alicjah 17.01.02, 18:40 Czy ktos zna dzis rosyjski????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nikka Re: ROSYJSKI IP: 217.99.1.* 17.01.02, 20:44 Ja znam i to biegle, bardzo się z tego powodu cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novotny Re: ROSYJSKI IP: 213.192.69.* 18.01.02, 01:25 ja nie znam ale intensywnie ucze sie i przynosi mi to wiele radosci to po prostu sliczny jezyk... Odpowiedz Link Zgłoś
k.kasia Re: ROSYJSKI 18.01.02, 10:51 ja tez znam rosyjski i tez uwazam ze to piekny jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: ROSYJSKI IP: 10.131.128.* 20.01.02, 01:32 Ja swego czasu gadałam całkiem nieźle, lepiej niż większość uczonych na siłę moich kolegów. Dawno juz nie miałam kontaktu z tym językiem. Nie pracuję w handlu zagranicznym ani innej branży,która zdałaby się wskazywać na możliwość związku ze Wschodem, więc w życiu nie sądziłam, że mi się w pracy do czegoś ten język przyda. I co powiecie. Pracuję w małej filii firmy włoskiej i zapowiedziano mi, że na wiosnę mam pojechać na coś na kształt kontroli przed audytem z zewnątrz do filii na Ukrainie (!). Bo znam rosyjski! Próbowałam słabo protestować, że ja po ukraińsku ani w ząb, ale zgasili mnie, że tam (np. w Kijowie) więcej ludzi mówi po rosyjsku, niż po ukraińsku. Co znajoma Ukrainka potwierdziła. Nawet nie wiem, kiedy i jak się włoska szefowa doczytała, że ja znam rosyjski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novotny Re: ROSYJSKI IP: 213.192.69.* 22.01.02, 03:18 to rewelacja moje szczere gratulacje i powodzenia w Kijowie Odpowiedz Link Zgłoś
avokat Re: ROSYJSKI 23.02.02, 11:05 No wlasnie nigdy nic nie wiadomo... Znam rosyjski biegle robilam mature w tym jezyku. Z wyksztalcenia jestem prawnikiem i wiesz czesto mi sie przydaje ten jezyk. A jak sie zdziwilam kiedy wyladowalam w Tel-Avive nie myslalam ze tam wiecej osob mowi po rosyjsku niz w jezyku angielskim. Jezeli bedziesz potrzebowal pomocy w jezyku rosyjskim prosze...chetnie pomoge. avokat@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zeo Re: ROSYJSKI 24.04.02, 18:39 Ja znam (niestety) ten glupi jezyk i nie rozumiem osob ktore mowia ze on jest piekny. Ten popie..... jezyk jest nie do wytrzymania. Co za idiota wprowadzil go do szkol? Ale z drugiej strony jezyk wroga trzeba znac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: ROSYJSKI IP: *.koof.com.pl 29.01.02, 20:23 Skończyłam filologię rosyjską i bezskutecznie poszukuję pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
belferka Re: ROSYJSKI 30.01.02, 12:23 A szkoły językowe nie poszukują teraz lektorów rosyjskiego? Podobno jest deficyt i osoba po filologii rosyjskiej łatwo może znaleźć pracę? Tak w każdym razie słyszałam... A może to nieprawda? Zdecydowałabyś się na taką pracę, czy interesuje Cię raczej coś innego? Pozdrowienia i powodzenia w poszukiwaniach! Belferka - kiedyś z rosyjskiego całkiem niezła, teraz już gorzej :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: ROSYJSKI IP: *.proxy.aol.com 27.02.02, 16:10 Tak ja, jestem romanista po studiach we Francji , zrobilem tez MA z rosyjskiego biznesu na dwu uniwersytetach. Rosyjski "wypadl" zupelnie z obiegu a szkoda po pierwsze bo to wielki jezyk swiata a po drugie polska wroci do wymiany z Rosja i bedziemy my rusycysci na wage zlota Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina Re: ROSYJSKI IP: *.ceu.hu / *.ceu.hu 23.04.02, 00:34 No wlasnie a ja troszeczke umiem jeszcze bardziej chcialabym sie nauczyc, stad tez moje pytanie, czy, gdzie i za ile znajde w Warszawie w sierpniu intensywny kurs rosyjskiego? lina. Odpowiedz Link Zgłoś