IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 08:01
Co sądzicie o nowym pomyśle zarządu, TSM wracamy do ryczałtowego rozliczania wody i po co nam te wodomierze???? Wszyscy po równo nie ważne ile, kto zużywa
Obserwuj wątek
    • Gość: maroone Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.08.06, 09:24
      skomentuję jak poznam stawkę ryczałtu.
      na pewno jest to skuteczna metoda na magnesowych złodziei
      • Gość: MmM Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 10:09
        w jakim sensie ma to sie odbic (na magnesowcach)

i tak stan faktyczny i rozliczenie podlega z licznika ( no coz ze np .na koniec roku )

rozumie spoldzielnia na prosty sposob na bycie zbezpieczona finansowo

ilosc ( licznikow) X ryczałt = staly doplyw gotowki co miesiac :D
        • Gość: maroone Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.08.06, 15:50
          > i tak stan faktyczny i rozliczenie podlega z licznika
          > (no coz ze np .na koniec roku )

ale rozliczenia są z liczników zbiorczych
          złodzieje zapłacą tyle samo co pozostali
    • Gość: tbg Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 14:13
      no chyba żarty se stroja ze ja ryczłtem będe płacił Che che czerwone oszołomy.
      • natiiiii Re: TSM 15.09.06, 12:40
        Bradzo dobry pomysł: nie dość, że jest zarządzona obniżka miesięcznej zaliczki
        za c.o., spadają koszty utrzymania spółdzielni, minimalizuje uciązliwość co
        miesięcznych odczytów wodomierzy to jeszcze sama opłata będzie dostosowana do
        zużycia wody w określonych 6-ściu miesięcach roku.
    • logan72 Re: TSM 27.08.06, 19:03
      Heh, XXI wiek a spółdzielnia cofa się w rozwoju?
      Może zamiast liczników może automaty na monety?

A mi się zdaje, że "spółdzielnie" zapominają, iż Spółdzielnię stanowią jej
      członkowie a nie zarząd i reszta bandy...
      • Gość: zaniepokojona Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:06
        Tu masz rację , ale nie oskarżaj Bogu ducha winnych ludzi którzy tam pracuja,
        którzy bedą cie obsługiwać a ty bedziesz stał w kolejkach .Przeciez z kazdym
        czlowiekiem zejdzie dobrych parę minut nim sie opłaty sprawdzi.Pan Lenard
        takich rozliczen nie chciał wiec go wyrzuciła Rada , bo to był jej pomysł a
        teraz ma zarzad ktory robi wszystko co im rada rozkaze.( to wszystko wiem z
        poprzednich art. kiedy odwolano Lenarda). Członkowie powinni na zebraniach
        poruszac prawdziwe tematy i dużo ludzi musi uczestniczyc aby do takich sytuacji
        nie dochodziło.
        • Gość: lokator Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 12.09.06, 16:31
          Obecny "zarząd" zmieniając zasady rozliczenia wody robi to bo musi znaleźć
          pieniądze na społeczną pracę pana przewodniczącego (za ubiegły rok 82000 PLN).
          Dla nich to nic, że kilku chłopaków m.in. moich kolegów straci pracę za którą i
          tak niewiele dostawali ale p.o. prezes i przewodniczący będą mogli wykazać się.
          Poprzedni Prezes miał swoje wady ale był człowiekiem i umiał rozmawiać i
          rozumiał pracownika.
          • Gość: spoldzielca Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:49
            prosze o publiczne podanie kwoty dochodu Pana Przewodniczacego w spoldzielni,
            to sa nasze pieniadze i nie powinnismy sie domyslac. Jesli to prawda co pisze
            Lokator, byloby to barbarzynstwo. Oczekuje odpowiedzi spoldzielni
            • Gość: lokatorka Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:29
              prosze równiez sprawdzić ile wydaje spółdzielnia na poczęstunki w reseturacjach
              Pana Przewodniczącego i po zarządu itp !!
              a co do zarobków przewodniczącego to skandal !!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: ziomal Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:00
      a słyszałem ze zmiany kadrowe sie pojawiły,popłyneła pewna pani M (zdegradowali
      babkę!!!)
      • Gość: lk Re: TSM IP: 80.51.159.* 14.09.06, 18:33
        > a słyszałem ze zmiany kadrowe sie pojawiły,popłyneła pewna pani M (zdegradowali
        > babkę!!!)

Z tego co wiem to nie popłynęła, a zmniejszył jej Lenard pracę na 1/2 etatu,
        dlatego Kłos sie wku..ł, bo jakoś mieli się ku sobie /oczywiście z tą panią/ i
        wywalił Lenarda
      • Gość: Masz Talerz Re: TSM IP: *.eranet.pl 15.09.06, 08:37
        Maszm racje robi miejsce dla pani mecenas D*** Pewnie jej za ciasno ...
    • Gość: ziomal Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:24
      A słyszeliście o obniżeniu stawek czynszowych? srednio o jakies 17-25 złotych??
      Polityka jest niezła, ludzie nie bedą sie stawiać,a w nowym roku po wyborach
      dowalą jakieś 30% i znowu bedzie premia dla rady,przetargi ustawione dla pana
      prezesa WS przyniosą mu zmiany auta pewnie teraz z meska przesiądzie sie
      porshe,i do emeryturki niedaleko,a słyszałem ze władza juz jest podzielona,po
      wyborach wygrywa dziubek prezydentem,Norbi jest preziem spółdzielni i
      odwrotnie,wygrywa Norbi,dziubek jest preziem,rozwiązuje ZBR,czym daje pole dla
      nagle zawiazujacych sie spółek niby pracowniczych ktore bedą wykonywały obecne
      prace remontowe za te same pieniądze albo i lepsze które to przetargi bedzie
      organizował wcześniej juz wspomniany prezes WS i tak w koło Macieju..... cdn...
      • Gość: lk Re: TSM IP: 80.51.159.* 14.09.06, 18:35
        może tak być, bo WS to czerwony,do Tarnobrzegu przyszedł z poręczenia
        czerwonych, konkretnie I sekretarza KW tow. Basiaka
        • Gość: lokator Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.09.06, 21:58
          Tam jest więcej czerwonych czyli zaplecza norbusia np. pijak Sęk i taki sam
          Kozdra, przewodniczący z przeszłością mocno alkoholową wspomniany WS. i
    • Gość: ssss Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 20:29
      fakt. popłyneła.Klos robi miejsce dla Pani mecenas. Najlepszej radcy w
      Spółdzielni.
      • Gość: lokator Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.09.06, 21:55
        Czyżby o Danute W chodziło.
        • Gość: Wandzin Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:20
          O kogo by nie chodziło pewnie zajmuje się pracą w odróżnieniu od
          niektórych "bywalców" forum (lokator, maroon), którzy na dokładkę logują się z
          hosta spółdzielni żeby wszyscy wiedzieli że siedzą na forum zamiast pracować.
          My natomiast za to płacimy. Rozgonić wszystkich urzędników z tej spółdzielni od
          najwyższego do najniższego szczebla bo wszyscy jedną maścią smarowani. Wpuścić
          bezrobotnych - będą tańsi i wydajniejsi !!!
          • Gość: haha Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.09.06, 13:07
            Ubawiłaś mnie wandziu ja nie pracuje w spółdzielni a w IP też mam tsm.
            Pomyśl trochę jak znów coś palniesz.
    • Gość: PPP Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:41
      Tez mi nowosc
      • Gość: EXPRESS LOPEZ Re: TSM IP: *.eranet.pl 15.09.06, 11:11
        Teraz prosze Szanownych Panstwa to juz sie cuda wyprawia w tym TSM-ie.
        Ja sie pytam w jakim celu byla zatrudniona Firma Ochroniarska - czyzby pan Widz
        z RN chcieli uzyc przemocy wobec pracownikow, ktorzy chca w dalszym ciagu
        powrotu prezesa Lenarda. Nooo coz fakt wtedy znowu zaczelo by byc normalnie -
        nie bylo by nasiadowek za nasze (spoldzielcow) pieniadze w "Kameleonie" i
        wydawania pieniedzy na ochrone dla pana Widza. SKANDAL !!!!!!
        Prosze sobie wejsc na strone:
        express-lopez.w.interia.pl/szablon_obrazki/fakturka20.JPG
        i zobaczyc jesli ktos nie wierzy na co wydawane sa nasze pieniadze.
        • Gość: milka Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:01
          ale jaja!!!
          • Gość: klara Re: TSM IP: 80.51.159.* 15.09.06, 20:03
            Trzeba to wszystko rozwalic powolac nowe wladze bo lokatorzy decyduja o wszystim
            nie bedzie jednostka decydowac o tym cz mam placic ryczalt skoro zaplacilam za
            wodomierze .widz juz niedlugo zacznie klocic sie z rada nadzorcza bo im tez nie
            dogodzi z wiadomych przyczyn.spoldzienia mieszkaniowa to bardzo dojna krowa ale
            mleko to smietanka,maslanka i serwatka .i tym 3wszystkim mozna sie zachlysnac a
            najgorsze jak ktos z rady zachlysnie sie tylko maslnczyno to tez zaleje pluca.i
            odetchnac nie ma czym.spiaczka.

• Gość: lk Re: TSM IP: 80.51.159.* 15.09.06, 20:49
          Najlepsze jest uzasadnienie faktury:
          img391.imageshack.us/img391/2267/fakturka21vg8.jpg
          Nie wiedziałem, że pan Kłos to obiekt, który wynajął sobie firmę ochroniarską z
          Sandomierza, wygląda na to, że zaufaną. Pewnie obawiał się żeby Lenard mu nie
          wpie..ł, gdyż jak łatwo się domyślić po dacie to jest dzień wywalenia Lenarda.
          Moje gratulacje dla EXPRESS LOPEZ za upublicznienie tego faktu. Myślę, ze takich
          kwiatków jest na pewno dużo więcej, tylko jak na razie nie ma tam kto wkroczyć.
          Lokatorzy są bierni i najlepiej, jakby KTOś to za nich zrobił. Załoga bardzo
          wierna Lenardowi też nie może za dużo, bo sam Lenard jakby zpauzował i nie
          wykorzystuje swoich możliwości. Wygląda na to, że czegoś się boi, a przeciez
          wystarczyłoby zrobić tylko jedno zebranie osiedlowe na osiedlu Serbinów i
          wywalić Kłosa z RN, a potem sprawa potoczyła by się jak lawina. Śmiem twierdzić,
          że dotychczasowe pociągnięcia Lenarda to tylko pozory, więc wszystko jak na
          razie w rękach RN, myślę, że jednak do czasu????
          • Gość: lokator Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:10
            oczekuje na oswiadczenie w sprawie dochodow w spoldzielni Pana Klosa, prosze
            tego nie lekcewazyc, to moje pieniadze
            • Gość: gościówka Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.09.06, 11:01
              Od 1 października br prawdopodobnie TSM wprowadza ryczałt na zużycie wody. Ma
              on być ustalany, biorąc pod uwagę zużycie wody z ostatnich 12 m-cy. Podobnie
              jak to się ma z rozliczeniem CO. Czyli płacić będziemy co miesiąc z góry
              ustalony ryczałt a następnie raz do roku na podstawie odczytu z wodomierzy
              będziemy rozliczani ze zużycia wody.
              Na tym moja wiedza się kończy.
              • Gość: bb Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.09.06, 21:29
                No proszę - wyciął się link z fakturą za ochronę obiektu.
                EXPRES LOPEZ - prosimy o powtórkę!
                • Gość: lk Re: TSM IP: 80.51.159.* 17.09.06, 10:28
                  Gość portalu: bb napisał(a):

> No proszę - wyciął się link z fakturą za ochronę obiektu.
                  > EXPRES LOPEZ - prosimy o powtórkę!

Skoro go wcięło to proszę, jest nowy:

img181.imageshack.us/img181/4541/fakturka2jd1.jpg
                  • lodziaaa Re: TSM 18.09.06, 14:42
                    Szkoda, że z taką skrupulatnością nie śledzi się tutaj faktur za alkohole w
                    Urzędzie Miasta :) albo innych afer i aferek.
                    • Gość: pepa Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:47
                      Czy w TSM pracują osoby powiązane rodzinnie z innymi bądż byłymi pracownikami?
                      Bo wtajemniczeni tzn. Ci co tam pracowali mówią ,że nagminnie -wręcz prawie
                      wyłącznie takie osoby tam pracują.To tzw.ludzie Lenarta.

Ile Lenard zarabiał miesięcznie -czy nie aby 12.000 miesięcznie?I co na to
                      spółdzielcy?

Czy spółdzielcom wiadomo ,że jakby w TSM zatrudnienie zmniejszyło się o 75 % to
                      spółdzielnia dalej by funkcjonowała jak należy tylko po prostu nie było by w tej
                      firmie pernamentnego bezrobocia ,które za czasów Lenarda doskwierało prawie
                      wszystkim?
                      Czy ktoś może wie ile osób ma stanowiska biurowe w ekipie remontowej?
                      Siedzą w wielu biurach całą zmianę i nic nie robią.(sprawdzone !!!)
                      Kto za to płaci?

Czy spółdzielcą wiadomo o fakcie ,że mieszkanie rodziny Lenarda remontowali
                      pracownicy ekipy remontowej w swoich godzinach pracy za uścisk dłoni prezesa.
                      Kto za ten remont zapłacił??

itd itd -

Nowe władze powinny zrobić wszystko żeby radykalnie zmniejszyć koszty jakie
                      ponoszą spółdzielcy (może 30 % a może 40) bo za to im my płacimy.
                      Pozdrowienia
                      • Gość: lokator Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.09.06, 13:46
                        U pana p.o prezesa i przewodniczącego oraz u wioletki na wyspiańskiego też ZBR
                        pracował, więc jak się przyczepiasz Pana Lenarda to bądź człowieczku malutki
                        sprawiedliwy i tym też to wypomnij.
                        Po za tym o jakim zmniejszeniu kosztów ty mówisz wyrzucą ludzi którzy są
                        zwolennikami byłego Prezesa a wsadzą swoich przydupasów. Przecież p.o. ma tylko
                        1,5 roku do emerytury i spółdzielnia go wali stołek prezia szykowany jest dla
                        przewodniczącego bo PiSuary na pewno go usuną z SKO.
                        • Gość: SPÓŁdzielczy Re: TSM IP: 80.54.16.* 21.09.06, 15:24
                          Ale ty strateg jesteś, a ja myślę, że Prezesem TSM będzie po listopadowej
                          przegranej...Jan Dziubiński.
                          • Gość: lokator Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.09.06, 22:09
                            A w życiu warszawy. Kłosina to sobie obmyślał te gó..ane 82000 PLN rocznie za
                            prace społeczną to za mało na dokończenie zamku w mokrzyszowie. A pisuary go
                            wyje... ze stanowiska w Kolegium więc musi mieć jakąś alternatywke.
                            A Janek D mimo wad i tak jest oi niebo lepszy od tej czerwonej chołoty.
    • angorka1 Re: TSM 22.09.06, 15:27
      wg mnie niesprawiedliwe, jak wyjadę i nie używam wody cały miesiąc to za co mam
      płacić?
      • Gość: gość Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:36
        prosta sprawa, nie ma sprawiedliwości na tym świecie, dorośnij angorka,
    • Gość: sasiad Re: TSM IP: 83.19.236.* 24.09.06, 19:59
      W TSM nowy pomysl na oszczednosci - protegowana przewodniczacego po wywaleniu z
      TSM ma robic w kablowce chwali sie ze narazie ma wakacje ale robota juz
      zalatwiona a po gazetach pisza ze zwalniaja dla oszczednosci i obnizaja oplaty
    • Gość: pepa Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:07
      Gość który podpisuje się lokator to jakaś ściema.Popatrzcie na IP komputera ,z
      którego pisze -to komputer spółdzielni mieszkaniowej.To jakiś przydupas Lenarda
      ,który podszywa się pod lokatora i w godzinach pracy (wystarczy zobaczyć)
      klepie pochwały dla swojego dobroczyńcy (bo za Lenarda na pewno było mu lepiej).
      Gośćia pasowało by zidentyfikować i wywalić z roboty za to ,że w pracy się obija
      i zajmuje się internetową propagandą.
      A poza tym fajne wytłumaczenie ,że jak nie tylko Lenard kradł tylko inni też to
      Lenard jest spoko.Jak tyle wiesz to powinieneś to upublicznić-tylko kolego po
      godzinach a nie w pracy.
      • Gość: nie lokator Re: TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.09.06, 14:10
        Ubawiłeś mnie po pachy każdy komputer który jest z kablówki TSM ma w IP skrót
        tsm.
        Masz synku jakąś obsesje albo jesteś czerwonym przydupasem przewodniczącego lub
        p.o. prezesiny.
        • Gość: pepa Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:16
          Obsesja to czy nie to zostawię tobie.
          Po prostu nie lubię złodzieji i przekrętów i trzeba takie osoby eliminować
          wszędzie gdzie się da.
          Nie interesuje mnie konkretne nazwisko przyszłego prezesa -wystarczy tylko że
          będzie to uczciwa osoba ,która zadba w końcu o interes spółdzielni
          (tzn.spółdzielców) a nie pracowników spółdzielni-bo to dwie różne rzeczy.
        • Gość: pepa Re: TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:17
          A jak Cię ubawiłem to mój plus-bo śmiech to zdrowie.
      • Gość: inny Re: TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:56
        jestes prawdziwa pepa.zastanów sie co piszesz i jakie masz na to dowody i
        rozeznaj sie w sieci internetu .Dobrze byłoby aby wszyscy co piszą (bo nie
        podaja swoich prawdziwych nazwisk- odwaga ?)odczepili sie od pracowników TSM i
        od Pana Lenarda. Jeżeli są tacy pewni swoich wiadomości to dlaczego nie robia
        tego jawnie - przecież mamy olbrzymi sąd w Tarnobrzegu. Nie zyczę nikomu
        pracować w takieg atmosferze jaka jest w TSM. Uważam że problem prezesa
        powinien być dawno rozwiązany dla dobra członków , dla dobra pracowników.Pisz
        konkretne informacje a nie o czym co gdzieś usłyszałes i miej troche odwagi
        jeżeli juz oskarżasz, bo na pracownikach TSM już sobie społeczeństwo
        bezpodstawnie poujeżdzało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka