Dodaj do ulubionych

Co ma robić student

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:10
Ludzie! Szukam na www.zporr.gov.pl listy tych 289 powiatów podlegających
restrukturyzacji i znaleźć nie mogę. Może ktoś mi podać dokładny link? Dzięki
z góry!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paula Re: Co ma robić student IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:04
      www.mpips.gov.pl/pliki_do_pobrania/zporr_obszary_kwalifik_dz2.2.16.08.2004.DOC
    • Gość: student ZNOWU NICI ZE STYPENDIÓW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:29
      Pomimo że:
      - mieszkam na wsi
      - dochód na osobe w mojej rodzinie zdecydowanie nie przekracza 504 zł. netto
      - studiuję dziennie na uczelni państwowej
      ... to stypendium z EFS nie dostanę. Dlatego, że teraz jestem na drugim roku. A
      mój powiat tak sobie wymyślił, że stydendium dostana tylko ci, którzy sa na
      pierwszym. Co to za pomoc, która nie dotyczy potrzebujących?
    • Gość: URZĄD SIĘ OCIĄGA Re: Co ma robić student IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 28.08.04, 11:47
      MAM WRAŻENIE, ŻE URZĄD W MOIM MIEŚCIE SIĘ OCIĄGA!!! A POTEM POWIEDZĄ, ŻE ZA
      PÓŹNO!!! LUDZIE, MY NAPRAWDĘ POTRZEBUJEMY DOFINANSOWANIA!! JEMY CAŁY ROK TYLKO
      ROSOŁKI Z KOSTKI, ZUPKI CHIŃSKIE, CHLEB Z PASZTETEM!!! 1 SWETER KUPIMY SOBIE ZA
      NAZBIERANE GROSZE OD RODZINKI NA ŚWIĘTA!!! DOJAZDY NA UCZELNIĘ, CO JAKIŚ CZAS DO
      DOMU... Poza tym dziwi mnie całe to zamieszanie!!! I denerwuje. Nic nie wiadomo
      tym państwu w urzędzie, mniej wiedzą od nas chyba! W ogóle sytuacja taka jak
      kol., która pisze, że nici ze stypendium, jest śmieszna i żałosna zarazem.
      Myślcie trochę przy rozdzielaniu tych pieniędzy! W Polsce bieda nie panuje od
      miesiąca, my też zaczynaliśmy studia od konta zerowego, oszczędzamy na papierze
      toaletowym!!! Dlaczego studenci II roku, którzy byli dokładnie w tej samej
      sytuacji rok temu, mają zostać pominięci??!! Przecież większość z nas wzięła
      udział w referendum i zagłosowała "ZA"- teraz sprawa, która nas dotyczy, jest
      jak kamień w bucie. Nic nikomu nie wiadomo. A nam zależy. Naprawdę, wolałabym
      dostać chociaż 100zł (niż tę maksymalną kwotę 350zł) ale być pominiętą, gdy
      martwię się w ciągu roku czy mi starczy dnia 26. każdego miesiąca na chleb. Poza
      tym dlaczego tylko wieś?? Jak mieszkam w mieście 25.000 mieszkańców, dochód w
      rodzinie nie przekracza 504zł netto, a pieniędzy naprawdę brakuje. Za
      zakwaterowanie płacę zawsze po terminie, gdy mama już gdzieś pożyczy i odda
      następnego miesiąca. I tak cały rok. BNic nie mówiąc już o wyżywieniu,
      kserowaniu ... Nikt prawie nie ma podręczników, płacimy raczej za przetrzymanie
      książek bibliotekom. POMÓŻCIE NAM!!! Młodzi chcą się kształcić, zdobywać
      wykształcenie, zawód. Jako obywatele, jesteśmy odpowiedzialni wobec narodu.
      Niech i On postara się zadbać o nas. O wszystkich bez wyjątku!!
      • Gość: sonia stypendia a zasilki rodzinne? IP: *.arkonskie.v.pl 30.08.04, 10:28
        ze stypendiami bedzie tak jak z zasilkami rodzinnymi tzn nie dostalam zasilku
        rodzinnego chociaz 21 lat koncze wXII bo jestem na licencjacie a to ZUSzalicza
        jako szkole policealna.paranoja pracownice ZUS-u moze maja tylko ogolnik i nie
        sa na biezaco z nowosciami szkolnymi.tak samo bedzie ze stypendiami. juz oni
        [urzednicy]znajda jakis hak aby malo studentow dostalo.szczecin i tak dostal
        mala pule na rozdzial.dlaczego tak malo przeciez jest tu bardzo duzo
        studentow ,ktorzy takiej finansowej pomocy potrzebuja
    • Gość: kora00 warunki ubiegania się o stypendium IP: 195.150.72.* 30.08.04, 10:54
      czy trzeba spełniać wszystkie naraz?
    • Gość: MAGDALENA Re: Co ma robić student IP: 212.244.63.* 23.09.04, 09:52
      HEJ SŁUCHAJCIE,POMÓZCIE,MAM 20 LAT, PRACUJE I MIESZKAM SAMA, WYNAJMUJE
      MIESZKANIE-UTRZYMUJE SIE SAMA, IDE NA STUDIA I CO TERAZ??JAK MAM WYLICZYC TO
      WSZYSTKO I SIE ZORIENTOWAC CZY PRZYSŁUGUJE MI STYPENDIUM????
      POMÓZCIE, JESTEM SAMA!!!
    • Gość: zorientowany Re: Co ma robić student IP: *.autocom.pl 23.09.04, 18:49
      student powinien się zapoznać z witryną www.naukowcy.republika.pl
    • Gość: studentka Re: Co ma robić student IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:54
      Czy Rada Powiatu może sobie ustalić że studenci stypendium nie dostaną,
      ponieważ jak twierdzą radni "mają inne możliwości otrzymania pomocy
      finansowej,których licealiści i gimnazjaliści nie mają".Czy to jest zgodne z
      prawem skoro stypendia są przyznawane z UE dla osób potrzebujących,a kto
      bardziej potrzebuje pieniędzy na naukę jak nie studenci?????
    • Gość: ania Re: Co ma robić student IP: 62.233.214.* 15.10.04, 10:15
      absolutnie sie zgadzam z kolega,to nie ma zadnego sensu!!!!obiecujecie duze
      pieniadze,ktore pomoga na kontynuacje nauki ,a powiat wymysla jakies bzdury!!!!!
      ze tylko dla pierwszego rocznika,bez przesady!!!
    • Gość: karola Re: Co ma robić student IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.04, 20:14
      skąd moge ściągnąć wniosek do stypendium unijnego podajcie mi strone
      internetową

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka