Dodaj do ulubionych

Studenci kontra MON

09.01.07, 22:08
Najciekawsze w tej reformie jest to ,ze przygotowal ja byly rektor tej
uczelni,wywalony z niej za kolosalne przekrety,a bedacy obecnie doradca
prawosprawiedliwosciowego ministra obrony Sikorskiego
czyzby zemsta zza grobu?
Obserwuj wątek
    • studentwat Studenci kontra MON 09.01.07, 23:49
      BRAWO dla gazety.pl za wystosowanie tego artykułu. My, studenci przeżywamy teraz
      prawdziwy dramat - panuje chaos i totalna dezinformacja, która działa głównie na
      niekorzyść MON-u - gwałtownie rośnie liczba plotek i pomówień, a studenci
      cywilni, traktowani przez MON jak powietrze są coraz bardziej rozgoryczeni.
      • s.e.w.a WAT...smiechu warte 10.01.07, 12:00
        zgadzam sie z Toba w zupelnosci WAT to jedne WIELKI HAOS,
        powinni cos zorbic z ta uczelnia,
        odkad otwarta ja dla cywilow ...ehh szkoda gadac
        • p35t15 Re: WAT...smiechu warte 10.01.07, 12:10
          s.e.w.a napisał:

> zgadzam sie z Toba w zupelnosci WAT to jedne WIELKI HAOS,
          > powinni cos zorbic z ta uczelnia,
          > odkad otwarta ja dla cywilow ...ehh szkoda gadac

mógł bys to rozwinąć co masz na myśli pisząc "jeden wielki haos" co w tej uczelni zmieniło sie na gorsze. Mi sie wydaje że zwiekszyla sie liczba kandydatów na tą uczelnie, WAT zaczoł angazowac sie w zycie akademickie a poziom ksztaucenia wcale nie jest nizszy niz na innych uczelniach technicznych w Polsce
        • decisive Re: WAT...smiechu warte 10.01.07, 15:35
          s.e.w.a napisał:

> zgadzam sie z Toba w zupelnosci WAT to jedne WIELKI HAOS,
          > powinni cos zorbic z ta uczelnia,
          > odkad otwarta ja dla cywilow ...ehh szkoda gadac

poziom na studiach mundurowych nie spada ale cywilni psuja całą opinię dla
          uczelni, progi przyjęć dla cywilnych są o połowę niższe niz dla mundurowych co
          tu dużo gadać!
          • p35t15 Re: WAT...smiechu warte 10.01.07, 15:55
            no nie wiem, moze i tak, ale ja naprzyklad dostalem sie tez i na PW tylko wybralem WAT bo bardziej podobala mi sie struktura uczelni (wszystko w jednym miejscu)teraz zaczynam zalowac bo moglem w spokoju konczyc elektronike na PW zamiast martwic sie czy moja uczelnia przetrwa
          • spadochronek Re: WAT...smiechu warte 10.01.07, 17:38
            progi przyjec dla studentów cywilnych sa o połowe nizsze to prawda, ale
            przypominam ze studentów cywilnych na pierwszym roku jest 8 razy wiecej niz
            wojskowych( samych dziennych), bo bylo 8 razy wiecej miejsc dla nich niz dla
            wojskowych, czyli chetnych na studia mundurowe było w przeliczeniu na jedno
            miejsce wiecej niz na studia cywilne
    • jaceq83 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 00:16
      4153 studentów cywilnych w WAT - tak, ale tylko studentów studiów dziennych. Do
      tego dochodzą studenci zaoczni, wieczorowi, doktoranci, co łącznie daje ok 7000
      pobierających naukę cywilów na tej uczelni.
      • citrixx Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 08:12
        Jakoś w Łodzi też zlikwidowano prestiżową wojskową uczelnię o międzynarodowej
        renomie a mianowicie Wojskową Akademię Medyczną i też musieliśmy się z tym
        pogodzić. A na WAM wszyscy studenci byli wojskowymi więc tym bardziej nie było
        powodów do likwidacji czy reformy. A tak wogóle to przecież raczej WSO powinny
        się niepokoić a nie WAT bo to ich autonomia zostanie zlikwidowana i centrala
        przeniesiona do Warszawy. To akurat dobrze bo WSO produkowały oficerów bez
        zawodu cywilnego którzy potem jeśli nie załapali się w wojsku nie mieli szans
        na inną pracę dlatego ich dalsze trwanie nie ma sensu bo to relikty zimnej
        wojny i wielkiej armii która przecież teraz jest systematycznie zmniejszana.
        Wystarczyłaby jedna dla całej Polski wyższa szkoła oficerska np właśnie w
        Warszawie.
        • komandorporucznik Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 10:46
          Puknij się w czółko a potem dopiero zabieraj głos w sprawie dla ciebie zupełnie
          obcej.
        • valczak Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 11:02
          A to ze likwidacja WAM byla karygodnym bledem ci nie przeszkadza? Chocby dlatego ze zlikwidowali tamta uczelnie wedlug ciebie bezpodstawnie powinienes poprzec protest studentow WATu! Bo wychodzac z zalozenia opisanego w twoim poscie mozna smialo zlikwidowac wszystkie uczelnie 'skoro WAM juz zlikwidowano' :|
      • drogibronislaw Co tam do cholery robią cywile???? 10.01.07, 10:41
        To jest resrt MON a nie MEN, bałwany!
        • garsc_piachu bo to uczelnia wojskowo-cywilna 10.01.07, 10:46
          naucz sie czytac ze zrozumieniem artykuly
          i za studentow cywilnych placi MEN
    • maria.kownacka Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 08:19
      W życiu nie słyszałam większej bzdury!!! Połączyć wszystkie uczenie wojskowe w
      kraju!!?? Ograniczać liczbę miejsc i studentów1?!?! I beszczelnie mówią, że z
      polskim szkolnictwem wyższym jest tragicznie i wymaga reform - no właśnie
      reform a nie pogrzebów!!! Do prawdy brak mi słów...
      Ah chciałam tylko dodać ja jestem ze "zwykłej" państwowej uczelni ale już
      widać, że ten problem dotyczy całej "braci" studenckiej i akademickiej...
      DO BRONI więc Panie i Panowie!!!
      • kosa811 Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortografii 10.01.07, 10:17
        bo 'do prawdy' i w dodatku 'beszczelnie' bredzisz. Ten cały WAT to wogóle
        historia mocno miniona i znaczył cokolwiek pod rządami śp. prof. Kaliskiego -
        potem to już tylko równia pochyła. A to co z niego zostało obecnie to przekręt
        biznesowy tysiąclecia (pisano onegdaj o WSIowych powiązaniach), a naukowo może
        dorównuje wyższej szkole technicznej w pćimiu zadupnym
        • marjohn Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 10.01.07, 10:38
          Koso, tak "w ogóle" ty też idź na ortograficzny dokształt...
        • valczak Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 10.01.07, 10:44
          Eeee tam - co ty wiesz :) Gyby cie w ogole to interesowalo to wymagaloby to raczej zasiegniecia lepszej opinii - nie wiem czy wiesz ale na wielu polach WAT ma wieksza renome zagraniczna niz PW :)
          • leewatywa Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 26.01.07, 12:28
            nie zaśmieszaj-na jakich polach-mokotowskich?
        • frank.n.furter Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 10.01.07, 11:41
          co ciekawe te WSIowe powiązania to były o ile dobrze pamiętam za czasów rektora
          Amelijańczyka, który jest obecnie autorem ustawy i doradcą Sikorskiego.
        • jodator Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 10.01.07, 12:14
          koda811 jesteś w ogóle z Warszawy czy wiesz cokolwiek na temat WATu, że tak
          piszesz? Zapewniam Cię jest to poważana wśród pracodawców uczelnia. A naukowo
          znana jest nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie, chociażby przez
          publikacje na łamach magazynów IEEE.
          • leewatywa Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 26.01.07, 12:30
            W uzupełnieniu-poważana wśród części pracodawców (ino) warszawskich - bo u na s
            na połedniu to se ten dyplom wieta gdzie wsadźta- pozdrawiam Dziad
        • fizjonom Re: Marysiu, skończ wpierwej krótki kurs ortograf 10.01.07, 13:14
          Szczerze żal mi Ciebie człowieku... A jaką szkołe Ty skończyłeś, uniwersytet
          łódzki zaocznie w Ustrzykach Górnych? Pier***** jak potłuczony. Naukowo WAT
          dorównuje najlepszym uczelniom technicznym na świecie. Poczytaj o WAT-cie, jego
          osiągnieciach etc. Wtedy się wypowiadaj...

bez poważania
          S.W.A.T.
      • zbud-2 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 13:38
        p Mario ,że "po zwykłej uczelni" jest Pani to widać po blędach
        jakie są w tekscie. A po jakiej - tej w Kijowie czy Mińsku ?????
        • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 13:47
          zbud-2 napisał:

> p Mario ,że "po zwykłej uczelni" jest Pani to widać po blędach
          > jakie są w tekscie. A po jakiej - tej w Kijowie czy Mińsku ?????
          >
          na twoim miejscu zastanawial sie nad tym co sie dzieje z tym panstwem a nie bledami ortograficznymi :p
    • prezydent.magister Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 09:30
      Wzionć studentów w kamasze, przepędzić w błocie i mrozie przez poligon, a na
      koniec parę gum na dupę to im się ode cchce strajkować!
    • konfabulator Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 10:13
      -------
      Jeśli po czwartkowym posiedzeniu sejmowej Komisji Obrony Narodowej wciąż nie
      dostaniemy odpowiedzi na nasze pytania, wyślemy pozew do prokuratury. I
      wyjdziemy na ulicę!
      -------

O dzieciaki! Co za bzdury wygadujecie! Dlaczego MON ma nie reformować uczelni,
      którą finansuje? MON płaci, MON rządzi. Widocznie stwierdzili, że nie opłaca im
      się kształcić cywilnych studentów. To się nazywa wolny rynek. Konstytucja? To
      bajeczka dla głupich.
      Poza tym, WAT dostaje najwięcej kasy z wszystkich uczelni technicznych, a w
      zasadzie marne są efekty pracy tamtejszych naukawców.
      • valczak Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 10:46
        Kolejna niedouczona osoba sie wypowiada :) A skad wiesz ze to MON placi? Wiesz chociaz za co MON tam placi? :) Bo pieniadze ida zarowno z MONu jak i cywilnych ministerstw a w znacznej mierze... od cywilnych studentow zaocznych :) Poczytaj troche a dowiesz sie jaka jest struktura finansowania tej uczelni i dopiero potem pisz takie beznadziejne glupoty :)
      • garsc_piachu Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 10:49
        konfabulator napisał:
        > Poza tym, WAT dostaje najwięcej kasy z wszystkich uczelni technicznych, a w
        > zasadzie marne są efekty pracy tamtejszych naukawców.

i tu sie myslisz bo WAT jest znany na calym swiecie chocby z cieklych krysztalow
      • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 12:05
        Ludzie sa poprostu slabo informowani i nie wiedza nic na temat renomy WAT za granicami Polski i o samej uczelni. Proponuje zeby przed wypowiedzia poczytali troche w sieci na ten temat. Czy my musimy sie zgadzac na kazdy pomysl rzadu, obecnie robia z tym panstwem co chca, a ta sprawa dotyczy ok 7000 ludzi ktorzy ta uczelnie wybrali celowo wlasnie ze wzgledu na wysoki poziom ksztaucenia, renome za granica i duza ilosc specjalizacji.
        • domcia76 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 12:56
          >ze wzgledu na wysoki poziom ksztaUcenia<

No z tym pozimem to chyba kiepsko, bo jak czytam teksty z takimi błędami
          ortograficznymi, to zastawniam się, jak ktoś mógł w ogóle podstawówkę
          skończyć...
          • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 13:00
            > >ze wzgledu na wysoki poziom ksztaUcenia<
            >
            > No z tym pozimem to chyba kiepsko, bo jak czytam teksty z takimi błędami
            > ortograficznymi, to zastawniam się, jak ktoś mógł w ogóle podstawówkę
            > skończyć...

juz chyba nie masz sie czego czepiac, bledy czy literowki moga sie kazdemu przytrafic, pozatym to jest uczelnia techniczna a nie humanistyczna pozatym czesc studentow moze miec dysleksje :p ja naprzyklad
            • domcia76 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 16:56
              To nie są literówki, tylko fatalne błędy ortograficzne. A to, że uczelnia
              techniczna, nie ma znaczenia, bo ortografii uczy się w podstawówce i jest ona
              również brana pod uwagę w pracy maturalnej...
              Zadziwia mnie, w jaki sposób takie niedouki w ogóle zdały maturę.. Chyba, że u
              ruskich na jakimś bazarze zaocznie ;)A co do dysleksji, to faktycznie, teraz
              każdy może się nią tłumaczyć, strasznie modna się zrobiła wśród takich uczniów
              i studentów.. ;)
              • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 17:27
                Dobrze niech ci bedzie bo nie chce mi sie tutaj z tobą klucic, temat nie dotyczy błędów wiec skończmy o tym pisać.
              • spadochronek Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 17:29
                Hmmm domcia76 fajnie, ze wspominasz cos o maturze, a własnie popełniasz błedy
                rzeczowe (tak samo, jak nie bardziej obnizające punktację na maturze).
                Określenie "ruskich" jest niepoprawną forma gramatyczną słowa "Rosjan"
                • domcia76 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 17:38
                  A o czymś takim, jak słownictwo potoczne lub slang słyszałeś? ;)Na maturze
                  powinno się używać czystego, literackiego języka, natomast tutaj można
                  potocznego, ale i on powinien być poprawny ortograficznie.
                  • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 17:44
                    pani polonistko jeżeli nie ma pani nic do powiedzenia na temat, prosze nic nie pisac!!!!
                    • spadochronek Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 17:50
                      hmm.. jak to miło od "scisłych" wymagasie na maturze znajomosci polskiego tak
                      samo jak od humanistów, a ci drudzy oczywiscie na maturze matematyki
                      obowiazkowej nie maja... przynajmniej na miom roczniku tak było
    • drogibronislaw Od kiedy Konstytucja gwarantuje dyplom?? ;o( 10.01.07, 10:39
      Może jeszcze półlitrę i porcję flaków na dzień? Rozgonić tych nieudaczników.
      Wojskowe uczelnie dla wojskowych. Reszta won!
      • valczak Re: Od kiedy Konstytucja gwarantuje dyplom?? ;o( 10.01.07, 10:49
        Kto tu jest nieudacznikiem? :P A co do faktu braku wojskowych na wojskowych uczellniach to decyzja... MON sprzed 5 lat :) To studenci cywilni, po zakonczeniu nauki na WATcie mieli przechodzic roczne przeszkolenia i stawac sie wojskowymi - ale po prostu mozesz tego nie wiedziec bo wpisujesz sie w tym watku w grupe osob totalnie nie poinformowanych i jestes jak Mandaryna w MENSie :) Czyli niby sie starasz a totalnie nie pasujesz do tego o co w tym wszystkim chodzi :) Poza tym czuje ze jak by dawali tam 'politre' to sam moze zechcialbys sie doksztalcic :P
      • valczak Re: Od kiedy Konstytucja gwarantuje dyplom?? ;o( 10.01.07, 10:51
        Aha, zapomnialbym o temacie posta napisanego przez ciebie :) Czy ktos powiedzial ze konstytucja to gearantuje? :) Poczytaj konstutucje i wczytaj sie w sam artykul a dowiesz sie o co chodzi z ta konstytucja :) Boze, co za ludzie, nic nie wiedza a sie madrza :P

Pozdrawiam studentow WATu :)
        • lupus76 Re: Od kiedy Konstytucja gwarantuje dyplom?? ;o( 10.01.07, 10:54
          To, że trzeba zredukować liczebność korpusu oficerskiego, nie znaczy, że trzeba
          topić jedną lepszych polskich uczelni technicznych. Kolejny polski paradoks...
    • spadochronek Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 12:27
      No własnie reforme przeprowadza gen. który był tu rektorem i za którego
      kadencji dochodziło do naduzyc finansowych.,.. fajnie ze mon przysłało nam
      kontrole w zwiazku z doniesieniami o takich malwersacjach finansowych.. czemu
      tylko ta komisja bada okres od 2003 roku, kiedy funkcje rektora obejmował gen.
      bryg. Smólski?
    • grasshopper Będzie zamieszanie 10.01.07, 12:32

• andre.wat Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 12:35
      Uczelna z ponad 50-letnia historią, światową renomą, osiągnięciami naukowymi ma
      przestac istniec??
      Typowo polska rzeczywistość, co to za prawo i sprawiedliwosc :P
      Obciąć, skasować to prosta sprawa -nie zgodze sie na to bedzie wrzawa!
      W niezgodzie z prawem Rektor odchodzi na jego miejce politycznie gen. Sowa
      przychodzi;
      Od kiedy za mysli, poglady niezgodne z PiSprawem można człowieka odwołac i dac
      zmianę??;
      Sytuacja kryzysowa ministra nagli to czołgi, migi stoja u granic podpisze ten
      papier nie bedzie mnie Rektor ganić;
      Restrukturyzacja armii jak najbardziej słuszna tylko do diabli,
      Dlaczego w proch niszczyć i budować ze zgliszczy??;
      Centralizacja PRL-owskie metody nie przemawiaja do mej młodej głowy.

www.uon.edu.pl/
    • siedzeipisze waciak 10.01.07, 12:47
      Tak się składa że ukończyłem WAT - jeszcze za czasów, kiedy nie było tam w
      ogóle cywilów.
      Nie wiem jak jest w tej chwili - być może zmieniło się na lepsze - ale po 2000
      roku z tego co kontrolowałem zmieniało się tylko na gorsze... Czasy kiedy WAT
      rywalizował z PW szybko zniknęły - (WAT w ciągu dwóch lat przestał być w ogóle
      brany pod uwagę we wszelakich rankingach uczelni!!)

Do czego zmierzam - chciałem tylko powiedzieć o dwóch rzeczach:
      1. prawdą jest że należy zlikwidować specjalistyczne uczelnie wojskowe
      2. prawdą też jest, że absolutnie nie wolno marnować ich niesamowitego
      potencjału!

Dlaczego?
      WAT, a podejrzewam, że i były WAM (medyczna) były to doskonałe uczelnie
      techniczne/medyczne - z ogromnym zapleczem laboratoryjnym, finansowym i
      organizacyjnym nieporównywalnym z żadną uczelnią cywilną... - uczelnie te były
      zorganizowane na kształt samowystarczalnego kampusu (student nie musiał jeździć
      po całym mieście) ze wszystkimi niezbędnymi budynkami (od auli wykładowych,
      akademików dla wszystkich studentów, laboratoriów, bibliotek, hal sportowych,
      basenu etc,etc) - by znać tego skalę trzebaby to widzieć - wręcz całe hale z
      maszynami (wydział mechaniczny), budynki dla jakiś niemal pojedyńczych urządzeń
      (optoelektronika) itd,itd
      Niestety w tych przypadkach słuszne były uwagi, że są to uczelnie
      pseudowojskowe - rzeczywiście z wojskiem studenci Ci mieli niewiele wspólnego
      poza mundurami, trochę większym naciskiem na zaliczenie WFu, kilkoma zajęciami
      w miesiącu o wojsku (dla odpoczynku...)
      Dlatego też rzeczywiście kształcenie takich studentów przez wojsko sensu
      zbytnio nie ma - przecież można zaoferować studentowi cywilnemu po uzyskaniu
      dyplomu cywilnego półroczne przeszkolenie wojskowe - awans na 1szy stopień
      oficerski i będzie dokładnie to samo...
      Ale nie wolno zmarnować tych uczelni - powinny one nadal trwać - po prostu
      powinny być zmienione na tylko cywilne! - to ogromna wartość, której nie wolno
      nam stracić..
      Moim marzeniem jako Waciaka jest widok rozkwitającego WATu (jak za dawnych lat)
      z mnóstwem studentów śpieszących się z akademika (przerobionych teraz w dużej
      części na jakieś biura, hotele i nie wiadomo co jeszcze) do budynków uczelni
      (tylko tej uczelni, a nie przy okazji 10ciu innych z nauką prawa jazdy
      włącznie) z tą tylko różnicą, że studenci Ci mieliby na sobie mniej zielonego
      koloru.
      I nie mam nic przeciwko zmianie nazwy, już nie musi to być AlmaMater - niech ją
      zmieniają jak chcą - byle to się nie zmarnowało...

Pozdrawiam
      Waciak
      • spadochronek Re: waciak 10.01.07, 12:53
        problem w tym ze pojekt rozwoju mazowasza zakłada, że Warszawa rozorosnie sie w
        stronę Bemowa, a działki WAT-u bedą drogie, wiec wg. MON mozna na tym zarobic,
        po drugie to nikt nie zaproponował studentom cywilnym mozliwosci przejscia na
        studia wojskowe (np. po 3 roku był to proekt m.in. gen. Smólskiego)lub
        chociazby zachety na pojsice na studium oficerskie
    • przecinek12 Historia stara jak świat 10.01.07, 12:49
      Jeśli zamieszamy w kadzi społeczeństwa, to zawsze wypłynie złodziej i gó...
      I rządzi, ach jak rządzi, aż po wielu latach uwarunkowania intelektualne nie
      zepchną go ponownie na dno.
      Zgadnijcie w jakim okresie jesteśmy.
    • mkvice Studenci kontra MON 10.01.07, 12:59
      "Z byłym rektorem nie udało się nam skontaktować. Do końca tygodnia przebywa na
      zagranicznej konferencji naukowej."

Dziwnym trafem udało mi sie spotkać Rektora Smólskiego gdy wychodził
      wczoraj(wtorek) z budynku 45 na terenie WAT.
      • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 13:12
        nasz byly rektor jest zolniezem, mozliwe ze przelozony zakazal mu wywiadow z prasa. on napewno chce doczekac enerytury, a zostalo mu kilka miesiecy, wiec moze unika prasy
    • czesiekkk Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 13:12
      Likwidacja WAM była błędem, bo nawet mała armia potrzebuje lekarzy, po
      przeszkoleniu wojskowym w pełnej dyspozycji. Współczesne misje zagraniczne,
      nawet te o charakterze bojowym jak w Afganistanie potrzebują wojskowych lekarzy,
      którzy będą nie tylko ratować życie i zdrowie naszych żołnierzy, ale i pomagać
      miejscowej ludności cywilnej. I co najważniejsze lekarze ci powinni umieć
      poruszać się na terenie ogarniętym wojną.
      • p35t15 Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 13:22
        czesiekkk napisał:

> Likwidacja WAM była błędem, bo nawet mała armia potrzebuje lekarzy, po
        > przeszkoleniu wojskowym w pełnej dyspozycji. Współczesne misje zagraniczne,
        > nawet te o charakterze bojowym jak w Afganistanie potrzebują wojskowych lekarzy
        > ,
        > którzy będą nie tylko ratować życie i zdrowie naszych żołnierzy, ale i pomagać
        > miejscowej ludności cywilnej. I co najważniejsze lekarze ci powinni umieć
        > poruszać się na terenie ogarniętym wojną.
        >
        >
        smutna polska rzeczywistosc, rzady sie zmieniaja jeden za drugim, i zazwyczaj jedynie to co w miare dobrze funkcjonuje niszcza, rzadko kiedy wprowadzajac cos dobrego. Za kilka lat zorietuja sie ze nie maja lekarzy i 3 razy wiekszym kosztem beda otwierac nowa uczelnie by ich pozyskac.
        • czesiekkk Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 14:15
          W Polsce nowe jest wrogiem dobrego.
          Wojskowi lekarze są też niezbędni w przypadku klęsk żywiołowych i katastrof
          kiedy Polska jest zobowiązana albo poproszona przez społeczność międzynarodową
          do udzielenia pomocy bądź też musi udzielić pomocy własnym obywatelom
          przebywającym za granicą. To też jest zadanie sił zbrojnych, które mogą
          wykonywać odpowiednio przeszkoleni, wyposażeni i pozostający w stałej gotowości
          lekarze.
          • salmonella Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 14:33
            fajnie ze w umowie z uczelnia mamy napisane, iz w przypadku jakichs zmian z ich
            strony mozemy odstapic od umowy, bez zadnych konsekwencji finansowych, ale co z
            tego skoro chcemy skonczyc WAT a nie UON !!!
            powinni poczekac az wszystkie roczniki skoncza, i dopiero pozniej na nowo
            rekrutowac pod nowa nazwa jezeli juz
            a tak naprawde niech sie odwala od WAT-u, AON-u itp, niech sobie zaloza UON
            gdzies tam jako zupelnie nowa uczelnie i tam robia bardache!!!
            • studentwat Re: Studenci kontra MON 10.01.07, 23:55
              Przeciez reforma jest robiona pod kątem AON-u kosztem WAT-u, bo AON nie ma racji
              bytu, więc podessą się pod WAT, wezmą co najlepsze i rzucą jakieś ochłapy. A kto
              siedzi na AON-ie? Szychy!
    • ida_wat Studenci kontra MON 23.01.07, 21:33
      Jestem studentka WATu i wszystkich którzy tu zagladaja zapraszam na 24.01.2007
      pod najwiekszy cyrk w Polsce, dumnie nazywany sejmem. Manifestacja przeciw
      likwidacji WAT rozpocznie sie o godzinie 10 pod budynkiem sejmu przy ulicy
      Wiejskiej 4 w Warszawie. Zaprotestujmy wspólnie, nie dajmy sie "sikorze", niech
      zobacza ze mimo ze jestesmy malutcy i tak niewiele mozemy - to jednak jestesmy
      wielcy i potrafimy dzialac wspolnie w obronie naszej Alma Mater. Wiecej
      informacji i regulamin zgromadzenia na stronie :
      www.uon.edu.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka