Dodaj do ulubionych

Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. Barbar

IP: 80.51.159.* 02.01.08, 16:42
Miejsce akcji: altana śmietnikowa na ul. Św. Barbary. Czas akcji:
dzisiaj około 14.50. Przedmiot akcji: właściciel srebnego MPV, który
wywalił do altany śmietnikowej około 4 palstkowych worków ze
śmieciami. Na straż miejską nie dzowniłem, gdyż: primo jak
zadzwoniłem, że ogromne psisko posadziło kupę pod moim blakonem i
wiszącym praniem panowie stwierdzili, że powinien mieć fotografię
własiciela z psem w czasie robienia przez psa kupy. A secundo jak
się kiedyś pojawili na moją prośbę i szukali źródła wydzielania się
oparów benzyny i nie znaleźli polecili otwrcie okien w domu (W
LISTOPADZIE !!!)
Proponuję chodzenie z aparatami o odpowiedniej rozdzielczości, by
nawet z oddalenia sfotografować takiego właściciela auta. U mnie w
kieszeni siedzi mały Canon
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.01.08, 17:32
      Hmm...

O 14:50 wszyscy normalni ludkowie sa jeszcze w pracy.
      Czy ty naprawdę nie masz nic do roboty jak tylko wydzwanianie na SM?
    • Gość: lk Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 02.01.08, 17:57
      rzeczywiście...masz bardzo poważny problem
      • Gość: DarkoPL Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 02.01.08, 18:04
        A jak WSZYM ZDANIEM ??? KTO płaci za wywóż śmieci z tej altany: JA
        czy właściciel srebrnego MPV ??? Skoro BYĆ MOŻE ON to dlaczego tak
        mu się śpieszyło by jak najszybciej zniknąć spod altany. I to nie
        jest już JEDYNY taki przypadek, ale wywalanie do opłacanej przez
        mieszkańców bloków altany poświątecznych śmieci z jak przypuszczam
        jakiego domku podmiejskiego to jest DRAŃSTWO. A co do godzin pracy:
        po 16 miasto nie zamiera i też wiele osób pracuje np. od 19 jak ja
        • Gość: lk Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 02.01.08, 18:20
          zgłoś do prokuratury na pewno się tym zajmią
          • Gość: DarkoPL Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 02.01.08, 18:40
            Jak ktoś ukradnie dwa batony za 2,2 PLN w Kauflandzie to policja bez
            problemu przyjeżdża. Nie widzę problemu, żeby nie miała
            interweniować w takiej sprawie. W końcu opłata za wywóz śmieci to
            WIĘCEJ niz 2 PLN 20 groszy
          • Gość: sasiad Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 18:41
            Czlowieku opamietaj sie i nie szukaj problemu jak go nie ma. Altany smietnikowe
            sa na smieci, i dobrze ze facet smieci wyrzuca do altany a nie do rowu, jak
            czesto prymitywom sie zdarza.
            Tak nawiasem to widze jestes klasykiem w wyszukiwaniu problemow dla problemu,
            byle tylko mieszac. Dosc typowe dla tego forum.
            • Gość: DarkoPL Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 02.01.08, 19:11
              Powiedz GDZIE MIESZKASZ W KTÓRYM DOMKU a chętnie podejdę/podjadę ze
              śmiećmi z tygodnia do TWOJEGO kosza na śmieci za który TY PŁACISZ.
              OK?I wtedy też NIE BĘDZIE problemu dla CIEBIE ?
              • Gość:   Re: i co z tego...? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.01.08, 19:51
                Nadal będę twierdził, że masz zadatki na zadymiarza i wyszukujesz
                sobie sztuczne problemy.
                Płacisz i ja płacę jednakowo czy kontener/pojemnik będzie pełny czy
                pusty. Jeśli swoje śmieci będziesz upychał w tapczanie, bo obrazisz
                się na MPO to i tak zapłacisz. Dobrze ktoś napisał, że lepiej niech
                wrzuca do kontenera, niż miałby wywalić to na Kamionce.

Dawno temu chodziłem do 2-ki (teraz to gimnazjum) i pamietam jak na
                przerwach nadgorliwy ORMO-wiec nie jaki K. (ten co się bujał na WSK,
                myslę, że niektórzy skojarzą) spisywał wszystkich, którzy
                przechodzili po wydeptanej ścieżce na klepisku, bo nazwanie tego
                trawnikiem byłoby naduzyciem. Teraz stoją tam nowe bloki TBS-owskie
                i nikt się trawą nie przejmuje.
                W związku z tym określenie ORMO-wcem XXI wieku nie bedzie
                chybione...;)
                • Gość: DarkoPL Ja też chodziłem do dwójki IP: 80.51.159.* 03.01.08, 21:04
                  za czasów szkoły podstawowej. Miło spotkać KOLEGĘ
            • Gość: sasiad 2 Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 02:45
              sasiad nie gadaj z nim bo to debil.zarobil pare dolcow i mysli ze jest w USA
          • Gość: gosc Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.01.08, 18:43
            popieram pana ktory porusza ten problem Wszyscy powinnismy dbac o
            wizerunek swojego otoczenia Psy pod balkonami to nagminne Smieci
            wyrzucaja tarnobrzescy pseudo biznezmeni Ostatni widzialam malucha
            ktory przywjozl 2wory smieci razem z pizza SMACZNEGO z pizzeri BERG
            Moze ktos z wczesniejszych gosci ma ochote na taki poczestunek
            • Gość: gosc4 Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.01.08, 19:00
              straz Miejska jest malo aktywna NA moim osiedlu wzrosla cena kosztu
              wywozu smieci juz od 1.01.2008 dlaczego mamy ponosic czyjes koszty
              Brak zdrowego rozsadku przewozic rownoczesnie pizze i smieci Wazne
              nie higiena ale interes Dziwic sie ze mamy za granicami opinie
              brudasow
              • Gość: sasiad Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 19:43
                Przeciez jeszcze smieci nie licza ani nie waza, podjezdza smieciara i zabiera
                wszystko. Jaki problem ze ktos przywiozl worek smieci i tak placisz ryczaltem ,
                obojetnie ile tych smieci masz, worek czy sto workow.
                • nom73 Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B 02.01.08, 20:00
                  Płaci się od ilości osób zameldowanych w mieszkaniu, chyba od 1 stycznia 2008
                  6zl/osobę, nawet jak wyjedziesz do Londynu i nic nie będziesz wyrzucać to i tak
                  zapłacisz. :-)
                  • Gość: Mirek Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 21:13
                    Macie problem.Kto prowadzi jakies usługi typuy sklep itp musi okazac
                    opalte za wywóz smieci lub ,ze sam to wywozi na wysypisko.Ma miec
                    przydzielony smietnik do ktorego ma te smieci wrzucac.Nie ma kwitu
                    to znaczy ,ze smieci na dziko wysypuje. Spisz numerek -podaj na SM i
                    sprawdzą.Jesli nawet wyrzucil do "Twojego smietnika" a opalte wnosi
                    to moze musial to zrobic, a to nie jest znowu jakas afera.
                    • nom73 Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B 02.01.08, 21:41
                      Dokładnie, ja mam podpisaną umowę z PGKiM ale nie mam kubełka, bo mi nie
                      dostarczyli mimo moich ponaglań, kazali na razie zostawiać śmieci przy bramce w
                      workach, ale psy mi rozrywały worki więc wyrzucam do kubła przy blokach.
                      Jak mnie straż miejska złapie to pokaże umowę na wywóz i że płacę, ot co. :-)
                      Poza tym niektóre domki jednorodzinne mają podpisaną umowę na wywóz śmieci i
                      miejsce składowania jest właśnie pojemnik przy blokach (tak miał mój sąsiad, bo
                      nie chciał kubełka przed domem). Ale od nowego roku wszystkie domki mają mieć
                      już własne kubełki. :-)
        • Gość: drzewianka Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 03.01.08, 13:40
          wazne ze wyrzuca te swoje smieci do kosza a nie na kamionce na przykład wielkie
          pieniądze to nie są sam tych smieci nie ładujesz i strasznie głupio jest
          zrobione ze macie tam kosz zamykany na klucz prze zianie w ogóle brama tez na
          klucz dziwacznie moim zdaniem...
          • Gość: dzikowianka Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.249.6.* 03.01.08, 14:28
            Ludzie! a czy wiecie co sie dzieje na Dzikowie?????
            Tam to chyba smieci podrzuca pol miasta i to tacy "biedni" ludzie,
            ktorzy jezdza super brykami.
            Kto zaplaci za utylizacje tych smieci?????????????????????
            To, ze jest ryczalt od mieszkancow, to jest oplata zdaje sie
            obliczona na taka ilosc smieci jaka wyprodukuja ludzie dla ktorych
            sa przeznaczone kontenery, a nie dla polowy miasta!
        • Gość: obserwer Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 02:31
          ciekawe jaki zaklad miesci sie na ul.sw.barbary
    • Gość: eryka Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 09:53
      popieram DarkoPL. nalezy interweniowac w takich sprawach i to natychmiast, a co
      wam psie kupy walające sie pod nogami nie przeszkadzają? niemówiąc juz o jakimś
      zasrańcu który sknerzy na własny śmietnik i o podrzuca byle gdzie swoje śmieci.
      Kara i wysokie mandaty dla takich . ot co
      • Gość: obserwer Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 03:00
        skoro go tak popierasz to niech darko powie za ile osob placi smieci a ile jest
        w mieszkaniu,bo znam ten typ ludzi,wode przynosza z dzialki
    • Gość: szadok Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:05
      Srebne MPV co to jest za auto
      • shaz-za Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B 03.01.08, 12:38
        to popularna Madzia, mazda MPV nie tak ciezko sie domyslic no chyba ze ktos zyje
        jeszcze w dobie PRL-u i zna tylko poloneza, nyske,zuka i fiaciory
    • Gość: gosc Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.01.08, 17:57
      ktos o mianie Shaz -za wyslawia sie bez sensu i raczej nie blyska
      inteligencja jezyk polski prezentacja w najgorszym wydaniu
    • Gość: DarkoPL Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: 80.51.159.* 03.01.08, 21:02
      Chociaż JEDEN głos rozsądku. Nie chodzi mi tu o fakt, że ktoś
      jednorazowo wyrzucił śmieci. Obserwuję tego typu sytuacje coraz
      częściej jeżeli chodzi o Tarnobrzeg. Moim zdaniem, jak ktoś ma domek
      to przed domkiem ma kubeł i wrzuca śmieci do kubła, jak mu się nie
      mieszczą to podpisuje ANEKS do umowy z PGKiM o CZĘSTSZE opróżnianie.
      Poza tym nie wyobrażam sobie paranoicznej sytuacji, gdy ktoś kto ma
      kubeł pod domkiem na peryferiach będzie woził śmieci w bagażniku.
      Więc zrobił to ktoś, kto ALBO nie ma kubła czyli umowy na wywóż albo
      podpisał umowę na odbiór raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie a
      nadmiar podrzuca na osiedla przy najbliższej okazji. Jak ktoś
      zwrócił uwagę ryczałt od osoby jest obliczony na podstawie średniej
      produkcji odpadów. Gdy będzie ich więcej NA PEWNO ten ryczałt
      zostanie PODWYŻSZONY i TUTAJ WIDZE PROBLEM. Rozumiem, że jeżeli ten
      proceder będzie trwał przez dłuższy czas - w założeniu co nakmniej
      kwartał - to w następnym kwartale dostanę od spółdzielni kolejną
      podwyżkę spowodowaną większym odbiorem śmieci. POWÓD DO PODWYŻKI
      OPŁAT TAK SAMO DOBRY JAK KAŻDY INNY.
      • Gość: cooper Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 21:40
        problem z tymi śmieciami jest ,ale bez przesady - nie róbcie z tego sprawy zycia
        i śmierci - powszechnie wiadomo że jest prawo nakazujące właścicielom posesji
        posiadanie umowy na wywóz smieci - nie kubła tylko umowy , posiadam sklep w
        budynku spni mieszkaniowej siarkowiec na kopernika - kiedys wypowiedziałem umowę
        spóldzielni - bo brała ok 200 pln za miesiąc ,( takie stawki panowie prezesi
        kazali nam płacić) sąsiad podpowiedział mi podpisanie umowy z firma ....... , co
        zrobiłem , bo praktycznie smieci nie miałem a płaciłem , co zrobił kierownik
        osiedla siarkowiec ? poleciał i doniósł do straży miejskiej ze nie mam umowy na
        wywóz smieci , przyjechali i dawaj spisywac personalia ,a ja im umowę na wywóz
        smieci - wyszli jak zbite psy - wniosek ,kosza nie miałem tylko "papier" - bo
        papier du..ę chroni , a tak serio lepiej ze ktoś wyrzuca do "domku " jak na
        kamionce czy na działkach ,a nadgorliwiec "denerwujący" się ze ktoś mu podrzuca
        śmieci "do jego domku" wygląda troche jak ten kierownik osiedla - taki
        bezinteresowny "podpier...alacz" zasłaniający się kosztami - ja 6 lat płaciłem
        200 miesiecznie i przeżyłem obok takich co płacili 20 pln , a wywozili 10 razy
        więcej śmieci - miałem do nich strzelać , czy lac po mordzie?
        • Gość: sasiad Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 23:18
          No glos rozsadku. Pewnie ze najlepiej by bylo aby wszyscy ludzie byli piekni,
          madrzy, wspaniali. Tak niestety nie jest i jeszcze troche wody w Wisle poplynie
          aby ludzie poczuli sie gospodarzami. Musza tez zaczac zarabiac aby nie chcialo
          im sie ze smieciami jezdzic, majac wlasny kubel pod nosem, dla pozornej
          groszowej oszczednosci. Ja osobiscie ciesze sie ze te wory ze smieciami nie
          wyladowaly w rowie czy w lesie.To juz sukces ze przywiozl je do smietnika.
          Oczywiscie jest jasne ze Pan tez za nie nie placi.
    • Gość: bzn Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 07:52
      A kogo to obchodzi
      • Gość: gosc Re: Srebne MPV podrzuca śmieci do altany na Św. B IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.01.08, 18:56
        Tarnobrzeg to brudne miasto Jak wam sie podoba to rzucajcie te
        smieci gdzie chcecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka