Dodaj do ulubionych

zmiana klasy

31.08.06, 12:51
wiec mam taką sytuacje: niezdałem i pozostaje w mojej szkole (LO) ale przypisali mnie nie do tej klasy co chciałbym chodzić. i mam takie pytanie czy istnieje jakiś przepis który by nakazywał szkole uszanować wole ucznia i przepisać go do wybranej przez niego klasy?? (chodzi mi o to czy mogą mi odmówić zmiany klasy), jeżeli tak to prosił bym linka do niego. a jeżeli nie to jak myślicie czy nie bedzie z tym problemu, zeby zmienić klase? moze ktoś z was juz zmieniał? i musze zrobić zeby zmienić klase, jak wygląda ten proces.
z góry dziekuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • toolkien Re: zmiana klasy 31.08.06, 12:59
      przede wszystkim to Ty powinieneś uszanować dobrą wolę Rady Pedagogicznej,
      która zezwoliła Ci na pozostanie w Twojej szkole, a wcale nie miała takiego
      obowiązku. Klasę masz prawo wybierać wtedy, gdy zaczynasz naukę w szkole
      pierwszy rok w danej klasie. Jako drugoroczny, wybacz, ale powinieneś z pokorą
      przyjąć to, co Ci zaproponowano. Pierwszeństwo wyboru klasy mają ci, którzy są
      pierwszy rok w danej klasie. Zawsze możesz zmienić szkołę :)
      Pozdrawiam ciepło :)
      • apluzina Re: zmiana klasy 31.08.06, 20:02
        Możesz być pewien, że nie trafiłes do tej klasy przez przypadek - Rada całkiem
        świadomie wybrała dla Ciebie klasę,w której nie będziesz sie czuł od początku
        zbyt pewnie, tak więc nie liczyłabym na zamianę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka