Dodaj do ulubionych

Kursy rosyjskiego

IP: *.bpl.vectranet.pl / 80.51.226.* 15.06.04, 15:17
OD KILKU TYGODNI POSZUKUJĘ DOBREJ OFERTY KURSU J,ROSYJSKIEGO ZA GRANICĄ
OCZYWIŚCIE A TU NIC,JEST PEŁNO KURSÓW ANGIELSKIEGO,NIEMIECKIEGO A CO Z
ROSYJSKIM?JESTEM BARDZO ZASKOCZONA TYM FAKTEM TYM BARDZIEJ ŻE JAK JUŻ ZNAJDE
JAKĄS MARNĄ OFERTE (Z WIELKIM TRUDEM) TO CENA ZWALA MNIE Z NÓG:4-5 TYS ZA
DWUTYGODNIOWY KURS W NIEZBYT ATRAKCYJNYM MIEJSCU GDZIEŚ NA OBRZEŻACH ROSJI,
ZAKWATEROWANIE POKÓJ 4-5-6-8 OSOBOWYM DZIEKUJE.CHYBA ZREZYGNUJĘ.POZDRAWIAM
WSZYSTKICH:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Lena17 Re: Kursy rosyjskiego IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:15
      BEZ WACHANIA MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE NAUKA JĘZYKA ROSYJSKIEGO NADAL NIE BUDZI
      SYMPATII WŚRÓD MOICH RÓWIEŚNIKÓW.NIECHĘTNIE CHODZĄ NA TĄ LEKCJĘ I MAJĄ
      LEKCEWAŻĄCY STOSUNEK DO JEGO NAUCZYCIELI,A PRZECIEŻ LICZY SIĘ NASTAWIENIE!NIE
      DOCIERA DO NICH ŻE ROSYJSKI STAJE SIĘ JĘZYKIEM BIZNESU I MIĘDZYLUDZKIEJ
      KOMUNIKACJI.CZASAMI BYWA I TAK ŻE NAUCZYCIELE TEGO JĘZYKA NIE PRZYKŁADAJĄ SIĘ
      DO NAUCZANIA A WTEDY I UCZNIOWIE REZYGNUJĄ-NAWET CI NAJBARDZIEJ ZAPALCZYWI. ALE
      NIE WARTO PODDAWAĆ SIĘ I TAK ŁATWO REZYGNOWAĆ!ŻYCZĘ POWODZENIA WSZYSTKIM KTÓRZY
      ODKRYLI PIĘKNO JĘZYKA ROSYJSKIEGO I TYM KTÓRZY DOPIERO JE ODKRYJĄ.
    • Gość: ruska Re: Kursy rosyjskiego IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 00:55
      Wrzuć do wyszukiwarki Instytut im. Puszkina w Moskwie. Oni organizują takie
      kursy. Nie pamiętam adresu. Zgłaszasz się do nich sama, bez polskich
      pośredników. Wszystkie informacje są na ich stronie.
      A co do kosztów, to muszą być wysokie i pewnie jeszcze długo będą, bo niestety
      w Rosji ciągle pokutuje, że obcokrajowiec to dojna krowa.
      • Gość: Wojtek Re: Kursy rosyjskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:25
        www.pushkin.edu.ru
        ale na letnie kursy to juz poznawo, jest prywatna szkola dla obcokrajowców w
        Spb, ale tam rzeczywiscie jest drogo. Jak jestes z Wawy albo Gdanska to
        www.ronik.org.pl
        Jak jestes z Krakowa to
        www.everest.edu.pl/
        A ogolnie to w kazdym osrodku akademickim jest filologia rosyjska badz
        wschodnioslowianska, zawsze sie z kims mozna na indywidualne lekcje umowic.
        Jesli nie znasz jezyka przyzwoicie - kurs w Rosji jest bezcelowy, sens to ma
        mniej wiecej po 2 takach nauki akademickiej.
        • Gość: Iwona Re: Kursy rosyjskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 16:05
          Witam,
          ja uczestniczę w internetowym kursie języka rosyjskiego. Prowadzi go super
          gość, J. Dobrowolski. Jestem baardzo zadowolona :)Dla zainteresowanych podaję
          namiary: rosyjski.pl.edu.pl
          Pozdrawiam
          • Gość: Katia Re: do Iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:25
            hej, właśnie zapisałam się na ten internetowy kurs rosyjskiego, który
            poleciłaś. zapowiada się fajnie, ale mam trochę obaw. jeśli jeszcze tu zajrzysz
            napisz parę słów jak ci idzie nauka. ja zaczynam od zera i nie jestem pewna czy
            w moim przypadku taka forma nauki jest najkorzystniejsza - niestety na inne
            lekcje nie za bardzo mam czas ze względu na pracę. a poza tym lubie nowości i
            za taką cenę warto chyba wypróbować ten program. dzięki za namiary na stronkę z
            kursem. pozdrawiam
            • Gość: Iwona Re: do Iwony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 22:36
              Hej,
              ja zapisałam się na ten kurs bo też został mi polecony :)
              Prowadzący jest prawdziwym pasjonatem Rosji. Chyba wie o niej więcej niż o
              rodzimym kraju. Super jest to, że jest praktycznie cały czas jest pod mailem i
              w każdej chwili można nawiązać z nim kontakt.
              Ja nie uczę się od "zera" więc trochę inaczej na to patrzę. Nie wiem jak to
              będzie u Ciebie ale patrząc na zaangażowanie prowadzącego powinno ci się
              udać :)))
              Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to czekam.
              Pozdrawiam
            • Gość: marcin Re: do Iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:05
              ja też mam mało czasu, ale znalazłem namiar na gościa, który pożycza (odpłatnie)
              materiały do języków (też do rosyjskiego), przygotowane tak że od początku
              można uczyć się samemu, ma kupę nagrań, najwięcej literatury z tekstami i
              tłumaczeniami, więc uczę się w domu, jak mam czas, po pół roku słucham (i
              rozumiem) już Mistrza i Małgorzatę w oryginale
    • Gość: czy ktos z tego Re: Kursy rosyjskiego IP: *.chello.pl 14.11.04, 19:04
      internetowegu kursu moze dac gg albo maila? chcial bym sie dowiedziec kilku
      rzeczy.
    • michal_777 Re: Kursy rosyjskiego 11.01.05, 19:37
      Jeśli jesteś z Warszawy, to może powinnaś odwiedzić Targi Szkół Językowych?
      edu.info.pl/strona.php?49
      • ervumem Re: Kursy rosyjskiego 17.02.05, 13:00
        Witam,
        nie wiem skad pierwsze słowa artykułu iż istnieje przekonanie o dobrej
        znajomosci rosyjskiego wsrod Polakow. Kto ma to przekonanie? Polacy? czy jakies
        nieokreslone grupy ludzi na zachodzie? Osobiscie znam jedynie kilka osob z
        zachodu (ktore szybko uswiadomilem) ze jezykiem panstwowym u nas nie jest
        rosyjski. Sami widzimy i wiemy ze znajomosc tego jezyka nie jest najlepsza. A
        ze zaczyna sie na niego 'moda' to tez inna sprawa.

pozdrawiam,
        Wojtek
        • Gość: Eliza Re: Kursy rosyjskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 16:07
          A ja znam kursy jezykowe, rowniez letnie w Warszawie w studio Russkaja
          Izbuszka/www.rosyjski.blo.pl/, prowadzone metoda naturalna, jako indywidualne
          kursy konwersacyjne z lektorem, skutecznosc duza, atmosfera mila i przystepna
          cena 50,- za 90 minut /2x45 z przerwa na herbate/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka