Dodaj do ulubionych

robaczyca w Tbg

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 15:44
Czy złej jakości woda nie jest przyczyną wielu zachorowań dzieci i osób
dorosłych na robaczycę.Ja obecnie truję ASCARIS LUMBRICOIDES wykryta obecność
w kale.Po długich uciążliwościach gastrycznych suchość w przełyku czyli jamie
ustnej,dziwnym katarze był szybko mijał znów nawracał itp.Chciałbym aby na
forum poruszyć temat paskudny ale ludzki.Jeżeli ktoś ma dziwne dolegliwosci
niech się wypowie ja opiszę może coś doradzę.Pozdrawiam zainteresowanych
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: robaczyca w Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 15:50
      a czym się leczysz i gdzie, bo nie ukrywam, że ja też się leczyłam zentelem
      vrmoxem, ale nic to nie dawało więc odpuściłam. Moja lekarka powiada, że to
      właśnie jest problem Tarnobrzega i jego wody.
      • Gość: ciekawy Re: robaczyca w Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 16:24
        Robaczyca jest problemem, trudnym do zwalczenia, ale jest to nie
        tylko problem Tarnobrzega.
        Dobrze by bylo aby na ten temat wypowiedzial sie ktos kompetentny,
        moze Sanepid. Prosimy.
      • Gość: pacjent Re: robaczyca w Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 16:41
        P.Ewo ja biorę te same leki w odstepie dwu tygodniowym i co miesiąc badanie
        kału.Prywatne badanie mikroskopowe kosztuje 5zł.Nie wiem ile to cholerstwo
        będzie się truło.Można znaleść w internecie o glistnicy ludzkiej ale bardzo
        ogólnikowo.P.Ewo pozdrawiam i zyczę szybkiego pozbycia się tej choroby
    • Gość: Dość Re: robaczyca w Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 17:50
      Polecam taka skuteczna kurację na robaki: dwa ząbki czosnku posiekać i zalać goracym mlekiem (1/2 szklanki wystarczy). Pić rano na czczo przez około dwa tygodnie, można i dłużej. Po tygodniu powtórzyć kurację. Zrobić badania. Za tydzien znów ponowić kuracje jako, że robaki czasem znów się pojawiaja i tak do skutku. W taki sposób wyleczyłem się z tego paskudztwa. Bez chemii.jesli mieszka sie pod jednym dachem z innymi osobami pod jednym dachem to warto aby z tej recepty wszyscy skorzystali.
      • xulu Re: robaczyca w Tbg 12.06.08, 19:04
        [[Można znaleść w internecie o glistnicy ludzkiej ale bardzo
        ogólnikowo]]

->pl.wikipedia.org/wiki/Glista_ludzka

->pl.wikipedia.org/wiki/Glistnica

->www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/840_glistnica_askarioza.html

jak również zapytajcie tutaj:

->forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4083031.html?x=1281317
    • Gość: Gość Re: robaczyca w Tbg IP: *.inowroclaw.mm.pl 12.06.08, 23:25
      Woda niekoniecznie może być przyczyną zakażenia Ascarisem Lumbricoidesem. Częstą
      przyczyną zakażenia jest spożywanie potraw np sałatek, surówek przez osoby
      zakażone, nie przestrzegające zasad higieny i nie leczące się na to świństwo.
      Być może w TBG jakiś zakład produkujący potrawy rozsiewa je a mieszkańcy odnoszą
      wrażenie że przyczyną jest woda.
      Gdybyś podał nazwę robaków Ascaris bez Lum.... to można by było przypuszczać że
      zaraziłeś się glistą od zwierząt (kot, pies).Skoro już o nich mówię to, śmiem
      twierdzić, że niewielu posiadaczy tych zwierząt wie że należy je odrobaczać
      regularnie co pół roku i szczepić na wszystkie możliwe choroby. (jedna szczepionka).
      Warto o tym pamiętać by nie doszło do tak zwanych wtórnych zakażeń-choroba
      wyleczona wraca bo nie zlikwidowano jego źródła.
      • Gość: a Re: robaczyca w Tbg IP: 83.1.121.* 13.06.08, 16:29
        Osoby zarażone zapraszam do UM i narobienie Dziubinskiemu na biurko.
        • Gość: lekarzyk Re: robaczyca w Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 14:34
          znam lepszy sposób psistalerza zapytać o radę, nazwisko mówi samo za siebie ...
          na sraniu to łon sie zno jak nikt inny ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka