Gość: milka IP: 195.117.223.* 22.01.08, 07:01 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080122/POWIAT0304/795631818/-1/podkarpackie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bpmbpm Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! 22.01.08, 08:29 co się stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.08, 19:54 Mam inne zdanie na ten temat Rodziłam dwójkę dzieci przy R.S i jestem bardzo zadowolona >Ten lekarz otoczył mnie opieką , był cierpliwy i wyrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.08, 19:55 Rodziłam w Tbg 3 dzieci i własnie R.S był lekarzem , który mi pomógl w tych trudnych chwilach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 22.01.08, 12:32 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9585745&rfbawp=1201001342.781&ticaid=15395 wiadomosci.onet.pl/1677809,11,ginekolog_i_polozna_podejrzani_o_spowodowanie_smierci_dziecka,item.html inni też echo czytają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 17:25 nie przesadzajmy.W Tbg urodziło się setki dzieci bez żadnych komplikacji.To,że na oddziale jest jeden nieudacznik o czym pisałam już dawno i zostałam zakrzyczana przez jakiegoś nawiedzonego barana, wiadomo od dawna.Po prostu powinna się skończyć lekarska solidarność,a winny powinien stracić prawo wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 09:49 a o kim mówisz mam niedługo rodzić warto by było wiedzieć na kogo uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 10:09 A to nie temu samemu Ryszardowi S. jakis czas temu na dyzurze umarło dziecko pare dni przed terminem porodu? Wtedy chodziło o kobietę w ciąży, której podano lek na chorobe nerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 10:15 to ta sama sprawa sprzed kilkunastu miesięcy,ale wiadomo dziennikarz chce zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.91b.tarnobrzeg.pilicka.pl 23.01.08, 11:23 to ta sama sprawa ale dopiero teraz prokuratura przedstawiła zarzuty więc nie rozumiem czemu pijesz do dziennikarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.01.08, 18:13 Zapewniam Was że nic winnym nie zrobią. Wszystko pozostanie, najwyżej, w zawieszeniu a to za mało by odczuli karę. No może pielęgniarka, jako ta słabsza w ogniwie, zostanie nieco gorzej potraktowana. Kiedy ludzie oddają podobne sprawy o zaniedbanie obowiązków przez personel medyczny zwykle słyszą że opieka, której w ogóle nie było, była na właściwym poziomie, i sprawy się umarza. Na ten temat niejednokrotnie pisała prasa i informowała telewizja. Co innego gdy robotnik ukradnie trochę desek w zakładzie albo kanister z benzyną. To dopiero afera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Oli Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 21:35 Ja rodziłam w szpitalu tarnobrzeskim i trudno mi uwierzyć, ze pielęgniarka alina S. nie zwróciła uwagi na zły wynik KTG. Co do Ryszarda S. to wiem tylko tyle, że to człowiek niezbyt miły. Robił mi pierwsze USG i pozostały mi same złe wrażenia. O nic nie mozna było zapytać bo nie raczył odpowedzieć, dodatkowo nakrzyczał na mnie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 22:25 Chyba pomylilaś lekarza, ja barzo miło wspominam kontakt z dr Ryszardem,w czasie pobytu w oddziale kilkatrotnie robił mi USG ciąży, tylko on wszystko mi tłumaczył,zaznaczam że nie byłam jego prywatna pacjentką. To naprawde dobry lekarz i to nie tylko moja opinia.Piszę dla tego ze na tym forum czy kogoś znają czy nie to i tak oplują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Oli Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 23:30 Ja go poznałam, miałam na to duzo czasu leżąc w szpitalu. Na innym USG był dla mnie bardziej miły ale tylko dlatego, że za plecami stał jego szef. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.01.08, 10:54 ja w sierpniu rodzilam, u mnie tez byl przy porodzie, tez byl nieprzyjemny ale rodzilam tylko 4 godz, mojemu dziecku tez zanikalo ktg 3 razy, ale mialam super polozna i duzo mi pomogla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była pacjentka Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.01.08, 14:43 Drogie Panie ten lekarz jeżeli nie potrafi diagnozować na podstawie min.badania USG niech się do tego nie bierze.Dzięki złej ocenie wielkości dzieckaprzez niego dziecko urodziło się w ciężkiej zamartwicy i do dziś jest niepełnosprawne Nie zrobił cesarki ,bo nie dostał w łapę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Ali Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 15:14 ja jestem bardzo wdzięczna za opiekę w przychodni panu doktorwi,moja córeczka z zagrożonej ciaży bardzo dobrze się rozwija, Jest on dobrym lekarzem i zawsze będę jego pacjentką.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:35 nie zgadzam sie z opinia .ze RYSZARD S. to zly lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:09 to miły i kompetentny lekarz,zawsze odpowiada cierpliwie na wszystkie moje pytania i wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.inowroclaw.mm.pl 26.01.08, 23:50 >to miły i kompetentny lekarz,zawsze odpowiada cierpliwie na wszystkie moje pytania i wątpliwości< Może jesteś ładna i można na Tobie oko zawiesić. Poświęci Ci troszkę czasu. Gorzej gdy maszkara.Wówczas zmyje jak brud z talerza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawusia Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 00:57 Nie zgadzam się z tobą. Mąż mnie kocha :) ale uroda nigdy nie grzeszyłam. A doktor S potraktował mnie bardzo dobrze, mimo, że nie byłam jego pacjentka a rodziłam przypadkowo w tym szpitalu i to o miesiąc za wcześnie. Mam zdrowego syna i w sumie .... same MIŁE WSPOMNIENIA ze spotkania z doktorem S Linka przesłała mi moja kuzynka, która też rodzila u doktora S. Panie doktorze trzymam za pana kciuki i życzę wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata p. Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:40 ja nie zgadzam sie z tym ze lekarz Ryszard S, to morderca rodzilam 13 lat temu syna wlasnie przy doktorze S. i szczerze mowiac gdyby nie jego pomoc nie wiem czy sama dalabym rade urodzic wiele mu zawdzieczam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:57 Jestem zasmucona agresją w temacie,rok temu na tym oddziale urodziłam moją córeczkę i i dzięki trosce dr R.S urodziłam zdrowe moje dziecko,również panie położne dużo mi pomagały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.01.08, 11:17 to miałaś szczęście i nie rozumiesz tematu dyskusji.Postawcie się w sytuacji tej młodej dziewczyny ,która poszła do szpitala ,a nie do znachora i obowiązkiem pracujących na dyżurze było dopilnować pacjentki , nie sama miała zgłaszać ,ze zapis KTG jest niepokojący Uważam ,ze nie ma tu żadnejagresji .Inaczej by wyglądały te wypowiedzi gdyby trafiło się którejś z pań takie nieszczęście Idziemy do szpitala po dziecko ,a nie po jego zwłoki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 12:53 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080127/WEEKEND/873360534 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.01.08, 17:19 Zyczę Pani Izo dużo cierpliwości i szczęśliwego rozwiązania Dobrze ,że podjęła się Pani stawić czoła tym rutyniarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 18:42 Rodzilam w lata temu i niemilo wspominam kontakt z lekarzem S.Juz nie wspominajac o poloznych. Mialam wrazenie, ze odrabiaja kolegium w szpitalu.Bardzo niemili, nieuprzejmi, wrecz chamowaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:08 Miesiąc temu moja córka urodziła swojego synka,a ja 20 lat temu ją na odziale w TBG. Traf chciał żę przy tych porodach był dr R. tak jak umnie i u córci, Obydwie bardzo dobrze wspominamy opiekę lekarza i położnych nikt nie był niemiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:06 Na oddziale ginekologicznym w TBG przeszłam operacje,która uratowała mi życie a zmobilizował mnie do niej dr. R. Będę mu za to zawsze wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izkaaaa Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: 195.117.223.* 30.01.08, 09:18 jednemu pomoże drugiemu zaszkodzi... ale czy to go usprawiedliwia? czy to oznacza, że jak kiedyś udało mu się postawić słuszną diagnoze i że jak miał kilka czy nawet kilkanaście pacjentek dla których był miły to można mu wybaczyć chocby jedno potknięcie? Myślę, że NIE!!! Bo to nie kosmetyczka, której raz zdarzyło się krzywo pomalowac paznokcia i nie szewc który raz niedokładnie skleił buta...to lekarz! Osoba odpowiedzialna za zdrowie i życie ludzkie! Zbyt duża odpowiedzialność i jesli ktoś nie jest w stanie podołać nie powinien brać się za taki zawód!Wiadomo nikt nie jest idealny, pomyłki lekarskie zdarzają się i pewnie nie raz się zdarzą, ale pomyłka pomyłce nie równa! Nie chodzi o nie ten wyrwany ząb...ON jest odpowiedzialny za śmierć człowieka, człowieka który na 100% żyłby gdyby nie jego nieodpowiedzialność! Czy jak ktoś raz coś ukradnie, a setki razy wcześniej bywał w sklepie i nigdy wczesniej nic nie ukradł...to czy taka osoba nie jest złodziejem? Czy jak ktoś kilkadziesiąt lat chodził parkiem i nigdy nikogo nie zabił a raz mu się zdarzyło to czy nie jest mordercą???? Jak można pisać takie bzdury, że mi pomógł dla mnie był miły....? Dla Was był miły, Wam być może uratował życie, ale komuś je odebrał... Dla mnie to wystarczy...to nie żadne pomówki, poszlaki, to fakty, skoro prokuratura postawiła zarzut, skoro sama prokuratura twierdzi, że dziecko gdyby nie doktor Ryszard S. żyłoby...to chyba nie stawia takich twierdzeń na podstawie "widzimisię". Musi pewnie mieć niezbite dowody, zeznania, opinie biegłych sądowych... Może i dla niektórych wyda się to co napisałam zbyt surowe, ale spróbujcie choć przez chwilkę zastanowić się co teraz musi czuć matka tego dzieciątka... Dlaczego w dzisiejszym świecie żałuje się oprawców a nie ich ofiary?????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:07 lekarz to człowiek taki sam jak kosmetyczka czy szewc,to nie bóg,jaki masz zawód? Odpowiedz Link Zgłoś
studentka_lub Re: Popieram tarnobrzeski szpital 30.01.08, 12:30 ale lekarz moim zdaniem to bardzo odpowiedzialny zawód i nie powiniem popełniać błędów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.08, 18:51 lekarza trudno porównać do szewca Lekarz ma do czynienia z ludzmi ,a nie martwymi przedmitami Niech interesuje się tym ,co się dzieje na oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.01.08, 18:58 Izkaaa jestem z tobą zgodna w 100%.Tak właśnie uważam .Miałam przyjemność obcować z tym panem .Na sali porodowej wyzywał pacjentki,był opryskliwy i nie miły.Pacjentka mówi cyt''rodzę,apan doktor na to ,aco mnie to obchodzi ,nie trzeba było się pie....ć''.Czy taką kulturę prezentuje lekarz?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 20:43 temat stary jak odgrzewane kotlety coś ,ktos, komu, byle była zadyma-jak w przyśpiewce. jedna baba,drugiej babie.... . A pączki smakowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 07:53 popieram to co napisala izkaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Popieram tarnobrzeski szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 13:06 pozdrowienia dla doktora ryska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: nie rodzcie w Tbg! tam pracują mordercy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 15:29 ....bo wszystkie Ryśki w tym szpitalu, to fajne chłopaki są !!! Odpowiedz Link Zgłoś