Dodaj do ulubionych

Przygotowanie pedagogiczne, nauczyciel

11.10.11, 22:31
Witam.
Studiuję równolegle 2 kierunki (na razie licencjat):
- pedagogikę - konkretnie jest to wczesna edukacja
- i geografię, ale nie jestem na specjalizacji nauczycielskiej
Nie ma wątpliwości, że po studiach będę mogła uczyć w klasach 1-3, ale chciałabym móc pracować jako nauczyciel geografii w gimnazjum/liceum.

Czy w związku z tym, że jestem już na pedagogice, muszę robić jeszcze specjalizację z geografii, albo dorabiać kurs kwalifikacyjny z tego przedmiotu?
Planuję iść na uzupełniające studia magisterskie z geografii a pedagogikę zakończyć na poziomie licencjatu - czy to da mi już odpowiednie uprawnienia? Czy może powinnam zrobić magistra i z tego drugiego?
Na studiach magisterskich mogę wybrać specjalizację pedagogika szkolna - może należy jeszcze to ukończyć?

Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • amancjuszka Re: Przygotowanie pedagogiczne, nauczyciel 12.10.11, 10:56
      Masz uprawnienia do 1-3, a co do geografii jezelis konczysz licencjat bedziesz miec tylko do gimnazjum, wiecwarto skonczyc geografie mgr, wtedy masz kwalifikacje do liceum.
      • elliee Re: Przygotowanie pedagogiczne, nauczyciel 12.10.11, 13:54
        Tylko, że nie jestem na specjalizacji nauczycielskiej na geografii.
        Ale w końcu magister z pedagogiki szkolnej (licencjat wczesnoszkolny, ale na magistra już właśnie szkolny) chyba powinien wystarczyć? Magistra z geografii będę robić na pewno, więc po prostu zrobiłam 2.
        • amancjuszka Re: Przygotowanie pedagogiczne, nauczyciel 12.10.11, 14:08
          To nic ze to nie jest na kierunku pedagogicznym, bo masz i tak studia z pedagogiki.
        • amancjuszka Re: Przygotowanie pedagogiczne, nauczyciel 12.10.11, 18:08
          A szkolna rob po tym mozna byc pedagogiem w szkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka