Dodaj do ulubionych

szukam pracy...

11.08.09, 21:42
dr filologii polskiej (literaturoznawstwo), mgr filozofii - poszukuję pracy. Jeśli ktoś potrafi wskazać mi miejsce, w którym potencjalny pracodawca jest w stanie spojrzeć przychylnie na moje CV, będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. Mój adres mailowy: gerdzia@wp.pl
Pozdrawiam,
m
Obserwuj wątek
    • mysterious1988 Re: szukam pracy... 12.08.09, 19:34
      AHE w Lodzi pewnie Cie przyjmie :)
      • niewyspany77 Re: szukam pracy... 14.08.09, 12:41
        odwal sie od ahe cyniku. zadna praca nie hanbi, a za swoje obowiazki odpowiada
        jedynie pracownik. wiec jesli pani wyzej bedzie pracowac solidnie to Cie powinno
        guzik obchodzic, czy uj, czy uw, czy ahe, czy pacanow high school.
        • mysterious1988 Re: szukam pracy... 14.08.09, 20:12
          hmmmm... to nie bylo cyniczne - po prostu ta uczelnia na gwalt szuka pracownikow.

PS: jestem studentem tej uczelni.
          • profesorbeton Re: szukam pracy... 04.05.10, 16:12
            Ale jakby zwlekala z placeniem swym pracownikom...
            • profesorbeton Re: szukam pracy... 04.05.10, 16:15
              Juz 4 maja, a wyplaty wciaz nie widac na koncie. A za prace zlecone to wciaz
              zwlekaja od zeszlego roku... :(
              • popisuarka Re: szukam pracy... 22.10.10, 16:41
                AHE juz nie szuka pracownikow, a ich zwalnia...
    • adept44_ldt Re: szukam pracy... 22.10.10, 19:08
      Eeela z forum DOKTORAT-NAUKA-UCZELNIA tez jej szuka!
    • dala-tata Re: szukam pracy... 22.10.10, 23:42
      Napisalem do Ciebie!
      • bzajacz Re: szukam pracy... 26.10.10, 09:52
        ja tez szukam pracy, dr filozofii pisze habilitację, przez 6 lat pracowałam na uczelni humanistycznej, najchetniej w warszawie, ale poza tez do zaakceptowania, pozdrawiam, m.
        • popisuarka Re: szukam pracy... 26.10.10, 14:33
          GOOD LUCK!
    • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 03.03.13, 00:53
      Ruszyła rekrutacja na Letnie Praktyki Badawcze!

Trwają zapisy na IX Letnie Praktyki Badawcze – wakacyjne interdyscyplinarne warsztaty dla studentów i doktorantów, których celem jest wykorzystanie matematycznego sposobu myślenia do rozwiązywania rzeczywistych problemów firm i instytucji.

Podobnie jak w latach ubiegłych, Praktyki odbędą się w Warszawie w miesiącach letnich (lipiec-wrzesień). Dodatkowe informacje znaleźć można na stronie www.praktyki.ibspan.waw.pl/.

Aplikacje (krótkie CV, list motywacyjny oraz rekomendację od pracownika naukowego/pracodawcy) należy wysyłać na adres:praktyki@ibspan.waw.pl, podając w temacie numer referencyjny IBS/MW/2013.
      • mentalista.01 Re: szukam pracy... 05.03.13, 23:25
        Hej,
        dzięki za zamieszczenie ogłoszenia. Takie praktyki to może być ciekawy wpis w CV i później przepustka do interesującej pracy:)
        Mam pytanie, czy rekomendacja od pracownika naukowego/pracodawcy jest obowiązkowa?
        • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 06.03.13, 01:44
          Tak, jest nieodrębnym elementem aplikacji. Wszystkie dokumenty tj. CV, list motywacyjny oraz wspomniana rekomendacja powinny być wysłane razem, aby aplikacja została rozpatrzona. Więcej informacji: www.praktyki.ibspan.waw.pl
          • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 17.05.13, 10:42
            Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Zachęcamy zatem do szybkiego przesyłania zgłoszeń! Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział!
      • agnieszka-zet Re: szukam pracy... 12.03.13, 23:42
        Brałam udział w praktykach dwa lata temu. Do dziś mi się przydaje to, czego się tam nauczyłam. Ponadto poznałam ludzi o podobnych zainteresowaniach i świetnie spędziłam czas. Na prawdę polecam!
        • yatzeq3 Re: szukam pracy... 13.03.13, 13:32
          Bardzo ciekawie wyglądają te praktyki o których tu czytam. Tylko ciekawi mnie, jakie wykształcenie i umiejętności trzeba mieć, żeby zaaplikować z sukcesem - czy to generalnie impreza dla zatwardziałych matematyków i fizyków, czy np. ludzie z kierunków ekonomicznych czy humanistycznych też mogą się w tym odnaleźć?
          • halunda Re: szukam pracy... 17.03.13, 14:02
            Po kierunkach ekonomicznych także są przyjmowane osoby. Przejrzy sobie stronę z zrealizowanymi dotychczas projektami www.praktyki.ibspan.waw.pl/?w=1&q=zrealizowane-projekty. Udział w projektach komercyjnych pokazuje, że tak naprawdę żeby rozwiązać jakiś problem, potrzebne jest spojrzenie z różnych stron i dlatego tworzone są zespoły interdyscyplinarne, co znacznie poszerza punkt widzenia zagadnienia.
            • yatzeq3 Re: szukam pracy... 17.03.13, 16:18
              Dzięki za odpowiedź! Wygląda to naprawdę zachęcająco, tylko nie wiem czy wyrobię się ze zdobyciem rekomendacji. Do kiedy można aplikować?
              • szklana_miska Re: szukam pracy... 20.03.13, 13:22
                Do 31.03.2013
                • ula402 Re: szukam pracy... 21.03.13, 12:10
                  Kilka osób pisało, że było już na tych praktykach organizowanych w PAN i dlatego chciałabym zapytać czy trudno jest się tam dostać?
                  • szklana_miska Re: szukam pracy... 21.03.13, 12:12
                    Chętnych było rok temu sporo. Trzeba się wykazać motywacją już przy rekrutacji, żeby przejść przez sito :)
                    • ula402 Re: szukam pracy... 22.03.13, 15:19
                      Biorąc pod uwagę termin składania aplikacji mogę się nie wyrobić, ale spróbuje. Czy jak wyślę zgłoszenie po 31.03 to jest jeszcze szansa, że moja aplikacja zostanie rozpatrzona?
                      • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 22.03.13, 22:28
                        Też się nad tym zastanawiam, mogę się nie wyrobić. :/
                        • halunda Re: szukam pracy... 23.03.13, 10:11
                          Zapewne proces rekrutacji zostanie przedłużony, więc spokojnie możecie złożyć aplikację z lekkim opóźnieniem.
                          • ula402 Re: szukam pracy... 25.03.13, 14:59
                            Liczę na to bo rekomendację od Promotora mam obiecaną na termin po świętach ;-) Szkoda byłoby przegapić taką szansę.
                            • szklana_miska Re: szukam pracy... 26.03.13, 14:26
                              Oby się udało;)
                              • ula402 Re: szukam pracy... 26.03.13, 15:51
                                A długo czeka się na odpowiedź od organizatorów, że jest się przyjętym? są jakieś rozmowy kwalifikacyjne?
                                • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 27.03.13, 23:02
                                  W sumie dręczą mnie te same pytania!! :)
                                  • yatzeq3 Re: szukam pracy... 28.03.13, 18:54
                                    Miałem podobne wątpliwości ale zrobiłem małe "rozpoznanie terenu" i dowiedziałem się, że jest "twardy" deadline w czerwcu, do którego na pewno każde zgłoszenie otrzyma odpowiedź, ale generalnie aplikacje są rozpatrywane w kolejności wysyłania, aż do zapełnienia miejsc. Tak że nie ma co zwlekać :)
                                    • ula402 Re: szukam pracy... 02.04.13, 13:50
                                      Czyli rozumiem, że na bieżąco jakieś odpowiedzi się otrzymuje? Nie chcę po prostu zostać na lodzie i dobrze wiedzieć wcześniej, że miejsce na praktykach się ma ;-)
                              • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 27.03.13, 23:01
                                Też mam taką nadzieję :)
                            • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 27.03.13, 22:58
                              W moim przypadku tak samo. Niestety, są pewne przeszkody, których nie da się przeskoczyć! :)
                          • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 27.03.13, 22:31
                            ok. super! Dzięki :)
                            • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 25.05.13, 21:37
                              Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Zachęcamy zatem do szybkiego przesyłania zgłoszeń! Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział!!!
                • aga_math Re: szukam pracy... 24.04.13, 14:04
                  Czy ktoś może wie, czy rekrutacja na praktyki trwa nadal? Rozważam aplikowanie i nie wiem czy jest jeszcze sens prosić o rekomendację pracownika naukowego.
                  • szklana_miska Re: szukam pracy... 24.04.13, 20:03
                    Jest sens. Warto powalczyć o wszystkie papiery.
                    • szklana_miska Re: szukam pracy... 15.05.13, 13:08
                      Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział!
                  • aga_math Re: szukam pracy... 27.05.13, 20:39
                    Informacja z ostatniej chwili: Termin nadsyłania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze upływa 12 czerwca 2013 r.

Zatem naprawdę warto pospieszyć się z kompletowaniem dokumentów.
      • stiura1 Re: szukam pracy... 26.03.13, 16:20
        Znajomy był na Praktykach 2 lata temu.
        Chwalił sobie sposób podejścia do ludzi i możliwości rozwoju.
        Czy coś się zmieniło od tamtej pory?
      • marcin.bulkowski Re: szukam pracy... 31.05.13, 13:24
        Termin nadsyłania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze upływa 12 czerwca, więc naprawdę warto się pospieszyć z kompletowaniem dokumentów.
        • moskit14 Re: szukam pracy... 20.03.14, 17:55
          Na tegoroczną edycję Letnich Praktyk Badawczych można się zgłaszać do 31.03.2014. Więcej informacji na www.praktyki.ibspan.waw.pl/
        • moskit14 Re: szukam pracy... 20.03.14, 18:00
          Jeżeli poszukujecie praktyk o wysokiej jakości to polecam Letnie Praktyki Badawcze. Także w tym roku jest możliwość wzięcia w nich udziału. Pierwszy termin składania zgłoszeń mija [b]31.03.2014 roku[/b]. Więcej informacji na www.praktyki.ibspan.waw.pl
        • moskit14 Re: szukam pracy... 20.03.14, 18:02
          Jeżeli poszukujecie praktyk o wysokiej jakości to polecam Letnie Praktyki Badawcze. Także w tym roku jest możliwość wzięcia w nich udziału. Pierwszy termin składania zgłoszeń mija 31.03.2014 roku. Więcej informacji na www.praktyki.ibspan.waw.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka