Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:46
Mam pytanko do odwiedzających forum, czy ktoś wie ile kosztuje zakup
mieszkania lub w domu w Tarnobrzegu lub w okolicach? Mieszkam tu od niedawna
i chciałem się dowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.05.07, 21:08
      Średnio 2,5 tys za metr. Ostatnio mocno idą w górę. Radzę się spieszyć z
      zakupem bo jazda to się dopiero zacznie...
    • Gość: . Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:59
      2000 zł m kw
      • Gość: ktos Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:32
        od 1400 do 1900 m2
        • Gość: ich Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.05.07, 00:31
          taaa. a może 900-1200?
          • Gość: mktwkr Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 23:18
            1400 - 1900 to bardzo realny przedział.
            • rychu_z_przemysla Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań 17.05.07, 02:01
              W Przemyślu ceny transakcyjne to nawet 3000 zł/m kw.
            • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.05.07, 10:32
              Zależy co komu potrzeba. Ja obliczyłam średnią z czterech mieszkań którymi
              byłam zainteresowana i wyszło mi 2500. I wcale nie były komfortowe...
              • Gość: mag Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:39
                Ciekawe od kogo masz takie dane. Jeżeli chodzi o cey mieszkań w Tbg to owszem
                właściciele podają również kwotę 2000 za m2, ale gyd przyjdzie do sprzedaży
                schodzą do 1700 za m2.
                Przestańcie porównywać Tbg z miastami typu Rzeszów. Tutaj ludzi nie stać żeby
                wydawać tyle pieniędzy, wolą już wynająć.
                • xulu Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań 18.05.07, 22:51
                  proponuje po wakacjach podnieść ceny do 3000zl.
                  przecież jesteśmy w unii to nic ze zarobki siedmiokrotnie mniejsze
                  ,najważniejsze są takie same ceny nie?......
                • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.05.07, 11:59
                  To ja miałam odwrotnie. Właściciel dwa razy podwyższał cenę a w końcu podbił
                  mi przed samym pójściem do notariusza. Nie zgodziłam się bo powiedziałam, że
                  chamowi nie dam zarobić, niech sprzedaj se dalej.
                  Na inne mieszkanie właściciel zrobił licytację. Przyszło kilku chętnych na daną
                  godzię i kto da więcej. Skończyło się na 2800.
                  • Gość: aga Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:04
                    W ubiegłym tygodniu zostało sprzedane mieszkanie 60 m2 za 1700 za m2.
                    A jest również mieszkanie do sprzedania 80 m2 za 1400 za m2.
                    • Gość: Michael Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 23:07
                      Masz racje, też o tym słyszałem. Oczywiste jest, że właściciele próbują
                      wykorzystać bum na rynku, ale to długo już nie potrwa, bo ludzi nie stać w Tbg
                      na wykup droższych mieszkań.
                    • Gość: liro Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:27
                      Jakie osiedle i które piętro? Jestem zainteresowana.
                      • Gość: adek Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.06.07, 22:23
                        Macie może jakiś namiar na mieszkanie około 40 metrowe do sprzedania. Poszukuję
                        takiego ale nic nie mogę znaleźć. Wyparowały czy co? Kiedyś było tyle ofert a
                        teraz nic.
                        • Gość: snupi Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:44
                          bo parasole z sandomierza wszystko wykupiły.będzie przewalone jak tu zjada już
                          jest inwazja aut wiejskich typu BMW lub GOLF na blachach TSA,zawala nas
                          ziemniakami i jabłkami.
                          • zazu104 Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań 09.06.07, 22:52
                            a my 2 lata temu kipilismy mieszkanie-51m2 za 49500zł. Zdążyliśmy przed bumem
                            miszkaniowym.Teraz gdy czasem spotykamy poprzednich właścieli powtarzają, ze
                            mogli jeszcze trochę poczekać i sprzedaliby za cene 2 razy większą. mielismy
                            szczescie. Teraz gdybyśmy mieli sprzedawac to nasza cena to 2500zł/m2-trochę
                            trzeba było w nie "wsadzic"
                        • Gość: asiulka Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: 86.154.250.* 22.06.07, 21:08
                          ja mam do sprzedania mieszkanie 43 m2 w centrum tarnobrzega na pierwszym
                          pietrze wyremontowane bardzo ladne,ulica dekutowskiego1 moj adres mailowy
                          asiulka24@autograf.pl
                          • Gość: adek Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.06.07, 09:57
                            Po ile to mieszkanie? Jaki czynsz? Od kiedy wolne?
    • Gość: gość sprzątanie mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:54
      Z innej beczki, ile bierze osoba, sprzątająca mieszkania? 1x w tygodniu... za m2 czy za godz.????
      • Gość: lok mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:08
        Ceny mieszkań zaczynają spadać. Ten kto wykorzystał bum na rynku, nieźle
        zarobił. Często porównujecie ceny mieszkań z innymi miastami, to wiedzcie, że
        np. we Wrocławiu ceny mieszkań spadły już o ok. 20%.
        • xulu Re: mieszkania 10.06.07, 07:52
          Gość portalu: lok napisał(a):

> Ceny mieszkań zaczynają spadać. Ten kto wykorzystał bum na rynku, nieźle
          > zarobił. Często porównujecie ceny mieszkań z innymi miastami, to wiedzcie, że
          > np. we Wrocławiu ceny mieszkań spadły już o ok. 20%.

ceny mieszkań NIE SPADNĄ !!!
        • Gość: marek Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.07, 11:49
          Może podasz żródła jeśli takie dane przytaczasz. Piszą też że w Hiszpanii domek
          nad morzem jest tańszy niż u nas.
          Nawet jeśli ceny spadają to nie dotyczy to Tarnobrzega. U nas boom się dopiero
          niedawno zaczął i jesteśmy dopiero na jego początku. Jesteśmy opóźnieni o kilka
          lat nawet w stosunku do okolicznych miast. Jeszcze niedawno ceny mieszkań w Tbg
          były najniższe w Polsce. No ale w końcu to nadrabiamy i myślę że w kilka
          miesięcy zrównamy się z sąsiadami a nawet ich przegonimy. Także ceny mieszkań w
          Tbg, mimo sporego już wzrostu, są ciągle atrakcyjne i tu się opłaca
          zainwestować a nie w miastach gdzie zostały wywindowane pod niebiosa.
          • magurkaaa Re: mieszkania 10.06.07, 14:13
            Ceny mieszkań już się zatrzymały,a nawet spadają.Juz maja problem ze sprzedażą
            ci,którzy sądzili,że można niewiadomo ile za mieszkanie wołać.Tutaj nie ma
            przyszłosci dla młodych,więc co im z mieszkania?Jest coraz więcej ogłoszeń o
            sprzedaży mieszkan,bądżcie cierpliwi,ceny spadną trochę i się wreszcie
            ustabilizują.Myslę,że ralna cena na naszym rynku to ok2000zł za metr
            kwadratowy.Za takie pieniądze bez problemu można też spotkac ogłoszenia o
            sprzedazy mieszkań w Sandomierzu,gdzie zawsze było o wiele drożej niż u nas.A
            poza tym nigdy się nie kupuje na ,,górce,,.W długiej perspektywie pewnie
            jeszcze mieszkania zdrożeją,ale nie dajmy sie ogłupić!Trochę rozsądku i zimnej
            krwi nalezy zachować.Kto przy naszych tarnobrzeskich zarobkach będzie płącił
            tyle za mieszkania?!Ruszyły więcej bodów własnych domów,niedługo TBS odda 3
            wieżowce,więc podaż się zmniejszy a za tym polecą ceny mieszkań.Za b.rozsądne
            pieniadze można coś wynając,więc po co komuś nabijać kieszeń?Będzie
            normalnie,już niedługo:).Pozdrawiam.
            • Gość: ent Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.07, 15:11
              > niedługo TBS odda 3
              > wieżowce,więc podaż się zmniejszy a za tym polecą ceny mieszkań

Wartość wypowiedzi można ocenić na podstawie orientacji magurkiii co to jest podaż.
              Podaż (ang. supply) to ilość dóbr, oferowana na rynku.
              To co magurkaaa? Podaż się zmniejszy?
              U nas nie mogą stać mieszkania za 2000 za metr bo chociażby w Nowej Dębie są za ponad 3000.
              • Gość: hallo Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.06.07, 22:23
                a ja swoje 53m kw.sprzedałem za 120tyś.i ludzie ktorzy kupili nie są z TSA tylko
                z TBG!!!
            • Gość: adek Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.06.07, 22:01
              Magurko to może powiedz gdzie są te ogłoszenia o sprzedaży mieszkań w Tbg,
              szczególnie tych do 40 metów, bo ja jakoś nigdzie nie mogę ich znaleźć.
              • Gość: adek Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.06.07, 21:10
                No i jak z tymi ogłoszeniami? Dostanę jakieś? Może ma ktoś jakieś namiary na
                małe mieszkania, choć i dużych coraz mniej. Mieszkania schodzą jak ciepłe
                byłeczki i to po coraz wiekszych cenach.
                • Gość: m2 Re: mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 22:40
                  jest tablica ogłoszeń w budynku spółdzielni o sprzedaży
                  • Gość: adek Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.06.07, 11:10
                    Chyba się nie rozumiemy. Ja wiem gdzie są tablice z ogłoszeniami. Mi chodzi o
                    namiary na konkretne oferty małych mieszkań.
                    • Gość: są Re: mieszkania są IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.06.07, 16:08
                      tanio:
                      tarnobrzeg.info/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=1&pid=431
                      drogo:
                      tarnobrzeg.info/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=1&pid=432
                      • Gość: adek Re: mieszkania są IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.06.07, 09:03
                        Te są powszechnie znane. Dwie oferty na całe miasto? Co to jest za wybór? Gdzie
                        ta wyprzedaż mieszkań?
                        • Gość: tiki Re: mieszkania są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:16
                          W jakim czasię interesuje Cię zakpu mieszkanie Moi Teściowie myślą o budowie
                          domu i prawdopodobnie będą sprzedawać mieszkanie około 50 m2 tylko, że przyjadą
                          pod koniec czerwca. Jak by Cię to interesowało to ich się spytam co ty na to?
                          • Gość: adek Re: mieszkania są IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.06.07, 09:52
                            Nie wiem jak długo będę jeszcze kupował. Jak ceny będą tak dalej rosły to w
                            końcu mi na nic nie straczy i wogóle nie kupię. Co prawda mnie mniejsze lokale
                            interesują, ze względu na niższy czynsz, ale możesz zapytać. Przecież inni też
                            szukają...
                            • Gość: adek Re: mieszkania są IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.06.07, 12:34
                              No i wiadomo już jaka cena?
                              • Gość: tiki Re: mieszkania są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:19
                                Powiedzieli,że chcą tak 120 tyś, ale to nic pewnego muszą się zorintować na
                                rynku, a już za niecały misiąc przylecą więc wtedy będzie coś wiadomo więcej.
            • Gość: Ania Re: mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:12
              Bardzo rozsądna wypowiedź. Niestety albo stety, ceny mieszkań zależą od rynku
              pracy. To proste. Tam gdzie jest praca, ceny są wyższe, tam gdzie pracy nie ma
              ceny sa niższe.
              Czy w Tarnobrzegu jest praca ? Odpowiedzcie sobie sami. Czy za Tarnobrzeskie
              pensje (z reguły minimum gwarantowane ustawą)można przeżyć miesiąc wraz z
              rodziną i jeszcze spłacać kredyt ?
              A może sa w Tarnobrzegu wielkie inwestycje, które dają nadzieję na pracę ?

Odpowoedź na tych kilka prostych pytań pozwoli prognozować przyszłe ceny
              mieszkań w Tarnobrzegu.
              Co innego inflacja, jeżeli RPP dopuści do wzrostu inflacji to znów przejdziemy
              na ceny w dolarach ale to już inna bajka.
              • Gość: gość Re: mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:40
                Zgadzam się z Tobą. Przestańcie pisać o cenach powyżej 2000 za m2. W Tbg ceny
                juz się ustabilizowały i mieszczą się w tej chwili w granicach od 1400 do 2000
                za m2. Wszystko zależy od lokalizacji, wielkości mieszkania i czy jest do
                remontu.
                • Gość: adek Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.06.07, 11:40
                  Drogi Gościu, proszę o konkretne oferty mieszkań max 40 metrów do 2000 zł.
                  Wiem, że już o to prosiłem ale ciągle nie jestem w stanie takich znaleźć. Może
                  Ty mi pomożesz?
              • Gość: kiti Re: mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:49
                częściowo tylko się z Tobą mogę zgodzić. ale tylko częściowo. To nie znaczy, że
                w Tarnobrzegu nie powstają miejsca pracy albo jest ich ilość śladowa to ceny
                mieszkań muszą być niższe. Ponieważ miejsca pracy w Milecu i w Stalowej Woli(
                gdzie jest oprócz Rzeszowa najmniejsze bezrobocie w naszym województwie).
                Ludzie teraz nawet chcą kupować mieszkania w Tarnobrzegu bo przecież jest
                blisko do Tych miejscowości, można dojeżdżać. Dobre jest połączenie (autobusy,
                czy też busy). Także Ceny mieszkań nie zależą tylko od samego miejsca
                Zamieszkania ale też od bliskości i możliwości do miast, które się bardzo
                rozwiają. Chyba każdy wie, że w Stalowej Woli, Czy też w Mielcu oraz ostatnio w
                Sandmierzu poprawiły się rynek i jest bardzo chłony. Także trzeba troszkę
                bardziej obszernie patrzeć na problem.
                • Gość: mirka Re: mieszkania IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.06.07, 13:13
                  To bardzo trafne spostrzeżenie. Ja bym nawet zauważyła ,że intensywny wzrost
                  cen mieszkań w Tbg rozpoczął się po tym jak zostały wyremontowane drogi do
                  Sandomierza, Stalowej i Mielca. (jesień-zima 2006)
                  Poza tym są inne kwestie wpływające na wzrost cen m2. Coraz wiecej ludzi
                  inwestuje w nieruchomości. Jest to dobra lokata kapitału. Szczególnie w Tbg
                  gdzie ceny jeszcze są niższe niż w sąsiednich miastach a są spore szanse na
                  rozwój.
                  • Gość: Marek Re: mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 01:10
                    To ciekawe. Powiedz mi jakie są szanse na rozwój w Tarnobrzegu ? Staram się je
                    dostrzec ale jakoś nie mogę. Jedyna szansa to wyjazd i ewentualnie powrót z
                    pieniążkami. Oczywiście jest grupa osób, które się dobrze ustawiła ale tzw.
                    większość szacuję na 95% raczej nie ma tu szans.
    • Gość: ktos Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:48
      Witam!!!!!!!!!!!! Zamienię mieszkanie 36m parter osiedle Serbinów na większe
      około 60-65m2 lub kupie Tel.503-777-658 e-mail: linski@wp.pl
      • Gość: adek Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.06.07, 14:04
        Na ile wyceniasz swoje?
        • Gość: Rys Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 17:27
          Ciekawe jak długo potrwa to bum.
          Nie sądzę żeby długo, ponieważ ludzi nie stać na takie ceny, niedługo nawet nie
          będą mieli zdolności kredytowej. Niestety pensje w Tbg sa marne i ogólnie
          podkarpacie jest najbiedniejszym regionem w kraju.
          • Gość: David Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.06.07, 00:02
            W pierwszym z bloków koło bułgara który wybuduje TBS, ceny mieszkac za m2 to
            min. 2 500 zł i cena może wzrosnąc mieszkań do kupna w systemie developerskim
            (czyli bezczynszowe) bedzie 50 i mi sie wydaje ze wszystkie się rozejdą.
            • Gość: karo Minimum 2,5 tys za metr IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.06.07, 21:06
              No kto by pomyślał, że do tego dojdzie. Ceny tak idą w górę, że nawet są chętni
              do budowania mieszkań. Trzeba kupować póki tanio.
              www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070628/POWIAT0304/70628045/0/PODKARPACKIE
              • Gość: meg Re: Minimum 2,5 tys za metr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:53
                Jeżeli chodzi o cenę za m2 w nowych blokach to nie informuj ile będą kosztować
                mieszkania, ponieważ jeszcze cena jest nie ustalona.
                • Gość: karo Re: Minimum 2,5 tys za metr IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.07.07, 10:35
                  Ja tylko powtarzam za panem prezesem TTBS, że cena bedzie wynosiła min. 2,5
                  tys. Także na temat ceny już sporo wiemy. Znając życie a dokładnie sytuację na
                  rynku mieszkaniowym to można prognozować, że przy sprzedaży cena ta będzie
                  znacznie większa. Wogóle, znając życie, to mieszkania zapewne rozejdą się tak,
                  że nikt nie będzie wiedział gdzie i kiedy. Także to oferta i tak nie dla
                  zwykłych śmiertelników.
                  • Gość: ktos Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:43
                    Witam!!!!!! Zamienię mieszkanie 36m parter osiedle Serbinów na większe około 60-
                    65m2 lub kupie Tel.503-777-658 e-mail: linski@wp.pl
                    • Gość: karo Re: IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.07, 11:57
                      Nie powtarzaj tych ogłoszeń w koło tylko podaj ile chcesz za to mieszkanie i
                      ile możesz dać za większe. Albo, że chcesz bez dopłat.
                      • Gość: jama Re: IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.07.07, 15:56
                        Ja też poszukuję małego mieszkania do kupienia. Proszę o namiary. Bardzo trudno
                        takie spotkać.
    • Gość: ktoś Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:43
      Ceny mieszkań w Tbg zaczynają spadać. Jedną z przyczyn tego faktu jest to, że
      ceny mieszkań przekraczają już pułap możliwości finansowych przeciętnego Polaka.
      • Gość: karo Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.07.07, 10:43
        Może podaj jaki jest pułap możliwości finansowych przeciętnego Polaka bo jestem
        tego bardzo ciekawa. Napisz też jakie były ceny i o ile spadły.
        Moim zdaniem ceny mieszkań nijak sie mają do możliwości finansowych
        przeciętnego Polaka. Mieszkań jest tak mało, że starcza tylko dla tych
        najbogatrzych. Przeciętny Polak nie ma żadnych szans na zakup mieszkania.
        • Gość: ktoś Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 17:37
          Właśnie o tym napisałem.
          • Gość: karo Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.07.07, 11:07
            Niestety ceny ciągle rosną i nie widać tego końca. No ale dopóki nic sie nie
            będzie budowało to tak będzie. Może jak TBS jescze wybuduje to się coś uspokoi
            ale to szybko nie nastąpi. Teraz są zakupy spekulacyjne pod jezioro. Ziemi już
            nie ma i zostały tylko mieszkania. Niektórzy już po kilka mieszkań kupili.
            Ponoć jakaś firma wykupuje co sie tylko da.
    • Gość: cccxxxccc Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 01:18
      szaleństo za dom np przeciw fontanny chcą ponad pół miliona złotych :szok:
      • Gość: szczesciarz a moze Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:33
        Kupiłem mieszkanko na Wyspiańskiego 36 m , właściciel chciał po 2500 za m
        stanęło na 2300 zl. Z jednej strony jestem szczęśliwy że już na swoim , z
        drugiej strony nie waiadomo czy np za rok nie kupił bym poniżej dwóch tysiecy .
        Ech najpierw człowiek marzy o wlasnym kącie a póżniej przychodzą głupie myśli
        czy się nie przepłaciło :) Pozdrawiam
        • Gość: justyna Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:59
          Gdybyś mógł i wiedział jak będzie to byś kupił rok temu za 1000/m.Człowiek ma
          przewaznie w życiu pod górkę :-)).Byle byś miał spokojnych sąsiadów.Miłego
          mieszkania!
        • Gość: dziub Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.08.07, 10:04
          No to ładnie przepłaciłeś. Rok temu kupiłbyś za pół tej ceny. Ale pocieszę cie -
          za rok stwierdzisz, że i tak tanio kupiłeś.
          • Gość: kasia... Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:12
            a co powiecie na to jak malzenstwo chce sprzedac sama dzialke na borowie kolo
            zwierzynca 12 arow za 90 tys
            • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.08.07, 11:34
              To już chyba nawet Kraków w tych cenach przeganiamy bo Rzeszów został daleko w
              tyle.
              • Gość: tarnobrzezanka Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:14
                hehe
                a ja nie chcę się chwalić, ale dokładnie rok temu kupiłam super mieszkano 1000
                zł. / m2...
                i to chyba cud jakiś był...bo gdybym poczekała (a chciałam czekać) to teraz już
                by mnie stać nie było...;(
                pozdrawiam wszystkich
                • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.07, 09:59
                  No to miałaś dużo szczęścia. Ja kupiłam niedawno mieszkanie do remontu za 2800
                  zł/m2.
                  • Gość: tarnobrzezanka Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:59
                    No to pozostaje tylko pogratulowac determinacji! 2800 za metr mieszkania do
                    remontu w naszym pieknym miescie to naprawde duza przesada delikatnie mowiac.
                    • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.08.07, 15:27
                      Widziałam ceny i powyżej 3000 za m2 za wcale nie lepsze klitki także nie wiem
                      czy to była przesada. Po prostu takie są teraz ceny i wyboru nie ma dużego. W
                      czasie poszukiwać spotkałam sporo klientów ze Śląska, Małopolski, Rzeszowa czy
                      innych dużych miast. Byłam tym mocno zaskoczona czego tu szukają. Mówili że
                      tak tanich mieszkań to nigdzie nie ma i traktują to jak dobrą lokatę kapitału.
                      Polecem ciekawy artykuł na ten temat pt. "Mieszkania drogie jak nigdy".

www.sztafeta.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=2871
                  • Gość: tarnobrzezanka Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:01
                    Nakrecajmy sie sami tak dalej to niedlugo przekroczymy 5000 za metr
                    • Gość: realista Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.07, 20:17
                      Ci "szczęściarze" to chyba Ci co mają mieszkania do sprzedaży. Dać powyżej 2000
                      zł za mieszkanie w Tarnobrzegu to nonsens. Z takim rynkiem pracy jaki mamy w
                      okolicy i zarobkami oraz perspektywami powiatowej pipidówki to inwestowanie w
                      mieszkanie akurat w tym miejscu większych pieniędzy nie wydaje się najlepszą
                      decyzją. Czy znacie osoby, które wyjechały np na studia do większego miasta
                      żeby tu wróciły lub ci co podjeli prace w wiekszym miescie lub za granicą -
                      chyba, ze spędzić emeryturę.
                      • Gość: ewa Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.08.07, 12:29
                        To może doradź gdzie warto kupić. Może w Krakowie za 8 000 zł? A co do
                        emerytów to też tu kupują. Sprzedają mieszkanie np. w Krakowie , kupują w Tbg i
                        jeszcze conajmniej 200 000 zł moga odłożyć na konto. Dzięki takiej operacji
                        mają druga emeryturę.
                        • Gość: Mig Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 15:10
                          Ceny mieszkań w Tarnobrzegu już zaczynają spadać.
                          Na pewno budowa 3 bloków z TBS też przyczyni się do dalszego spadku
                          cen.
                          • Gość: aga Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:10
                            własnie zakupilismy z meżem mieszkanko za 1700zł/m, 48m, na
                            serbinowie:)
                            • Gość: aga Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:14
                              a tak dokładnie to 1666zł/m
                              sa tanie mieszkania, ceny juz spadają..
                              • Gość: metys Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 13:19
                                > a tak dokładnie to 1666zł/m
                                taaa, niezłą ruinę musiałaś kupić, jeśli oczywiście piszesz prawdę.
                                ostatnio znane mi sprzedane z Serbinowa to 2400 i 2600 z m2
                                jak ceny tak spadają, to może sprzedasz już swoje za 1400? tylko sprzedaj
                                szybko, bo za miesiąc będzie po 1200!!! :P
                                • Gość: aga Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 15:17
                                  alez jestes zgryzliwy :P pewnie masz kupe lat ...no ale nie wazne..
                                  kupilam dokladnie za tyle ile napisałam, dnia 24 sierpnia tego roku..
                                  mieszkanie nie jest ruiną , no ale do zamieszkania sie nie
                                  nadaje..tzn, trzeba zrobic gruntowny remont ale to chyba w
                                  wiekszosci i tak sie robi zeby bylo" po swojemu"...nie ma
                                  plytek,podłóg odnowionych, nowych okien itp...ale wydaje mi sie ze i
                                  tak warte jest tej ceny..a sprzedac nie sprzedam, bo dopiero mam
                                  zamiar rozpocząc w nim nowe życie :) a tobie zycze wiecej optymizmu
                                  i lepszych informatorow "uszczypliwcu ":P
                                  • Gość: app55 Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 14:02
                                    Ceny mieszkań w Tarnobrzegu są znacznie tańsze niż ich rzeczywista
                                    wartość.
                                    • Gość: tez zyczliwy Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.07, 15:15
                                      Lubie takie odpowiedzi jak AGI, mile, zyczliwe i nie wazne za ile kupila, wazne
                                      ze jest fajna, lubie ja mimo ze jej nie znam. Pozdrawiam.
                                      • Gość: magda Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.10.07, 13:01
                                        A ja niestety kupię za kilka dni za 3200 bo tańszych ofert nie
                                        widzę. Jak macie takie tanie to dajcie namniary bo ja jakoś nie nogę
                                        znaleźć. Chodzi mi o metraż do 48, w dobrym stanie, 1,2 piętro, w
                                        dobrej lokalizacji.
                                        • Gość: piotr76 Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.10.07, 14:43
                                          A możesz napisać coś więcej o tym mieszkanku? Ja mam upatrzone na
                                          ul. Dąbrowskiej 4 (blok z cegły!) - 52 m2, 3100 zł/m2. Ale
                                          mieszkanko jest idealne! Zostają mebelki w kuchni, "komandor" w
                                          przedpokoju, no i łazienka też jest w bardzo dobrym stanie! Warte to
                                          mieszkanie jest tyle????????
                                          • Gość: magda Re: Czy ktoś wie jak kształtują się ceny mieszkań IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.10.07, 15:05
                                            Ja mam bez mebelków i przydałoby się trochę wyremontować. Ogólnie
                                            ładne ale nic szczególnego. Także twoje wydaje się atrakcyjniejsze.
                                            Szkoda, że ci co piszą, że ceny tak lecą w dół nie chcą dać jakichś
                                            konkretnych namiarów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka