Dodaj do ulubionych

gdzie rowerkiem? TBG

IP: 194.181.134.* 04.04.09, 08:10
Witam wszystkich, jak widac sezon rowerowy zaczyna sie, pogoda takze
zaczyna nam sprzyjac, ale gdzie tu wyskoczyc na jakas mała przygode
rowerową???
Moze ktos z forumowiczow zna jakas fajna ciekawą trase rowerową
poczynajac od Tarnobrzega ?
czyli po prostu gdzie rowerem w TBG ?
Obserwuj wątek
    • Gość: rowerzystka Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:54
      ja tez poszukuje takiej trasy rowerowej
    • Gość: proboszcz Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 10:31
      szosowych Ci nie podam, bo ja raczej XC praktykuję.

generalnie źle się nie jeździ po zwierzyńcu - z centrum można pojechać "dołem",
      obok strzelnicy, do cmentarza w Sobowie, stamtąd wzdłuż torów na Kamionkę, potem
      przez Miechocin przebić się do jeziora machowskiego, zrobić rundkę wokoło (o ile
      strażnicy nie pogonią ;) i ostrożnie przekraczając wisłostradę przebić się na
      drugą stronę wału wiślanego. tam w kierunku Sandomierza - jak daleko dasz radę :)

robię na tej bazie w sezonie 2-3 przejazdy tygodniowo. teren równiutki, żadnych
      podjazdów i zjazdów (poza wałem). trasa raczej nie długa, rekraacyjna, rzekłbym
      nawet amatorska.

a sezon tuż-tuż! :D
      • Gość: rowerzystka Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 10:46
        mozna by bylo sie zalapac z Toba na taka trase? pierwszy raz nie
        chcialabym jechac sama, by sie nie pogubic
        • lacido Re: gdzie rowerkiem? TBG 04.04.09, 12:47
          lubisz ryzyko ;)
        • Gość: proboszcz Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: 83.1.120.* 04.04.09, 18:43
          nie wiem co na to powie moja żona ;)

rozgrzewkę planuję na przyszłą niedzielę, najpierw muszę przygotować rower.

napisz: bart0sh@gazeta.pl
    • Gość: beata Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 15:53
      Tbg - Stale-Jeziórko -Buda Stalowska (pętla dookoła stawów) i z
      powrotem.
    • Gość: anno domini 2009 Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 19:17
      piękna trasa: Tbg - wiadukt w Nagnajowie - zwałka (góra którą widać z wiaduktu).
      Tereny przepiękne, jak w Bieszczadach. Są też piękne jeziorka, dużo wszelkiej
      fauny i flory. Ja jestem urzeczony tym terenem. Idealny na całodzienną wycieczkę
      rowerową i odkrycie przecudnych zakątków.
      • Gość: a Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: 188.33.53.* 04.04.09, 20:05
        Tbg-Chmielów-Cygany-Stale-Tbg
    • Gość: darrk Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.stalowa.pilicka.pl 04.04.09, 21:07
      Super temat dla fanatyków rowera.Ja polecam
      Tarnobrzeg-Sandomierz-Koprzywnica-Łoniów-Tarnobrzeg.Ewentualnie coś do
      zwiedzania, Tarnobrzeg-Łoniów-Klimontów -Krzyżtopór
      • Gość: xyz Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 21:19
        extreme-wałem na pieprzówki w Sandomierzu.
        • Gość: kkk Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 22:23
          W samym Tarnobrzegu. Z centrum na os. Przywiśle i dalej ścieżką wzdłuż skarpy. Zjazd nad Wisłę i dalej przez ogródki działkowe na Dzików. W Dzikowie do wału i powrót ul Słomki. Przejeżdżasz ul. Warszawską i do Zwierzyńca. Wracasz obok boisk piłkarskich do ul. Zwierzynieckiej i do centrum. Razem ok. 12-13 km.
    • jakub_biker Re: gdzie rowerkiem? TBG 06.04.09, 20:18
      Proponuje moją trasę która liczy 14 km w jedną stronę. Przebiega po płaskim terenie, ścieżkami polnymi, nieruchliwymi miejskimi drogami asfaltowymi(mimo wszystko należy uważać) oraz żwirowymi. Prowadzi od Zamku Dzikowskiego przez Dzików, las Zwierzyniecki, Miechocin, Ocice, aż po okolice Chmielowa (zalew nie-machowski, co prawda mniejszy ale z dzikimi łabędziami – prawdziwe odludzie, lepiej wybrać się grupą osób).

ZAMEK DZIKOWSKI (centrum) <<<<MAPA>>>> img23.imageshack.us/img23/8398/1etap.jpg
      Startujesz przed bramą zamku dzikowskiego, wjeżdżasz do parku, od razu skręcasz w lewo i zjeżdżasz z górki. Dojeżdżasz do pola, skręcasz w lewo w kierunku wału i podążasz wzdłuż niego. Po chwili zjeżdżasz na drogę żwirową którą masz po lewej stronie. Przy kapliczce zaczyna się droga asfaltowa.

DZIKÓW
      Skręcasz w prawo w stronę Dzikowa. Jedziesz prosto aż pod główne skrzyżowanie obok Biedronki i Wszystko dla domu. Przecinasz je i jedziesz prosto. Mijasz po prawej stronie WORD jedziesz cały czas prosto w kierunku Zwierzyńca. Dojeżdżasz do drogi żwirowej w lesie.

ZWIERZYNIEC
      Gdy nie jest mokro jedziesz wąską ścieżką przez las (cały czas PROSTO)
      (inaczej jedziesz tak jak na mapie-objazdem),
      po drodze przecinasz szeroką drogę leśną która prowadzi na boiska sportowe Siarki. Jedziesz dalej prosto wąską ścieżką leśną(nie zmieniaj kierunku bo się zgubisz). Wyjeżdżasz z lasu i skręcasz w prawo i jesteś przy przejeździe kolejowym, mijasz go i jesteś już w Miechocinie.

MIECHOCIN <<<<MAPA>>>> img219.imageshack.us/img219/8707/2etap.jpg
      Kamienistą drogą jedziesz wciąż prosto w stronę centrum Miechocina. Aż wyjeżdżasz na główną drogę do Stalowej Woli, skręcasz w lewo w stronę Stalowej Woli, by po ok. 50 metrach skręcić w prawo obok dworku, w Ul. Zamkową, i tą ulicą asfaltową jechać w kierunku Ocic (po prawej stronie masz uroczy sklep o nazwie Mexyk). Teraz długi odcinek przed tobą, mijasz po drodze zabudowania, pola, i gdy zaczyna się lekki łuk w prawo tzn. że dojeżdżasz do Ocic.

OCICE <<<<MAPA>>>> img21.imageshack.us/img21/5664/3etap.jpg
      Pojawia się znak „Błonie”, przystanek autobusowy(?) oraz sklep. Skręcasz w lewo, między zabudowaniami i jedziesz w „pole”. Nie przestrasz się psa, za ogrodzeniem :D

OSTATNI ETAP(okolice Chmielowa)- czyli prawdziwe odludzie!!! <<<<MAPA>>>> img12.imageshack.us/img12/9356/ostatnietap.jpg

Jedziesz ścieżką polną prosto przed siebie (ok. 2.km), po lewej stronie w oddali widać jakąś starą opuszczoną fabrykę(widać ją na mapie). Ponoć w niej straszy :]. Dojeżdżasz do drogi (bodaj z płyt), skręcasz w prawo, zaraz w lewo i po chwili znów w lewo (patrz mapa) … i teraz przypomina mi się pamiętna scena z „NIC ŚMIESZNEGO” „… a oczom im ukazał się las” – podobny widok :). Jedziesz prosto w stronę „lasu” na wzniesieniach,
      [[[gdy masz ochotę i skręcisz w lewo (możesz z bliska obejrzeć opuszczoną „fabrykę” – odradzam ze względu na duchy w tamtym miejscu]]]
      Przy wzniesieniu skręcasz w prawo, po chwili w lewo i jedziesz wciąż płytami, z lewa zaczyna się względnie stromy podjazd pod wspomniane wzniesienie, jedziesz więc na górkę i po chwili jesteś na miejscu. Czy ktoś może coś więcej napisać o tym miejscu. Czy ono należy administracyjnie do Tarnobrzega
      • Gość: agata Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: 83.1.116.* 07.04.09, 17:52
        jakub_biker byłoby spoko tylko tam gdzie piszesz o Miechocinie jest akurat
        Mokrzyszów.
        To tylko takie sprostowanie. Jeszcze musisz trochę pojeździć,żeby Ci się nie
        myliło. Życzę sukcesów.
        • Gość: Lili Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: 83.1.122.* 07.04.09, 21:20
          He he ...mi się zawsze myli Miechocin z Mokrzyszowem :|
          • Gość: tgb Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 15:09
            ...oraz Mokrzyszów z Meksykiem
    • Gość: gosc Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 09:08
      TRAGEDIA kompletnie nie ma gdzie jezdzic rowerem wszystkie drogi w
      okolicy Zwierzynca nad Wisla na Nadolu zostaly wysypane jakimis
      drobnymi kamieniami Nie sa one utwardzone i kamienie pryskaja spod
      kol rowera Boje sie zeby nie przebic opony i przejezdzajacych
      samochodow zeby nie dostac kamieniem np w oko
      • Gość: rowerzysta_tbg Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 09:43
        Jak widać, nawet zwykła jazda na rowerze dla niektórych to ekstremalny sport Nie
        wiem gdzie te kamyki, ale ja osobiscie lubie w trakcie wycieczek rowerowych
        jezdzic po polnych drogach, leśnych ścieżkach, czy kamienistych, żwirowych
        powierzchniach. Do gościa pod nazwą o ksywie TRAGEDIA, polecam jazde na którymś
        z tarnobrzeskich rond, w kółko. Nie przebijesz sobie dętki.
        • Gość: gosc Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 16:39

tez lubie jezdzic po polnych sciezkach ale niekoniecznie telepac sie
          przez cala jazde po kamieniach;P pozdrawiam:P
          • Gość: magda Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 11:52
            polecam skręcić w prawo w Miechocinie, obok stacji benzynowej i tamtejszej
            szkoły, zjazd po płytach ślimakiem, na dole skręt w lewo i prosto aż pod zalew,
            łabędzie, skarpa na której monumentalnie stoi miechociński kościół, zielono,
            wierzby, po PROSTU PRZEPIĘKNIE ! jak nie Tarnobrzeg!
    • Gość: szukajacy wrazen Re: gdzie rowerkiem? TBG IP: 194.181.134.* 14.04.09, 17:16
      no swietny temacik kto ma jeszcze jakies propozycje .... i chce sie
      podzielic ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka