Gość: Edmunt IP: *.osiedle.net.pl 01.02.03, 15:13 Jesyescoie stuknieci i nienormalnitakie fanaberie pisac o myszkach japonskich to mozecie pisac na stronie z dowcipami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Myszy japońskie IP: *.chello.pl 12.04.03, 11:56 Muszę ostrzedz was przed kupowaniem tych zwierzątek w dużych sklepach moje myszki dostałam gdy miały: 2 i 3 tygodnie, niestety szybko się okazało, że są chore na mykoplasmozę,ponadto jedna z nich powłuczyła nogą(teraz radzi sobie calkiem nieźle)- w sklepach nie są one traktowane jako sympatyczne i rozumne istotki, lecz jako pokarm dla węży( te ostatnie są mniej inteligentne od swojego pokarmu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy5 Re: Myszy japońskie IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 12.04.03, 17:39 Ja mialam japonki dwa razy i byly slodziutkie. Rzeczywiscie wysoko skacza i lubia wszedzie lazic,ja zawsze pozwalalam im chodzic po biurku gdy odrabialam lekcje(czasami jednak zalowalam;) Niestety krotko zyja... Teraz mam myszo- skoczki,parke ktora moznaby nazwac Tatu (samice);)Sa wieksze i na poczatku mniej ufne poza tym wprost marza zeby gdzies myknac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Myszy japońskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 11:30 myszki japońskie to są najsłodsze gryzonie na świecie i jeśli ktoś nie miał żadnego kontaktu z myszami to nie powienien o nich pisać bądź mówić jakiś głupot na ich temat... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Myszy japońskie IP: *.centrumc.krakow.pl 25.10.03, 18:32 Mysz mam od niedawna i chce sie o niej dowiedziec jak nawiecej. Bardzo polubilam swoja myszenke gdyz strasznie mi na niej zalezalo( kupilam ja bez pozwolenia rodzicow naszczesie rodzinka sie zgodzila) Mam prosbe do osob ktore mialy dluzsza stycznosc z myszkami japonskimi i wiedza co nie co o nich prosze o kontakt : anitka_10@buziaczek.pl Bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iśka Re: Myszy japońskie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 09:25 dowiedziałam sie paru nowych rzeczy, dzieki mam 1 mysz lole ale jeszcze nie widzialam zeby tanczyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Myszy japońskie IP: *.chello.pl 02.11.03, 09:56 myszy jak myszy, tyle, że białe i można je pokochać... ja mam rybki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszor Re: Myszy japońskie IP: *.uni.opole.pl 05.11.03, 16:14 Z tego co wiem, to samce myszy walczą o terytorium (terytorializm) oraz o samice. Te ostatnie, gdy terytorium, na którym zamieszkują zostanie zaanektowane przez nowego samca, tracą płody (poronienie). Jest to wywoływane przez substancje zapachowe nowego "szefa rewiru". Wobec tego trzymanie 2 samców myszy (nawet jeśli pod pewnymi wzgledami różnią się od swych krewnych w naturze) nie jest rzeczą zalecaną. Z poważaniem, Tomek PS Zachowaniami zwierząt interesuję się dość amatorsko. Powyższe informacje wyczytałem, chyba, w którejś z książek E. O. Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: Myszy japońskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 22:45 Myszki japoński to najsłotsze zwierzęta świata.Ja mam 3 samiczki .2 od paru miesięcy a jedną od ponad roku.Jeszcze niewiele wiem o nich jeśli wiecie coć o nich prosze przesyłajcie wszelkie uwagi , porady int. na adres kasia851@msn.com Odpowiedz Link Zgłoś