Dodaj do ulubionych

czy ktoś szyje na overlocku łucznik

01.02.06, 22:01
chcę kupic overlock 4-ro nitkowy z łucznika i nie wiem czy warto czy te
maszyny się psują. może ktoś szyje na takim lub słyszał coś o tym jak się
sprawuje w praktyce
Obserwuj wątek
    • foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 12:47
      Lucznik to raczej znana marka, mam tylko stebnowke lucznik i raczej nie narzekam:)
      • betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 13:08
        moja mama szyje na starym łuczniku z zygzakówką co prawda jest to powolna
        maszyna ale szyje do tej pory jest bez awaryjna i dlatego zastanawiam się nad
        owerlockiem też z tej firmy chyba do domowych celów mi wystarczy no i nie jest
        droga jak w przypadku innych overlockach
    • betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 13:19
      foxtrot3 a propo na ilu maszynach szyjesz bo jesteś chyba w tej dziedzinie ekspertem
      • foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 21:14
        Mam tylko dwie rece i dwie nogi wiec szyje na jednej maszynie ,a ile stoi w pracowni to jest inna sprawa
        • betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 03.02.06, 22:42
          no nie wiem jak by się sprężyc to na dwóch maszynach pewnie też by się dało szyc
          co prawda nie próbowałam ale kto wie może spróbuje. Dzięki za pomoc w wyborze
          overlocka co prawda kupiłam łucznik a nie jak polecałeś Gni. Nie szyję
          chałupniczo, mam kilka klientek i chyba do takich celów to mi wystarczy
          • foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 03.02.06, 23:57
            Tez dobry wybor,tylko uwazaj bo to nie stebnowka <nozyki tna niemilosiernie>
            • betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 04.02.06, 11:34
              będę uważac a nawet będę miec między czsie czas na kawe a ty nie pracusiu he he
              pozdrawiam Beata
              • foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 04.02.06, 16:34
                U mnie brak pracy w tym roku uszylem tylko 100 golfow w rozmiarze 86. to jest dokladnie jedna dniowka, tak ze i ja mam czas na przyjemnosci hehe
                • betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 04.02.06, 23:01
                  przepraszam że tak wypytuję ale jestem ciekawa czy pracujesz w zakładzie czy dla
                  siebie bo ja pracowałam w akordzie w kilku zakładach i miejscowosciach i za
                  każdym razem nie wytrzymywałam nie że tępa ale podejscia do pracownika(olewania
                  w wynagrodzeniu za pracę) szyło sie nawet w nadgodzinach i nic się z tego nie
                  miało. teraz siedzę w domu co prawda mam co robic ale kasy z tego mało lub
                  wcale. To nie tylko moja opinia wiele moich znajomych mogłoby się pod tym
                  podpisac a jaka sytuacja u was
                  • foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 05.02.06, 01:13
                    Ja pracuje w domu ale dla zakladow ,co do kasy to nie warto nawet wspominac ,ale wiesz jakie sa ceny w akordzie,nadrabia sie iloscia ,ale zeby bylo co robic.
                    • betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 05.02.06, 09:14
                      he he gdyby akord był opłacalny to bym dalej szyła a oni to jak sie wyrabiasz to
                      nowy limit i znowu walka .A limit to najmniejsza stawka płacowa a niekiedy nawet
                      w zaliczce było płacone i z czego tu życ tak też zmieniłam branże pracowałam w
                      handlu i tu zmiana jak sprzedałaś więcej to doliczali do podstawowej stawki no
                      cóż ale to nie mogło trwac wiecznie Krepol sprywatyzowali i zlikwidowali a ja w
                      domu.
                      • kasiazyw do betixi - czyżbyś była z okolic BB 07.02.06, 10:29
                        Jeśli tak to pozdrawiam Kasia z Bielska-Białej
                        • betixi Re: kasiazyw - czyżbyś też była z okolic BB 07.02.06, 21:36
                          mieszkałam i pracowałam tam pare lat ale teraz jestem w powiecie cieszyńskim
                          hehe ale muszę przyznac, że Bielsko to nie Cieszyn i tęsknię za tym miejscem
                          pozdrawiam Beata
    • mama_blizniakow ja mam overlock łucznik 08.02.06, 15:57
      mini overlock 4 nitkowy.Mam go od niedawna więc nie moge sie wypowiedzieć na
      temat jego awaryjności.jeżeli chodzi o jakość szycia-w porządku.
      Pozdrawiam
      Anna
      • betixi Re: ja mam overlock łucznik 08.02.06, 17:31
        dzięki za odpowiedz już kupiłam też mini overlock 4 nitkowy. troche się bałam
        bo kupiłam go na allegro ale jest w pożądku już pare ciuchów nim obrobiłam i
        szyje dobrze tak jak chciałam.
        A propo zdjęc śliczne masz dzieci i na dodatek parka gratulacje aaa
        pokoik jaki kolorowy . Ja też jestem mamą mam córeczke w kwietniu będzie miała
        2latka ale broi za dwóch.
        pozdrawiam Beata
        • loolek Re: ja mam overlock łucznik 14.04.06, 22:05
          mozesz podac linka do tego swojego overlocka?
          albo jakiegos podobnego?
          i powiedz mi jaka jest roznica w ilosci nitek?
          nie znam się kompletnie, a chciałabym sobie kupić tak do użytku domowego
          • betixi Re: ja mam overlock łucznik 25.04.06, 22:06
            jeśli nadal jesteś zainteresowana(y) to postaram się znaleść ten link.
            szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jaka jest różnica w ilości nitek ale chyba
            gęściej obrzuca i dodatkowo zszywa dwa materiały przy obrzucaniu
            • betixi Re: ja mam overlock łucznik 25.04.06, 22:11
              oraz zużywa więcej nici
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka