Dodaj do ulubionych

Noclegi - kupowane na miejscu

28.07.19, 21:28
Czy ktoś z forumowiczów zwiedzających Karaiby indywidualnie szukał noclegów na miejscu?
Zazwyczaj na miejscu oferta jest szersza (i tańsza) niż wyszukiwarkach. Czy sprawdza się to na Karaibach (Gwadelupa, Dominika, Martynika, St. Lucia, Barbados, ewent. inne)? Czy poza kurortami można łatwo wyszukać na miejscu homestay?

Kornel
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Noclegi - kupowane na miejscu 08.11.19, 22:48
      Nie odpowiem Ci, bo sam mam pytanie. Znaczy o Martynikę, generalnie o wskazówki.
      • kornel-1 Re: Noclegi - kupowane na miejscu 09.11.19, 07:30
        zbyfauch napisał:

> Nie odpowiem Ci, bo sam mam pytanie. Znaczy o Martynikę, generalnie o wskazówki

Temat poniekąd nieaktualny, bo zarezerwowałem noclegi przez airbnb., Jak coś będę wiedział o "Zimmer frei" na miejscu, to podam info.
        • zbyfauch Re: Noclegi - kupowane na miejscu 09.11.19, 09:38
          Dzięki
          • kornel-1 Re: Noclegi - kupowane na miejscu 09.12.19, 15:14
            zbyfauch napisał:

> Dzięki
            Już po. Krótki raport na forum Turystyka na świecie. Tak, jak wspomniałem korzystałem z Airbnb. Raz w Marigot (Dominika) nie miałem noclegu, namawiano mnie na guesthouse zwany (jeśli dobrze pamiętam) Pati lub Patu lub podobnie, w centrum wsi zwanej miastem wink Z sugestią, że tam będzie miejsce. Nie skorzystałem, bo miałem nocleg u localsa. Byłem w zasadzie przed sezonem, więc myślę, że w tych guesthosach, które mignęły mi przed oczami w paru miasteczkach (Martynika, Gwadelupa, St. Lucia, Dominika), bywały wolne pokoje. Ale konkretów nie mam.

Kornel
            • zbyfauch Re: Noclegi - kupowane na miejscu 22.12.19, 16:06
              Niestety, z Martyniki zrezygnowałem. Głównie z powodu ryzykownego połączenia lotniczego. Miałbym przesiadkę w Paryżu. Trzy godziny na transfer z jednego lotniska na drugie. Inne opcje albo wydłużałyby czas podróży albo rozdymałyby budżet. (To wszystko w kontekście kompromisów, o których wspominałem w innym wątku) Tak więc ponownie Malezja i Tajlandia, z tym że w nowych miejscach, Penang i Cha Am. Tym razem typowy urlop na plaży. (Z małymi wypadami motorynką zapewne).

---Może na emeryturze, do której mi osiem lat zostało (jak finanse i zdrowie dopiszą).
              • kornel-1 Re: Noclegi - kupowane na miejscu 22.12.19, 19:07
                zbyfauch napisał:

> Niestety, z Martyniki zrezygnowałem. Głównie z powodu ryzykownego połączenia lo
                > tniczego. Miałbym przesiadkę w Paryżu. Trzy godziny na transfer z jednego lotni
                > ska na drugie. Inne opcje albo wydłużałyby czas podróży albo rozdymałyby budżet.

Orly to Orly. Dlatego brałem nocleg w Paryżu sad
                Dobra wiadomość: wizzair poleci na Orly!

Kornel
                • zbyfauch Re: Noclegi - kupowane na miejscu 22.12.19, 20:21
                  No właśnie, jakoś musielibyśmy dojechać do Paryża, zanocować i stamtąd dostać się na lotnisko. (Oczywiście przy lotnisku hotele też są, tylko nie darmowe, dojechać też do nich trzeba ... a czasu i pieniędzy szkoda.)
                  Nic to na razie osładzam sobie rozczarowanie widokami z kamerek internetowych. Tych na Karaibach na tubie jest trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka