Dodaj do ulubionych

obozy językowe UNESCO

IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 01.08.04, 12:41
Odrazam wszystkim obozy językowe organizowane przez UNESCO.
Nic się człowiek nie uczy, bo nauką nie są zainteresowane ani dzieci ani
obcojęzyczni wykładowcy. Obcojęzycznej kadry nikt nie pilnuje i jest wiekie
picie zamiast zajęć. Zreszta dzieci też nie były przez nikogo pilnowane.
Piszę to, bo może ktoś chciałby się wybrać na taki obóz i liczy na coś.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: dorotas Re: obozy językowe UNESCO IP: *.ld.euro-net.pl 01.08.04, 15:23
      A ja myślałam, że jest to wspaniałe przeżycie dla każdego ucznia. Możesz mi
      napisać, jakie założenia były w programie i jak przebiega rekrutacja na tego
      typu obozy?. Może nie na wszystkich jest tak fatalnie...
      • Gość: Marta Re: obozy językowe UNESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 15:31
        Mój syn był dwukrotnie w Limanowej (j. angielski) i wracał bardzo zadowolony.
        I to nie z powodów towarzyskich ;), ale z poziomu merytorycznego, świetnej
        organizacji. Co prawda nieco rozbawiła go amerykańska nauczycielka starej daty,
        która pytała na początku: czy u was są konie? a telewizja? - ale potem jej
        przeszło :)))
    • Gość: Ania Re: obozy językowe UNESCO IP: 195.205.149.* 02.08.04, 21:25
      a ja mogę polecić obozy językowe organizowane przez TWP. mój syn drugi raz z
      nimi pojechał, i wszystko jest ok: lektorka angielka, dużo zajęć sportowych -
      ale bez przegięcia, atmosfera. niedeleko Warszawy - koło Garwolina.
      • Gość: krysia Re: obozy językowe UNESCO IP: *.udn.pl 03.08.04, 16:42
        czy możesz dać namiar na organizatorów?
        pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: obozy językowe UNESCO IP: 195.205.149.* 03.08.04, 21:21
          oto adres strony:
          www.twp.pl/oe_w.html
          w tym roku już za późno (właśnie trwa drugi turnus), ale warto zachować ten
          namiar na przyszły rok.
    • Gość: asia Re: obozy językowe UNESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:00
      a ja mam bardzo dobre doświadczenia związane z obozem UNESCO w Lęborku. Było
      to już kilka ładnych lat temu, bo właśnie w tym roku obroniłam magisterkę z
      filologii angielskiej, ale nic tylko polecam. Niestety jak to w życiu wszystko
      zależy od tego gdzie się trafi. Ja mieszkam w Toruniu, gdzie także
      organizowany jest każdego roku taki obóz, ale nie wydaje mi się, że osoby tutaj
      przebywające były tak zadowolone jak ja. Piszę tylko to co słyszałam, niestety
      sama nie byłam tego w stanie sprawdzic.
    • Gość: age Re: obozy językowe UNESCO IP: *.icpnet.pl 10.08.04, 19:17
      To powiedzcie jeszcze, w jaki sposób wysłać dziecko na obóz UNESCO? Przeszukałam
      sieć, ale nie znalazłam żadnych informacji. Sama byłam na takim obozie dawno
      temu. Wtedy trzeba było mieć znajomości w kuratorium, bo do szkół takie
      informacje nie docierały. Czy dalej tak jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka