betixi 01.02.06, 22:01 chcę kupic overlock 4-ro nitkowy z łucznika i nie wiem czy warto czy te maszyny się psują. może ktoś szyje na takim lub słyszał coś o tym jak się sprawuje w praktyce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 12:47 Lucznik to raczej znana marka, mam tylko stebnowke lucznik i raczej nie narzekam:) Odpowiedz Link
betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 13:08 moja mama szyje na starym łuczniku z zygzakówką co prawda jest to powolna maszyna ale szyje do tej pory jest bez awaryjna i dlatego zastanawiam się nad owerlockiem też z tej firmy chyba do domowych celów mi wystarczy no i nie jest droga jak w przypadku innych overlockach Odpowiedz Link
betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 13:19 foxtrot3 a propo na ilu maszynach szyjesz bo jesteś chyba w tej dziedzinie ekspertem Odpowiedz Link
foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 02.02.06, 21:14 Mam tylko dwie rece i dwie nogi wiec szyje na jednej maszynie ,a ile stoi w pracowni to jest inna sprawa Odpowiedz Link
betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 03.02.06, 22:42 no nie wiem jak by się sprężyc to na dwóch maszynach pewnie też by się dało szyc co prawda nie próbowałam ale kto wie może spróbuje. Dzięki za pomoc w wyborze overlocka co prawda kupiłam łucznik a nie jak polecałeś Gni. Nie szyję chałupniczo, mam kilka klientek i chyba do takich celów to mi wystarczy Odpowiedz Link
foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 03.02.06, 23:57 Tez dobry wybor,tylko uwazaj bo to nie stebnowka <nozyki tna niemilosiernie> Odpowiedz Link
betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 04.02.06, 11:34 będę uważac a nawet będę miec między czsie czas na kawe a ty nie pracusiu he he pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 04.02.06, 16:34 U mnie brak pracy w tym roku uszylem tylko 100 golfow w rozmiarze 86. to jest dokladnie jedna dniowka, tak ze i ja mam czas na przyjemnosci hehe Odpowiedz Link
betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 04.02.06, 23:01 przepraszam że tak wypytuję ale jestem ciekawa czy pracujesz w zakładzie czy dla siebie bo ja pracowałam w akordzie w kilku zakładach i miejscowosciach i za każdym razem nie wytrzymywałam nie że tępa ale podejscia do pracownika(olewania w wynagrodzeniu za pracę) szyło sie nawet w nadgodzinach i nic się z tego nie miało. teraz siedzę w domu co prawda mam co robic ale kasy z tego mało lub wcale. To nie tylko moja opinia wiele moich znajomych mogłoby się pod tym podpisac a jaka sytuacja u was Odpowiedz Link
foxtrot3 Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 05.02.06, 01:13 Ja pracuje w domu ale dla zakladow ,co do kasy to nie warto nawet wspominac ,ale wiesz jakie sa ceny w akordzie,nadrabia sie iloscia ,ale zeby bylo co robic. Odpowiedz Link
betixi Re: czy ktoś szyje na overlocku łucznik 05.02.06, 09:14 he he gdyby akord był opłacalny to bym dalej szyła a oni to jak sie wyrabiasz to nowy limit i znowu walka .A limit to najmniejsza stawka płacowa a niekiedy nawet w zaliczce było płacone i z czego tu życ tak też zmieniłam branże pracowałam w handlu i tu zmiana jak sprzedałaś więcej to doliczali do podstawowej stawki no cóż ale to nie mogło trwac wiecznie Krepol sprywatyzowali i zlikwidowali a ja w domu. Odpowiedz Link
kasiazyw do betixi - czyżbyś była z okolic BB 07.02.06, 10:29 Jeśli tak to pozdrawiam Kasia z Bielska-Białej Odpowiedz Link
betixi Re: kasiazyw - czyżbyś też była z okolic BB 07.02.06, 21:36 mieszkałam i pracowałam tam pare lat ale teraz jestem w powiecie cieszyńskim hehe ale muszę przyznac, że Bielsko to nie Cieszyn i tęsknię za tym miejscem pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
mama_blizniakow ja mam overlock łucznik 08.02.06, 15:57 mini overlock 4 nitkowy.Mam go od niedawna więc nie moge sie wypowiedzieć na temat jego awaryjności.jeżeli chodzi o jakość szycia-w porządku. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link
betixi Re: ja mam overlock łucznik 08.02.06, 17:31 dzięki za odpowiedz już kupiłam też mini overlock 4 nitkowy. troche się bałam bo kupiłam go na allegro ale jest w pożądku już pare ciuchów nim obrobiłam i szyje dobrze tak jak chciałam. A propo zdjęc śliczne masz dzieci i na dodatek parka gratulacje aaa pokoik jaki kolorowy . Ja też jestem mamą mam córeczke w kwietniu będzie miała 2latka ale broi za dwóch. pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
loolek Re: ja mam overlock łucznik 14.04.06, 22:05 mozesz podac linka do tego swojego overlocka? albo jakiegos podobnego? i powiedz mi jaka jest roznica w ilosci nitek? nie znam się kompletnie, a chciałabym sobie kupić tak do użytku domowego Odpowiedz Link
betixi Re: ja mam overlock łucznik 25.04.06, 22:06 jeśli nadal jesteś zainteresowana(y) to postaram się znaleść ten link. szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jaka jest różnica w ilości nitek ale chyba gęściej obrzuca i dodatkowo zszywa dwa materiały przy obrzucaniu Odpowiedz Link