nataliako1 07.05.07, 20:50 Hejka wiem ze teraz wszyscy teraz o maturze ale... macie jakies sprawdzone pomysły na studenckie wakacje? musza byc tanie i w ciekawym miejscu ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasiek11 Re: Pomysły na tanie wakacje 07.05.07, 23:13 Nie odkryje Ameryki piszac ze najtaniej jest pojechac autostopem:)Jeszcze lepiej na wschod,bardzo polecam Ukraine jako ze ciekawych miejsc jest bardzo duzo i mimo bliskosci,kraj moze byc dla niektorych egzotyczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Pomysły na tanie wakacje 08.05.07, 14:46 pakujesz plecak i w droge w jakies malo popularne miejsce np. macedonia, moldawia, ukraina. i luz 3 tyg za 700 bez oszczedzania to chyba nie jest zle.nie ma nic prostszego. lapiesz jeszcze stopa i bomba. byle do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Pomysły na tanie wakacje 08.05.07, 14:56 Rower, namiot i w Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
nataliako1 Re: Pomysły na tanie wakacje 08.05.07, 16:27 a w polskie to gdzie polecacie? a nad morzem jakies fajne kempingi? bo za granice to fajny pomysł ale kłopt z transportem, a autostopem to sie troche dygam Odpowiedz Link Zgłoś
czestmir11 Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 15:39 Namiot! tylko i wyłącznie ! najlepiej wybierać pola namiotowe bo kempingi są dużo droższe. Ale fajne wakacje co roku organizuje knor - namiotobranie - mozna wygrac tydzien na polu i jeszcze namiot zabrac do domu. Ponoć świetna atmosfera :) Odpowiedz Link Zgłoś
zonkmasta Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 15:49 Ale jak to namiot zabrać do domu? Coś jeszcze z tego pola namiotowego można zawinąć ze sobą? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 17:05 pociag nad morze , w wakacje, z warszawy 25 zł ( a i zniżka dla uczących sie) rower jedzie za darmo. nad morzem pełno TANICH CAMPINGÓW! rower + namiot to najlepszy i najtańszy sposób, jeździłem tak co roku w czasie wakacji poza morzem polecam też Roztocze! piękne i bardzo rowerowe! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka00 Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 17:31 Z moją rodziną i przyjaciółmi od lat co roku jeżdzimy na spływy kajakowe. Koszt tygodniowego spływu razem z wypożyczeniem kajaków ich dowozem na miejsce startu spływu i odbiorem po spływie, z wynajęciem auta z kierowcą (już jesteśmy wygodniccy i nie wozimy bagażu w kajakach), wyżywieniem oraz kosztami pola namiotowego nie przekraczają 250 zl. na osobę. Gorąco polecam!! Przyroda, woda, przygody, cowieczorne ogniska przy gitarze, piwie i kiełbaskach... takie totalne oderwanie od cywilizacji.. to dopiero wypoczynek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodziutka88 Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 13:25 zonkmasta - proste że tak Włąsnie najleszpe z tym namiotobraniu że wygrywasz turnusik na polu w tym roku: hel, ruciane, karpacz i teplice i po turnusiku namiot zawijasz do domu, a i jeszcze nudle knora dostajesz na stracie. Bombowa impreza z masą młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.wie Re: Pomysły na tanie wakacje 11.05.07, 13:09 Ja coś słyszałam że podczas tego namiotobrania mają być jakieś fajne koncerty wiec na pewno warto się wybrać. TYlko ja wygrać ten cholerny namiot???? Odpowiedz Link Zgłoś
seveneleven Wygrał ktoś z was namiot? 22.05.07, 00:43 bo ja gram i gram i na razie mi się nie udaje a kumpel mnie jeszcze nakręca i mówi że w zeszłym roku było zajefajnie Odpowiedz Link Zgłoś
land_of_glory Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 21:19 Jak dla studentów i niedaleko morza to polecam www.po-sesja.pl Oni nastawiają się właśnie na studentów. Byłam tam w lecie i było naprawdę fajnie, przede wszystkim można poimprezować, bo nie ma ciszy nocnej i małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 22:27 Jest taki fajny przewodnik Pascala po Polsce. Jest spis kempingow, pol namiotowych w calej Polsce. Warto go gdzies odnalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
absinth83 Re: Pomysły na tanie wakacje 09.05.07, 20:03 Zdecydowanie palecam noclegi na dziko. Co prawda mozna zaplacic kare ale jak jestes kulturalnyi sprzatasz po sobie to nie ma wiekszego problemu. Nikomu nie polecam Helu i Zakopanego, za duzo ludzi. Jeszcze jedno: zawsze unikam kempingow. Nie lubie sluchac muzyki z przyczep, wachac obiadu sasiadow i sluchac dzieciarow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
s_a_j Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 19:17 ja kiedys stopem po calej europie,spanie w krzakach, 3 tyg za 120 euro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 20:31 można spać również w publicznych toaletach, wychodzi jeszcze taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 Lwów, 1000 pln i jesteś król 09.05.07, 20:30 śliczne miasto, wszystko tanie, pogadasz z Ukraińcami po naszemu, tylko może być chłodno Odpowiedz Link Zgłoś
grafix2 Re: Lwów, 1000 pln i jesteś król 09.05.07, 21:31 Ja wiem, że takie luzackie wakacje to super ale może okazać się wcale nie tak tanio. Policz ile możesz wydać kasy, włącz www.wakacje.pl i może okazać się, że stać cię i na wakacje za granicą. Przejazd + pobyt np. w Grecji z lastminet to około 500 zł, trochę konserw do plecaka, frytki + zupki w proszku i ciepłe morze całe twoje. Są też ciekawe oferty pod namiotami z wyżywieniem, jedziesz razem z obozem ale jesteś luzak tylko dobrze zebrać czwórkę do namiotu, plus że nie martwisz się o jedzenie a i dziewczyn pełno. Oczywiście to oferta tak na początkowe wojaże zagraniczne, potem to i ja polecam autostop i przygodę, ale do tego to trzeba wyzbyć się obaw... ps. sprawdziłam najtańsza Grecja 419 zł Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Lwów, 1000 pln i jesteś król 10.05.07, 08:07 Lwów jest chyba najsmutniejszym miastem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: Lwów, 1000 pln i jesteś król 10.05.07, 12:15 Chyba nie byles w Bialymstoku:)Lwow jest piekny,ludzie sympatyczni,latem duzo muzyki na ulicach,moze to ty byles smutny akurat w tamtym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Lwów, 1000 pln i jesteś król 10.05.07, 13:23 W takim razie dziekuje debilom, ktorzy stworzyli taki medialny obraz Lwowa. Miasto kurna cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-k kajaki, kajaki, kajaki! 10.05.07, 00:03 Polecam spływ kajakowy z paczką sympatycznych znajomych. Malowniczych rzek w Polsce nie brakuje. W tym sezonie odradzam jednak Rospudę, choć jest przepiękna, gdyż wszyscy nagle postanowili zobaczyć, o co to całe zamieszanie, i będzie straszny tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: kajaki, kajaki, kajaki! 10.05.07, 08:12 Można na Parsętę. Ale na kajaki to chyba wypad na weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
fakara Re: kajaki, kajaki, kajaki! 22.05.07, 09:40 No co Ty. Można i na dwa tygodnie, jak ktoś ma chęć i trochę kasy. Ja polecam Poj.Drawskie - czyściutkie rzeki i mało turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo239 Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 00:35 Ja bede mial tanie wakacje na koszt panstwa ferie zreszta tez:p do woja ide w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubapos Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 09:17 polecam Cieszyn na Śląsku!!! piękne tereny, taniutko, na granicy z czechami - do Pragi nieco ponad 100 km - autostopem moment bo prosta droga :-))), ja mam okrutny sentyment do tego miasta i miejsca od czasu festiwalu ENH, który już sie tam niestety nie odbywa, ale miasteczko i klimat pozostały!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 09:56 Stary! Jakie 100km??? Z Cieszyna do czeskiej Pragi jest tak samo daleko jak do warszawskiej - ok. 400 km. Zreszta do Budapesztu, Bratyslawy i Wiednia jest podobnie daleko :) Skadinad Cieszyn - piekne miejsce, swietni ludzie i rewelacyjne okolice. Polecam! A na splyw polecam Wde - genialna rzeka! Kiedys bylem na splywie Wdzydze Kiszewskie - Tlen. Eeeech... :) Pozdro, AO Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 10:43 Ukraina. Nie tylko Lwów oczywiście, ale i inne miejsca. Za 500 zł dwa tygodnie super przygody. Odpowiedz Link Zgłoś
pointe_du_diable Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 13:06 Najfajniejsze wakacje miałam jeżdżąc Interrailem po Norwegii. Niezapomniane widoki, przygody, śliczne campingi z podgrzewaną podłogą w łazience ;P, po prostu wakacje życia. Warto kupić bilet na miesiąc i podróżować, gdzie dusza zapragnie. Zajrzyj tu: www.interrailnet.com albo tu: www.interrail.net/index2.php?language=po Odpowiedz Link Zgłoś
ja_liryczne Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 15:50 Ukraina - polecam gorąco, za grosze stopem i pociągami na Krym, a dla tych, co chcą oszczędzić jeszcze bardziej Rumunia, namiot i max. 500zł wytarczą, a wrażenia zostają na całe życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
coresack żagle!Żagle!Żagle! 10.05.07, 16:07 Tylko zagle! Pod koniec 1 roku zrobilem uprawnienia instruktorskie i powiem że pomyslów mi nie brakowało do końca studiów. Nadal nie brakuje :) Co ważne za pływanie jeszcze mi placili ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: żagle!Żagle!Żagle! 11.05.07, 08:16 A ile to kosztuje? Wynajecie lodki itd? Odpowiedz Link Zgłoś
patumatu1 Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 17:20 Polecam Bornholm - fajna wyspa. Weź namiot i rower, a w dwa tygodnie nie wydasz więcej niż 1000 zł.Rada: najlepiej po 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
halfdan Re: Pomysły na tanie wakacje 10.05.07, 19:42 Racja, potwierdzam i również polecam Bornholm. Byłem tam już z 10 razy i zawsze jest super. Ale tak tydzień pobytu wystarcza, więcej nie polecam. Koniecznie trzeba zabrać rower! Bez roweru stracicie wiele z uroków Bornholmu. Polecam również całą Skanynawię, a zwłaszcza północ, Laponię oraz norweskie góry. Piekne, dzikie tereny na dłuugie kilkutygodniowe wędrówki. Z tym że na taki wyjazd w pojedynke to już nie każdy może sobie pozwolić, ale w dobrze zorganizowanej grupie nie powinno to wyjść więcej niż 1000 zł na łebka. To chyba nie duzo zważywszy na czas trwania takiej eskapady (kilka tygodni) i niewiarygodnie piękne krajobrazy, dziewiczą naturę, renifery, białe noce, czyste arktyczne powietrze i smak prawdziwej przygody, którą za to otrzymujemy. Polecam gorąco ten kierunek zamiast, zatłoczonych, lepiących się od potu i brudu kurortów śródziemnomorskich. Ja jeżdżę po krajach północnej Europy od lat - od Danii, poprzez Norwegię, Finlandię, Szwecję, a skończywszy na Wyspach Owczych, Islandii i północno-zachodniej Rosji i mówię wam, że to jeden z najpiękniejszych rejonów świata. To, że mamy go praktycznie pod nosem, a tak niewielu Polaków tam jeździ, jak dla mnie jest niewytłumaczalne. Ale może to i dobrze, może to właśnie dzięki temu jest tam tak fajnie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Pomysły na tanie wakacje 11.05.07, 02:02 Primo zdefiniuj 'tanio', dość względne pojęcie ;) Bardziej stacjonarnie czy "dzień tu - dzień tam" IMHO Dolny Śląsk i okolice. Na przykład tak: 1. Wałbrzych + Książ 2. Kłodzko 3. Kawałek za Kudowę - Góry Stołowe 4. Z powrotem do Kudowy (tylko przelotem, uzdrowiska omijamy) 5. i jesteśmy w Czechach - czeska strona Gór Stołowych 6. drugi dzień na p. 5 ;) 7. zależnie od determinacji - powrót albo autostop przez Tłumaczów do Gór Sowich 8. albo Srebrna Góra albo Walim 9. warto tu i tu dzień dłużej zabawić 10. Wrocław - jak długo kto lubi Mały (2 kg) namiot i do przodu. Siedzieć na miejscu nie próbowałem, więc nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomproc Re: Pomysły na tanie wakacje 11.05.07, 09:46 Polecam Beskid Niski. Najlepiej w obszarze pomiędzy Gorlicami i Wysową a Duklą i Barwinkiem. Rewelacja obszary na rower i na długie wyprawy piesze. Może i góry niewysokie ale za to strasznie malownicze. W porównaniu z innymi polskimi górami nawet sąsiadującymi Bieszczadami to teren dziewiczy, mało ludzi na szlakach itp. (niestety przekłada się to także w dużej mierze na bazę turystyczną - zależy kto czego szuka dla mnie to akurat plus). Poza tym te przekiękne cerkwie, cmentarze prawosławne i gekokatolickie, malownicze opuszczone i nie tylko opuszczone wsie łemkowskie (przepiękne doliny gdzie widac pozostałości ludzkiej ręki w postaci ziejących z ziemi dziur po piwnicach, cerkwi, a zarazem wdzierająca się w to natura). Najtaniej wiadomo fajna ekipa i namioty ( dojazd najlepiej pociągiem z Tarnowa do Gorlic, Jasła, Krosna i dalej autobusem)a dla rodzin i bardziej wymagających agoturystyka. Najlepszy okres (tak mi się wydaje to maj, czerwiec i jesień, bo latem przyroda jest tak intensywana, że często wchodzi na szlaki i już nie jest tak fajnie. Poza tym wiosna i jesień - te kolory drzew - UHHH rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
mati-098 Re: Pomysły na tanie wakacje 04.04.20, 18:51 Ja polecam Spływy kajakowe Czarną Hańczą oraz domki noclegowe u Pana Jacka. Super atmosfera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajakirospuda Re: Pomysły na tanie wakacje 11.06.21, 21:26 Polecamy spływy kajakowe jedną z najpiękniejszych rzek jaką niewątpliwie jest Rospuda. Zapraszamy na spływy kajakowe Rospudą! Odpowiedz Link Zgłoś