Gość: lilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 10:02 Co robicie z teczkami, które odbieracie z kuratorium? Czy w ogóle odbieracie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prenatka Re: Do nauczycieli dyplomowanych 23.11.04, 17:52 Ja nie jestem egoistką, moja teczka odbywa długą i krętą podróż po moich koleżankach i kolegach, którzy mają dyplomowanie w tym roku... Uważam, że leżąc w domu zawalała by mi miejsce, a tak-przydaje się komuś... Odpowiedz Link Zgłoś
werty126 Re: Do nauczycieli dyplomowanych 23.11.04, 22:08 Moja teczka była efektem mojej wieloletniej pracy (zgromadziłam w niej dokumenty z wielu tak przed stażem, aby udowodnić, że nie pracowałam tylko dla papierów).Odebrałam z kuratorium i mam w domu. Nie widzę powodu, aby pozwalać jej krążyć po całym województwie , ponieważ dla mnie korzystanie z cudzej pracy jest po prostu ściąganiem, po drugie - wiele z moich dokumentów jest bardzo indywidualnych, nie nadających się do przywłaszczenia. Nie jestem egoistką, chętnie pokazuję teczkę innym nauczycielom i udzielem informacji, co i jak opracowałam, ale nie oddałam i nie oddam do przepisywania czy kserowania całych stron, bo dla mnie to nieetyczne. Awans uważam za jedną z wielu bzdur wymyślonych aby ułatwić nam pracę, ale skoro on jest, to trzymajmy się zasad i nie prowokujmy, chociażby na forum, do komentarzy, jak to nauczyciele zdobywaja kolejne stopnie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś