Dodaj do ulubionych

Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio?

15.11.05, 16:55
Ja bylam po tych przepisowych 6 tygodniach, wszystko bylo ok. No i mialam
pojsc po wakacjach.I do dzis mi tak jakos schodzi. Chyba sie w koncu wybiore z
Malgosia, w ramach walki z jesienna nuuuuda- w koncu to jakas zabawa bedzie, nie?
Obserwuj wątek
    • viviene12 ja bylam 8 tygodni po porodzie 15.11.05, 16:57
      na kontroli "podwozia"smile
      Kazal przyjsc po zakonczeniu karmienia - jesli przed 6 miesiacem lub ok. po pol
      roku, ale z tego co mowil wynikalo raczej o kontrole piersi, ktorej w czasie
      karmienia sie nie robi.
    • mooh Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 17:09
      Ja 5 tygodni po porodzie i mam się stawić na kolejny przegląd techniczny za 3
      miesiące
    • enja11 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 17:30
      Byłam po przepisowych 6 tygodniach i powinnam pójść jakoś teraz, ale jakoś nie
      mogę się zebrać.
    • mmala6 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 17:55
      no po 6tyg, potem chyba po 2 m-cach jak juz nie karmilam piersia i chcialamy
      tabletki anty.I ide chyba w tym m-cu albo w przyszlym.
      • xemm1 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 17:59
        no to ja też byłam przepisowa - po 6 tyg. a później lekarz mówił że jak się nie
        będzie nic działo to za rok... idę w grudniu... kurcze jakoś się odzwycziłam ;-
        ))) a gdzie te czasy że człowiek co 3 m-ce biegał... ale oczywiście nie brakuje
        mi tego, nie myślcie... wink))
        • mmala6 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 19:00
          Xemm, ja tam co 4 tygodnie biegalam!smile ale w ciazy to jakos tak inaczej, prawda?
          No a w szpitalu?-obchod i ogledziny dwa razy dziennie przy full widowni, to jest
          dopiero life!wink i jeszcze co druga mama z biustem na wierzchu, nikt sie nie
          przejmuje.Tak sobie teraz mysle, ze kobieta w ciazy i tuz po urodzeniu to nie
          jest traktowana jak kobieta, tylko ...hmmm...obiekt do urodzenia dziecka... no
          ale basta! skonczylo sie! zalozyc koronkowe stringi i biec do ginawink)
          • xemm1 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 19:12
            kurcze nie co 3 m-ce tylko co 3 tygodnie, ale bzdurki piszę...
            Taaa ta widownia ...jak sobie przypomnę tych studenciaków w szpitalu, a
            najlepsze było USG z widownią... i bynajmniej nie mówię tu o usg przez powłoki
            brzuszne wink)) no ale leczenie w klinice jest właśnie z tymi atrakcjami...i tak
            miałam szczęście ze żaden studenciak mi wenflonu nie zakładał, koleżance
            zakładali i miała siniaka od nadgarstka po pachę wink))
            • barbi1 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 20:12
              Ja też byłam zaraz po porodzie, czyli po połogu.
              Teraz zapisałam się na następny tydzień na wizytę.
              A propos widowni, to faktycznie była niezła jazda,
              jak cała świta wjeżdżała dwa razy dziennie na obchód
              oglądać <kino>.
              Najlepsze było to, że w świcie pewnego poranka znajomy
              chłopak z równoległej klasy z liceum wink))
            • pampeliszka Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 20:55
              hehe, mnie cewnik przed cc zakladala studentka, po raz pierwszyw zyciu
              i tylko to niemile wspominam z calej operacji
              no i jeszcze te nieszczesne pobudki o 6 rano zeby sie zapytac, czy "teplotki ne
              bylo?", zwlaszcza, jak mi Malgol zasnąl w koncu o 5, po ciezkiej nocy
              po 3 dniach sie nie dalam i kiedy szlam do toalety po ulozeniu w koncu Malgosi
              do snu, wstepowalam do pielegniarki, budzilam ja i oznajmialam, ze "teplotki nie
              bylo" i ze teraz ide spac...
              w Polsce tez o 6 rano sie dopytuja o temperature?
              • xemm1 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 21:13
                a jak.... teplotka o szóstej musi być zmierzona... a w czasie ciąży po
                teplotce - pomiar tętna malusiów... to tez było okropne, ale nagrodą było
                posłuchanie serduszka dziecka smile)
    • agulek11 Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 18:02
      ja byłam tygodno po porodzie ( w styczniu)...potem byłam na kontroli w
      czerwcu...i planuje kontrole grudzień/styczeń.
      Co jak co...ale tych spraw pilnuje...bo swoje się już odcierpiałam.
    • wenus.z.willendorfu Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 18:17
      byłam kilka tygodni po porodzie, potem jakieś 5 miesięcy, a potem już nie...
    • alexsc A dzisiaj byłam;-)) 15.11.05, 19:48
      bobo rosnie , już waży 800 gr, panienkawink)
      • barbi1 Re: A dzisiaj byłam;-)) 15.11.05, 20:08
        Gratulacje!!!
    • agagaby W szostym tygodniu ciazy... 15.11.05, 21:09
      Jak pojechalam na wakacje i poszlam na kontrole i potwieerdzenie czy
      faktycznie jestem w ciazy.
      • renatka_sz Re: W szostym tygodniu ciazy... 16.11.05, 00:34
        w Irelandii tak samo. Na kazdej wizycie mi tylko macali brzuch, mierzyli
        cisnienie, wazyli i sluchali serduszka dziecka. No i USG dwa, trzy razy. Po
        porodzie tez jak w Holandii.
        A do "prawdziwego" gina zamierzam pojsc jak bede w Polsce, czyli juz za 4 i pol
        tygodnia hurrrrra (oczywiscie to hurrra to na wizyte w Polsce ogolnie, a nie na
        gina)
    • kubona Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 15.11.05, 23:04
      byłam tydzień po porodzie na zdjęciu szwów (ze szpitala sie wypisalam na wlasne
      żadanie to mi nie zdjęli) potem 6 tygodni po żeby lekarz obejrzał blizne po
      cięciu, a teraz mam iśc jak zdecyduję się na antykoncepcję jakąś ale jakoś nie
      mam z kim zostawic Kubusia, albo mam okres a moj gin przyjmuje tylko we
      czwartki, tam gdzie ja jestem zapisana
      • alexsc Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 16.11.05, 09:55
        Ty po tą anty to się wybierz jak najszybciejwink)
        ja polazłam po przepisowych 6-ciu tygodniach dostałam CERAZETTE, no i potem
        brałam jakiś czas... a potem się skończyły, potem zapisał mi lekarz domowy ...
        i tak jak sie skończyły to nie miałam kiedy się wybrać no i efekt będzie w
        marcuwink hehehe
    • przeciwcialo Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 16.11.05, 08:04
      W siódmym tyg po cc. Mam przyjśc jak zrobie USG piersi i zacznę miesiaczkować
      coby cytologie zrobić.
      • miodzio_k Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 16.11.05, 10:26
        A ja wczoraj poszłam. I raz po porodzie.
    • rutkam Re: Kiedy bylyscie u ginekologa ostatnio? 16.11.05, 20:24
      Ja od porodu w styczniu byłam 2 razy,pierwszy po przepisowych 6 tyg.,drugi po
      pół roku,naprawdę odzwyczaiłam się od tego biegania co 4 tygodnie, chociaż ja
      się cieszyłam na te wizyty,bo mogłam małego pooglądać na USG.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka