Dodaj do ulubionych

Jurand Lubas - ubecka zakała RM

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:38
Roczne diety dla siedmiorga członków komisji antyalkoholowej pochłaniają 50
tys. zł. Jurand Lubas uważa jednak, że za te pseudopracę trzeba wynagradzać.
Lubas wie co mowi - za prace trzeba wynagradzac - sam to swietnie wie z
czasow, jak był esbekiem i podpieprzał kolegow z PZPR, ktorzy chrzcili dzieci
na wsiach z dala od Tbga, ale sprytny Jurand i tak sie dowiedzial i za to był
swoicie wynagradzany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ubek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.04.07, 14:55
      I po co szkoły jak i tak nie znający się na niczym donosiciele robią kariery.
      • Gość: nie ubek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:59
        Bo sa madrzy. Glupi zamiata ulice
        • Gość: prezydent Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.04.07, 17:34
          Donosiciel jak nie wie o czym donieść to zaczyna wymyślać a im więcej pije tym
          lepiej mu to wychodzi ,pozdrawiam przełożonych łykających te kity i
          szanujących debili.Dlatego tak ciekawie rozwija się strefa w Tarnobrzegu.
          HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
      • Gość: jarek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.07, 19:26
        Jurand Lubas jest super radnym!!!!!!!!!!!
        Jurand na prezydenta
        tak trzymaj stary!!!!!
    • Gość: Cieć Marcin Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 22:32
      "Kasujemy jedynie wątki łamiące prawo (na przykład zawierające groźby karalne lub ujawniające cudze dane osobowe) lub tzw. spam (np. wątki powtarzające się, reklamowe). W przypadku rażących naruszeń Netykiety, administracja forum może usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło."
      Skąd ja znam ten cytat cieciu Marcinie 33? Moż zatem usuniesz ten wątek którego tytuł nawet cię nie zszokował?
      • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:28
        Dosc, wystarczy tych igrzysk. Pomimo, ze mam zrozumienie dla ludzi chorych, z
        chamstwem i prymitywizmem walcze!!! Zmuszacie mnie do pisania o sobie mimo ze
        tego nie lubie, przynajmniej nie zarzucajcie mi ze sie chwale.
        Nie bede znizal sie do Panstwa poziomu, wiec pyskowki nie podejmuje, ale
        odpowiem na kolejne brednie, wymierzone z zamiarem osmieszenia mnie w opini
        publicznej.
        Nie majac zadnych, ale to zadnych argumentow przeciwko mnie, moi zagorzali
        oponenci od lat posluguja sie pomowieniem.
        Juz kiedys pisalem, nie tylko na tym forum, jestem czysty jak łza, nie mam nic
        na sumieniu, jedynie to ze jak cale spoleczenstwo zylem w komunie, gdzie zreszta
        jak wszedzie niezle sobie radzilem. Stanowisk dzis kompromitujacych mnie nie
        mialem, dzialan niegodnych unikalem, ale tez nie sprzatalem, nigdy nie
        narzekalem, uczciwie cale zycie pracowalem na utrzymanie szescio osobowej
        rodziny. Zawsze, zreszta do dzis, wiedzialem z jakiego pieca chleb jadlem.
        Psem nie bylem, jak moglem sluzylem ludziom, za co 40 lat temu w prasie
        centralnej ukazal sie o mnie tekst z wytluszczonym tytulem "Fajny chlopak" , a
        dzis, nie bede sie powtarzal, odsylam do mojego folderu wyborczego, i nie tylko,
        wiele pozytywnego o mnie pisza i mowia. Wam biedni oponenci wspolczuje i boje
        sie o Wasze kiszki by sie nie poskrecaly. Zawsze wystepowalem przeciwko ukladom,
        klikom, lizusostwie, przekretom. W ktorej grupie Ty jestes, ze tyle w Tobie
        podlosci i zawzietosci?
        Mimo wszystko, mimo tylu obelg i pomowien, mam wielu zwolennikow akceptujacych
        moja uczciwosc, prace i zaangazowanie, od ponad 40 lat pelnie wiele powaznych
        funkcji z wyboru w tym piata kadencje radnego miasta, co jest niezlym wynikiem
        nawet w skali kraju.
        Odnosnie zarzucanej mi przeszlosci ubeckiej odpowiadam. Jakies 10 lat temu
        zlozylem oswiadczenie lustracyjne bedac delegatem "Solidarnosci", na wezwanie
        wojewody jako radny i przewodniczacy rady zlozylem oswiadczenie lustracyjne
        24.04.2007r po raz drugi.
        To co teraz powiem napewno nie spodoba sie konfidentom i donosicielom, ale ja
        sie tym brzydze. Majac wlasny interes na uwadze, jestem za calkowitym
        otworzeniem akt.
        • Gość: norkoping Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.csm.pl 10.05.07, 08:02
          Gość portalu: Jurand Lubas napisał(a):
          Zawsze wystepowalem przeciwko ukladom,klikom, lizusostwie, przekretom.

A to dobre :-) Szczególnie chyba na tych słynnych wyborach na "Wielopolu" gdzie
          jak to pan powiedział w TN schował pan głowę w piasek, a wg. mnie mnie po
          prostu rżną pan głupa żeby wypromować starego komuszka, zresztą takiego samego
          jak i pan... Kiedy zrobił sie szum biegał pan po osiedlu i namawiał ludzi żeby
          składali protesty ale sam pan nie złożył no bo po co sie narażać układowi i
          klice, lepiej po cichu akceptować przekręt...
    • Gość: Macius co sie stao Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:24
      Jakos JL w swych samozachwytach nad soba przemilcza fakt wieloletniej, aktywnej
      przynaleznosci do PZPR. No coz jakos trzeba bylo zarobic na utrzymanie
      szescioosobowej :):) rodziny. Dla mnie przynaleznosc do partii, a potem gorliwy
      katolicyzm to typowe zachowania koniunkturalne, nie majace nic wspolnego z
      postawa porzadnego czloweika. Babcie w beretkach juz niedlugo nie beda w stanie
      doczlapac do urny wyborczej i skonczy sie kariera choragiewki.
      • Gość: jurek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:46
        oby jak najszybciej to nastapiło.Poza tym zabawne jest to,że człowiek ma taką
        wybiórczą pamięć.Jak widać pan J.L. też cierpi na tę przypadłość.
        • Gość: wicek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:14
          Tak sie ulozylo ze na Wielopolu walcza tylko komuchy. I kogo tu popierac. Jaka
          to roznica Martyniak czy Matyka, Banaszak czy Lichota. Psy do budy, myslicie ze
          ktos za was robote bedzie robil. A Uziel opowiedzial sie tylko za jedna opcja
          czerwona, ale nic straconego przy najblizszej okazji sie zmieni, jak zwykle jak
          wiatr zawieje. Nie przeszkadza mu byc radnym z LPR z listy PiS. Kryzys elit.
    • Gość: Mamoot Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:32
      "Dla mnie przynaleznosc do partii, a potem gorliwy
      katolicyzm to typowe zachowania koniunkturalne, nie majace nic wspolnego z
      postawa porzadnego czloweika" - zgadzam sie z tym w 100% :)
      • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:29
        Szkoda mi, bo post zaczyna spadac, czyzby brak bylo Wam atutow?
        Na postawione pytania odpowiem niebawem, jak znajde troche czasu. Pozdrawiam.
        • Gość: lk Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: 80.51.159.* 16.05.07, 21:52
          Skoro tak chętnie chce Pan odpowiadać to proszę odpowiedzieć na ten post
          przedwyborczy, na który jakoś Pan nie odpowiedział:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=329&w=52131699&a=52404144
          • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:59
            Ciezki okres w pracy i ciezka pogoda, powoduja ze przychodze do domu padniety,
            dlatego Wam nie odpisuje, nie martwcie sie jednach moi osobisci "przyjaciele"
            zaleglosci nadrobie, nie moge pozwolic sobie na zmarnowanie szansy na
            sprostowanie opini o sobie. Wy pytacie, ja odpowiadam, i zarzut w takim
            przypadku o chwaleniu sie bylby niepowazny. Pytajcie wiec, naprawde mnie to rajcuje.
            Ik stawia pytanie o uklad w miescie. Odpowiadalem szeroko na ten temat przed
            wyborami, wielka szkoda ze zostalo to zdjete, poprosze Pana odpowiedzialnego za
            ta gazete o przywrocenie zarchiwizowanych postow: - Na pochybel czerwonym, - Ile
            zarabia Pan Lubas w tym osrodku, i Przedwyborcze prace. Dziekuje.
            • Gość: Uczciwy Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.05.07, 08:07
              Drogi Panie J. Lubas coś u Pana pamięć szwankuje. Czyżby Pan zapomniał jak
              podczas jednej z sesji ubiegłej kadencji Rady Miasta były Radny Pan Jan Korczak
              przytoczył fragment gazety "Siarka" - jak sobie dobrze przypominam był to nurem
              kwietniowy z 1985 roku gdzie było wprost napisane że w 1981 roku został Pan
              wybrany Sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej ZGB Piaseczno. Jak odnajdę
              ten numer to przytoczę go w całości i zobaczę co Pan na to odpowie. Jeżeli
              został Pan wybrany na Sekretarza POP to jest raczej pewne że był Pan związany z
              PZPR. Co do sukcesów wyborczych i zasiadania po raz 5 w Radzie Miasta Tarnobrzeg
              - co Pan uważa za wyjątek w skali państwa - to raczej nie ma się czym chwalić
              skoro jest to najmarniejszy wynik w skali miasta. W wyborach 2002 roku uzyskał
              Pan 88 głosów a w roku ubiegłym 115 - i czym tu się chwalić. Może więcej pokory.
              Ubolewam że Wałęsa nie doprowadził do lustracji bo dzisiaj tacy ludzie jak Pan
              siedzieliby w zaciszu swojego mieszkania i nie mieliby prawa piastować wysokich
              stanowisk państwowych czy samorządowych. A tak najpierw w partii, teraz przy
              ołtarzu a zawsze chodzi o to aby być na świeczniku. Tylko gdzie ty poczucie
              własnej godności i poszanowania wartości którymi każdy przyzwoity człowiek
              powinien kierować się w swoim życiu. Niestety to nie napawa człowieka
              optymizmem, ale myślę że to już końcówka samozwańczej posługi rzekomo społecznej
              takich ludzi jak Pan. Pozdrawiam a na brak lecytyny polecam dobrego lekarza.
              • Gość: Jurand Lubas [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:51
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Rysio z klanu Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:09
      "Moj byly partyjny kolega, z ktorym utrzymuje dobre stosunki do dzisiaj" - a
      kto to taki? :) po nazwisku plizzz - poznamy chetnie kolejnego zacnego
      obywatela Tbga :):)
    • Gość: Uczciwy Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.05.07, 15:11
      Szanowny Wielce Przewodniczący Panie Jurandzie Lubas jestem młodym człowiekiem
      (po 40-tce)i nic do czynienia z partią, klikami i złodziejami nie miałem więc
      nie posądzaj mnie o takie rzeczy. Coś przemawia przez Ciebie ogrom nienawiści,
      która do Ciebie jako rzekomo wielkiego Chrześcijanina niezbyt pasuje. Pan Jan
      Korczak podczas wspomnianej Sesji Rady Miasta wyraźnie Tobie powiedział "Nie
      czyń z siebie bohatera narodowego skoro w nim w życiu w ogóle nie byłeś".
      Zgadzam się z nim w 100% chociaż nie zawsze popierałem jego zachowanie podczas
      posiedzeń Rady. Pan Jan Korczak był człowiekiem poprzedniego systemu i tego sie
      nie wypiera, ty rzekomo żałujesz że byłeś w partii lecz chcesz udawać kruszonego
      i nawróconego człowieka. Dobrze każdy ma prawo się nawracać lecz brzydzę się
      tymi, którzy pracowali dla tamtego systemu a dzisiaj aby być dalej na świeczniku
      mało nie wejdą księdzu pod sutannę. Nie pamiętam i nie chcę Ci pamiętać zbyt
      wiele, ale fakty są faktami i tego nie zmienisz nawet żebyś nie wiadomo co robił
      i nie wiadomo jak zabiegał, tym bardziej że utrwaliła to lokalna prasa. Na
      dodatek również w gazecie "Siarka" można znaleźć artykuł o "JUDASZU" - kto nim
      był to zapewne dobrze wiesz a chodziło o tego słynnego sprawcę co interweniował
      u wówczas słusznych służb jak mieszkańcy Chodkowa wznosili kaplicę. Ostatnio
      właśnie w niedzielę rozmawiałem z kilkoma mieszkańcami Chodkowa i wiele się w
      tej sprawie dowiedziałem. Panie Przewodniczący jeżeli Pan chce odpisywać na
      posty to najpierw trzeba nauczyć się pisać, a dodatkowo to i z czytaniem nie
      najlepiej Panu wychodzi. Prawda jest jedna Panie Przewodniczący - jest Pan
      cwaniakiem wysokiej klasy, który idzie z duchem postępu i zmian politycznych -
      który szybko potrafi zmienić orientację i wkręcić się tu i ówdzie a z tego są
      określone finansowe profity. Po prostu lubi Pan być na świeczniku i to jest ta
      pańska choroba z której sie Pan już nie wyleczy. Przykre to lecz prawdziwe.
      • Gość: parasol Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:56
        Uczciwy popieram cię w całości, też pamiętam owe czasy i wydarzenia!!
        • Gość: Macius Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: 80.54.16.* 29.05.07, 20:07
          Czemu za komuny Lubasie nie kleczales tak gorliwie w 1. lawce kosciola?. Ciekawa
          teoria - zapisał sie do PZPR, zeby tropic i demaskowac niegodziwych ludzi :)
          Takie sciemy moze kupia babcie, ktore oddaly glosy w wyborach, ale za 3 lata
          one juz nie beda nic slyszaly, albo pomra
          • Gość: obserwator Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: 80.51.115.* 29.05.07, 21:18
            Uczciwy - moje gratulacje. Nie znam gościa, ale w moim poprzednim miejscu pracy
            słyszałem o nim opinie jego współpracowników z tamtego okresu czasu, negatywne
            niestety,
    • Gość: hamilton [...] IP: *.csm.pl 30.05.07, 07:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Mopsik Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:02
      Tak patrząc na przewodniczącego dochodzę do wniosku, że JL służbę społeczną
      przerobił w naszym mieście na mały własny biznesik całkiem nieźle prosperujący.
      Poweidzmy szczerze przewodniczący do rady dostał się z mandatu wyborców w z
      rezygnacji innego członka swego ugrupowania. I jaki to wielki przewodniczący.
      Kpi z nas wyborców wielki mi uzdrowiciel samego siebie.
      • Gość: Tarnobrzeżanin Dajcie spokój p. Jurandowi Lubasowi IP: *.eranet.pl 10.06.07, 20:05
        Nie czepiajcie się już p. Juranda Lubasa. Nie jest to wcale ani miłe, ani
        eleganckie. Miał kilka epizodów w życiorysie, za które wielokrotnie
        przepraszał, a do Rady Miasta został wybrany. Każdy z piszących na tym forum
        miał taką samą szansę. Trzeba było spróbować.
        • Gość: mordka Re: Dajcie spokój p. Jurandowi Lubasowi IP: *.telprojekt.pl 13.09.07, 22:24
          eee On już dawno powinien odejść,nachapał sie to niech odejdzie
      • Gość: prostownik Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.07, 20:47
        Z tego co pamiętam to Lubas startując z TPP miał najwięcej głosów. Myślałeś
        mopsik chyba o rezygnacji Wójtowicza a za niego wszedł Grębowiec. Zanim coś
        napiszesz przemyśl to.
        • Gość: PISdek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 23:33
          Prezydent jest miernotą a ryba psuje się od głowy i stąd takie szumowiny przy
          władzy.A biedny Jurand jak Don Kichot - tamten walczył z wiatrakami a ten z
          kapliczkami.Pomijając wszawość Juranda przez wasze wypowiedzi nie przemawia
          miłosc chrzescijanska ale iscie PISowska zawisc, bo on ma a ja nie.
          • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:16
            Juz w maju pisalem, ze nie jest to najlepszy czas do polemiki z Wami, ale
            zapewniam, doczekacie sie odpowiedzi , duzo bedziecie miec do czytania. Daje
            Wam czas do pisania wszelkich glupot.
            Tak naprawde to lubie sie z Wami boksowac i prosze odpowiedzialnego za to forum
            o zaprzestanie cenzury, jak dopuscil wczesniej do bezkarnego chamstwa i
            pomowien.
            Chce jednak uporzadkowac ta dyskusje, a raczej ostrzec, jestem po pewnych
            rozmowach z prawnikami. Wyciagajcie fakty, piszcie wszystko, pytajcie a
            odpowiem - jestem osoba publiczna i chce abyscie o mnie wiedzieli wszystko,
            dopuszczam obrazanie jak ma to komus ulzyc, ale zabraniam pomowien - za brednie
            bez dowodow zniszcze, i prosze nie liczyc na litosc i nie zarzucac mi
            zlosliwosci.
            Zakres niebezpieczny to sprawy ktorym juz wielokrotnie zaprzeczalem. Po raz
            ktorys powtarzam: nie bylem w UB, SB, MO, ORMO, kapliczek nie burzylem, krzyzy
            nie zdejmowalem, donosicielem nie bylem, nie mam na sumieniu czynow
            niegodziwych.
            Wczesniej pisalem, ale zostalo to ocenzurowane. Nalezalem do PZPR, ZMS, ZMW i
            tego sie wstydze, jesli byly to organizacje zbrodnicze, jak dzis sie dowiaduje.
            Nie wstydze sie jednak dzialalnosci w tym okresie, o tym bede pisal pozniej, a
            mam czym sie pochwalic, bo zawsze bylem aktywny, idealistycznie zreszta do dzis
            patrze na swiat.
            Pozdrawiam i licze na rozsadek.
            • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:47
              Dzis o tym jak brudnymi metodami starano sie wyeliminowac mnie z gry, to jedno
              z takich dzialan.
              W latach 1990-1998 przez dwie kadencje bylem delegatem do Sejmiku
              Samorzadowego Wojewodztwa Tarnobrzeskiego. W pierwszej kadencji bylem czlonkiem
              prezydium tego sejmiku, ale tez przewodniczacym Kolegium Odwolawczego. Po
              zakonczonej kadencji na wolne stanowisko przewodniczacego
              sejmiku /przewodniczacy z poprzedniej kadencji nie zostal delegatem /
              postanowilem kandydowac. Niestety uklad w sejmiku byl mi przeciwny, wiekszosc
              wowczas to uklad SLD - PSL, ale i tak mieli strach przed przegrana, posuneli
              sie na chwyty ponizej pasa, a dowiedzialem sie o tym od jednego z delegatow
              obecnych na tajnym spotkaniu . Przegralem, i nie byloby w tym nic sensacyjnego,
              takie reguly obowiazuja w demokracji, a prawica byla w tej kadencji w
              mniejszosci, gdyby nie fakty z tego spotkania, o czym szeroko pisala prasa, a
              Echo Dnia z dnia 26.07.1994r zamiescilo moje oswiadczenie pod duzym
              tytulem "Oswiadczenie ozywilo obrady":
              " W tarnobrzeskim WDK obradowal wczoraj Sejmik Samorzadowy Wojewodztwa
              Tarnobrzeskiego, ktory przeprowadzil wybory na czlonkow komisji stalych
              sejmiku. Ponadto delegaci przeglosowali zmiany w regulaminie sejmiku, a
              propozycje w sprawie honorowego kodeksu radnego odroczono na jesien.
              Jedyna ciekawostka na tym posiedzeniu bylo odczytanie podczs interpelacji
              oswiadczenia delegata z Tarnobrzega Juranda Lubasa, ktory powiedzial:
              " Na spotkaniu poprzedzajacym obrady II SSWT odbytym 15.07.1994r w Sandomierzu
              z grupa okolo 30 osob posel na Sejm Stanislaw Masternak, prezes Wojewodzkiego
              Zarzadu PSL, posluzyl sie pomowieniem, ktore mialo na celu zdyskredytowanie
              mnie jako kandydata na przewodniczacego SSWT. W obronie dobrego mego imienia,
              jak rowniez dbalosci o prawidlowa, niczym nie naruszona wspolprace z delegatami
              oswiadczm: nigdy nie bylem wspolpracownikiem tajnych sluzb, nie wspolpracowalem
              z UB i SB, nie bylem czlonkiem ORMO ani informatorem, kaplic i kosciolow nie
              burzylem, nie bralem udzialu w tzw. wydarzeniach radomskich, ani zadnej innej
              niegodziwosci, ktorej moglbym sie wstydzic. Nie zaprzeczam, bylem czlonkiem
              PZPR do stanu wojennego.
              Jesli w obronie prawdy i sprawiedliwosci zdecyduja sie uczestnicy tego
              spotkania na odwage i poswiadcza mi na pismie wypowiedziane pod moim adresem
              slowa, swoja niewinnosc udowodnie na drodze sadowej. Jezeli nie, licze na honor
              posla Stanislawa Masternaka i publiczne przeproszenie.
              Jezeli klamstwem posluguja sie ludzie prosci, mozna to przemilczec, jezeli
              polityk czy wysoki dostojnik - jest to niebezpieczne.
              Pomowienie, plotka, zwykla nieuczciwosc nie moga byc argumentem walki w
              praworzadnym panstwie."
              Dwa miesiace pozniej wydalem drugie oswiadczenie, wzywajace uczestnikow tego
              spotkania do poswiadczenia tych rewelacji, a pana posla Masternaka o
              przeproszenia, ale niestety tego gremium nie stac na prawde do dzis.
              Wladza wazniejsza niz honor.
              • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:31
                Temat ktory porusze dzisiaj pozostanie kontrowersyjnym dalej, bo kazdy ze
                swojego punktu widzenia bedzie go przedstawial. Chodzi o strajk w Zakladzie
                Gorniczo Budowlanym w Piasecznie, o czym pisala Pani redaktor Bogumila Trzaska
                w Tygodniku Nadwislanskim nr 27 z dnia 5 lipca 1991r. Zarzewiem konfliktu stal
                sie dyrektor ktorego "Solidarnosc" ktorej bylem czlonkiem komisji zakladowej,
                nie wpuscila do zakladu. Na ten temat obszernie pisalem na tym forum przed
                wyborami samorzadowymi pod haslem "Ile zarabia Pan Lubas w tym osrodku jako
                kier" wpis z dnia 15.10.06 .
                Sprawa rozegrala sie o czlowieka ktorego "Solidarnosc" chciala zdjac ze
                stanowiska naczelnego inzyniera, a ja go obronilem, pomimo ze byl czerwonym, byl
                moim dobrym znajomym, kolega. Odbilo mi sie to czkawka, bo pozniej wystapil
                przeciwko mnie, chodzilo o wladze. Nie chce do tego w tym miejscu wracac, mysle
                ze kiedys jeszcze wiecej o tym napisze, czas goi ramy i nie mam do niego urazy,
                choc o ironio to on sie do mnie nie odzywa.
                Z tego okresu pozostal jednak smrod, ktory ciagnie sie do dzisiaj. Przypomne
                tylko w skrocie, bo o tym pisalem w tekscie podanym wyzej, kierownik ktorego
                zaloga stala z nami na bramie, aby mnie osmieszyc przyszedl na brame i zaczal
                wykrzykiwac mniej wiecej tak: on burzyl kapliczke w Chodkowie a wy go sluchacie.
                /przypomne 5 lat po fakcie zburzenia zadaszenie przed kapliczka w Chodkowie sie
                ozenilem, stad chyba skojarzenia/, jemu to nie pomoglo a do mnie slowa przylgnely.
                W relacji prasowej pani redaktor zacytowala moje slowa wypowiedziane na duzym
                spotkaniu zorganizowanym z zaloga, cytat: "Nie wypieram sie swojej partyjnej
                dzialalnosci, ale tez jest nieprawda, bym w 1976 roku wystepowal przeciwko
                robotnikom z Radomia, czy tez gdziekolwiek burzyl jakas kaplice lub kosciol. 10
                lat temu przejrzalem na oczy, zrozumialem swoje mlodziencze bledy i od tamtego
                czasu robie wszystko, by z niechlubna przeszloscia, w sumie nas wszystkich,
                zerwac." I to byl moj blad, naiwnie zaczalem sie tlumaczyc, tamat zafunkcjonowal
                w prasie i trwa, jest wygodnym i tanim argumentem w walce politycznej.
                Dzis tyle by strona za daleko nie odleciala, ale obiecuje odpowiem na zaczepki i
                duzo bedziecie miec do czytania.
                Nastepnym razem o mojej dzialalnosci w PRL.
                Pozdrawiam.
                • Gość: parasol Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.csm.pl 03.07.07, 08:49
                  Panie Lubas jesteś Pan żałosny, 3 ostatnie wpisy są Pańskie, sztucznie
                  podnosisz Pan wątek o sobie, sam zadajesz Pan sobie pytania sam odpowiadasz,
                  żenada!!! Mam gdzieś Pańskie tłumaczenia, nie wierzę w cudowne nawrócenie. Mały
                  z Pana człowiek, a że przyszło Panu żyć w okresie przełomu systemowego obnaża
                  tylko Pańską ignorancję i fałszywość charakteru...
                • Gość: mieszkanka Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: 80.249.6.* 03.07.07, 10:38
                  Acha...bo zapomnialam...przestanmy juz o tym pisac bo to moze zemdlic I pan
                  Jurand tez niech zaprzestanie opowiesci, bo ani to ciekawe, ani to
                  madre...lepiej niech sadzi kwiatki pod blokiem, to lepsze dla zdrowia niz
                  klikanie przy komputerze.
                  jeszcze raz AMEN.
    • Gość: Bronek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:19
      Dzień dobry szanownym forumowiczom.

Przeczytałem ten wątek ze względu na sensacyjny tytuł.
      Dziwi mnie trochę tematyka prowadzonej tu dyskusji. Osobiście uważam, że
      grzebanie w przeszłości a tym bardziej nieudokumentowane zarzuty do niczego nie
      prowadzą.
      Ja mam inne pytanie. Pięć kadencji a w Tarnobrzegu marazm, bylejakość i brak
      nadziei na przyszłość. Strefa ekonomiczna - ostatni atut tego miasta w fatalnym
      stanie, parcelowana na prawo i lewo do innych miast.
      Gdzie są ci inwestorzy którzy powinni przywieźć do Tarnobrzega kapitał i
      stworzyc miejsca pracy? Ja ich nie widzę. Popatrzmy na Sandomierz, Mielec,
      Ostrowiec Świętokrzyski czy Stalową Wolę a nawet Nową Dębę i Gorzyce.

To są główne zarzuty dla lokalnych włodarzy i osób robiących wszystko żeby tylko
      utrzymać się na stołkach przy braku kompetencji, wykształcenia i wizji rozwoju
      miasta.

Tarnobrzegowi nie trzeba akcji charytatywnych, rozdawania zupy i używanych
      łachów dla biednych. Mieszkańcom miasta potrzeba pracy i godziwej zapłaty.
      Resztę zorganizują sobie sami bez łaski władzy lokalnej.

Pozdrawiam serdecznie potencjalnych czytelników z prawicy, centrum i lewicy.

Ciekaw jestem czy moje zdanie jest odosobnione. Napiszcie proszę.

• Gość: mieszkanka Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: 80.249.6.* 03.07.07, 10:36
        i AMEN.
        Zgadzam sie z Bronkiem w 200%.
        • Gość: Sławek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.07, 13:18
          Zobaczymy u nas inwestorów jak przysłowiowa świnia niebo,w Tarnobrzegu z góry
          władze zakładają że wszyscy młodzi mają wyjechać zagranice i kapitał przywozić.
          Wszystko się robi aby wręcz wygonić ludzi do obozów pracy np we Włoszech.
          Tylko nie zdają sobie sprawy z tego że dużo ludzi żyje zagranicą tak że tam
          zarabia i tam też wydaje.
          • Gość: krak Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:02
            A oprócz tego że zarbia i wydaje to większość nie wróci. Ja jeszcze studiuje
            jeszcze pół roku mi zostało do Mgr jeśli do tej pory nie znajdę pracy to wyjadę
            zagranicę. Tam będę pracował ale dostawał 4 razy więcej i nie wróce. Tak jak
            prawie wszyscy młodzi ludzie w Tarnobrzegu
            • Gość: student Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.07, 18:56
              To co napisałeś nie jest takie znów optymistyczne bo na zachodzie jeżeli cztery
              razy tyle zarabiasz co w polsce to też wszystko cztery razy tyle kosztuje
              szczególnie produkty codziennego użytku i wiec o tym zawsze będziesz obywatelem
              drugiej kategori.Nie szkoda marnować wykształcenia uzyskanego w Polsce.Raczej
              wątpie aby magistrowie wyjeżdzali tak ochoczo przecież ten tytuł zobowiązuje
              do jakiegoś myślenia przynajmniej o własnej działalności no chyba że teraz
              szkoły są kużniami bezmyślnych magistrów to zmywaki na zachodzie czekają.
              • Gość: m2 Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:35
                Ty student napewno nigdy nie zarobiłeś pieniędzy za granicą i tam nic nie
                wydałeś sądzę to po Twoimwpisie. W 100% popieram wpis Bronka.
                • Gość: Kamil Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.07, 00:39
                  m2 Ty chyba jesteś przedstawicielem naszych władz Tarnobrzeskich boisz się
                  o swój stołek bo wiesz dobrze że jest teraz dużo młodzieży lepiej od ciebie
                  wykształconych.Od kiedy to po wpisie decydujesz o tym czy ktoś zarabiał za
                  granicą czy nie.Tylko nie próbój przedstawiać jak to jest na zachodzie różowo
                  bo zazwyczaj robią to ci co sami nigdy nie byli zagranicą.
                  • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:44
                    A ja sie z Panem Bronkiem nie zgadzam i przy najblizszej okazji to uzasadnie.
                    Takie opowiadanie ze gdzies jest lepiej mija sie z prawda. Wszedzie jest
                    jednakowo, podobne problemy, bezrobocie w podobnej wysokosci, brak mieszkan
                    komunalnych i socjalnych, choc inne za pieniadze stoja puste, mowia o tym
                    statystyki. Wszedzie podobnie ludzie narzekaja, poprostu jest jak jest. Nie ma
                    takiej sytuacji aby gdzies tylko bylo dobrze a u nas tylko zle. Wiem, słyszalem

to na wlasne uszy, inni nam zazdroszcza. Jestem optymista, ale tez realnie
                    patrze na swiat i moge zapewnic, choc w to nie uwierzycie, ze przed
                    Tarnobrzegiem zlote czasy. Przestancie myslec po staremu aby nie powiedziec po
                    komunistycznemu, nikt za nas nic nie zrobi, wszystko jest w naszych rekach. Nie
                    od wladz miasta zalezy czy powstanie tu fakryka, ale jak sie znajdzie jakis
                    rekin finansowy wladze napewno go nie wygonia. Sa tacy, do nich nalezy widze Pan
                    Bronek ze wszystkim obarcza wladze miasta. Minely juz czasy, kiedy o wszystkim
                    decydowal prezydent, a raczej sekretarz partii, jest samorzadnosc,
                    /niezorietowanych odsylam do swiadkow tamtego czasu/. Mowi Pan o strefie, a
                    oskarza miasto, nie ten adres. Wladze miasta tez by chcialy aby w strefie zrobic
                    Warszawe.
                    Mam prosbe, poniewaz sa tacy co chetnie o mnie pisza zle, ten post niech
                    pozostanie do tego tematu, post mi sie podoba. Tu bede odpisywal, a mam co.
                    Natomiast zalozcie post o miescie, chetnie podyskutuje, tez mam wiele do
                    przekazania. Zapraszam tez na obrady Rady Miasta. Sesje sa w kazdy ostatni
                    czwartek miesiaca i otwarte dla kazdego. Pozdrawiam. Do zobaczenia na sesji
                    26.07 br o godz. 14.00 w Tarnobrzeskim Domu Kultury.
                    • Gość: Bronek Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:55
                      Szanowny Panie Radny.

Z przykrością muszę się z Panem nie zgodzić. Tak się składa, że wiem co nieco o
                      naszym regionie i niech mi Pan wierzy, kolejne władze Tarnobrzega naprawdę nie
                      mają czym się chwalić.

W Tarnobrzegu sytuacja na rynku pracy jest gorsza niż w okolicznych
                      miejscowościach co wynika między innymi z większej niż gdzie indziej skali
                      zwolnień grupowych (Siarkopol).
                      Nie usprawiedliwia to jednak bierności lokalnych władz.
                      Ciekaw jestem skąd bierze się Pana przekonanie o złotych czasach które nadchodzą
                      ? Prosiłbym o merytoryczne uzasadnienie tej tezy.

Takie hasła, że "nikt za nas nic nie zrobi" proponuję włożyć między bajki.
                      To tylko próba "zagadania" bierności i braku pomysłu na rozwój miasta.

Jeżeli ktoś kandyduje i chce coś dla miasta zrobić, powinien wiedzieć co i jak
                      zrobić. Nie wystarczą działania polegające na rozdawaniu zupy dla biednych,
                      wypłaty zasiłków rodzinnych i rozdawania używanych ubrań.

W Tarnobrzegu potrzeba pracy godziwie opłacanej. Można to osiągnąć tylko i
                      wyłącznie przez tworzenie nowych miejsc pracy.

Właśnie władze lokalne powinny zapewnić optymalne warunki dla inwestorów oraz
                      promocję miasta w skali województwa, Kraju a może i jeszcze dalej.

Pragnę Panu uzmysłowić, że samorządność to prawo mieszkańców do wyboru między
                      ludźmi, którzy chcą pokierować między innymi rozwojem miasta.

Wspomniałem o strefie ekonomicznej. Tak. Doskonale wiem gdzie jest strefa a
                      gdzie jest miasto. Władz Strefy Ekonomicznej nie wybieramy w wyborach (a szkoda)
                      Wybieramy Was Radnych i Prezydenta.

To Wy - lokalne władze powinniście wykazać się inicjatywą i włączyć do wspólnego
                      działania dla dobra mieszkańców Tarnobrzega - Władze Strefy Ekonomicznej.

Nie zmieni tego przerzucanie się odpowiedzialnością Miasto - Strefa za powstały
                      bezwład, niemoc i marazm w Tarnobrzegu.

Być może Pan tego nie dostrzega ale młodzi mieszkańcy miasta już nawet nie
                      próbują wiązać swej przyszłości z Tarnobrzegiem.

Rolą Rady Miasta jest między innymi kontrola i rozliczanie lokalnej władzy
                      wykonawczej. Nie słyszałem żeby RM w tym zakresie nałożyła jakiekolwiek zadania
                      na Prezydenta i rozliczyła go z wyników.

Szanowny Panie. Czasu jest coraz mniej. Tarnobrzeg już przespał swoją szansę.
                      Teraz można co najwyżej zmniejszyć straty.
                      Strumień środków unijnych skończy się, podobnie jak działalność Specjalnych
                      Stref Ekonomicznych. Wtedy dla Tarnobrzega zostanie jedynie rola miasta -
                      umieralni emerytów.

Powyższe uwagi rzecz jasna nie dotyczą jedynie Pana. Chciałbym tylko żeby Pan
                      wiedział, że mieszkańcy miasta patrzą, myślą i oceniają. Mają do tego prawo. To
                      właśnie jest samorządność.
                    • Gość: xxx Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: 80.249.6.* 05.07.07, 18:21
                      A ja bym zacząl od tego , ze tak naprawdę to sesje rady miasta nie powinny
                      odbywac się w takich warunkach , to wstyd , ze od tylu lat rada nie ma się gzie
                      zbierać tylko odbywa się to w sali z wyącznie sztucznym świalem - sla owszem
                      ladna ale na sztuki teatralne a nie na spotkania rady i mieszkańców.
                      A tymczasem juz przeszlo 10 lat stoi budynek w centrum miasta ktory mógby
                      poslużyć do tego celu ale jakiś trefny jest - mówie o budynku przy szkole
                      muzycznej , ąż serce boli jak się patrzy jak to niszczeje i zamiast slużyć
                      dzieciom i mieszkancom to niedlugo się zawali - czy są jakieś powody dla
                      których przez tyle lat nie można zalatwić tej sprawy ?
                      Bedę wdzięczny za logiczną nie balamutną wypowiedż.
                      • Gość: ......... Re: Do Juranda Lubasa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.07, 13:17
                        Panie Lubas jak Pan piszesz od siebie zmień Pan przynajmniej temat,bo nieładnie
                        wygląda ta ubecka zakała.
                        • Gość: nikt Re: Do Juranda Lubasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:19
                          Zastanawiam się, dlaczego w naszym pięknym kraju jest tyle jadu, nienawiści,
                          zawiści itd. Jak się chce kogoś pogrążyć wystarczy przypiąć mu łatkę "komucha",
                          esbeka" itp. Zazwyczaj ci, którzy to robią niewiele wiedzą o tym, kim naprawdę
                          jest ten, którego o coś obwiniają. Osobiście nie znam przeszłości p.Lubasa -
                          pewnie tak naprawdę zna ją tylko on sam. Dla mnie ważne jest to, co naprawdę
                          robi dany człowiek, bo zbyt wielu jest takich którzy tylko potrafią gadać -
                          dobrze o sobie, a źle o innych. Ale zazwyczaj owi "gadacze" niewiele sobą
                          reprezentują...
                          • Gość: jurek Re: Do Juranda Lubasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:58
                            a mnie już to nudzi.Pan J.L. gada sam ze sobą.Ble,ble,ble od pół roku to samo.
                            • Gość: radny Re: Do Juranda Lubasa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.07, 19:57
                              Panie Lubas jesteś Pan jak chorągiewka czasy się zmieniaj a Pan dalej przy
                              korycie.Dziwne by było że dzisiaj by się pan przyznał jak pan kapliczki
                              niszczył.Kazano to się robiło takie byly czasy,dziś też jak każą to się robi
                              jak chce się być przy korycie.
                          • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Do Juranda Lubasa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.07, 21:58
                            Gościu "nikt" w pełni zgadzam się z tym co napisałeś. W tych kilku zdaniach
                            zawarłeś prawdę o mentalności i odpowiedzialności nas Polaków za sprawy naszego
                            państwa a w szczególności naszych "Małych Ojczyzn". Owszem zgodnie z
                            powiedzeniem Polak zawsze najlepiej potrafi krytykować i pouczać, przecież
                            łatwiej dostrzec "cudze pod lasem niż swoje pod nosem". Zawsze bacznie
                            przyglądam się wyborom czy to do struktur najważniejszych organów państwowych
                            czy samorządowych. Wystarczy aby kandydat postawił jakiś napój otępiający ludzki
                            umysł, może zafundował kiełbaskę a po najmniejszej linii oporu z przekonaniem
                            obiecywał że jak uzyska poparcie i zdobędzie mandat posła to załatwi dla
                            Tarnobrzega 4 tys. miejsc pracy. Zapewne domyślamy się o kogo chodzi. Wiadome że
                            o p.Władysława Stępnia, który i tak pomimo tego że nie wywiązał sie z danego
                            słowa został wybrany na kolejna kadencję. Coś mi się zdaje że w parze z naszą
                            mądrością idzie hasło "obiecanki cacanki a głupiemu radość". Mnie również nie
                            interesuje to kto jaką miał przeszłość, a tylko i wyłącznie co jest w stanie
                            zrobić dla swojego miasta, regionu itp. Aborcja, lustracja po prawie 17 latach
                            pseudodemokracji, walka o pierwiastki, chora ideologia i wrogie nastawienie do
                            innych państw postkomunistycznych to chleb dnia codziennego tych których sobie
                            wybraliśmy i na których chyba w pełni sobie zasłużyliśmy. Ci co rządzą to obraz
                            naszego społeczeństwa. Lepper, Cymański, Giertych, Maksymiuk itd. to ci w
                            których wyborcy widzą wybawców od bardzo istotnych problemów dotykających nasze
                            państwo, gdyż jak słyszę to oni wszyscy przecież dobrze mówią tylko niestety nic
                            nie robią. Co do krytyki to Polacy chyba zostali tą przywarą namaszczeni przez
                            los. Gdzie się człowiek nie ruszy to wszyscy krytykują, lecz jak przyjdzie
                            cokolwiek od siebie dać chociażby dla naszego miasta to może znajda się
                            jednostki które bezinteresownie są w stanie z troską i odpowiedzialnością
                            zmierzyć sie z problemami aby nam było lepiej. Ilu jest takich ludzi co pod
                            swoją posesją chociaż raz w miesiącu zamiotą chodnik, pozbierają papiery bo nie
                            tylko robi sie dla kogoś ale również i dla siebie. Moja propozycja zacznijmy
                            najpierw od siebie uczyć się odpowiedzialności, dyscypliny, kultury i wielu
                            innych cnót obywatelskich i przestańmy rozliczać innych bo to owszem łatwo
                            przychodzi. Czyż nie jest prawdą, iż wielu spośród nas wystaje przysłowia słoma
                            z butów a jakby nas posadzili za biurko to prawdopodobnie wypilibyśmy atrament.
                            Tacy niestety jesteśmy i wiele wody w Wiśle upłynie nim się zmienimy. Pozdrawiam.
                            • Gość: Jurand Lubas Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 15:06
                              Dziekuje za kilka pozytywnych wpisow, rowniez za ten o nie fajnym poscie. Nawet
                              sie z tym zgadzam, chociaz lubie ostre stwierdzenia, a prowokujacy wpis
                              intryguje. A tak naprawde to nie ja powinienem sie za taka glupote wstydzic.
                              Chce tez prosic Pana Bronka o cierpliwosc, o sukcesach miasta w ostatnich 20
                              latach napisze, a jest czym sie pochwalic, tylko slepy nie zauwazy zmian na
                              korzysc w Tarnobrzegu, choc przyznac nalezy, ze po upadku przemyslu siarkowego
                              i woj. tarnobrzeskiego trudno rozwiazac problem bezrobocia, tak dla mieszkancow
                              miasta uciazliwy, widze jednak rewolucyjne rozwiazania w najblizszych latach.
                              Sala obrad RM to kwestia gustu, mnie z dotychczasowych 4-ch miejsc najbardziej
                              podoba sie obecne. Perspektywa rysuje sie wysmienicie, miejscem obrad ma byc
                              zamek w Dzikowie, jest prawda ze RM powinna miec piekny lokalny parlament,
                              pomalu do wszystkiego dojdziemy. Bedac we Francji takie parlanenty lokalne
                              widzialem i bede dazyl do podobnego stanu u nas.
                              Nie wiem o jakim obiekcie w centrum miasta Pan mowi, mysle ze chodzi o szkole
                              muzyczna, jest to temat i wladze miasta denerwujacy, chce tylko uswiadomic ze
                              jest to zadanie rzadowe i miasto liczy ze kiedys zostanie przez panstwo
                              zakonczone.
                              Tematow jest wiele a ja chetnie bede z Wami dyskutowal, prosze o oddzielny
                              post, w tym punkcie chce zajac sie swoja sprawa, bo ta Was tez od lat
                              intryguje, a ja jak zwykle jestem otwarty i kazdy temat podejmuje, nawet juz
                              mnie nie interesuje ze Wam sie nudzi, skutecenie zostalem opluty, cierpialem
                              wiele lat nie majac mozliwosci wypowiedzenia sie. Na wpis Pana Nikt o tym ze
                              przeszlosc mija znam tylko ja, jako osoba publiczna chce aby poznali ja
                              dociekliwi, prosze o pytania, ale bez nich tez bede pisal.
                              • Gość: pytający Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 20:34
                                Panie Jurandzie chciałem spytać jak to było z Panskim niedawnym służbowym
                                wyjazdem do Francji w towarzystwie znanych abstynentów - Uchanskiego i
                                Dziubinskiego? Jakie to ważne sprawy załatwialiście nad Sekwaną?
                                • Gość: (...) Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:35
                                  musiały być bardzo ważne o tym pan Jurand nie pisze.
                                  • Gość: Jurand Lubas Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:01
                                    "Przyjaciele" bez nerwow, slowa dotrzymam, bedziecie wiedziec wszystko.
                                    Odnosnie wyjazdu do Francji informuje ze nie byl to pociag przyjazni na wschod
                                    gdzie pilo sie ostro by nie wiedziec co sie widzialo, to byl owocny wyjazd dla
                                    miasta.
                                    • Gość: lustro Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:31
                                      To i tam Pan jeździł?
                                      • Gość: (...) Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:35
                                        no jak przecierz wLadza tam wtedy jeźdżiła. A co do tego to nic francuskiego
                                        narazie w mieście nie widać
                                        • Gość: pytający. Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 06:31
                                          I nie doczekałem się odpowiedzi . A taki pan jest szczery i prawdomówny.. może
                                          łyczek tego słynnego francuskiego wina na odwagę. Ważne sprawy dla
                                          Tarnobrzega - wstyd.
                                          • Gość: XXL Re: Do Juranda Lubasa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.07.07, 11:16
                                            Jurand przestań prowdzić ten monolog bo się che żygać na te twoje wywody o
                                            uczciwości i lojalności wobec ojczyzny i narodu.
                                            • Gość: aka Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.07, 14:28
                                              odpowiedź musi uzgodnić z pryncypałem i dopiero wtedy napisze co i jak
                                              • Gość: pytający Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 07:16
                                                Pryncypał niewiele pamięta z uwagi na darmowe , słynne już w Tbg francuskie
                                                wino. A może Pan Lubas jest chory - swietnie pamięta( to co chce ) fakty z
                                                przed 30 lat, a nie pamięta ostatniej wycieczki? Zadziwiająca jest głupota
                                                mieszkanców, jak można wybierać takich ludzi jak Lubas czy Dziubinski?
                                                • Gość: obser Re: Do Juranda Lubasa IP: 80.51.115.* 30.07.07, 09:05
                                                  Obserwując wyniki w innych miejscowościach, coraz mniej wierzę w tak totalną
                                                  głupotę wyborców. Wygląda to tak, jak świadome podcinanie gałęzi na której się
                                                  siedzi. Czy tutaj nie ma do czynienia z czymś, czym powinny się zająć
                                                  odpowiednie organy.
                                                  • Gość: cichy Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 20:15
                                                    Jak to jest Jurandzie , jeżeli małolaty pytają o fakty prechistoryczne (dla
                                                    nich ) dotyczące twojej świeckiej, ateistycznej, że tak powiem przeszłości , to
                                                    morda ci się nie zamyka, spytać cię o wino francuskie i domniemane przestępstwo
                                                    polegające na wyłudzeniu publicznych pieniędzy na wycieczkę to morda w kubeł?
                                                  • Gość: Tarnobrzeżanin Re: Do Juranda Lubasa IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.07, 21:01
                                                    Małolacie wróć się lepiej do szkoły podstawowej, gdyż wykazujesz poważne braki
                                                    w zakresie opanowania podstawowych zasad pisowni ortograficznej.
                                                    Przykro mi drogi małolacie że podatki odprowadzane z mojej ciężko wypracowanej
                                                    pensji nie przynoszą oczekiwanych rezultatów w zakresie edukacji i wychowania,
                                                    gdyż zapewne zgodzisz się ze mną nie przystoi aby współczesny człowiek "homo
                                                    sapiens sapiens" używał zwrotów typu "morda". Coś mi się zdaje że wielu
                                                    współczesnych cwaniaczków poziomem inteligencji nie odbiega od prehistorycznego
                                                    driopiteka. Mówi się trudno. Trochę mi wstyd za takich Tarnobrzeżan. Pozdrawiam
                                                    a na dobranoc polecam słownik ortograficzny małolacie.
                                                  • Gość: xxx Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:52
                                                    miało być wyjaśnienie odnośnie ważnych spraw dla polski odnośnie
                                                    wyjazdu a tu do dzisiaj cisza co dalej???????/
                                                  • Gość: Jurand Lubas Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 22:21
                                                    Drodzy moi osobisci "Przyjaciele" jak widzicie cierpliwosc sie
                                                    oplaci, dzis odpowiadam na ostatnie zaczepki, mam swiadomosc ze
                                                    odpowiedz bedzie niezadawalajca bo zmuszajaca Was do pracy, ale
                                                    trudno za wiedze sie placi. Sprawe wyjazdu do Francji uwazam za
                                                    zamknieta, przygotowuje sie juz do nastepnego wyjazdu. O
                                                    doswiadczeniach z Francji pisala szeroko prasa wiec odsylam do tych
                                                    wiadomosci, nie bede sie powtarzal, bo mam swiadomosc ze tak bardzo
                                                    ta sprawa Was nie interesuje, chodzi o nekanie.
                                                    Czy wyjazdy sa potrzebne? z cala odpowiedzialnoscia uwazam ze
                                                    wymiana doswiadczen jest niezbedna, daje korzysci te mierzalne, np.
                                                    wymiana roznych grup, oraz poznawcze, pisze o tym gosc Konwalijczyk
                                                    po haslem "fontanna".
                                                    Temat powyzszy uwazam za zamkniety, sa wakacje, wiec zycze Panstwu
                                                    pogody i pogody ducha tez. Sam wyjezdzam i do konca miesiaca w
                                                    Tarnobrzegu mnie nie bedzie, macie Panstwo czas na zadawanie pytan
                                                    do mnie, tych kontrowersyjnych. Tak jak obiecalem od wrzesnia mam
                                                    ochote zrealizowac swoja obietnice i odpowiem na dreczace Was od
                                                    lat problemy, dotyczacy przeszlosci .
                                                    Panu Bronkowi odpowiadam. Na tematy biezace wypowiadam sie podobnie
                                                    jak Panstwo bezimiennie pod roznymi haslami. Jesli interesuja Pana
                                                    moje poglady i moja wiedza o miescie prosze o pytania pod
                                                    wczesniej zalozonym pod moim nazwiskiem haslem. Mam wiele tematow do
                                                    przekazania, bo o ostatnich 18 latach mozna mowic tylko dobrze,
                                                    wiele dobrego w naszym miescie sie dokonalo, choc przyznac musze ze
                                                    wiele spraw jest do zalatwienia.
                                                  • Gość: turysta Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 05:57
                                                    Mam nadzieję,że prokuratura się tym zajmie i temat nie będzie
                                                    zamknięty.Lubas, Uchanski i Dziubinski załatwiali sprawy ważne dla
                                                    Polski, ba dla Europy i Swiata..
                                                  • Gość: asd Re: Do Juranda Lubasa IP: 80.48.126.* 16.08.07, 12:59
                                                    Gość portalu: Tarnobrzeżanin napisał(a):
                                                    >Trochę mi wstyd za takich Tarnobrzeżan.

Sam chodzę do gimnazjum, a Twe ciężko zarobione pieniądze coś mi dają, gdyż
                                                    wiem, że nazwy mieszkańców miast zaczynamy małą literą i nie chodzi mi tu o Twój
                                                    nick, lecz o zacytowany fragment wypowiedzi.
                                                  • Gość: tarnobrzezanin Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 12:01
                                                    W dzisiejszych "Nowinach" opisuja Pana Marszalka Podkarpackiego, bo
                                                    cos robi, o cos zabiega. Inicjatywa moze nie wypalic, moze nie
                                                    przyniesc oczekiwanych efektow, a jak sie uda, a jak strzal bedzie
                                                    celny, kto o nim napisze dobrze? Jakby nic nie robil, bylo by zle,
                                                    jak robia tez zle. Poprzednia ekipa jak pamietam tez jezdzila, ale
                                                    sesacji nie widzialem.
                                                    Ta wizyta akurat jest tania, bo wyjazd marszalkow byl darmowy, to
                                                    Lot zafundowal rejs w ramach promocji na otwarcie, a Marszalkom
                                                    chwala ze nie proznowali i pomysleli jak prawdziwi gospodarze i
                                                    pomysleli co by tu zrobic aby wypromowac region, aby byc moze
                                                    sciagnac bizness. Dziekuje.
                                                  • Gość: Jurand Lubas Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:43
                                                    Juz jestem, pozdrawiam, moich osobistych "Przyjaciol" tez.
                                                    Co sie stalo? juz nic przeciw mnie nie macie?. Trudno teraz ja Was
                                                    bede dreczyl i pisal o swojej pracy, o swoich osiagnieciach,
                                                    czytajcie, moze cos w zyciu sie nauczycie i wreszcie cos dla tego
                                                    kraju dobrego zrobicie, choc przyznaje, do tego trzeba miec rozum
                                                    ale tez charakter.
                                                  • Gość: Jacuś Re: Do Juranda Lubasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:09
                                                    Mozemy sie nauczyc chyba jak sie podpieprza kolegow, jak sie zapisuje do
                                                    PZPR, zeby byc na fali, jak sie walczy z ludzmi budujacymi kapliczke.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Do Juranda Lubasa IP: *.range86-131.btcentralplus.com 05.09.07, 20:51
                                                    pierwsze to prosze nauczyć się prowadzić sesje do czego pan się
                                                    zobowiązał bo to panu nie wychodzi a nie pouczać innych
    • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:56
      Panie Jacus, pisz Pan co chcesz, ale wrazliwy dla mnie temat
      kosciola zostaw, bo tak jak obiecalem, czytaj wyzej, zniszcze
      kazdego kto stanie mi w tym temacie na drodze, przykro mi bedzie jak
      bedzie to Pan. Pozdrawiam.
      • Gość: barbara Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:17
        co zrobić gdy ktoś cierpi na zespół krótkiej pamięci,a reszta
        społeczeństwa wprost przeciwnie.Temat jest wszystkim znany nie ma co
        ciągle wracać do niego, ale fakty to fakty.A swoją drogą bardzo pan
        lubi robić szum wokół siebie.W tym wieku czas dorosnąć i dać nam
        spokój z tymi swoimi przemyśleniami.
        • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 18:47
          Juz wiem skad wywodza sie moi oponecji, to zlodzieje z Piaseczna.
          Ostatnio spotkalem na rynku dwoch pracownikow z bylego mojego zakladu, o ktory
          jako komisja zakladowa "Solidarnosci" walczylismy z nadzieja na obrone zakladu a
          co za tym idzie, miejsc pracy. Podszedlem do nich, jeden mi przyjazny czlonek
          Solidarnosci, a drugi wydawalo mi sie ze kumpel z wielkim grymasem i widoczna
          niechecia podal reke. Zaczalem glowkowac o co chodzi i doszedlem do tego że jego
          jakis kuzyn mial przez nas klopoty w sadzie o niedobory w zakladzie, to tak
          oglednie piszac. Ja mysle ze uspokoje tych panstwa jak zaczne publiczyc ich
          nazwiska. Prosze bardzo staje do walki na argumenty, ale ich na to nie stac,
          wola walke szemrana, czy na tym forum bezimienna, zawsze takimi byli.
          Mnie co mieli zrobic zlego , to zrobili, juz nic atrakcyjnego, pomimo ze ich
          wiele razy na tym forum prowokowalem , wyslic nie moga, zawsze byli miernotami,
          lizusami, nikt sie nie liczyl byle oni. Zastanowcie sie Panstwo skad taki
          protest zalogi, zmietlilismy dwoch dyrektorow, trzeciego nie wpuscilismy do
          zakladu, kilku pracownikow mialo klopoty, a do Solisdarnosci zapisalo sie 60%
          zalogi, co bylo ewenementem. To poklosie walki o zaklad. Oni mnie pomawiaja o
          donosicielstwo, nigdy w zyciu donosicielem nie bylem, juz kiedys pisalem,
          brzydze sie tym. To oni czuli sie pewnie, klika nie do ruszenia.
          Ich problem to Solidarnosc, ktora za nich sie wziela.
          Ile podlosci, zawisci i braku krytycyzmu w tych ludziach, ze po tylu latach
          nieustannie wierzgaja.
          Jestem goracym zwolennikiem obecnej wladzy PIS-owskiej w Polsce , widze analogie
          w walce z matactwem.
    • Gość: gbur Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 19:42
      Przyjacielu spod sztandaru. Tym co piszesz wbijasz sam sobie gola.
      Ja też jakiś czas temu byłem w Tarnobrzegu i przeszedłem się po
      rynku. Nasze 60% tylko przychodzi na spacer po rynku. Potem idą na
      osiedla i na zeszyt robią Cavaliera (lub gorzej). Do tego
      doprowadziła twoja "walka" o zakład. Jak długo przetrwał po
      załatwieniu dyrektorów o którym mówisz z takim uniesieniem? Sporo
      naszych kolesi z 60% chciało wykończyć wykształciuchów bo nas gonili
      do roboty, a nasi aktywiści chcieli być ważni, poważni, bogaci i nic
      nie robić. Jak się zorientowałem większość żyjącej jeszcze kadry
      kierowniczej dobrze sobie poradziła a nasi ludzie tupią ze złości
      jak o tobie słyszą. Bo to był dobry zaklad, dobrze zarządzany i
      dobrze się tam żyło.
      Razem z dyrekcją machowską (pierwszy garnitur solidarności)
      doprowadziliście do usunięcia ZGB ze struktur kopalni i do
      likwidacji.
      Wziąłeś sprawy w swoje ręce jak wrzodak i tyle samo dobrego co on
      uczyniłeś. Z wyjątkiem dla siebie - tak jak on. Nie dziw się więc,
      że jesteś najpopularniejszy na forum.
      Teraz kryjesz się pod pisuarem, robiąc ze swojej osoby jedynego
      sprawiedliwego. Patrz komu twoja działalność przyniosła korzyści
      a komu biedę. Tych drugich jest znacznie więcej. Ja na szczęcie
      jestem daleko od tego i widzę, że jak się chce pracować to są
      miejsca do tego. Ale nie Tarnobrzeg.
      Życzeń nie przesyłam.
      • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 23:03
        I w tym miejscu w zupelnosci sie z Toba zgadzam, elity zapomnialy o narodzie,
        duzo by dyskutowac. Jest to przedmiot wielu wypowiedzi w mediach, temat
        obszerny, pozostawiam. Po roku 1980 wszelkie sily zla, te swiadome czynu i te
        karierowiczowskie, wzburzenie spoleczne wykorzystaly dla wlasnych celow, dzieje
        sie tak zreszta do dzisiaj, bo jak ocenic perfidne ataki na sily postepowe,
        myslace o narodzie tj. Solidarnosc, Radio Maryja, Ojca Rydzyka, kosciol itd.
        Koncze, nie czuje sie na silach ograniczony czasem i miejscem w rozwijaniu tego
        tematu.
        Nie zgadzam sie z iloscia tzw.plantowcow, byli i sa, ich wybor, wydaje mi sie ze
        teraz mniej bo wyciete zostaly krzaki na rynku.
        Kolego, zle oceniasz, wydaje sie ze nie rozumiesz tematu, ludzie ktorzy walcza o
        sprawe wspolna, zazwyczaj sa ofiarami, a zaklad padl bo takie bylo zalozenie. To
        prawda ze bez naszej walki moze jeszcze z rok by istnial, dopoki mieli by
        interes, czy nie widzisz co sie stalo, wszystko runelo, bo byl to kolos na
        glinianych nogach. Okres upadku trzeba bylo wykorzystac do restrukturyzacji, ale
        my cieszylismy sie jak dawali nam 13,14,15 itd pesje, telewizory, widea itp.
        Pociez sie nigdy nic nie dostalem, mimo ze bylem w elicie. Elity tez byly do
        brania i do roboty. Nie mysl ze sie skarze, ktos madry powiedzial: rece walczace
        za lud, sam lud poobcina, i ja to rozumie.
        • Gość: marzena Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 23:28
          skoro pan uważa Rydzyka i radyjo za siły postępowe, myślące o
          narodzie, to albo jest pan ślepy albo udaje takiego.Tak to właśnie
          niektórzy "wybrańcy" ogłupiałego narodu popierają osoby siejące
          nienawiść,obłudne,dzielące kościół,wyłudzające pieniądze od biednych
          emerytek.Nie ma się więc co dziwić,że oszołom z Torunia obrasta w
          piórka i uważa siebie za Boga!!Nie wiem kto pana wybrał do tej
          RM,ale lepiej byłoby dla nas aby wyemigrował pan do Torunia do swego
          guru.
        • purpurerose Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM 07.09.07, 08:53
          Z góry wiem, że jakakolwiek dyskusja z przewodniczącym Lubasem nie
          ma najmniejszego sensu, bo jest to gość pokroju Mastalerza,
          zakochany w sobie, przekonany o swojej nie omylności oraz twierdzący
          wszem i wobec, że ma misję społeczną do spełnienia (oczywiście dla
          naszego dobra). Tacy ludzie nie przyjmują krytyki z zasady (podobnie
          jak ukochana układ przewodniczącego Lubasa czyli PiS).
          Jednak mileczenie to równiez zgoda na kłamstwa, głupotę i ignorancję
          bohatera niniejszego postu. Robi mi się nie dobrze kiedy czytam
          wynurzenia byłego apartyczka PZPR twierdzącego, że Radio Maryja to
          siła postępowa... Tacy ludzie jak Lubas na Wielopolu, czy Trybuła na
          Serbinowie będą radnymi do śmierci bez względu na to co zrobią a
          raczej czego nie zrobią. Dopóki ostatni moher nie zejdzie z tego
          świata takie niemoty będą szczycić się, że są radnymi. Kto temu
          winien?
          Sami mieszkańcy są sobie winni, bo po pierwsze głosują
          bezrefleksyjnie i bezkrytycznie albo co lepsze w ogóle nie głosują
          bo mają to gdzieś.
          Tbg skazany jest na wymarcie i ponowne odrodzenie za 20-25 lat. Do
          tego czasu takie Lubasy i jemu podobni "społecznicy" urodzeni w roku
          1989 bedą robić z nielicznych myślących jednostek wała...
        • Gość: df Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.range86-131.btcentralplus.com 07.09.07, 14:27
          a jako teraz jest różnica w braniu taka, że teraz pan panie
          jurandzie jest z jednej strony a wyborcyz drugiej tej co mają tylko
          płacić podatki i nic po za tym.
          • Gość: Gość Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.09.07, 22:56
            Drodzy forumowicze, naprawdę szkoda nadal prowadzić dyskusję z przewodniczącym
            Lubasem. Tak to bywa jak człowiek zapomina o swojej przeszłości pomimo, iż był
            sekretarzem POP ZGB w Piasecznie. Co do jakiś kapliczek w Chodkowie nie mam
            wiedzy i nie będę się wypowiadał. Kolejna kwestia to etyka - pojęcie bardzo
            istotne dla każdego człowieka, którym w życiu każdy z nas powinien sie kierować,
            lecz niestety pan Lubas nie zna takiego pojęcia jak etyka, honor czy moralna
            postawa. Stąd jego puste wywody co dobre a co złe. Dziwę się jego postawie, bo z
            zachowuje się tak jakby co najmniej dostał wybrany 300 i więcej głosami a dostał
            tylko 115. Wniosek jeden - wyborcy mają już go dość lecz cóż poradzimy jak jest
            chora ordynacja wyborcza pozwalająca aby tego typu wyborcze miernoty piastowały
            istotne funkcje w strukturach samorządu terytorialnego. Zgadza się z tymi,
            którzy za zaistniały stan obarczają moherowe berety, ale to są obecnie
            największe społeczne szkodniki w naszym państwie, dzięki których głosom
            wybierają takich a nie innych typków i mamy cyrk tak w samorządzie jak i w
            polskim parlamencie. Naprawdę wstydzę się tego kto mnie reprezentuje i w moim
            imieniu podejmuje decyzje. Z obserwacji zauważyłem, że jak tylko Polakowi
            popuści się wodze to głupieje i natychmiast trzeba zastosować "palę i zimną
            wodę" do zaczyna myśleć jak normalny człowiek. Biedny Marszałek Piłsudski jak
            patrzy na to wszystko to się chyba w grobie przewraca. Szkoda że go nie ma wśród
            nas współczesnych bo może wreszcie ukróciłby to warcholstwo.
            • Gość: df Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.range86-150.btcentralplus.com 10.09.07, 21:53
              a ja mam cichą nadzieję, że taki się znajdzie
              • Gość: gosc Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 10:39
                Odejscie zakały Tarnobrzega Jana Dziubinskiego oczyści miasto z
                mętów takich jak Lubas.
                • Gość: df Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.range86-150.btcentralplus.com 13.09.07, 15:35
                  coś ostatnio pan Jurand zaniemówł kombinuje co by tu jeszcze sobie
                  przypisać
                  • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:04
                    a nie prawda, daje Wam czas na wypisywanie glupot. Po tym bedzie moj
                    czas.
                    • Gość: gbur Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:43
                      Opiniując w ten sposób Pana Lubasa dajecie piękną broń Panu
                      Dzibińskiemu. Bo nikt inny nie będzie tak chodził na pasku jak
                      człowiek krytykowany przez ogół społeczeństwa. Będzie się starał
                      jeszcze bardziej przypodobać możnym, gdyż mają aż nadto argumentów
                      aby w dowolnym momencie skończyć z jego "karierą".
    • Gość: Maciek.S Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:26
      Mysle, ze 99 % gosci tego forum ma swoje i to zdecydowanie negatywne zdanie nt.
      Lubasa. Tylko problem, ze Ci ktorzy glosuja na takich karierowiczow, korzystaja
      z innych mediow. I mozemy tu pisac wszystko o Lubasie, a babcie w moherach jak
      zobacza w kosciele Lubasa kleczacego ze zlozonymi raczkami za 15 minut postawia
      krzyzyk przy jego nazwisku, ale chyba jest ich na szczescie coraz mniej.
      • Gość: Jurand Lubas Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 15:08
        Jest mi niezmiernie milo ze nie jestem osoba anonimowa i tyle osob
        sie mna zajmuje, nawet ostatnio zalozono mi nowy post. Prawda jest
        ze haslo nowego postu jest milsze, ale to jest bardziej
        inspirujace, bardziej prowokujace, a obecnie za przyczyna pieknej
        wystawy IPN "Twarze bezpieki" bardziej na czasie.
        Poprzednim postem przypomnieliscie mi mili Panstwo o moim
        zobowiazaniu danym Panstwu jakis czas temu ze jesienia i zima
        odpowiem na postawione pytania. Chce tez ustosunkowac sie do
        wypowiedzi Gbura tj. Przyjaciela spod sztandaru. Mysle ze dalem
        Panstwu wystarczajaco duzo czasu na plucie, pytana i przemyslenia.
        Dyskusji nie zamykam, czekam na dalsze problemy i pytania, jednak
        prosze o kulture, bo o taka w zyciu zabiegam a szcegolnie na tym
        forum, gdzie anonimowac robi z Was "bohaterow".
        Dlugie wieczory jesienno-zimowe pozwola nam sie jeszcze lepiej
        poznac, bo jako spolecznikowi zalezy mi na otwartosci. Wyznaje
        zasade "jasne sytuacje, stwarzaja przyjaciol". Zycze Wam dobrej
        zabawy.
        • Gość: jola Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 16:44
          skoro taki z pana społecznik, to proszę pochwalić się co zrobił pan
          pozytecznego dla społeczeństwa Tarnobrzega powiedzmy w ostatnim
          kwartale? Nie jest to złośliwe pytanie, tylko zwykła ludzka
          ciekawość.
          • Gość: oPOzycjonista Re: Jurand Lubas - ubecka zakała RM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 00:13
            IPN twierdzi, że wystawę zorganizował wspólnie z władzami miasta, a
            ochroną miała się zająć podległa prezydentowi Janowi Dziubińskiemu
            Straż Miejska. Natomiast jej komendant Marek Bukała twierdzi, że
            straż miała ochraniać wystawę, ale tylko pierwszego dnia po otwarciu
            i tylko do 22. Komendant zaprzecza sugestiom, że nie chronił
            należycie wystawy, bo sam był w SB. – Pracowałem tam, ale zostałem
            pozytywnie zweryfikowany i przez dziewięć lat byłem naczelnikiem UOP
            w Tarnobrzegu – odpowiada.
            – Użyczyłem tylko miejsca i nie było mowy o ochronie,a wystawa mało
            mnie interesuje – mówi z kolei prezydent miasta Jan Dziubiński
            (PiS).

Za Rzeczpospolitą z 31.10.2007
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka