juch 07.12.05, 13:33 Orientujecie się może, czy jeśli macierzyński pokrywa mi się z feriami w szkole to będę mogła przedłużyć urlop o czas trwania ferii? Jeśli tak to podajcie proszę źródło takich informacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiggera tak 07.12.05, 20:03 ostatnie ferie zimowe spędziłam na macierzyńskim, który kończył mi się dzień przed feriami zimowymi. dwa tygodnie przed zakończeniem urlopu złożyłam podanie o udzielenie urlopu wypoczynkowego (za ferie) i to tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Macierzyński a ferie zimowe? 11.12.05, 09:51 Urodziłam 17 czerwca tego roku więc urlop macierzyński pokrył się z wakacjami, dzięki czemu mogę być z małą dłużej, bo zwrócono mi urlop wypoczynkowy.Powinnam wrócić do pracy 16 grudnia, ale postanowiłam wziąć zwolnienie lekarskie, bo ferie zimowe zaczynają się 16 stycznia, więc nie opłaca się wracać na 3 tygonie, biorę zwolnienie do ferii, potem ferie, dzięki temu, gdy wrócę do pracy Julka będzie miała 8 miesięcy.To są właśnie zalety pracy w szkole! Moja koleżanka też nauczycielka urodziła w listopadzie, więc macierzyński kończy jej się w kwietnia( w czasie wakacji była na zwolnieniu, więc macierzyński się wydłużył), ma zamiar do końca roku zostać na zwolnieniu, wróci w przyszłym roku szkolnym a mała ędzie miała prawie roczek.Ja nie pisałam żadnego podania o zwrot urlopu wypoczynkowego, otrzymałam ze szkoły informację, kiedy powinnam wrócić do pracy z wliczonym dodatkowo urlopem wypoczynkowym.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniabik Re: Macierzyński a ferie zimowe? 12.12.05, 09:51 Witajcie mamy nauczycielki, Od pewnego czasu borykam się z podobnym problemem, tylko, że sytuacja w moim przypadku jest bardziej skomplikowana, ponieważ po urlopie macierzyńskim(który pokrył mi się z feriami zimowymi) poszłam na urlop wychowawczy, w czasie trwania którego urodziłam drugą córeczkę. W takiej sytuacji otrzymałam tzw. zasiłek macierzyński, po którym znów kontynuowałam urlop wychowawczy. I teraz pytanie: CZY W TAKIEJ SYTUACJI JA TEŻ MOGŁABYM UBIEGAĆ SIĘ O PRZEDŁUŻENIE WYCHOWAWCZEGO O CZAS TRWANIA FERII, KTÓRE POKRYŁY MI SIĘ Z PIERWSZYM URLOPEM MACIERZYŃSKIM? Jak na razie nikt nie udzielił mi na to pytanie odpowiedzi. Nawet w miejscu pracy na obecną chwilę nie są w stanie odopwiedzieć mi czy mam szansę przedłużenia urlopu wychowawczego. Ania Odpowiedz Link Zgłoś