Dodaj do ulubionych

Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek

• Gość: edyta Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.local.bispol / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 07:39
      Takie decyzje podejmują ludzie, którzy nie mają co robić w pracy i wymyślają
      jeden idiotyzm za drugim. Może CKE zajęłaby się czymś pożytecznym?
      A swoją drogą ciekawe dlaczego akurat czarny tusz a nie fioletowy, przecież
      najczęściej urzywanym kolorem i tak jest niebieski.
      • Gość: ja Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.xtra.pl 24.02.05, 13:58
        Używanym jeśli już :P Chyba jednak te słowniki się na maturze przydadzą...
        Biadolicie jak stado starych bab. Co za różnica, niebieski czy czarny? Mamy
        pisać czarnym, to tak trzeba wziąć czarny długopis. Ciekawe, że jak są egzaminy
        typu FCE, CAE itp. kartę odpowiedzi TRZEBA wypełniać miękkim ołówkiem i nikt
        jakoś nie biadoli na sali, że Polacy piszą niebieskim kolorem. Nie dorabiajcie
        ideologii do każdej pierdoły, która się wam nie podoba.
        To samo z maskotkami. Egzamin dojrzałości, a Wy chcecie misia taszczyć! No
        sorry...
        Dla mnie najważniejsze teraz jest, żeby zdać maturę jak najlepiej i dostać się
        na wymarzone studia, a to, jakim kolorem mam to robić, jest mi obojętne.
        Radzę się skupić na nauce, a nie na takich duperelach.
        • nutta Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek 24.02.05, 14:06
          Gimnazjaliści piszą czarnym tuszem i to jest oczywisty wymóg ze względów
          organizacyjnych, zresztą ten rocznik też jako pierwszy pisał test gimnazjalny,
          więc powinni być przygotowani do pewnych zarządzeń organizacyjnych. Problem z
          tych spraw robią media, a reszta wtóruje.
        • Gość: 50-latka Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.chello.pl 24.02.05, 15:45
          zauważyłam, że to biadolenie ochodzi raczej z ust i gardeł 19-latków, a nie
          starych bab
    • szczurbiurowy Test z historii - skandal 25.02.05, 08:09
      Zajrzałem do testu z histrii.
      W końcu parę roczników do matury przygotowałem.

Jako głównego przedstawiciela 19 wiecznej hitoriozofii wraz z tekstem do
      skomentowania podano tam Karola Marksa. Wyimek z pisma o maszynach.

Pomijając fakt, że Marks nie jest reprezentatywny do analizy rewolucji
      technicznej (dzisiaj trzeba się powoływac na Tofflerów, założenia anaalizy
      marksistowskiej sa fałszywe od podstaw), ale kładzenie nacisku na ideologię
      marksistowską w egzaminie kończącym edukację obowiązkową - w egzaminie
      przygotowującym do matury - jest skandalem.
      Jest to przemycanie, pod pozorem analizy źródeł, marksizmu jako jedynej
      słusznej doktryny i metody analitycznej. Skandal i jeszcze raz skandal
    • Gość: zosia Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:03
      To co wyprawia CKE zakrawa na skandal i zgoszenie ich do Trybunału łamiania
      wszelkich praw - wielką pomyłka jest wprowadzenie systemu 6 lat podstawówka - 3
      lata gimanzjum -3 lata liceum. Widze po moim dziecku jakie to jest nie
      korzystne, brak jest czwartego roku w średniej szkole , a co do kaklulatorów to
      chyba obowiązuje pewnien określony czas na dostosowanie pewnych przepisów i ich
      zmian. Ciejkawe kto z komisji w CKE liczy wszystko pismnie itd. czy nie
      posługuje sie w swoim zyciu pomocami techniki (kalkulatory,
      komputery) .Sprzeciwiam sie wszystkim tym decyzjom , ktore krzywdzą uczniów,
      powodując w nich stres. Najbardziej jest dziwne w tym wszystkim to,że nikt z
      CKE nie respektuje apeli nauczycieli chcących wnieść słuiszne poprawki w nowy
      system nauczania. Czy w CKE pracują osoby niesłyszące???? i ślepe na to co się
      dzieje w naszej edukacji ??????
      • Gość: R Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.telia.com 25.02.05, 16:04
        Decyzja o maskotkach jest sluszna. Tylko tu nie chodzi o maskotki tylko
        o rzeczy ktore mozna miec na egzaminie, lezace na biurku.
        Po przeciez jak ktos musi koniecznie miec tego misia, slonika, krzyzyk, rozaniec
        to niech trzyma go w kieszeni. W kieszeni wszystko wolno, nawet sciage, tylko
        nie wolno tej sciagi ani slonika wywlekac na biurko.
        Bo to po prostu rozprasza innych.
    • Gość: basia Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.agh.edu.pl 25.02.05, 17:13
      W tym roku pozytywnie egzamin wstępny na sum na studia dzienne na wydziale
      zarządzania AGH zdały 3 osoby z wszystkich zdajacych. Oto jest poziom.
      Większość zdających ludzi robiła licencjant na Wyższej szkole Zarządzania i
      Bankowośći W Krakowie (przy ul. Kijowskiej). Nie potrafią oni policzyć prostych
      równań z dwoma niewiadomymi (która to klasa szkoły średniej?).
      Teraz te osoby poszły na Magistra na wyżej wymienionej szkole przy ul. Kijowskiej.
      Nagle odkryli w sobie talent geniusza np licząc, i za nasze podatki biorą
      stypendia naukowe i socjalne. Chyba nie po to pracujemy, aby utrzmywać nieuków.
      Proszę porównać poziom egzaminów wstępnych na uczelnie teraz i kilka lat do
      tyłu. Na taki AGH trzeba było zdawać matematyke (nie żaden test a normalne
      zadania), fizykę (pisemnie i ustnie) i język obcy. Ile osób teraz kończących
      szkołę zdałoby ówczesne egzaminy.
      Czy państwo też liczycie:
      podatek od straty,
      prawdopodobieństwo większe od 1,
      a do obliczenia potęgi 3 stopnia z 2 potrzebny jest kalkulator.
      oto kilka przykładów na co idą nasze podatki
    • Gość: Sówka Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 18:35
      Ściągi w maskotkach? A niby z czego- z polaka zakres materiału za duży by
      zmieścić ściągi w maskotkach, zresztą nie da się napisać ściągi z czytania ze
      zrozumieniem, z analizy tekstu też trudno.... jesli chodzi o matme czy chemie
      to ściągi dostajemy w postaci tablic chemicznych czy matematycznych, gdzie są
      najczęściej wszystkie potrzebne dane, moze za wyjątkiem rozwiązań zadań.....
      natomiast z anglika tez nie mozna zrobić dobrej sciagi-jezyk albo sie umie,
      albo nie... nie wiem jak jest w sprawie sciag na innych przedmiotach, ale i tak
      uwazam ze z tym zakazem przynoszenia maskotek to przesada. coprawda sama nie
      zastanawialam sie nad przyniesieniem pluszaka na mature, ale wciaz mi sie zdaje
      ze ME nie ma juz czego wymyslac... :-) pozdrawiam rocznik`86 i zycze polamania
      piór na maturze(koniecznie z czarnym atramentem)
    • Gość: Emeryt Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.inter / *.inter-c.pl 25.02.05, 21:46
      No cóz debili mamy dostatek w każdym niemal resorcie. MEN nie jest odosobniony
      w tym. Zakazuje się maskotek. A może by tak czarny habit, drewniaki, dogłębna
      kąpiel i kontrola łącznie z majteczkami i dopiero na salę pisac maturę. Debilni
      urzędasy z MEN albo zapomnieli jak zdawali maturę albo - i to jest bardzo
      prawdopodobne - jej nie zdawali. A ten kto nie przeżył nie wie co to jest.
      Ja osobiście zdawałem maturę ponad 40 lat temu, ale do dziś pamiętam temat z j.
      polskiego.
    • Gość: d.j. ech, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:53
      ciekawe kiedy będą kazać przechodzieć przez wykrywacz papieru... technika idzie
      szybko do przodu :-)
    • fpitt majtki.. 26.02.05, 00:56
      nic nie jest napisane na temat majtek.... czyli, bez majtek.!!!
    • Gość: Fazzieh A co ze slownikami?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:20
      A o co chodzi ze slownikami jezykow obcych nowozytnych?!? W tym artykule jest
      napisane, ze sa dozwolone i dostarcza je szkola (jesli cos zle zrozumialem, to
      mnie poprawcie...), natomiast na oficjalnej stronie CKE jest wyrazna
      informacja, ze: "Nie można korzystać ze słowników w żadnej części egzaminu z
      języków obcych." Czy ktos jest w stanie mi to wytlumaczyc?!? Pozdrawiam :)
    • Gość: gość..... Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek IP: *.rev.vline.pl 14.03.05, 18:23
      super! to może jeezcze powiedzą nam abyśmy przychodzili w danym ubranku.... i
      określonej fryzurze........ albo przynieśli długopis o specjalnych
      wymaganiach.. a może żebyśmy nie przyszli bo i tak nam się nie uda......
      LUDZIE!! trochę wolności!!!!!!!!!
    • oolaszek Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek 16.04.05, 23:47
      przepraszam bardzo ale zauwazam pewna nieścisłość ponieważ na aturze ze jezyków obcych NIE MA żadnych słowników chyba że jest to język mniejszości narodowej...
    • b_aneczka_b Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek 10.05.05, 18:31
      !!!!!!!!!NIe mozna miec słowników na maturze z ang!!!!!!!!
    • 77aania7 Re: Na maturze czarny długopis i żadnych maskotek 18.05.05, 12:11
      RODZICE MATURZYSTOW I MATURZYSCI, ja jako matka srednio zdolnego matematyka chce, zeby NSA zbadal, czy matura byla zgodna z podstawami programowymi u polskiej szkole sredniej, i czy ten egzamin mial szanse byc zdany na 99 %. Smiem twierdzic, ze nosil on znamiona szykany i kary za chec zdawania matury z matmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka