Gość: Richelieu* IP: 195.117.90.* 07.08.04, 14:55 2 specjalizacje to nie 2 fakultety. Autrorzy, a co gorsza władze uczelnane, jak zwykle prezsadzają nazywając nieodpowiednio dla podniesienia morale studentów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Rekrutacja na UAM IP: *.air.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 20:47 Jak w tym roku było z rekrutacją na UAM wiedzą najlepiej ci co zdawali.Szok.Córka zdawała na 3 kierunki na W.Geogr.i nigdzie się nie dostała,tu zabrakło 1punkt, tu 2.Ile punktów za pisemne ,ile za ustne( pytanie brzmiało:skąd jestes?)-tajemnica, wiadomo ile ogólnie.Co z tego że złożyła odwołania rozpatrzą je we wrześniu.Uczelnia proponuje zaoczne.Dlaczego najpierw podzielą zaoczne,skasują opłatę za I semestr z góry a pózniej rozpatrzą odwołania z dziennych? Odpowiedz Link Zgłoś
rachp Re: Rekrutacja na UAM 08.08.04, 10:40 Gość portalu: ja napisał(a): > Co z tego że złożyła > odwołania rozpatrzą je we wrześniu. Odwołania od decyzji Wydziałowych Komisji Rekrutacyjnych są rozpatrywane ok. 23 sierpnia. I jestem prawie pewien, że nawet po tym terminie będzie jeszcze możliwość dostania się na studia zaoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rekrutacja na UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 14:54 to zależy przede wszystkim od szczęscia., kto i gdzie sie dostał...ja dostałam sie na UAM na turystyke ; nikt podobno nie patrzył na odpowiedz ustna tylko na pisemne.Zreszta byłoby to niemozliwoscia aby patrzec na ustne skoro została jeszcze ponad połowa...zreszta było 5 osób egzaminujacych wiec chyba nic dodać...ale podobno studia zaoczne sa tez ciekawe- duzo osób je poleca...aha no i te odwołania to podbno sciema,czytałam artykuł w którym wypowiadał sie jakis profesor i mowił ze nie beda patrzec na zadne odwołania bo i tak przyjeli wiecej osob niz zawsze i to sie dotyczy wszystkich kierunkow...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rachp Re: Rekrutacja na UAM 08.08.04, 10:37 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > 2 specjalizacje to nie 2 fakultety. Autrorzy, a co gorsza władze uczelnane, > jak zwykle prezsadzają nazywając nieodpowiednio dla podniesienia morale > studentów Wszystko zależy, jak na to spojrzeć. Np. z punktu widzenia nowych przepisów stypendialnych takie ponowne robienie licencjatu (na tym samym kierunku, ale na innej specjalności) to już nowe studia traktowane jako nowy na drugim kierunku studiów. I co istotne: w takim przypadku nie przysługuje już studentowi pmoc materialna (wg znowelizowanej Ustawy można z niej korzystać maksymalnie przez 5,5 roku czynnych - np. odliczając zawieszenia i urlopy dziekańskie - studiów). Odpowiedz Link Zgłoś