobrze. Jak ich nie widać to jeszcze lepiej: CI KTÓRYCH NIE WIDAĆ WIDZĄ WIĘCEJ!
          • Gość: OBSERWATOR Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:49
            nie zostałme ukarany przz SM i oby to się nigdy nie stało!!!!!!!!!!! ja po
            prostu widze co sę dziej a ty pewnie pracujesz w SM i czekasz tylko aby mnie
            dopaść!! sorry ale nie! być może jestm tym złym i ukrywam się za nickiem ale
            tak zostanie!! dalej uważam że straż miejska jest wytwór czyjeś chorej ambicji
            a nie stworzona komurka do bronienie!! przykład:
            dziś kole kościoła policja i straż dają mandaty za złe parkowanie!!! czyzby
            policja się bała?? a może to strażmiejska boi się chodzić sama i teraz chodzą z
            ochroną???
            coś w tym musi być!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: stoch Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:38
              Szanowny obserwatorze,dziwi mnie twoja niekonsekwencj.Jeżeli domagasz sie rozwiązania SM to dlaczego nie domagasz się rozwiazania straży rybackiej,straży leśnej, straży ochrony parków,straży ochrony kolei itp.a wszystkie zaoszczedzone pieniądze przeznaczyć na policje.Zajmowanie się wszystkim to zajmowanie się niczym.Tak jak nie leczy nas jeden lekarz specjalista, nie uczy jeden nauczyciel
              tak porzadkiem publiczny nie zajmuje się jedna instytucja Czasy są takie ,że w każdej dziedzinie życia dominuje specjalizacja i zmartwię cię,proces ten jest nieodwracalny czy nam się to podoba czy nie.Jeżeli jakas instytucja pracuje nie tak jak trzeba to się wdraża proces naprawczy a nie likwiduje.Do czego doprowadziła szybka likwidacja zakładów pracy odczuwa dzisjaj nie jeden z nas.
              Wspólne patrole SM i Policji to nie wzajemna ochrona tylko ich psi obowiązek
              współpracy do której sa zobowiązani określonymi przepisami. Trochę rozwagi w wyciąganiu błędnych wniosków.
              • Gość: OBSERWATOR Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:59
                co wymienionych przez ciebie instystucji nie mam nic ponieważ widać ich
                działania oraz oni sa poto aby ich nie było widać!! (wiem bo czasem
                wspólpracuję z nimi) odnsnie SM to jest to działalnośc która nie ma żadnego
                sensu i nic nie wnosi!! do pobierania opłat za miejsca parkiongowe są wynającie
                ludzie, do dawania mandatów policja, za przestę pstwa drogowe polcjia!! mówisz
                że jest obowiązek działania razem. czyli policja ma za małe uprawnienia i SM ją
                wyręcza!! goście robią co chcą i nie biorą żadnej odpowiedzialności z to. nie
                biorąc udziału w dziłaniach zawsze mogą się wytłumaczyć że tego nie widzieli!!
                przykład kilka lat temu na ich oczach zabili chłopaka na placu czerwonym a oni
                nie reagowali. jest więcej takich przykładów i każdy z nas przytoczył by więcej.
                • Gość: stoch Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:23
                  Szanowny obserwatorze.Ja współpracuje ze SM i w przeciwieństwie do ciebie widzę ich.Nie współpracuję z wymienionymi strażami i ich nie widzę.Punkt widzenia zależy jak zwykle od punktu siedzenia. Jak twierdzisz że nic nie robia to dlaczego w Echu Dnia piszą wciąz o ich prowadzonych działaniach choć nie jest to ich gazeta.Dlaczego komendant SM został wybrany przez czytelników w/w gazety Osobowością Roku.Podkreślam,że przez czytelników a nie przez jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji.Pozdrawiam dzielnicowego Leszka K z KMP któremu również należał sie ten tytuł/był drugi/.Zarzuty dotyczace zaniedbań na Pl.Głowackiego, kolega powtarza obiegowe bzdury.Gdyby byli winni to prokurator by ich już dawno postawił przed sądem a nie postawił.Dlaczego ? Bo nie dopatrzył sie znaczacych uchybień w ich działaniu.Gdyby kolega czytał to co napisali drobnym drukiem w Echu Dnia to by przetarł oczy ze zdumienia bo to oni zatrzymali sprawcę tego nieszczęsliwego zdarzenia.No ale to akurat obserwatora /bystrego?/nie obchodzi bo burzy jego teorie.Myślę ,że strony już wyczerpały argumenty w tym temacie a ocena jak zwykle należy do obiektywnych? internautów w myśl złotej maksymy ''Psy szczekaja karawana jedzie dalej.Proponuję obserwatorowi rozpoczęcie nowego tematu na tym forum np. Czy alkochol to,to samo co alkhol albo czy komura to, to samo co komóra.Temat uważam za wyczerpany.Pozdrawiam
                  • Gość: OBSERWATOR Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:24
                    nie czytam miejscowych szmatławców!! ich poziom mnie przerasta!! żaden
                    miejscowy szmatławiec nie napisze żel o policjia PSP strazy miejskiej czy
                    innych sółżbach!! ja kończe dyskus na ten temat> o moje racji swiadczy opinia
                    jaka panuje na mieście o SM oraz ilość wypoedzi na ich temat mówiących ajcy są!!
    • Gość: gość Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 IP: *.localdomain / *.podkarpacka.policja.gov.pl 06.09.05, 13:23
      Widzicie jak czasami mozna na różne tematy porozmawiać bez jakiegoś
      wypłakiwania się. Problemy Wasze są problemami innych i dlatego też po to jest
      taka instytucja jak Policja żeby ludziom pomóc. Jak niektórzy piszą to trzeba
      się spowiadać ze swoich danych zanim zostanie przyjęte zgłoszenie. Jest taka
      procedura i dlatego zawsze są pytania o dane osobowe. Można też zgłosić
      zdarzenie anonimowo. Sami nie wiecie ile osób po prostu bawi się numerem
      alarmowym co czasami blokuje linię ludziom którzy naprawdę potrzebują pomocy. W
      miarę mozliwości jestm na tym forum i jak chcielibyście przekazać informacje o
      tym co was drażni w zachowaniu niektórych z Nas to piszcie.Oprócz tego zawsze
      możecie pisać na skrzynkę Policji i otrzymacie za każdym razem odpowiedź pod
      warunkiem, że nie będzie to informacja anonimowa i adres np. kafejki
      internetowej.
      • jaszczur12 Re: STRAŻ MIEJSKA PART 2 06.09.05, 16:23
        Policja oczywiście niech pomaga ludziom, ale po co komu Straż Miejska? Jestem
        za likwidacją Straży Miejskiej i lepszego dofinansowania Policji.
        PS: Dobrze że wkońcu Policja zainteresowała się opiniami społecznymi na jej
        temat i ktoś z Komendy wchodzi na te forum coś poczyta i przynajmniej sie coś
        odezwie. Żeby jeszcze wchodził ktoś z Urzędu Miejskiego to by było dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka