Gość: agnieszka IP: 83.1.121.* 06.11.08, 15:21 Kiedy wreszcie rozliczymy Dziubinskiego za trucie mieszkanców tzw. wodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tarnobrzeżanin Re: pytanko IP: 83.1.112.* 06.11.08, 15:31 Przestańcie już bić pianę. Woda mogłaby być lepsza rzeczywiście. Jednak ta która jest spełnia wymogi zawarte w rozporządzeniu ministra zdrowia. Jakość wody monitorują stale PGK Sp. z o.o. i Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny. Nie ma możliwości czerpania wody z innego ujęcia. Stacja uzdatniania wody została zmodernizowana i to wszystko co można zrobić. Można byłoby zrobić odwierty i czerpać wodę z innego ujęcia, ale to w obecnej sytuacji jest nie możliwe ze względu na ogromne koszty liczone w setkach milionów złotych przy budżecie w granicach 140 milinów zł i nakładu na inwestycje w wysokości ponad 20 milinów. Jak się nie znacie na rzeczy to nie piszcie głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bekalosz Re: pytanko IP: 83.1.120.* 06.11.08, 15:56 Za wode w tarnobrzegu mozna rozliczać jedynie komunistów (właścicieli PRL i Tarnobrzega) za lokalizacje ujecia wody w Studziencu, I to by było na tyle w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zryw Re: pytanko IP: 83.1.121.* 06.11.08, 21:30 Komunistów ,a może rozliczymy Zygmunta Augusta za akt lokacyjny? Ten pajac Dziubinski jest prezydentem ponad 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnobrzeżanin Re: pytanko IP: 83.1.112.* 06.11.08, 21:53 Ludzie Dziubińskiego wybrali i jak Ci się to nie podoba to masz takie prawo. Jak będzie was więcej to może wygra ktoś inny za 2 lata. Pełne poparcie dla Dziubińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 22:20 No, wreszcie ktos madry odezwal sie. Komuna pozostawila niejeden smrod a dzisiaj udaje bohatera, bo nie ma wladzy a tym samym odpowiedzialnosci. Boze obraniaj przed tymi pieniaczami, juz pokazali co potrafia. Tylko drzec sie potrafia. Co wnosza na sesjach rady oprocz populizmu aby pokazac sie wyborcom, oszukuja. Rzadzenie to odpowiedzialnosc, nawet opozycja powinna miec odpowiedzialnosc za miasto, gdy tymczasem tylko rozrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 23:04 ludzie was to juz dokumentnie porypało!Jaka komuna?Od wielu lat rządzi w naszym mieście całkiem inna opcja!To chyba wystarczająco dużo czasu aby cos zrobić z wodociągami!Zauważyłam,że każdy kto odważy się krytykować Dziubka to jest wyzywany od komunistów. Niektórzy z was nie mają pojęcia o czym mówią .Poza tym albo byli zagorzałymi fanami tej opcji,albo nie było ich jeszcze na świecie. Najlepszy jest ten agent,który pisze pod różnymi ksywami i ciągle ględzi aby "nie bić piany".Robi mi się niedobrze gdy widzę te mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 02:55 Jak tak jesteś zorientowany to nie rób wody z mózgu innym znawco tematu wody. Studzieniec leży przy dawnej kopalnii siarki Jeziórko. Jak ta władza zlikwidowała kopalnie , to na tereny kopalnii w ramach rekultywacji i zgody dzisiejszych włodarzy zwieziono tysiące ton odpadów z oczyszczalń ścieków i rozrzucono to na terenie pól górniczych. Najciekawsze jest to, że zrobiono to też w odległości ok 1km od studni głębinowych na Studzieńcu. Jak myślisz - czy to co było i jeszcze jest w tych odpadach (cała tablica Mendelejewa) dostanie się do tej wody lub dostało? Czy będzie to miało wpływ na jakość wody? Gwarantuję Ci, że za tzw. Komuny byłoby to niemożliwe - za tej Komuny wszystko w imię prywaty jest możliwe . Czy o takiej odpowiedzialności znawco - pieniaczu mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWELINA Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 06:58 Brawo!!! Brawo!!! dla mojego przedmowcy. Wszystko co "złe" a jest wyciagniete na to forum to stara komuna. A osoby o tym piszace sa komuchy, pieniacze itp. Dlaczego jesli cos jest białe, mówicie ze jest czarne? Kaze wam ktos? czy az tak jestescie slepi? Co bylo zle . No ale w koncu mamy to co chcielismy- WOLNOSC- w kazdym wydaniu! i przyzwolenie nasze na takie a nie inne dzialania wladzy. Nie wolno nic napisac na prezydenta bo swiety jak ksieza. Wolno nam rozprawiac sie z pijanstwem sprzedawczyn a nie wolno pisac o pijanych urzedasach. Ludzie takie jest nasze prawo? Wiem ze posypia sie gromy na mnie i znow stwierdzicie ze jestem pieniaczem przedwyborczym, ze komuchem ale mam to gdzies. Piszcie sobie bo takie macie prawo. Ja tez mam takie prawo. Skoro widzicie sama dobroc za tej prezydentury to znaczy ze faktycznie w Tarnobrzegu jest super dobrze. Wiec po co narzekac? Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzizazuzaj Re: pytanko 07.11.08, 07:53 jaki masz problem?wiesz gdzie urzeduje , wchodzisz do gabinetu , robisz mu "liscia" i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: pytanko 07.11.08, 09:55 Zazuzi...itd. Znasz szyfr do drzwi na pięterko? Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzizazuzaj Re: pytanko 07.11.08, 10:57 sa sposoby zeby zacny pan jasiu sam zszedl na dol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 20:48 Jak Kali ukradnie - to dobrze, jak Kalemu ukradna to zle. Sprawdzilo sie powiedzenie. Pieniaczycie, opowiadacie glupstwa, klamiecie to wszystko gra, ale jak wypomni Wam sie parszywa przeszlosc, ktorej powinniscie sie wstydzic, to aj waj, a to tylko prawda. Dobrze ze choc troche Was boli, to znaczy ze jestescie na dobrej drodze, tylko wiecej odwagi, przeproscie spoleczenstwo, a moze Wam przebaczy. Ale opamietajcie sie i nie pieniaczcie. Jest jednak jakas dziwna zbieznosc to ci co omal kraju nie obrucili w pyl, dzisiaj sa bardzo sprawiedliwi, a przy tym bardzo krzykliwi. Moi drodzy, popytajcie madrych a pozniej sie wypowiadajcie. Ja nie bede z Wami polemizowal bo sie nie znam, ale wydaje mi sie ze rekultywacje w Jeziorku i nie tylko prowadza fachowcy i poslugiwanie sie glupimi, nie sprawdzonymi haselkami ma na celu kolejne wywolywanie niepokojow i mieszanie ludziom w glowach, wg zasady klamcie, klamcie a moze cos cypi. Daremny Wasz trud, bo krytyka w Waszym wykonaniu to pieniactwo, a nie troska o miasto, ludzie juz Was przejrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 21:35 nie znasz się a komentujesz i zarzucasz brak wiedzy - masz problemy z logicznym myśleniem? Znasz zasadę: cel uświęca środki ? Prawdziwa cnota krytyk się nie boi! A jak jest drugie dno to trzeba je ukryć czy pokazać ? Brak wiedzy (CZYŻBY ????? !!!!!!) nie jest usprawiedliwieniem dla popełnionych w trakcie rekultywacji w obrębie Studzieńca nieprawidłowości (powinno tu być dużo ostrzejsze sformułowanie). Najbardziej sprawiedliwymi są dzisiaj wasi działacze , którzy poprzednio byli takimi samymi przydupasami władzy zwanej komuną - wide pan Lubas (były działacz komunistyczny - szef ZMS w Siarkopolu). A na końcu - co udowodniłeś swoim słowotokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:13 No widzisz, dalej bredzisz, jak nie masz argumentow to plujesz, to jest dla Ciebie latwiejsze, aby ugrysc. Zajmij sie woda jesli nasz cos madrego do powiedzenia, bo ta Cie interesuje, ale nie na zasadzie dowalenia lecz sprobuj zastanowic sie jak problem, jesli jest, rozwiazac. To bedzie troska o miasto. To forum moze byc dla glupich, aby sie wyzyc, ale tez moze byc forma prawdziwej dyskusji, przynoszaca korzysc wszystkim. Nie mysl ze jestem naiwny, Ty nie potrafisz nic sensownego wymyslic, Twoim celem jest tylko rozrabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratfilipa Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:35 Pogadajmy konkretnie, co? Ja do P. juranda nixc nie mam. Nawet zaluje, ze nie udalo mu sie zlikwidowac sprzedazy prezerwatyw w kioskach. Prowadze sklep, wiec wiecie, wiecej ludzi, wiekszy utarg... a tak doopa. Niech sie pan nie zalamuje panie Jurandzie i walczy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 01:05 czy to co napisałem to brednie i plucie - TO SĄ FAKTY - a ty z nimi polemizujesz zamiast się nimi zainteresować i wykazać troskę o miasto i zakładasz , że tutaj na forum są ludzie bezrozumni i szukający rozróby. Typowe myślenie zdobywcy - może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Re: pytanko IP: 83.1.121.* 08.11.08, 09:16 O ile dobrze pamiętam Dziubinski jest prezydentem 10 lat, wczesniej był viceprezydentem wykaszając prawicowego kolegę Żwiruka.Do zrobienia porządku z wodą miał dużo czasu. Z pieniędzmi nie wiedzą co zrobic . Odpowiedz Link Zgłoś